Søk i stiler
 

Millenium-spøkelset


Dette er en spøkelseshistoriet som handler om en jente som finner en gammel støvete bok i bokhylla om en mann som ble pint til døde. Når hun etter hver skal opp på loftet og hente katten sin, kommer det plutslig et gjenferd mot henne...
Sjanger:FortellingLastet opp:20.11.2003
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Science Fiction
Verktøy:UtskriftAlle sier at spøkelser ikke fins.

Men det gjør det. Det er bare det at de ikke viser seg så ofte.

De som ikke tror på spøkelser, er nesten aldri mørkeredde.

De tror hverken på hekser eller troll, huldrer eller vampyrer.

Jeg har trodd på alle disse tingene så lenge jeg kan huske.

Mange sier at de som tror på overnaturlige ting, som spøkelser og gjenferd, har blitt påvirket på en eller annen måte.

Det er IKKE sant.

Det er ingen jeg kjenner som tror på overnaturlige ting, jeg har alltid blitt fortalt at spøkelser o.l. bare er tull.

Oj! Kanskje jeg burde fortelle hvem jeg er. Jeg heter Linda og er 12 år. Jeg har en storesøster som er 14. Hun heter Sandra.

Jeg har en mor og en far (som ikke er skilt!!!!!!), jeg har en katt som heter Tia, og vi bor i et stort gammelt hus som vi flyttet til for ca. 1 år siden.

Sandra tror at jeg er gal, siden jeg prøver å fortelle hva jeg egentlig har sett.

Ingen tror på at jeg har sett et gjenferd, ikke mor, ikke far, absolutt INGEN!

Så derfor håper jeg du som leser dette i hvert fall tror på meg.

Jeg har sett flere spøkelser og gjenferd, men det første jeg så, ja, jeg vet egentlig ikke hva jeg skal si.

Det var ubeskrivelig hva jeg så, men jeg skal prøve å beskrive det likevel.

 

Det begynte vel tidlig om morgenen 31. desember 1999.

Jeg våknet av at Tia (katten) hoppet opp i senga mi.

Jeg ante ikke hvor mye klokka var.

Jeg klarte ikke å sovne igjen, så jeg sto opp og tok meg litt frokost.

Deretter gikk jeg bort til bokhylla for å lese litt i yndlingsboka mi.

I det jeg skulle til å ta ut boka, så jeg en gammel brun bok som jeg aldri hadde sett før.

"Nysgjerrigheten lenge leve!" tenkte jeg, og dro ut den gamle boka.

Legenden om Millenium-spøkelset  var tittelen på boka.

Jeg satte meg ned for å lese den.

Boka fortalte om en mann som ble pint til døde oppe på et loft, fordi han mente noe annet en det som alle andre gjorde.

Det sto at mannen døde nyttårsaften år 1000, og at mange trodde at gjenferdet ville komme tilbake 1000 år etter, for å ta hevn.

 

Som jeg har sagt, så tror jeg på spøkelser og sånt, men jeg visste ikke om denne historien var sann. Jeg syntes at historien var så fæl at jeg prøvde å glemme den, men historien satt så godt inn i hukommelsen min at jeg nesten ikke klarte å tenke på noe annet.

Utpå kvelden klarte jeg så vidt å glemme historien. Vi fikk mange gjester siden vi gikk inn i et nytt årtusen. Når klokka nærmet seg tolv, gikk vi ut for å sende opp raketter. Det var et herlig syn.

Jeg gikk inn før alle andre, fordi jeg syntes det ble så kaldt.

Jeg satte meg foran vinduet.

Plutselig hørte jeg knirkelyder oppe fra loftet og noen mjauende lyder.

Rett etterpå ble det musestille.

"Tia" ropte jeg. Jeg gikk mot loftet. Skulle jeg tørre å gå opp dit?

Jeg var kjempe mørkeredd. Jeg tenkte på spøkelser o.l.

Så kom jeg til å tenke på historien. "Nei, nå må du ta deg sammen Linda! sa jeg til meg selv. "Gå opp på loftet og se om Tia er der! Bare gå opp, skru på lyset og se hva det er med Tia!".

Jeg lukket opp døra og trykket på bryteren, men lyset kom ikke. Lyspæra var sikkert gått. Jeg lot døra stod åpen så det ikke var helt bekmørkt, men allikevel kunne jeg ikke se stort. Jeg tok et skritt frem. Jeg tråkket i noe væske.

"Æsj!" tenkte jeg. "Dette var mine fineste pensko!" Men da jeg så ned, tenkte jeg ikke mer på skone. Det jeg nemlig tråkka i, var ikke vann eller noe sånt. Nei, det jeg tråkket i var BLOD! Jeg hylskrek. Alle var ute og sendte opp raketter ennå, så ingen kunne høre meg. Jeg så videre bortover gulvet. Det var blod nesten overalt. Men det værste synet, var en blodig, veldig blodig Tia, som lå død borte i et hjørne. Jeg løp bort til henne. Det så ut som om hele katten var vrengt. Da hørte jeg noen bak meg. Jeg snudde meg og skrek. Jeg kunne ikke tro mine egne øyne. En gjennomsiktig mann med hundrevis av sår fôr mot meg, og underlig nok fôr han igjennom meg. Jeg ble iskald i hele kroppen. Etter det ble han søkk borte. Jeg løp ned i stua mens jeg skrek og gråt samtidig.

Alle var kommet inn igjen. Jeg fortalte hva som hadde skjedd.

Det så ikke ut til at noen trodde på meg i det hele tatt, for der satt Sandra med Tia i fanget!!!!!!!!!

Alle ble med opp på loftet for å se, men alt var som før. Lyset var ikke gått, blodet var borte, katten var borte, spøkelset var borte, til og med blodet på penskoene mine var borte!

 

Selvfølgelig var det ingen som trodde på meg. De fleste bare så på meg, og gikk ned i stua igjen. Mor tok meg i hånda. "Jammen kjære deg! Du er jo kald." sa hun. "Det er på tide at du går å legger deg nå. Du er nok så trøtt at du innbiller deg ting". DET VAR IKKE INNBILNING! skrek jeg. Hun latet som om hun ikke hørte det.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.


20.08.2006 14:51

Bra!
2
anbefalinger
Hei Linda!!!
Jeg tror fult og helt på deg,og selv om moren og faren din ikke tror deg
så tro på deg selv.

Hilsen Stine marie

kristine
12.05.2007 21:04

Bra!
2
anbefalinger
hei linda...! tror deg jeg...har selv en vennine som har en spesiell kraft til å kunne se døde, og føle de....hun kan også lese tanker...(kreepy) mange sier det er arvelig, det tror jeg på for moren har også den kraften, også lillebroren..(moren er også spåkone på tlf)

Marie
01.09.2004 18:06

Bra!
1
anbefalinger
Tilbakemelding

Marie
01.09.2004 18:07

Bra!
1
anbefalinger
Tilbakemelding

Marie
01.09.2004 18:28

Bra!
1
anbefalinger
Hei Linda.Jeg tror på deg da jeg vet at dem finnes.Huset jeg bor i spøker det,opplevd mye rart her.Dører lukker seg opp og igjen av seg selv,dattera mi og typen min har begge sett en skikkelse som har vandret rundt i stua her,ene gangen satt han seg ned i sofaen og reiste seg og gikk ut i gangen,andre gangen gikk han fra stua og inn på kjøkkenet og skramla i kjøkken skuffen.En annen gang merka jeg at noen strøyk meg på armen,da skvatt jeg skikkelig til,men så ingen der,men redd ble jeg.Føler mange ganger at noen holder øye med oss og sant er det,har hatt folk her og sjekka og dem sa det var mange ånder her i huset,dem vil oss ikke vondt,men vil ha huset for seg selv igjen,men vi blir boende,har vent oss til det.Går i trappa,går i 2etg,jeg sjekker,men ser ingen.Ting blir flyttet på og ligger på helt andre plasser.Tro på det du selv ser Linda,du er ikke gal av den grunn for du har nemlig helt rett at det spøker,mange ganger er det ånder som ikke får fred.Kjenner flere som har opplevd sånne ting,både min far og mor,bestemor,oldemor og datteren min som så skikkelsen tydelig,hu var hysterisk så redd var hun.Stol på deg selv Linda,det finnes mye mer mellom himmel og jord som dessverre ikke alle tror på.Men vi som har set og oplevd ting vet at de finnes.Ha det bra da.Klem fra Marie.

Marian :)
24.12.2004 01:18

Bra!
1
anbefalinger
Hei hei linda.  Smile :-\) Jeg tror fult ut på deg.. har opplevd sykt masse rart jeg også i mitt unge liv.. så stol på deg og dine følelser, ikke la andre si hva som er sant og ikke sant... for du vet hva du ser, du vet hva du føler og du vet akkurat d du opplever.. Smile :-\)
Stor klem  Wink ;-\)

kine
24.12.2004 01:43

Bra!
1
anbefalinger
heia! har opplevd mye jeg også.det er utrolig skummelt, men også litt spennende! blås i de som ikke tror deg,men tro på deg selv! ikke alt kan forklares tro meg!
klem fra kine

kamilla
03.06.2005 22:41

Bra!
1
anbefalinger
heisann Linda Smile :-\)
jeg vet godt at det finnest mye mer mellom himmel og jord enn vi mennesker vet. Grunnen til at jeg vet dette er fordi jeg har opplevet en del ting selv. Den ene gangen stod jeg på kjøkkenet sammen med mamma og laget middag, plutselig kjente jeg en god gammel lukt som kom forbi meg. Jeg kjente fort hvilken lukt det var, det var min oldemors, som døde for 7 år siden. vi var ganske knyttet til hverandre, så det var en stor sorg da hun døde. Jeg luktet på mamma for å forsikre meg at lukten ikke kom fra henne, det gjorde den heller ikke. mamma merket også at jeg ble helt anspent da denne lukte kom. jeg er nå i etter tid blit fortalt at jeg har en del evner i meg såomikke alle andre har. En ting vet jeg i hvertfall etter denne hendelsen, at min oldemor ikke er langt fra meg.


18.06.2005 22:35

Bra!
1
anbefalinger
Hei Linda!
Visst finns det mange gjenferd.Heilt utroleg mange.Har sjølv fått følt det på kroppen.Da eg driver eindel med avstråling av hus har eg opplevt å få ein god del gjenferd med meg heim. Utrolig artig i starten men ikkje når det fyldest opp her. Blei heilt tappa for krefter.Dette har eg og opplevd med andre mennesker. Dei er heilt utkjørt.Det er berre nokre mennesker som blir tappa. Veit ikkje kvifor.Eg har også fått evna til å hjelpe disse ofte ulykkelige energiane over i den neste dimensjonen. Mange av dei kjem til meg for å få hjelp til å komme over, mens andre igjen er livredde for kva som møter dei så dei må overtalast. Som oftast lykkast eg men ikkje alltid.Kunne fortalt fleire historier der eg er blitt tilkalt av fortvilte mennesker, men det vil falle for langt. Men mange veit ikkje at dei blir tappa av gjenferd. Ofte kan eg ikkje fortelja dei det heller. Då berre leder eg bort gjenferda utan at dei veit da.Høyrest sikkert sprøtt ut, men eg kan gjera det heimante ifrå.Får kontakt med åndeverdenen. Det er mange som har fått eit betre liv etterpå. Men ikkje alle gjenferd tapper folk, heller ikkje alle er plagsomme eller krevande. Men eg har kun møtt på få som har vert direkte onde.Utrolig interresant.Hadde nokon fortalt meg dette for eitt år sidan så hadde eg ledd. Men dette siste året har jeg opplevd så utrolig mye at intet skremmer meg lenger.
Så eg tror deg Linda!!

Anonym
03.12.2005 23:11

Bra!
1
anbefalinger
Feiret de nyttårsaften i år 1000(vikingtiden)? Ikke vet jeg, men jeg har aldri opplevd noe lignende selv, så jeg kan ikke si jeg tror på det. Bra fortalt!

mia
12.02.2006 16:02

Bra!
1
anbefalinger
hei jeg tror på deg. jeg vet at når det er et gjenferd i nærheten får du gåsehud over hele deg. En jeg kjenner har også opplevd det. Onkelen til onkelen hennes skulle gå å isfiske på isen og han gikk igjennom. Og noen år etter gikk onkelen hennes får å isfiske. Han hørte en stemme som ropte "pass deg Tore" da gikk han ikke på isen alikevel.

johanne
21.03.2006 16:18

Bra!
1
anbefalinger
hei! det var sant det du så. ikke hør på andre. jeg har opplevd skumle ting selv og har sett et gjenferd. Hilsen johanne 11 år21.06.2006 19:30

Bra!
1
anbefalinger
Hey!!!!! Eg tror fult og helt på deg....Dere tror det sikert ikke, men mor er syns og sier at det er arveligt.Eg tror mor altså eg var hos mormor og eg satt i stolen og plutseli ver det noen som strøk meg.... Eg fikk gåse hud!!!!Mor har set alver og noen venner også sier mor... Mor var i Utsteinkloster og der spøker det ,mor var der og hørte noen spilte piano, hu gjekk inn i rommet og plutsligt stoppet det. Mor har set spøkelser også hu prøvde å ta livet sit men det var når hu levde det var ingen spor til det.men hu drukna hu hoppa uti.Etter et år sto hu foran mor Ingfri var veldi glad i mor.

Julie
01.06.2008 10:33

Bra!
1
anbefalinger
Hei! Jeg tror på at dere har opplevd dette dere sier, men selv har jeg ingen krefter, så har ikke opplevd noe. Jeg er åpen for at andre opplever merkelige ting. Alle bør jo selv vite hva man selv opplever, viss dere skjønner. Dessuten synes jeg historien var bra. Håper dere som skriver inn her og les, også vil lese stilane "Christina's World" og "Klasseturen", når den en gang kjem ut!


19.06.2009 19:47

Bra!
1
anbefalinger
Hei. Linda,jeg tror på deg jeg har ikke opplevd det men jeg har sett mange filmer på youtube osv.


19.06.2009 19:51

Bra!
1
anbefalinger
JEg har en venn som jeg så død en gang jeg lurte på ka det var og jeg ringte en ambulans jeg begynte og gråte,Jeg trodde han var dø men ett under skjedde han klarte seg fint han hadde bare brukke 1arm og begge føtende .

Lizz
15.02.2011 02:02

Bra!
0
anbefalinger
Jeg tror paa Gud, og at det finnes en fyr som ikke er ss veldig arlight og odelegger og er ond. Jeg tror at mennesker har mye mer enkelt for a tro pa spadommer og spokelser og sant istedet for Jesus. Uansett, Gud er god. De var det jeg ville si Smile :-\)


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.018 sec - 1 pageviews