Søk i stiler
 

Religioner i Japan - Shintoismen og Buddhismen


Kort om Shintoismen og Buddhismen, Japans to mest utbredte religioner.
Sjanger:TemaoppgaveLastet opp:12.02.2003
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Buddhisme
Religion
Verktøy:Utskrift


I Japan er religionene Shinto og buddhisme mest utbredt. De to opprinnelig ulike religionene har gjennom tidene vokst seg sammen og fremstår nesten som en og samme religion. dette er kun for ufostående. japan benytter begge reilgionene ettersom hva skalgs seremoni eller høytid som står for døren. Japan har sin egen form for religiøsitet, de har et nærmest estetisk forhold til sin religion.

 

Shintoismen

Shintoismen er Japans eldste og grunnleggende tro, som deres liv er bygget opp over. det er en national tro, religion, fedrelandsånd, nationalkultur, skapende livsprinsipp, moralregler, kunst og familiens leder. Før buddhismen ble innført i Japan var shintoismen den største religionen.

 

Grunntanken i Shintoismen er at alt levende er besjelet; fjell, trær, sjøer, elver osv. og ovenfor disse kreftene skal mennesket ha en ærbødig og respektfylt innstilling. I følge shintoismen er det kun En høyeste Gud, og under denne ene, mange andre guder

 

Synd og skyld spiller liten rolle i Shinto, i verste fall kan en bringe skam over seg selv, fordi en ikke gjorde som en burde...

 

I shinto har de mange ritualer, og mange av disse er knyttet til temaet fruktbarhet. Gjennom ritualene ønsker de å fremme vekst og motvirke skadelig innflytelse. Denne tilbedelsen skal hjelpe hver enkelt til framgang, både materielt og åndelig. Og hvis man har lyst å vite noe om framtiden, om lykke og helle, er det bare å henvende seg til guddommene, og engasjere dem i sin sak.

 

LÆRE: den første Japanske keiser og hans dynasti blir betraktet som Guds etterkommere. Derfor forventes at enhver borger må vise absolutt trofasthet mot keiseren. alle må vise forfedrene respekt, foreldrene kjærlighet og ehnsyn, og elske barnene. Alle må være oppriktige i tanke, ord og gjerning. Den, som er oppriktig og ren, og som oppsender inderlige bønner, når Gudsrealisation. Menneskene må hjelpe hverandre uten hensyn til nationalitet, språk, vaner og kultur og leve i innbyrdes fredfylt glede. ved ders oppførsel å vise, at de er brødre. det er altså en meget nestesterk religion...

I tillegg er det masse lover +++.....

 

Buddhismen

Buddhismen ble innført i Japan fra den koreanske halvøy i midten av det 6. århundre, og var de første hundre år sterkt påvirket av den koreanske buddhismen. Buddhismen ble offisielt nasjonalreligion under prins Shotoku (592-622), men var en religion for overklassen. I denne perioden fortrengte den gradvis shinto. I løpet av den 7. århundre kom buddhismen gradvis til å prege landet.

 

Buddhismen lærer gjennom fortellinger om Buddhas liv, om hvodan man kan bli fri fra å gang på gang bli gjennfødt til et plagsomt liv på jorden. Man kan gjøre seg fri ved et nøysomt liv. Noen rettninger i buddhismen legger man vekt på å leve så enkelt så mulig.

I Japan har de den type buddhisme som kalles Mahayana: Særtrekk: Boddhistvaen er deres religiøse ideal. Alle kan oppnå frelse. Eksistens av mange buddhare både fortidige og framtidige.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

lawlz
12.11.2008 17:40

Bra!
5
anbefalinger
Syns det dekket det meste innenfor japansk religion, skjønner ikke hvorfor folk klager så mye. Kjedelig? Dersom du søker underholdning vil jeg ikke tro at dette er det rette stedet å lete på. Skrivefeil? joda, forekommer her og der, men da ville jeg heller klaget på de som kommenterte. Umulig å forstå. Lær dere norsk.. Fikk mye bruk for dette til et prosjekt jeg holder på med, takk(:


09.03.2005 12:57

Bra!
4
anbefalinger
TUSEN TAKK domme dass03.11.2005 12:39

Bra!
3
anbefalinger
ikke så veldig bra det her..... Sorry! men det var helt greit.. men fik ikke bru kfor så mye

Sossen 90
13.06.2006 10:55

Bra!
3
anbefalinger
Veldig mye av ditt innhold er kopiert ass. Jeg har lest det før lissom!!! Dålig oppbygning av artikkelen. Lite konnskap om sjangeren ass.

do skåla
16.04.2007 18:24

Bra!
3
anbefalinger
va ikje så bra dt her ass! du har skreve før mykje om de ænkelte tingan, at dt bi kjedeli!!!
hadde vært bedre om du hadde plokka ut dt viktigste å skreve dt ned, ass.
savna åsså litt bilda. vess du har levert dt inn t lærarn din så kain æ tænke mæ t at du fikk 3+ ;( sorry ass.

KRistian
12.06.2007 13:20

Bra!
3
anbefalinger
Beklager men dette var ikke så veldig bra fakta, har sett bedre enn dette, masse skrivefeil her og.

Popill
11.03.2009 16:29

Bra!
3
anbefalinger
Jeg synes det kunne vert noen bilder her... for det er blant annet noe jeg trenger til oppaven jeg driver med akkuratt no...

nørden
21.04.2010 20:56

Bra!
3
anbefalinger
Shintoistene tror ikke på noen gud, de har derrimot "Kami" som er mer en sjel som er i alt f.eks. naturkrefter, Kami kan også være steds voktere som kansje er det personen i denne oppgaven snakker om som "andre guder".
denne oppgaven har i tilleg masse andre feil som skrivefeil osv. men det gidder jeg ikke kommentere.
Dette var en dårlig oppgave som jeg håper fikk en elendig karakter.

Anna
24.11.2009 20:23

Bra!
2
anbefalinger
Dette var mye bra stoff!

morra di
25.01.2011 13:08

Bra!
2
anbefalinger
Du har jo bare kopiert og limt inn fra en annen nettside! HAHA


05.01.2016 10:45

Bra!
2
anbefalinger
Til "nørden". Du kommer sikkert ikke til å se denne kommentaren, men kanskje noen andre får bruk for den. Kami er en betegnelse på guddom. En kami kan både være en gud eller åndevesener. Det finnes forskjellige templer for forskjellige guder. Det er masse guder i Shintoismen, et eksempel er solgudinnen Amaterasu. Hvis du hadde lest om Shintoismen, så hadde du fått med deg dette. Siden det har gått 5 år siden du skrev kommentaren, så håper jeg at du allerede har lært at du tok feil.

rumpa di!
02.03.2015 12:54

Bra!
1
anbefalinger
dette suger

Bwaha
13.12.2015 18:30

Bra!
1
anbefalinger
\\\'\\\'Grunntanken i Shintoismen er at alt levende er besjelet; fjell, trær, sjøer, elver osv.\\\'\\\'
LMAO.. fjell, sjøer...

Sonya
02.02.2019 17:10

Bra!
0
anbefalinger
Jeg skulle ønske kilder stod, så jeg ikke trengte å plagiarisere, men faktisk finne info selv. Det er faktisk vanskelig å finne noe om ritualene i shintoismen feks.

Amaterasu
15.05.2019 21:47

Bra!
0
anbefalinger
Synes det var mye grei informasjon her. Liker at det er ryddig og fint og at det forklarer ting på en enkel og fin måte. Det er slike ting jeg trenger når jeg skal skrive skoleoppgaver, så dette var fin hjelp Smile :-\)


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.015 sec - 1 pageviews