Søk i stiler
 

Lillestrøm SK


Prosjektarbeid om LSK fra 2001.
Sjanger:TemaoppgaveLastet opp:02.04.2003
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Fotball
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.AV Egil A. Sande OG Tommy Madsen   10 C OG 10 B

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet
<bilde>

Logg inn for å se bildet
<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Hvorfor vi valgte Lillestrøm SK som emne for prosjektet

 

Når vi skulle bestemme oss for en problemstilling i prosjektet ” Det jeg interesserer meg for , så kom Lillestrøm som et naturlig valg for oss begge , fordi Egil alltid har fulgt med og støttet Lillestrøm, og Tommy er en ihuga fotballfan . Først så tenkte vi godt igjennom hvordan vi skulle finne stoff, og om det ble noe problem med å finne nok av det. Da kom vi frem til følgende konklusjon: Hvis man er en stor beundrer av en ting i flere år, så lærer man en del om det man beundrer, og da er våre to ”fotballhjerner” til og med like gode hjelpemidler som det  Internett er i våre dager.   I dette prosjektet har vi lagt vekt på Lillestrøms fremtidsvisjoner, litt om spillergruppa, støtteaperatet, og harde fakta om LSK.

 

Om Lillestrøm Sportsklubb

 

Lillestrøm SK ble stiftet 2.april 1917, og spiller hjemmekampene sine på Åråsen Stadion.  Lillestrøm SK består av 36 aldersbestemte lag og 1. profesjonelt lag . Lillestrøm har ca 1700 medlemmer og er meget godt organisert på alle områder. Lillestrøm har pr. i dag 21 spillere i A- stallen. Lillestrøm er 1 av bare 3 klubber som aldri har rykket ned fra toppserien etter først å ha rykket opp.  LSK har spilt i vår øverste divisjon siden 1975.

Lillestrøm har vunnet toppserien for menn 5 ganger, sist i 1989, og cupen har de også vunnet, 4 ganger sist i 1985.  Den som har flest kamper for klubben er den meget anerkjente Tom Lund, som har 332 kamper. Tom Lund har også laget flest mål for LSK med sine 65. Han har også en egen statue på utsiden av Åråsen.

LSK har en tilskuerrekord på 13595 , mot Rosenborg ballklubb i 1993.  Lillestrøms største seier i toppserien er

8-0 mot Eik Tønsberg i 1985, og det største tapet er 2-7 mot Rosenborg i 1996. 

 

 

Hvorfor Lillestrøm har holdt seg i Eliteserien siden 1975

 

 

For de fleste som er kjent med den norske fotballen vet at Lillestrøm har et stempel på seg som stjernemakere.

Dette stempelet stemmer meget godt. Særlig hvis vi ser på eksporten av stjerner LSK har hatt det siste fem årene.

·        Frode Grodås – 1996 ( Chelsea)

·        Geir Frigård – 1997 ( Lask Linz )

·        Frank Strandli- 1997 ( Panathinaikos )

·        Ståle Solbakken- 1997 ( Wimbledon )

·        Frode Kippe – 1998 ( Liverpool)

·        Runar Normann – 1999 (Coventry)

·        Heidar Helguson 2000  (Watford)

·        Mamadou Diallo –2000 (Tampa Bay )

·        Runar Kristinsson  2000 (Lokeren)

·        Tommy Berntsen 2001 (Eintracht Frankfurt)

 

 

Lars Tjærnås mener det er et unikt miljø og samhold i Lillestrøm er grunnen til at ”mislykkede“ slår til på Åråsen, og at klubben klarer å holde seg i toppdivisjonen år etter år. Clayton Zane er det siste eksemplet på spillere som plutselig forvandles i LSK. Stort sett er stjernene blitt erstattet av vrakgods og ukjente unggutter. Likevel : kanarifuglene henger med i toppen – år etter år.  – Spillergruppen er fantastisk. Det er klart du blomstrer når du kommer til dette miljøet, sier klubbens assistenttrener og spillerutvikler Lars Tjærnås. Denne sesongen er Clayton Zane og Arne Vidar Moen  hentet fra benketilværelse i henholdsvis Molde og Brann. Zane har vært en meget stor overraskelse og er klubbens toppscorer med 6 mål på 7 kamper. Arne Vidar Moen er en typisk LSK stopper, god i lufta og knallhard i duellene.  Tommy Berntsen fikk i sin tid sparken av Vålerenga , men ble en av eliteseriens beste stoppere i LSK. Runar Norman , Frode Kippe og Heidar Helguson ble hentet som uferdige unggutter og solgt videre for til sammen 45 millioner kroner. 

 

Vi har også fått til et intervju med Lars Tjærnås, nåværende trener og spillerutvikler i LSK, og tidligere trener for Wimbledon i England.

 

T og E: Kan LSK bli best i Norge , Tjærnås?

 

LT: Det er mulig. Jeg mener det er fire fundamenter som er avgjørende: 1, tradisjoner og treningskultur, 2 – økonomi, 3- spillestil, 4- treningsrelaterte forhold.  Vi er best i eliteserien på treningskultur, men dårligst på anleggsbiten.

 

T og E : Hvordan foregår talentutviklingen i LSK ?

 

LT: Det er ansatt to spillerutviklere som har som spesialoppdrag å følge opp hver enkelt spiller. Det er også ansatt to trenere som har ansvaret for rekruttlaget.

 

T og E : Kommer talentene opp fra ungdomsavdelingen eller har dere talentspeidere?

 

LT: Det er ansatt talentspeidere i noen regioner i Norge , og vi er på vei til å ansette flere speidere i resten av regionene , så vi får en bredere dekning av de kommende stjernene i Norge. Tidligere har det egentlig vært via tilfeldigheter at spillere har kommet til klubben, men nå skal vi skjerpe oss.

 

T og E : Hvordan går det med kommuniseringen på trening med engelsktalende spillere som Zane og Baron?

 

LT: Det er ikke noe problem i hele tatt, med fortid i Wimbledon, har jeg snappet opp et par gloser om fotballuttrykk. Men det er klart det er en ulempe, at ikke hele spillergruppa prater samme språk.

 

T og E: En spiller som Torgeir Bjarmann, som har rutine og erfaring, hvor viktig er han for spillergruppa?

 

LT: Han er absolutt den viktigste spilleren, han trener best, har meget god innstilling til hver eneste kamp og trening, og dessuten er han er en 100 % alright  fyr, med 100% ålrighte meninger

 

T og E : Du har vært i L/F Hønefoss, og hvor merkbar er forskjellen på 1. divisjon og eliteserien?

 

LT: Det er egentlig ikke så stor forskjell nå, da jeg var i L/F Hønefoss så var det en meget bra organisert klubb, så forskjellen er på banen. Jeg tror det blir større forskjell om noen år, for da får økonomien en større rolle i Norge.

 

T og E:  Hva synes du om Kanarifansen?

 

LT: De er fantastiske , de skaper en knallbra ramme rundt kampene, de er mange, og de blir hørt. Dessuten reiser de med laget på bortekampene , og støtter laget i medgang og motgang. Mange sier at Klanen er best i Norge , og jeg har vært i Vålerenga, og jeg må si at Kanarifansen er bedre enn klanen, for dere har ikke så mange hobbysupportere. Dette er ikke vondt ment.

 

Lillestrøms fremtidsvisjoner

 

Lillestrøms mål under perioden 2000-2005 er å etablere seg blant de beste i tippeligaen, de har også som mål å oppnå en semifinale i cupen årlig. De skal ha balanse i de årlige driftsregnskapene å få bygd ferdig ”Nye Åråsen”.

Her er en liste over mål de har satt seg i 2005:

 

·        LSK  har etablert seg som et stabilt lag av tippeligaen

·        LSK er kvalifisert for spill i Europa

·        Nye Åråsen er utbygd og bidrar til klubbens positive driftsresultat

·        8500 tilskuere i gjennomsnitt på hver hjemmekamp

 

Lillestrøms spillergruppe

 

Keepere

 

Emille Baron holder Lillestrøms rike tradisjoner på keepersiden ved like. Baron var Tippeligaens beste keeper i fjor, og har startet sesongen bra i år.  Lillestrøm har også en god reserve i Per Magne Misund.

 

Forsvar

 

Tommy Berntsen er borte men Torgeir Bjarmann er selvsagt igjen på Åråsen. Arne Vidar Moen er Berntsens erstatter. Hansèn på venstre er et naturlig valg , det samme med Peter Werni på høyreback.

Skadeforfulgte Olav Zanetti ,anvendelige Espen Haug og islendingen Sigurdson er utfordrere på backplassene.

Forsvaret har alltid vært en sterk LSK side.

 

Midtbane

 

Kantspillerne Pål Strand og Stian Berget er en munnfull for backene i tippeligaen, og Tom Kristoffersen er en spennende utfordrer. Sentralt har LSK to gode spillere i Khilberg , og U 21 landslagsspiller Søgård.

Som backup på den sentrale plassen har LSK den Islandske landslagsspilleren Einarsson.

 

Angrep

 

Tøffingene Powell og Zane er kanskje tippeligaens beste hodespillere, men kan bli til tider litt for like.

Men da har LSK i bakhånd Sveinung Fjeldstad og Arild Sundgot.

 

Trenere

 

Arne Erlandsen   - Hovedtrener

 

Arne Erlandsen er en meget respektert trener i tippeligaen og har et syn på fotball som mange ville bli for redd for å fullføre.  Det er rett å slett jernfotball Herr Erlandsen gjennomfører sesongen gjennom.  Mange  sier at Lillestrøm er et vanskelig lag å møte, å da er nok det mye takket være Erlandsen prioritering av jernhard arbeid.

 

Lars Tjærnås – Assisterende trener og spillerutvikler.

 

I spann med hovedtrener Arne Erlandsen skal Tjærnås jobbe for et enda bedre LSK, enn vi har sett de siste årene, med fokus på spillernes individuelle tekniske og taktiske ferdigheter.

 

Kanarifansen

 

Kanarifansen Lillestrøm er LSK`s uavhengige supporterklubb, og støtter LSK i medgang og motgang.

De er Norges beste supporterklubb, sammen med klanen, og er ca 2500 medlemmer. De har egen ”stand” på Åråsen.

 

KILDER

 

·        WWW.LSK.NO

·        WWW.KANARI-FANSEN.NO

·        VERDENS GANG

·        LARS TJÆRNÅS

 


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Morten
04.05.2004 19:13

Bra!
0
anbefalinger
Veldig bra skrevet! Heia fugla!!!


01.06.2004 09:40

Bra!
0
anbefalinger
Takk , for hjelpen nå fant jeg mye stoff om l.s.k!!!
Heia fugla


15.06.2004 19:48

Bra!
0
anbefalinger
Veldig bra skrevet, gutter! Ekstra moro det der med at Tjærnås rangerer Kanarifansen foran Klanen (=
Forza Fugla, inn med kula, hey hey!!

thomas
30.04.2005 17:30

Bra!
0
anbefalinger
Drit bra gutta stå på!
*fugla4life*


02.06.2005 02:04

Bra!
0
anbefalinger
Hvorfor ikke lage en særoppgave på hvorfor LSK lot en spiller som John Carew ende i Vålerenga? Det tapte jo LSK 20-30 millioner og flere serie- og cupmedaljer på. Og pussig at det samme skjer med Espen Olsen noen år senere! (har flere navn, men velger kun disse to).

fuglejente
09.12.2005 14:46

Bra!
0
anbefalinger
HEIA FUGLA. LSK KLARER SEG UTMERKET UTEN JOHN CAREW......

Oddis
11.01.2006 17:58

Bra!
0
anbefalinger
Du som kaller deg John Carew.. Da kan vi jo si, hvordan kan det laget du holder med ikke plukke opp en spiller som bjørn helge riise eller robert koren Wink ;-\)

Fugla4life
16.05.2006 21:18

Bra!
0
anbefalinger
Bra gutta... Dere valgte riktig lag å skrive om.. hadde dere skrvet om VIF, hadde jeg flippa helt.. men dere har vist forstått hvilket lag som ligger best ann i eliteserien..
Jo...! *LSK*


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews