Søk i stiler
 

Meningen med livet


Hva er egentlig meningen med livet?
Sjanger:KåseriLastet opp:04.03.2003
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Verdier
Verktøy:Utskrift   Del på FacebookJeg satt og switcha mellom ulike tv program på lørdagskvelden da jeg kom innom tv2 programmet "Ei hand å holde i" som i år ble sendt fra Senegal i Afrika.

Grunnen til at jeg stoppa opp på denne kanalen var at Morten Abel sang en av sine sanger direktesendt fra denne landsbyen i Senegal (jeg liker godt hans musikk).

Under denne sangen kom det litt informasjon som sammenlignet Norge og Senegal, blant annet at i Norge er gjennomsnittlig levealder ca 78 år, tror jeg det var, og i Senegal var det tilsvarende 55 år.

 

Det jeg lurer på er hva er det vi gjør på her i Norge i disse 78 årene alle sammen?Og hva holder de på med i Senegal? Svaret på det kan jeg tenke meg ikke er særlig vanskelig å finne. Først er vi utrygge for resten av samfunnet ved å vere små barn. Så går vi går på skole i 15-20 år (noen holder selvsagt på lenger enn det også). Deretter er det om å gjøre å få seg den beste jobben og det beste familielivet og leve trygt og godt til vi stryker med p.g.a alderdom, eller en eller annen djævelsk sykdom som har trengt seg inn i de beinete og knoklete kroppene våre og redusert beinprosenten til tynne nåler som brekker bare vi får et lite fall på isholka om vinteren. For det er mange slike historier om gamle folk- spesielt kvinner,har jeg en følelse av, som sklir på isen og brekker alt som er.

 

Og det er på denne måten vi ender livet hele bunten, alle som en trekker vi ned i jorda i ei trekasse fordi den fordømte slangen ikke holdt kjeft, men bare måtte plapre med kjeften til Adam og Eva om et lite eple som var så godt. Og siden de to egoistiske oldtidsfolka smatta med brødboksen har egentlig ikke jeg lenger peiling på hva det er som skal være meninga med livet... Er det noen som har fått noen beskjeder oppifra det blå om hva hvorfor vi er her? Jeg tviler på det altså! Hvorfor er vi til? Det finnes absolutt ingen grunner til at vi skal leve.

 

Mange folk jatter i vei om at vi skal forplante oss og føre menneskeslekta videre, men hvorfor det? Om ca 5 milliarder år forsvinner sola og vi fryser i hjel, hvis da ikke en kjempeasteroide har komt sola i forkjøpet, men i stedet for å fryse oss til døde tramper på oss til vi ikke er flere igjen. Da kan er det nesten som om man kan lure på om vi er her bare som et slags leketøy for universet, selv om jeg egentlig ikke tror det er grunnen.

 

De folka som er de smarteste av oss er egentlig de største grønnskollingene kan jeg nesten tørre påstå, og derimot de som sitter hjemme og lever på trygda og røyker en rev og tar livet på strak arm og ikke er så opptatte av alt det som skjer, er de som virkelig har hodet på plass. Det er jo de som har forstått det... Vi skal dø en gang alle sammen, så hvorfor ikke bare nyte den tida vi får og ikke stresse rundt for å gjøre arbeid og all den dritten som tar så mye bort fra tida at du ikke får fritid. For det er nemlig det de som liksom er de smarteste holder på med. De løper rundt og jobber rævva av seg selv for å tene nok penger til seg selv- og trygdefolka da... For det er jo skattebetalerene som holder husly for dem også. Visst vi da begynner å tenke på om alle skulle gjort det samme som disse skattesnylterene kan vi lett tenke oss hva som vil skje. Ingen ville hatt noen ting, eller det er jo ikke sant. Vi ville hatt livet, men så ville vi mistet det også til slutt. Så når jeg tenker meg om så må nok samfunnet være sånn som det er, selv om det hadde vert gøy å ikke gjort noe også.

 

Egentlig kunne vi like godt vert urfolk eller dinosaurer for min del for vi skal jo dø uansett alle sammen. Indianere for eksempel, de har alltid fascinert meg. Tråkka fredelig rundt på den amerikanske landjorda og levde i harmoni med naturen og førte noen småkriger seg imellom. Utenom det tror jeg ikke de holdt på med så mye. Det er iallfall min oppfatning.

Men- for all del, som jeg antydet tidligere. Er det noen der ute som har et svar på hva det er som er meninga med livet så vil jeg gjerne vite det. Hvorfor vi er her, hva det er vi skal her og hvorfor vi skal det...

Ta kontakt dersom dere vet det.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.


11.10.2004 18:02

Bra!
4
anbefalinger
Meningen med livet: Jesus!  Smile :-\) Han er ikke en død religion, men en levende Gud som er utrolig glad i alle mennesker, og som døde for DEG! Check out: www.oneway.no Jesus er eneste vei til himmelen, dersom du tror på Han, vil du aldri gå fortapt, men motta selve MENINGEN: Leve det livet som du var ment til fra byrjan av; livet med Jesus Smile :-\) Det er Jesus som er svaret på alle problemer! Alle mennesker kommer til å stå framfor Gud en dag, og da teller det ikke hvor mange ganger du har gått i kjerka... ONLY JESUS CAN SAVE YOUR SOUL; AND HE IS JUST ONEPRAYER AWAY Smile :-\)

filosofus
02.05.2010 00:45

Bra!
2
anbefalinger
Det mest sansynlige er at det desverre ikke finnes noen mening med livet. Alt liv er kun en grusom meningsløshet fra naturens side. verden er stort sett urettferdighet selv om diverse religioner desperat prøver å påstå at rettferdighet en gang skal skje fyldest etter jordelivet. Vi kan jo håpe at all verdens urettferdighet en gang vil bli rettet opp i. Men desverre er sansynligheten stor for at det ikke finnes noen annen mening med livet enn kun å eksistere for eksistensens skyld. Det blir som å bære en stein frem og tilbake hele tiden bare for å bære den. Den skal ikke brukes til noe, den skal bare bæres for arbeidets skyld. Med andre ord livet og universet er totalt meningsløst. Men vi kan alltids håpe at det faktisk er noe mer etter døden, at sjel og legeme er adskillelige og at sjelen kan eksistere uavhengig av en kropp. Om det er tilfelle, da kan meningen med livet nå, ligge i en annen dimensjon. Med det vi vet i dag, er dette lite sansynlig, men vi (vitenskapen) vet jo ikke alt heller da.....

Wobber
24.08.2005 17:01

Bra!
1
anbefalinger
"Allrigthum Smile :-\)"... øhh. Tror ikke det du.

ann
26.08.2005 15:08

Bra!
1
anbefalinger
haha, allrigthum, det er det latterligste jeg har hørt. jesus er oppspinn, noe vi menneskene selv har fantasert oss til. skjønner ikke at så mange er blinde for den sannhet. hvor mange ganger har du ikke løyet selv eller opplevd at noen rundt deg har løyet? jesus er løgn, innse det.

Zen
27.09.2004 00:33

Bra!
0
anbefalinger
meningen med livet. hmm... si det. snat nok, vi skal alle dø en dag. med hva med det? du forkaster jo i din utreding all tenkning innen for feltet. er døden slutten? kanskje det, hvem vet. med det er din oppgave å finne ut av hva livet innebærer for deg. du har en mulighet til å leve her. sansynligheten for at du i det heletatt eksisterer er ufattelig liten. i kampen mot tusenvis av sedceller var det du som vant kampen. du var til og med så heldig at du landet i norge. tilgangen til all tenkelig informasjon ligger ved dine fingertupper, og friheten til fri tanke og handlig har du og. mangen sier livet er en reise. ved begynnelsen vet du ingen ting, en ny sjel i et nytt skall. du har muligheten til å utikle deg fysisk og psykisk på områder andre ogansimer bare kan drømme om. du har et ansvar overfor deg selv. et ansvar som innebærer og finne ut hvor du skal på denne reisen din. meningen med livet ligger der ute, men det er ikke alltid den kan forklares med ord. ta et oppgjør med din egen dødelighet og begynn og let. du kommer ingen veg med motløshet og klaging.

snupi fogg
17.02.2006 11:25

Bra!
0
anbefalinger
jeg tror meningen med livet er å tenke,handle og lære,siden det stortsett dreier seg om det,men først å fremst å gjøre noe man trives med,man skal ikke dø før man har gjort noe man liker mener i vertfall jeg.enda livet består av uendelige mange valg og millioner av sekunder,velger vi vel det som er mest komfortabelt og greit for oss selv,ingen liker vel ikke i sitte i en situasjon der man misstrives frivelig,det er som regel altid en grunn til at du havnet i situasjonen og man har altid noe å lære av de (situasjonen)man havner i.livet er det man stort sett gjør det til,så vis noen velger å se livet som en gåte så må de for all del gjøre det,spørsmålet etter "hva er meningen med livet blir vel "hva liker jeg å gjøre" eller "hva har jeg lyst til å prøve for å trives/ha det bra/kose meg".

Fredrik
08.07.2006 10:10

Bra!
0
anbefalinger
Du "Ann 28.08.2005 17.01 skal vite at Jesus er sannheten, og at det er djevelen som bedrar deg!!!!!!! Jeg var også skeptis, i den første tida jeg var kristen, men vi mennesker kan ikke alltid forstå Gud, og det er ikke meninga heller. Men når vi kommer til himmelen på tro av at Jesus døde for alle menneskers synder, på korset, så vil Gud åpenbare oss alt. Da vil alt bli perfekt i evighet!!!!!!!!!!!

øssa
06.01.2010 15:31

Bra!
0
anbefalinger
Det er meningsløst med å prøve å finne ut hva som er meningen med livet, for livet er der, samme hva du mener.Men så kan det komme mange spørsmål, er det mening om å leve livet?


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.019 sec - 1 pageviews