Søk i stiler
 

Livsverdier


En tankevekkende tekst om livsverdier. Flott skrevet, men noe kort.

Sjanger:ResonnerendeLastet opp:13.03.2003
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Verdier
Verktøy:Utskrift


Hva er det som gjør livet verdt å leve? Er det penger? Eller er det kanskje den "hotteste" dama? Arne Garborg skrev i diktet sitt "Penger" at man kunne kjøpe seg skallet av alle ting, men ikke kjernen. Det er vel sant det. Har man penger kan man kjøpe en flott dame, en fet bil og alt hva man kunne ønske deg. Men kan man kjøpe en kvinnes hjerte? Kan man kjøpe seg ære? Eller kan man kjøpe seg venner? Når jeg tenker på dette kommer en gammel historie for meg. Den handler om en ung mann som ba om å få sin del av arven fra sin far. Han fikk det som han ville og dro ut i den store verden. Den unge mannen ville kjøpe seg lykke. Rik som han var fikk han alt han kunne ønske seg. Han hadde det gøy. Levde livet kan man vel si. I hvert fall helt til pengene tok slutt. Da forsvant alle vennene, og stod han alene igjen.

 

I dagens pengestyrte samfunn er det mange som lever på nettopp det som pengene kan gi, de tror at penger er det som kan gjør dem lykkelige. Men i takt med pengenes økende makt, tar nordmenn flere og flere selvmord, flere og flere bruker psykolog på grunn av psykiske problemer. Vi ser undersøkelser som sier at mennesker i fattige land faktisk har det bedre enn oss til tross for at vi har alt vi kan tenke oss av materielle goder. Er vi ikke lykkelige lenger? Har vi egentlig noen livsglede? Hva er det egentlig som betyr noe for et menneske?  


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

notram
26.01.2016 03:51

Bra!
23
anbefalinger
Dette skrev jeg for snart 3 år siden, uten at det er kommet en eneste kommentar i løpet av de tre årene. Bortsett fra de 10 som pr. d.d. har anbefalt. Dette beviser vel hvor lite det norske folk er opptatt av hva som er livets virkelige VERDI.

notram
18.04.2013 10:56

Bra!
20
anbefalinger
Livsverdi, er hva en føler i sjelen. Guds kjærlighets ånd, gir den største verdifulle gledes/lykke rus i sjelen (blodet)

per
19.09.2018 09:10

Bra!
0
anbefalinger
buuuuu


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.010 sec - 1 pageviews