Søk i stiler
 

Rasputin


Kort tekst om Rasputin.
Sjanger:TemaoppgaveLastet opp:18.11.2003
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Historiske personer
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Rasputin var født i 1871. Han var en bondesønn fra Sibir. Rasputin var gift og hadde 3 unger. Han slet med høgt alkoholinntak. Vidare var han en kvinnebedårer som forførte mange kvinner. Dette på trass av sine dårlige manérer. Kvinner begynte med å synes han var frastøtende, men oppdaget senere at den råbarkede, illeluktende bonden var en spennende avveksling fra pomadiserte offiserer og adelsmenn.

 

Øynene var det mest påfallende ved Rasputin. De var lys blågrå, med en egen glans, på samme tid gjennomtrengende og kjærtegnende, fjerne og intense. Både fiender og venner fortalte om deres underlige makt, om hvor vanskelig det var å stå imot hans gjennomborende blikk. Fyrst Felix Jusupov som senere myrdet Rasputin, gikk til ham og sa han var syk, for å lære mer om Rasputin ”helbredelsesmetoder”.   

 

Året 1917 fekk han innpass ved hoffet og sikret seg stor makt over den svermeriske og overtroiske tsarina Aleksandra gjennom sine løfter om å helbrete kronprins Aleksejs blødersykdom.

 

En dag da Rasputin var ute og pløyde åkeren fekk han en åpenbaring. Han reiste fra landsbyen til Hellas. Der blei han verande i to år. Da han kom tilbake var han blitt en ny mann. Han hadde kutta ut alkoholen og han vart kalla munk.

 

I desember 1916 ble Rasputin drept av fyrst Jusupov og to medsammensvorne.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

siri
15.04.2004 13:17

Bra!
0
anbefalinger
Det er det stikk motsate av det e har hørt...det suks

oda
13.05.2005 18:50

Bra!
0
anbefalinger
hørtes ikke helt bra ut når han døde i 1916, og kom til hoffet i 1817.....DÅRLIG!

Gaute
29.05.2005 23:50

Bra!
0
anbefalinger
hahaha. latterlig bra. Mer sånn!

mads
16.02.2009 09:46

Bra!
0
anbefalinger
full av feil


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.010 sec - 1 pageviews