Søk i stiler
 

Mediene


Kåseri om medienes nyhetsbilder og prioritering av nyheter.

Toppkarakter i 9. klasse!

Sjanger:KåseriLastet opp:13.02.2003
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Media og kommunikasjon


- ALVORLIGERE FÅR DU DET IKKE!?

 

Jeg bladde opp på forsida av VG for noen dager siden, hvor det sto et stort oppslag av at Mette Marit har blitt solbrent. Med en gang sa jeg til meg selv. ”Hva er det som skjer med monarkiet? Vår stakkars kronprinsesse har blitt solbrent akkurat som alle oss andre. Hva så? Jeg bryr meg så utrolig lite. I samme avis er det også et stort to-siders oppslag om at kongens flyreise i Canada  var en skandale! Det var fordi  det tok  fem minutter ekstra før han fikk en gaffel, Harald stakkars fikk jo ikke noen middag heller han måtte nøye seg med noen smørbrød på en times lang flytur. Men det verste var jo at kong Harald sovnet før han fikk drikke! (Å, nei) Hva kan et stakkars flyselskap gjøre med at vår kjære konge sovner før han får drikke? Og enda verre, tror virkelig VG at deres lesere synes dette er forferdelig? De må jo nesten det hvis de ikke finner noe annet underholdende med det, siden VG er Norges største avis.

 

Særlig kongefamilien som jeg nettopp har tatt som et eksempel er utsatt for store nyhetsoppslag, for Dagbladet kommer opp med den ene store opplaget etter det andre. For eksempel Mette Marit, Håkon og lille Marius på sirkus , Mette Marit kureres for flyskrekk, Ari Behn på guttetur osv. Jeg spør igjen, hvem bryr seg? Ikke vet jeg, men det må jo som sagt være noen. Men jeg kan jo forstå avisene også, for det er jo mye viktigere for noen å høre om Mette Marits ”forferdelige” flyskrekk enn at noen nazister dreper en sånn liten mørkhudet unge i utkanten av Oslo er jo ikke så viktig. Det er jo sånt som skjer men prinsessens flyskrekk er jo helt unik, derfor må jo nesten Dagbladet se seg nødt til å sette Mette Marit på forsida og han der gutten som ble drept var det Ben, Henrik, Ole nei Benjamin het han, han kan vi jo presse ned I et lite hjørne på forsida. Nyheter er jo så kjedelige når de handler om  noe viktig eller noe fornuftig. For ordet fornuftig står ikke I journalisthåndboken, det er nok erstattet med drittgraving, Valgerd Svarstad Haugland eller nettopp monarkiet. Journalisthåndboka er forresten trolig på 15 sider med bilder og er beregnet på personer med IQ under 30.

 

Men tilbake til avisene. Jeg lurer på om avisene har sparket redaksjonen og erstattet den med eks-Se og Hør arbeidere og en rettskriver. For Se og Hør tar kaka med overskriften: ”ARI BEHN KASTER KLÆRNE” Synes virkelig folk dette er spennende? Det er vel noen som gjør det og jeg skal ikke klandre dem, de må få lese om Ari hvis det interesserer dem. Jeg for min del tenker heller: ”Se og Hør har alt for lite å skrive om og Norge sliter nok med Jahn Teigen og Karl Ivar Hagen” Men Se og Hør har jo en unnskyldning, de er jo et uskyldig ukeblad (med en layout som slår an på Kvam gamlehjem), hvis eneste jobb er å more trygdesnyltere over femti og andre mislykket e personer men jeg skal jo ikke klandre dem som sagt. Problemet mitt er bare at må denne sladrefaktoren smitte over på før så seriøse aviser? Men nå er jo ikke alt feil med avisene I dag, for ellers hadde de lite trolig eksistert. Dagbladet og VG har jo fortsatt  viktige og spennende nyheter  som angår oss og som har en viss betydning. Og hvem har vel ikke moret seg med alle de stygge bildene av Veronica Orderud og de utallige latterlige tingene en politiker er i stand til å gjøre. De mer seriøse avisene som Dagsavisen og Aftenposten og alle lokal\distriktsavisene holder jo god kvalitet selv om de heller ikke kan dy seg for å fare med noe totalt uinteressant dritt. Litt irriterende, men der kommer det I doserte mengder og da er det faktisk deilig å lese om noen nyheter som ikke er så alvorlige og depressive og som man uten dårlig samvittighet kan le seg til døde ved på morran.

 

Oi, det ble mye negativt selv om det kom litt positivt på slutten og da er det vel tid for en konklusjon. Kongefamilien ble brukt som eksempel her på usmakelige nyheter, men det var bare eksempler, politikere eller andre kjendiser er også utsatt, bare så du vet det, jeg har ingenting I mot kongefamilien, så min konklusjon er:

Redaksjonen I enkelte aviser  bør skjerpe seg kraftig, eller sparkes og erstattes med normale mennesker. Eller så bør Norge avskaffe monarkiet (kanskje litt vel drastisk) og kun la normale litt intelligente politikere slippe til. Med andre ord, skift ut stortinget og høytstående partimedlemmer la mennesker slippe til, mennesker. Dere tror vel jeg er en særing, men herregud jeg begynner å bli desperat lei Mette Marit.Teksten er hentet fra Daria.no, www.daria.no