Søk i stiler
 

Privatbilismen


Leserinnlegg om privatbilismen.
Sjanger:LeserinnleggLastet opp:18.02.2003
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Bil
Verktøy:UtskriftVi hører det hver dag. ”Klimaet blir stadig verre, og hovedårsaken er den stadig økende privatbilismen”. Stortingsgutta rister på hodet, og samtykker sin medfølelse når Bellona demonstrerer foran tinget, før de går inn og senker tilskuddene til offentlig transport.

 

Ærlig talt, hvem gidder å ta bussen til byen for 26kr hver vei, når man bare kan hoppe i bilen og kjøre for 20 kr i bensin. –Begge veier! Men er ikke svaret på denne saken ganske opplagt? Øk bensinavgiften og bruk avgiftspengene til billigere kollektivtransport! Tydeligvis er det en kultur i dette landet som sier at ”staten får betale, for de tar nok i skatt allerede.”

 

Men kanskje er tiden inne til å ta et oppgjør med denne holdningen. Kanskje vi bør være ærlig og si noe sånt som ”Det er vi som kjører bil som forurenser, så nå får vi jammen rydde opp etter oss”.

 

Personlig frykter jeg at privatbilismen er kommet for å bli, men det er lov å håpe.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Chris
26.04.2010 09:17

Bra!
0
anbefalinger
True story, det er ganske irriterende når man skal betal 30 kr! her jeg bor for buss ned til by'n, og ja hvorfor ikke øke veiavgift og bensin penger og senke kolekttiv trafikk prisene en bit. Norge er jo et av VERDENS rikeste land... det er nesten skammelig..


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.011 sec - 1 pageviews