Søk i stiler
 

Logg fra arbeidsuke


Logg fra arbeidsuke i 9. klasse.

Karakter: 6

Sjanger:RapportLastet opp:15.02.2003
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Arbeid for studenter
Verktøy:Utskrift   Del på FacebookFør arbeidsuka så hadde jeg skaffet meg jobb på Sunnås sykehus nede på kjøkkenet. Dette var veldig greit for meg for da kunne jeg sitte på med mamma til jobben. Hver dag startet jeg kl. 9.00 og sluttet 15.00.

 

 

Mandag

På mandag kom jeg litt før kl. 9.00 og ble tatt godt imot av arbeidsgiver (Nina) og de ansatte der. De virket hyggelig alle sammen og jeg ble vist litt rundt på kjøkkene. Etter det så ble jeg satt i gang med å bære varer opp på traller som skulle til passientene. Dette holdt jeg på med til lunsjpausen som var kl. 11.00. Jeg kunne smøre meg så mange brødskiver jeg bare kunne klare og ta det med inn på pauserommet. Det var et pauserom med røyk og et uten.

Jeg gikk selfølgelig til det uten, men siden nesten alle røyka så ble jeg ganske ensom der inne.

Men det var en hyggelig fyr der som kom inn på pauserommet jeg satt på, og han het Daniel. Daniel er en av kokkene på kjøkkene. Vi fant en god tone mellom oss og han forklarte meg et par tips om matlaging som var artig å få vite om.

 

Etter pausen så klarte jeg å drite litt på draget... Når jeg kom inn på kjøkkenet så stod en og spylte gulvet, og selfølgelig så klarte jeg å skli med mine glatte joggesko rett på ræva mens jeg dro med meg bestikk og litt sånn forskjellig. Nina kom løpende inn men begynte bare å le og sa at det ikke gjorde noen ting for jeg var ikke den første... Det var heldigvis det første og siste uhellet som kjedde meg denne uka.

 

Jeg ble med to damer fra kjøkkenet til forskjellige spiseplasser for å hjelpe dem med å dekke på. Dette brukte vi ganske lang tid på så vi ble ferdig rett før pausen kl. 12.30 som varte ½ time. I pausen så dro jeg til kantina for å snakke med mamma. Der møtte jeg noen andre fra Alværn som jobbet på teknisk avdeling.

 

Etter en avslappende pause så fikk jeg kjørt meg litt nede på kjøkkene.

Først så satte jeg inn i oppvasken, og jeg skal si deg at det var ikke en liten jobb.

Så vasket jeg gulvet med en spyleslange. Etter dette så kostet jeg hele kjøkkene med en ræva kost som nærmere la fra seg mer møkk en den tok opp. Så brettet jeg sammen papp fra kjøkkenet og tok det ut i konteineren for papp innsamling. Dette gjorde jeg hver dag. Men det morsomste den dagen, det var å lage deilig middag (lappskaus). Selfølgelig viste de meg hvordan men jeg var ganske flink til å være ny... syns jeg da. Etter en lang dag kunne mesterkokken (meg) endelig dra hjem.

 

 

Tirsdag

Jeg kom på jobben kl. 9.00 full av mot og arbeidsvilje. Jeg startet med å lage salat og kjære opp frukt til passientene. Etterpå fikk jeg tom. lov til å levere det... JIPPIIII!!!

 

Da det var pause så hadde jeg og Daniel det veldig hyggelig med å gjøre narr av mange kjente lærere på Alværn, for han hadde også gått på Alværn. Etter pausen så fikk jeg lov til å lage mine hjemmelagde pannekaker (og stikkordet for dette ble så klart VELLYKKET). Så fikk jeg lage lasagne, dette tok sin tid for det var så utrolig mange som skulle ha. Etter dette så vasket og tørket jeg etter meg og da var det pause.

 

I pausen så intervjuet jeg Daniel (på slutten av loggen).

Etter pausen så gjorde jeg det samme som på mandag.Jeg hentet masse mat fra fryseren. Så lagde jeg dessert, potetchips og hakket gullerøtter. Etter dette forberedet jeg til middag, og jeg skal si deg at her skulle det ikke være noe slurving... åhhh nei du, alt skulle stå riktig på cm.

Endelig kunne jeg dra hjem. Jeg må innrømme at jeg startet å merke kjøre, (særlig i ryggen).

 

 

Onsdag

På onsdag så var det ikke så mye å gjøre om morningen, men jeg hentet ivertfall karbonader fra fryseren og satte dem i former. Jeg brettet også sammen papp og vasket benken. Men etter den starten jeg hadde på man. og tir. så var det ganske deilig med en rolig start på dagen. (pause). Etter pausen så kvernet jeg noe sykt med løk, og jeg grein og grein...

 

Etter en kamp mot tårene så stekte jeg løken på en STOR stekeplate som var minst dobbel så stor som meg, og alikevel så fikk den akkurat plass til all løken. Etter det så gjorde jeg de samme ”funny stuff” som de andre dagene. Men jeg fikk også tid til å koke poteter og hakke salat før pausen.

 

I pausen så spilte jeg og Daniel kort samtidig som vi drakk opp hele lageret med eplenektar... ok da så drakk vi ikke hele lageret men vi ble i hvert fall kalt ”jus slukerne”.

 

Etter pausen så lagde jeg middag (karbonader, løk, poteter, grønnsaker osv). Jeg fikk til og med lov til å vaske vinduer... enda mer JIPPIIII!!!

 

Så la jeg all mat i former, og tok brun saus i begere. Etter alt dette så vasket jeg opp og rydda på kjøkkenet.

 

Så takket jeg for meg og slepte meg sliten som jeg var, hjem.

 

 

Torsdag

På torsdag så skulle jeg jobbe på kantina, noe som jeg syns hørtes gøy ut. Der var det to stk. som jobbet på denne tiden og henne ene het Reia og han andre het Lasse.

 

Jeg spurte om jeg kunne stå i kassa, og det var helt greit bare noen så til meg og at jeg kunne det senere. Først så lagde jeg rundstykker på brett og plasserte det i kantina. Så hakket jeg opp

salat, agurk, tomater osv til salatbordet. Så gjorde jeg klart til kundene og vasket alle bordene. Da tok vi pause kl. 11.15 i en ½ . Etter pausen så måtte jeg bære ned masse kasser og traller til bunnetasjen,og det samme med to ”kembo svære” søppelsekker noe som ikke var så veldig behagelig. Men sånn er det....

 

Mens kundene kjøpte mat og drikke som gale så var jeg i full ”rush” med å bære minst 20 brett med glass, kopper og tallerkner inn og ut, inn og ut hele tiden. Skal si det var stress ja...

 

Jeg lagde også nye forsyninger hele tiden for på det salatbordet så forsvant det mat fortere en du hadde klart og si ”hamstre”. De hadde også sine ”lille” oppvaskmaskin som jeg holdt på med hele tiden når kundene hadde gått. Etter fryktelig mye mas og stress så kunne jeg dra hjem.

 

 

Fredag

Ikke så mye å skrive om idag egentlig for jeg gjorde akkurat det samme som på torsdag. Men jeg kan si at selv om det var mye mas og stress så var det her på kantina jeg likte meg best.

 

 

Intervju

 

Jeg valgte å intervjue Daniel. Daniel er 25 år og bor like ved Sunnås sykehus.

 

A) Fortell om jobben din. Hvordan er trivselen på arbeidsplassen?

Daniel: Jeg lager mat på Sunnås kjøkken. Jeg har vikarstiling. Jeg syns at jeg har en helt grei jobb sånn økonomi messig. Den er liksom ikke for dårlig og ikke noe super heller. Trivselen er veldig bra. Jeg liker hva jeg jobber med og det er mange hyggelige folk på arbeidsplassen. Jeg gikk 2 år lære og tok fagprøve på kjøkkenet.

     

B) Hvor mange ansatte er det i bedriften?

Daniel: Fast ansatte er det ca. 12 stk. Men i det totale så er jeg usikker.

 

C) Hva produseres her?

Daniel: Frokost, lunsj, middag og aftensmat

 

D)  Hvem blir varene solgt til?

Daniel: maten blir ikke solgt men gitt til pasientene på Sunnås sykehus.

     

E)  Litt om bediftens historie.

Daniel:

 

F)  Hva slags utdanning trenger du for denne jobben?

Daniel: Man trenger et år med grunnkurs, et år VK1, to år lære fagprøve og hotell og næringsmiddelfag.

     

G)  Hvor lenge har du arbeidet her?

Daniel: Jeg har nå jobbet her i fem år.

 

H)  Hvor mye tjener du i året?

Daniel: Njaaa... Det er litt forskjellig men det blir noe rundt 11 600 kr i måneden.

     

I) Er det ”frynsegoder” i tillegg till lønna?

Daniel: Ja. Jeg får ekstra for å jobbe i helger. Jeg får ekstra for å jobbe på helligdager og jeg får også ekstra for å jobbe på overtid.

 

J)   Har du muligheter for utdanning/kurs gjennom bedriften?

Daniel: Ja kurs går det jo an og ta. Men utdanning tror jeg ikke er mulig og ta gjennom denne bedriften.

 

K)  Har bedriften pensjonsordning?

 Daniel: Ja det er pensjonsordning på sunnås sykehus. Ikke at jeg kommer til å få bruk for det på en stund da men... he he!!!

 

L)  Er du organisert i en fagforening? Eventuelt hvilken?

Daniel: Nei jeg er ikke organisert i en fagforening.

 

M)  Hvilke framtidutsikter har du i bedriften?

Daniel: Njaaa... jeg er jo allerede kokk i denne bedriften. Å komme til en større bedrift innenfor matlaging hadde vært gøy men... Kanskje jeg skal starte mitt eget show om å sjonglere med tomater...(fleip) ha ha!!!

 

Jeg takket for et hyggelig intervju, og syns selv at jeg hadde gjort en godkjent jobb i forhold til loggen.

 

 

Min mening om arbeidsuka

 

Jeg syns denne arbeidsuka har vært lærerik yrkesmessig, og jeg har fått et lite og possitivt innblikk om hvordan arbeidslivet fungerer. Denne arbeidsuka syns jeg har vært veldig spennende og jeg hadde ikke hatt noe imot og gjøre dette her igjen. (Men jeg må si at jeg kjente det godt i ryggraden for vi er jo så vant til å sitte på skolen på denne tiden og gjøre oppgaver eller lekser). Men min konklusjon vil da bli som følger: Morsomt, lærerikt og spennende. Jeg kunne gått tenkt meg jobb på begge steder, jeg får kanskje jobb tom. på kantina. (Og jeg må si at arbeidsuka er en god mulighet for å skaffe seg jobb etterpå). 


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Anonym
13.03.2008 21:04

Bra!
11
anbefalinger
Dette her er nok ikke en 6`er, 4¨+ max xD

Anonym2
28.07.2008 13:25

Bra!
5
anbefalinger
Det var interresant å lese, men du har neppe fått en 6`er for denne oppgaven.


21.11.2007 23:42

Bra!
4
anbefalinger
Skikkelig bra, men kanskje en 5'er eller? ;s
hehe
keep up the good work!

erika
25.01.2015 15:02

Bra!
3
anbefalinger
jeg skal ut i arbeidsuke uke 5 og starter i morgen. derfor trenger jeg spørsmål som jeg skal stille for de ansatte der og disse hjalp meg. tusen takk daria.no


13.11.2014 21:51

Bra!
2
anbefalinger
4+ maks eller 5

anon
19.01.2015 08:54

Bra!
2
anbefalinger
kanskje 3-4 ?

erika
25.01.2015 14:53

Bra!
2
anbefalinger
hvorfor mener dere dette? hvorfor skal hun juge lissom?

erika
25.01.2015 15:03

Bra!
2
anbefalinger
kan du chate med meg sånn at du kan gi meg inspirasjon til arbeidsuka. takk!


08.02.2018 12:57

Bra!
0
anbefalinger
Bra det virket spennende


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.015 sec - 1 pageviews