Søk i stiler
 

Buddhismen


Mye informasjon om Buddha og buddhismen.
Sjanger:TemaoppgaveLastet opp:12.02.2003
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Buddhisme
Verktøy:UtskriftBuddhismen ble grunnlagt i India for ca 2500 år siden. Grunnleggeren var en prins som het Siddhartha Guatama. Før han ble født hadde  moren hans  en drøm. Hun drømte at hun ble ført ut i skogen. Der ble hun liggende under et Bo-tre. En hvit elefant vandret rundt henne i tre dager. Dronningen lurte veldig på hva dette betydde, derfor fikk hun tilkalt et par vise menn som kunne tyde drømmen. De sa at dette betydde at hun skulle få en sønn som skulle bli en konge eller en Buddha.

 

Da hun skulle føde barnet skulle hun til faren til barnet. Men på veien dit fødde hun. Hun la seg ned under et Bo-tre, slik som i drømmen. Fødselen gjorde ikke vondt og flere guder var med. Da han var kommet ut gikk han 7 skritt.  Han ble født 565 f. Kr i Lumbini.

 

Da han vokste opp levde han et liv i luksus. Han fikk ikke lov å forlate palasset. Overalt hvor han gikk var det  parfyme og dansende jenter. Han vokste opp og ble gift og fikk flere barn. Han hadde aldri sett nød og elendighet. Men enn dag da han gikk ute fikk han se en gammel mann, en syk mann og et lik av en mann. Det var da han skjønte  hvordan verden egentlig var, full av lidelse. Han forstod også at dette engang kunne hende han også. Derfor bestemte han seg for å rømmer hjemmefra.  Han tok med seg bare tiggerskål og stav, og gikk sin vei. Han mediterte for å finne svar på sine spørsmål; Hvem er jeg? Hva er meningen med livet? Men han fant ikke svarene. Derfor begynte han en faste, som nesten tok livet av han. Men noen venner fikk han til å spise. Han bestemte seg for å finne ut hvorfor det var lidelse og om den kunne stanset.

 

En gang han satt under et Bo-tre og mediterte nådde han seg frem  til en tilstand av bare lykke og fred. Da forstod han de fire edle sannheter:

- Lidelse eksisterer

- Årsak til lidelse er begjær (Begjær er lysten til å eie)

- Lidelse kan slutte

- Sannheten om den åttedelte veien (Tre hovedpunkter: a) Rett visdom: Rett forståelse og tankegang. b) Rett moral: rett tale, rett handling, rett levemåte. c) Rett meditasjon: rett bevissthet, rett anstrengelse, rett konsentrasjon).

 

Det var under dette treet Siddhartha ble Buddha. 

Han døde da han var 85 år gammel, etter ca 45 års vandring omkring i Nord-India å dele visdommen med alle slags mennesker.

 

Det finnes over 320 millioner buddhister i hele verden. Mesteparten er i Asia. De landene som det er mest utbredt i er: Mongolia, Kina, Sør-Korea, Japan, Vietnam, Laos, Kambodsja, Tibet, Burma, Thailand og Sri Lanka. 

 

Hva tror de på

Buddhistene tror ikke på en bestemt gud. De tror heller ikke at det finnes en gud som griper inn i det som skjer. De lever etter bestemte lover og regler. De fem etiske forskrifter er deres ”hovedlov”;

- Du skal ikke drepe noe levende vesen.

- Du skal ikke stjele.

- Du skal ikke misbruke sansene.

- Du skal ikke lyve.

- Du skal ikke drikke alkohol eller andre stoffer som skader kropp og sjel.

De tre juveler er buddhistenes ”Trosbekjennelse”, og lyder slik:

Jeg tar min tilflukt til Buddha

Jeg tar min tilflukt til Dharma (Læren om Buddhismen)

Jeg tar min tilflukt til sangha (munkesamfunnet)

Hvis livet var en sykdom mener buddhistene at Buddha er ”legen”, Dharma er ”medisinen” og sangha er ”sykesøsterene”.  

 

Ulike Retninger

Det finnes mange retninger innen for Buddhisme. De største retningene er:

Theravada Buddhismen. Som er den eldste læren innen for Buddhismen. Tripitaka er deres hellige tekster. Munkene underviser i Buddhas lære. De skulle også avgjøre om tekster som man sa var fra Buddha, skulle godkjennes. Theravada-buddhistene lærer at Siddhartha ble inspirert av en annen Buddha å nå oppvåkningen, før han ble født som prins. Og det er ingen som klarer å oppnå kontakt med han nå, og derfor ingen grunn til å tilbe han.  Den historiske Buddha blir her kalt Guatama Buddha.  Denne retningen er utbredt i Burma, Thailand, Laos, Kambodsja og på Sri Lanka.

 

Mahayana Buddhismen. De hellige skrifter er Tripitaka også her. Men de har også Lotussutraen, som er nyere tekster om Buddha. Der Buddha opplyser hele universet. Mahayana-Buddhistene kaller synet på  den historiske Buddha  for Sakyamuni. De mener at den historiske buddha nådde oppvåkningen for millioner av år siden. De mener at det er viktig for menneskene jobber med seg selv for å nå oppvåkningen. De legger vekt på gavmildhet, toleranse, omsorg, vennlighet og pågangsmot.  Nonnene her har stor status. Denne retningen er utbredt i Mongolia, Tibet, Vietnam og i Sør-Korea.      

 

Zen Buddhismen. Det viktigste for Zen buddhistene er meditasjonen.

Ellers er Zen buddhistene lik de andre retningene. Denne retningen var først utbredt i Kina, men så ble den spredt til Japan og Korea.

 

Tibetansk Buddhismen. Denne retningen er fargerik og har mange guder og gudinner. De danser i kostymer for å skremme vekk onde ånder. De har også bønnemøller. Der kan folk komme og be bønner mens de snurrer bønnehjulet rundt. Denne retningen er utbredt i Mongolia, Kina og Japan.  

 

Synet på mennesket

Mennesket er det viktigste i verden. Alle er like mye verd, uansett. Alle kan nå oppvåkningen. For å følge Buddhas vei må hvert enkelt menneske bestemme selv hva som er godt og ondt. Din egen framtid former du selv.

       

Det onde

Det onde er skapt av menneskene. Det er mennesket som skaper krig og hat. Buddhismen lærer at  mangel på selvinnsikt er grunnen til ondskapen. Ved å følge Buddhas vei kan den forbedres, og få vite årsakene på hva som skjer i verden. I den tibetanske retningen finnes det onde ånder som må skremmes vekk med sang og dans.

 

Det hellige

For buddhistene er Bo-treet hellig. Det var under denne tresorte moren til Siddhartha  hadde drømt om at han skulle enten bli konge eller en Buddha.  Han ble født under dette treet. Det var under dette  treet  han nådde oppvåkningen. Det var også under dette treet han døde i år 480 f. Kr.

De hellige skrifter er en samling og videreutvikling av den historiske Buddhas lære. Etter Buddha var død og kremert ble det innkalt til et møte. Der ble det utpekt 500 av Buddhas flinkeste disipler til å avgjøre hva som var Buddhas rette lære. Da de var ferdige hadde de en stor samling. Den ble kalt  tripitaka, som består av 20000 sider. Denne store samlingen er delt opp i tre grupper. Det ble kalt ”de tre kurvene”   Den er skrevet på språket pali, som blir snakket i India. Derfor er det bare munker som bruker tekstene i tripitaka utenfor India.    

 

Kjønnsroller

Buddhas lærer gjelder både menn og kvinner. Alle mennesker kan komme til nirvana. Men Buddhismen ble oppstod i et samfunn med mange dominerende menn. Slik ble det klare forskjeller mellom kjønnene. Buddhas disipler ble pekt ut til munker av Buddha selv. 5 år etter oppvåkningen  spurte noen kvinner om ikke de kunne bli nonner. Det fikk de ikke lov til. Men etter en nær venn av Buddha spurte han om ikke kvinnene hadde  like stor mulighet til å nå nirvana, og han svarte ja, fikk kvinnene lov. I tillegg til de reglene munkene måtte følge, ble det opprettet 8 nye regler bare nonnene måtte følge. En av dem var at uansett hvor lenge en nonne hadde studert måtte hun reise seg og hilse på en munk.    

 

Overgangen fra barn til voksen

Det er ingen, men en måte å markere overgangen er å oppholde seg i kloster i en kort periode. Da er de der som noviser. Da må de prøve å leve etter ti regler. Fem av dem er for alle munker og lyder slik:

- Ikke ta liv

- Ikke ta noe som ikke er blitt gitt deg.

- Ikke misbruk sansene.

- Ikke lyv.

- Ikke nyt rusmidler. De fem andre reglene er spesielle regler for noviser

 

Renhet og urenhet

Buddhistene lærer at gode, moralske handlinger hjelper til å rense sinnet, mens umoralske handlinger gjør sinnet urent. Å drepe dyr er bl.a. veldig urent spesielt folk fra mahayanaretningen. Dette er fordi de tror at slektningene deres kan være gjenskapt som dyr og de kan de jo ikke spise. Men de fleste i Tibet spiser kjøtt men unngår å drepe dyr.

 

Nirvana eller oppvåkning 

Nirvana er ”himmelen” for buddhistene. Nirvana er ikke en plass, men en tilstand. For å komme dit må de  bli oppvåknet. For å bli oppvåknet må menneske bryte Samsara, den gjentatte runden med fødsel og død. De som blir gjenfødt kan bli   mennesker, andre ganger kan de bli dyr, og de kan til og med guder. Alt avhenger av hvilken karma en har. Har man en god karma blir det neste livet å bli bedre enn det forrige. Målet til buddhistene er å bli fri fra gjenfødelsens sirkel. Det er dette Buddhas lære går ut på. Å finne veien til oppvåkning eller nirvana.

 

Kilder:

Boka ”Under samme himmel”

Boka ”Mening og mangfold”

Boka ”Buddhismen”

Boka ”Buddhas barn”

Boka ”Buddhas vei”

Boka ”Buddha”

”Det store norske leksikon”


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.


07.02.2006 09:36

Bra!
50
anbefalinger
dette var til stor hjelp til power pointen min

meee
13.06.2006 09:48

Bra!
45
anbefalinger
bra sie , mn i finn ikje noken hellige skrifta Confused :-\?

Arne og Stine fan
15.03.2006 16:23

Bra!
43
anbefalinger
Tusen takk. Dette hjalp meg mye  Very Happy :-D


10.02.2006 11:05

Bra!
42
anbefalinger
bra side, men jeg finner ikke noe om hellige skrifter her  Sad :-\(

Frustrerte ungdommer
28.03.2006 16:25

Bra!
38
anbefalinger
Det er ikke alt her på denne siden som stemmer.....

Anonym
30.04.2006 17:09

Bra!
38
anbefalinger
Den va litt bra men ikke nåkk fakta. Den her sia treng mer fakta! Smile :-\)

oda
31.08.2004 21:49

Bra!
36
anbefalinger
dette var bra....fant mye her!
kan du skrive om hva buddhismenes symbol står for??
da blir siden komplett!!

Christine:
13.06.2006 21:03

Bra!
35
anbefalinger
Bra side! Men ikke no om hellige skrifter da Sad :-\(

martine
08.11.2006 16:50

Bra!
34
anbefalinger
Synd det er lite om hellige tekster her. ellers en veldig bra side!!

school-g33k
20.03.2007 20:50

Bra!
32
anbefalinger
Ingen som gidder å skrive om kunst, arktektur og musikk i buddhismen da! Confused :-\? Da hadde jeg vært takknemlig. Very Happy :-D

LULU
15.01.2006 21:07

Bra!
31
anbefalinger
hva med hellige skrifter...kan de ikke skrive no om det?...trnger det til prosjektet mitt  Smile :-\)

trine
13.12.2005 18:01

Bra!
29
anbefalinger
dette var en bra side, med dere burde ha skrevet MYE mer om tripitaka og de hellige skriftene. det er jo i buddhismen det og. Så derfor var dette en ganske dårlig side

adde
15.01.2006 13:22

Bra!
27
anbefalinger
heidu...syns at du var sikkelig flink jeg Smile :-\) men kan du skrive litt om kultur og kunst i Buddhismen. trenger det til Krl til mandag..kleem

Lille meg
25.10.2004 17:36

Bra!
24
anbefalinger
Takk! her var det mye bra og ikke alt for masse,slik som på de andre sidene.. letter å lese og finne frem!

Mg
20.01.2005 11:05

Bra!
23
anbefalinger
er d noen som vet hvilke ukedager som er hellige i buddhismen?

Sandra
31.01.2005 18:49

Bra!
23
anbefalinger
Dette var en veldig veldig bra side. Hjalp meg mye på framlegget mitt, fikk toppkarakter og jeg som skrev rett av. Dere har jobbet godt og tatt med det viktigste, ikke for mye.Takk så mye for hjelpen Anne Gørill og Stine.

metalchick
04.05.2005 01:39

Bra!
23
anbefalinger
dette her var seriøst bra. Akkurat det jeg trengte til KRL særemnet mitt. TAKK!

kb
26.01.2005 16:34

Bra!
22
anbefalinger
Bilder av Bo-treet..?

Tone&Hanne
19.01.2006 09:00

Bra!
22
anbefalinger
veldig bra side, trenger den til examen.. Smile :-\)

Malle;)
25.01.2006 13:45

Bra!
22
anbefalinger
Dette var greier ,det! STOOOOOOOOR klem til deg/dere som her laget denne siden! Den er helt topp, azza!
Klemmer fra lille meg!


30.01.2006 13:34

Bra!
21
anbefalinger
dette var helt perfekt dette trengte jeg til et prosjekt, så nå klarer jeg meg videre for god informasjon...tusen takk.....

Vima
02.06.2005 19:00

Bra!
20
anbefalinger
hjalp mæ au t muntlig eksamen!

kathy
11.11.2005 10:46

Bra!
19
anbefalinger
hva med viktige hendelser i buddhismen??? har oppgave om det:-/


01.02.2006 10:52

Bra!
19
anbefalinger
Dere burde prøve å forstå religionen når dere skriver om den. Buddhismen er ikke som de andre religionene, den ligner mer et livssyn. Buddhistene har ikke lover som sier "du skal/du skal ikke". Det er "du/jeg bør/vil ikke", og de kalles retningslinjer, ikke lover. Det er altfor bokstavelig, og gir ikke et klart bilde av hva buddhismen handler om.  Smile :-\)

silla
10.02.2006 11:08

Bra!
19
anbefalinger
den var til nytte Wink ;-\) Smile :-\)

espen
27.03.2006 21:24

Bra!
19
anbefalinger
detta ver ei veldig bra sida eg fekk 6 på buddhist oppgåvo mi

marius
22.01.2007 22:26

Bra!
19
anbefalinger

Bra!0
anbefalingerDette var til nytte
har et prosjekt på gang på skolen
 Smile :-\) Smile :-\) Smile :-\) Smile :-\)

en beundrer
30.11.2005 12:22

Bra!
18
anbefalinger
Bra side! Trengte litt fakta til skolen! Jeg bruker din side til kilde for fakta. Får jeg lov? Takk! Hade!

Tina
13.12.2005 16:58

Bra!
18
anbefalinger
dette var bra, men hva er det som er spessielt med buddhismen?

anders
09.03.2006 20:42

Bra!
18
anbefalinger
Bra side jeg fan mye stoff om buddhismen til en oppgave på skolen takk for hjelpen. gutt 13 (norsk!!)

secret
09.03.2006 21:08

Bra!
18
anbefalinger
drit bra side jeg fant mye bra her !!  Wink ;-\)


anders
09.03.2006 21:11

Bra!
18
anbefalinger
takk for mye stoff  Wink ;-\)

din mor
14.03.2006 09:09

Bra!
18
anbefalinger
fett bre side asa. finner o nesten alt om buddhismen her  Razz :-P

anne=)=)
30.03.2006 14:14

Bra!
18
anbefalinger
bra sie masse stoff og finne...!
hjalp mæ med et foredrag

Carina!
06.04.2006 16:37

Bra!
18
anbefalinger
very good Smile :-\) fekk mykje hjelp! thank you! Wink ;-\)


13.12.2006 19:22

Bra!
18
anbefalinger
dette hjalp meg mye til muntlig tentamen  Smile :-\)

TUSEN TAKK!!!!! xD

aman
24.01.2007 17:33

Bra!
18
anbefalinger
dette er en jævlig bra side ass.
jeg har funnet masse stoff her om buddhismen.


07.02.2007 19:40

Bra!
18
anbefalinger
Tja..Ikke verst Wink ;-\)
Men fannt ikke såååååååå mye om Sangha...


15.03.2007 10:24

Bra!
18
anbefalinger
Dennne siden er meget bra..Veldig inponert over informasjonen jeg fikk til oppgaven min.. veldig bra at internett finner..hva skulle vi gjort uten? jeg er liksom helt avhengig av dataspilla på www.123spill.no den er helt vidunderlig..prøv den folksens!..ps: noen som vill bli venn med meg? har ikke så mange venner..har bare lillebror Smile :-\) veldig hyggelig gutt..elsker deg bror Smile :-\) hade da!

Anja :)
12.04.2007 22:46

Bra!
18
anbefalinger
Takk for hjelpa sier no bare jeg ^^,

chieu
04.05.2004 17:57

Bra!
17
anbefalinger
dette var interessant..

sigbjørn
06.06.2004 15:43

Bra!
17
anbefalinger
vældig bræ sidæ

Jens =]
18.05.2005 21:05

Bra!
17
anbefalinger
Dette hjalp meg virkelig til muntlige examenen min  Smile :-\)
Tusen takk  Wink ;-\)

therese
07.06.2005 09:13

Bra!
17
anbefalinger
veldig bra

linda
31.08.2005 13:33

Bra!
17
anbefalinger
etter å ha lest siddharta av Herman Hesse ville jeg finne ut mer om buddismen, detter var nok siden jeg lette etter. lærte noe nytt. og det er bra at dere legger ut kilder. kan dere skrive noe om tara? synes hun virker fasinerende og vil gjerne lære mer Smile :-\)

jensejens
29.09.2005 17:20

Bra!
17
anbefalinger
ikke så aller verst .... hehe

bøøø
17.10.2005 18:12

Bra!
17
anbefalinger
kan du skrive om templa i buddhismen????? pllliiiiissssss.

..
16.04.2007 18:47

Bra!
16
anbefalinger
det var ikke til stor hjelp . det var ikke noe om hellgie skrifter. også var det vanskelig å finne fram det man leita etter.  Confused :-\?

Carina!
06.04.2006 16:38

Bra!
15
anbefalinger
very good Smile :-\) fekk mykje hjelp! thank you! Wink ;-\)

lm
08.05.2006 11:43

Bra!
15
anbefalinger
Dette var til nytte
har et prosjekt på gang på skolen

anonym
23.01.2008 23:43

Bra!
15
anbefalinger
de hellige skriftene innenfor Buddishmen kalles Tripitaka. Tripitaka betyr "tre kurver" og består av 3 bøker:
Vinaya-pitaka: som inneholder alle regler innenfor Buddhismen.
Sutra-pitaka: er en bok, skrevet av 500 av Buddhas disipler, hvor det står om taler og hendelser i Buddhas liv.
Abidharma-pitaka: inneholder filosofiske avhandlinger og kommentarer. Dem tar stor utgangspunkt i de to andre bøkene (Vinaya og Sutra15.02.2006 09:18

Bra!
13
anbefalinger
Takk for bra stil  Smile :-\)


20.02.2006 12:14

Bra!
13
anbefalinger
dette var bra. litt lite bilder

Gunda
02.03.2006 12:42

Bra!
13
anbefalinger
Dette var en meget flott og innholdsrik oppgave. dennehar hjulpet meg og min medarbeider meget mye når vi hadde oppgave om nettopp det du har skrevet om Wink ;-\) strukturert og gjennomført oppgave- forttsett slik!

Vwennlige hilsner fra gunda og hildra


08.05.2007 16:01

Bra!
13
anbefalinger
Hvor er frelse? Ikke bra!

JoHNxD
15.10.2007 20:20

Bra!
13
anbefalinger
Eyy, da fær æ jo......3'er på KRL imårra da (3 siden æ skrive så sinnsykt stygt xD )
Haha

Ukjent
30.03.2008 19:10

Bra!
13
anbefalinger
Denne siden var til stor hjelp på prosjektet. Du gjør en bra jobb Wink ;-\)

Camilla
29.01.2006 23:53

Bra!
12
anbefalinger
Tusen takk for mye bra innformasjon. Trengte det virkelig Very Happy :-D.

therese
22.04.2007 16:49

Bra!
12
anbefalinger
ditta var det eg trengte til min lille "prøve eksamen" Very Happy :-D hehe... kjempe gudde greier Very Happy :-D stå på!!

morty
16.05.2007 11:54

Bra!
12
anbefalinger
takk dette var en god hjelp til oppg. mine til en brøve

Thug
29.05.2007 19:29

Bra!
12
anbefalinger
hadde dere fulgt med i timen hadde dere fått med dere denne informasjonen for lengst..... damn!!! blonde dumme drittunger... Buddhismen og Siddhartha Guatama lærte vi jo om i 7 klasse......... våkn opp!!!

navn?
24.04.2008 12:55

Bra!
12
anbefalinger
Funker dette her Smile :-\)))

Meg
27.05.2008 15:10

Bra!
12
anbefalinger
Veldig bra! FIkk gjort leksa nå Smile :-\) Smile :-\) Smile :-\) Smile :-\)

Helen
05.06.2008 19:35

Bra!
12
anbefalinger
Denne var grei den, men ingenting om hovedtrekk....  Sad :-\(

Lordmangaavps3
09.06.2008 17:10

Bra!
12
anbefalinger
Dette var bra stoff, men ikke så mye om de hellige skriftene, men ellers helt ok  Smile :-\)


05.06.2007 13:53

Bra!
11
anbefalinger
dette var en bra side

Lk
31.08.2007 10:22

Bra!
11
anbefalinger
det var ikke mye om frelse her men bra info


13.09.2007 10:05

Bra!
11
anbefalinger
bra side men du burde ha skrevet mer om forskjellen mellom himmelen og nirvana. Alt annet var supert!!  Very Happy :-D

kine
18.09.2007 16:33

Bra!
11
anbefalinger
dette var til hjelp, takk

signe
21.09.2007 16:05

Bra!
11
anbefalinger
Mangler litt om gudsdyrkelsen? er der ofringer eller?

;O
14.11.2007 19:05

Bra!
11
anbefalinger
Kjempebra, hjalp meg mye  Very Happy :-D


30.11.2007 11:41

Bra!
11
anbefalinger
det var bra. men det spørsmålet jeg leter etter er: "hvorfor ber buddhistene statuer av Buddha? de har ingen liv eller følelser i seg. de kan vel ikke svare våre ønsker og tilgi oss, vel. så hvorfor?

Lise ;D
16.12.2007 21:34

Bra!
11
anbefalinger
Woah. Denne siden var nice ;D


24.01.2008 14:22

Bra!
11
anbefalinger
bra job

anonymis
21.05.2008 16:25

Bra!
11
anbefalinger
satans bra sie , bæste æ har sett!!!!

Mari
01.04.2008 00:08

Bra!
10
anbefalinger
mye som ikke stemmer her.. ikke bra tekst.. Hvor i alle dager fant du dette stoffet og hva fikk du på oppgaven?

sindre
17.04.2008 12:33

Bra!
10
anbefalinger
jeg fant ingen hellige skrifter Sad :-\(

rgasew
18.04.2008 14:09

Bra!
10
anbefalinger
ikke noe om hellige skrifter !!

Anonym
29.05.2008 23:01

Bra!
10
anbefalinger
Fant ikke noe om hellige skrifter ;(

meg xd
02.09.2008 09:36

Bra!
10
anbefalinger
kan du skrive noe om buddhisme symboler ?

;/
04.11.2008 18:22

Bra!
9
anbefalinger
hva med hellige skrifter da? det sto jo nesten ikke noe  Sad :-\(

Stine
14.12.2008 20:34

Bra!
9
anbefalinger
Takk  Very Happy :-D
skal ha framføring i morgen, og dette var til stor hjelp !


25.03.2009 19:05

Bra!
3
anbefalinger
Drit bra!  Very Happy :-DD Tusen takk dåkke der Wink ;-\)


23.04.2009 09:32

Bra!
3
anbefalinger
rå sie

oioi
23.04.2009 10:53

Bra!
3
anbefalinger
WWWWWWWWWWOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOHHHHHHHHHHHHHHHHHHO- OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO Very Happy :-D

søøta
02.11.2010 15:37

Bra!
3
anbefalinger
da har man gjort RLE prosjektet ferdig !


23.11.2010 10:54

Bra!
3
anbefalinger
høres bra ut!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!- !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!- !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!- !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!- !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!- !!!!!!!:-9

Anonym
26.04.2012 14:45

Bra!
3
anbefalinger
Dette var bra, men også ikke bra, Synes jeg. Dette var interessant, men også uinteressant. Det var litt sant, og litt usant. Alt i alt var det ok, men også ikke så ok.
Takk for oss.

Prøv denne siden: http://www.redtube.com

Johan
28.04.2009 12:48

Bra!
2
anbefalinger
Dette var kjempe bra ass! stå på

Tobben
28.04.2009 12:49

Bra!
2
anbefalinger
Drit bra sia trengte den helt! håper eg får god karakter på denna greia

hanna
12.05.2009 20:45

Bra!
2
anbefalinger
Siden handlet litt for mye om Buddha, men ellers bra  Smile :-\)

mordi
14.05.2009 08:59

Bra!
2
anbefalinger
denne siden var sikkert bra.. men hvor i helvette er sangene

BobBob!
17.06.2009 15:37

Bra!
2
anbefalinger
Sinnsykt bra side ass! Fikk skikkelig bruk for den med oppgaven mi. Stå på!

jonas
08.12.2009 15:45

Bra!
2
anbefalinger
ikke så veldig bra dette her
lite god fakta
det er rotete
vansklig å finne det du vil ha

lucky kid 94
11.12.2009 10:56

Bra!
2
anbefalinger
det var mye info hær. trenger alt til oppgaven Razz :-P

meee
21.03.2010 11:17

Bra!
2
anbefalinger
Dette er ett kjedelig tema, men jeg synes det er bra skrevet.. Og det er bra noen interreserer seg for ting som jeg synes er kjedelig  Smile :-\) det liker jeg ...

yoman
21.03.2010 11:21

Bra!
2
anbefalinger
jeg er enig med meee, men samtidig så synes jeg det var vanskelig å bruker tesksten uten å kopiere, det står på en utrolig rar måte... jeg vet liksom ikke hva jeg skal ta & bruke her.. så jeg må nok lete videre.. Allikevel synes jeg den som har skrevet dette kan temaet ig beviser det godt, selvom ikke jeg helt klarer å bruke det..

Victoria
22.03.2010 19:12

Bra!
2
anbefalinger
Siddharta Gautama fikk ikke flere barn, bare en sønn  Wink ;-\) Men ellers, veldig bra.

Nina
26.10.2010 20:05

Bra!
2
anbefalinger
Bra side  Smile :-\)

Meeyy!
14.02.2011 18:22

Bra!
2
anbefalinger
det står ikke nokka om helige tekster

Berit
12.04.2011 16:47

Bra!
2
anbefalinger
http://mml.gyldendal.no/flytweb/default.ashx?folder=80- 26#id694121

lasse
15.04.2011 10:35

Bra!
2
anbefalinger
denvarikkebra

Oda
11.05.2011 18:14

Bra!
2
anbefalinger
Takk! Jeg glemte boka mi og har prøve i morgen.

Anonym
15.11.2011 21:33

Bra!
2
anbefalinger
tusen takk

Helene
25.08.2012 21:12

Bra!
2
anbefalinger
Tusen takk for god hjelp  Smile :-\) eg har prøve muntlig om buddhismen og hinduismen


22.03.2010 10:41

Bra!
1
anbefalinger
hei hei.vil si til deg som hater så mye.prøv bare en gang å kjenn inne i deg,hva er det du egentlig hater?ha en utrolig fin vår.vennlige hilsener fra Trondheim.

GAUTMA
25.03.2010 05:53

Bra!
1
anbefalinger
Det var siklig braaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa- aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa- aaaa

frida
18.10.2010 17:25

Bra!
1
anbefalinger
Ferdig m RLE leksa  Smile :-\)

emmi
28.10.2010 08:30

Bra!
1
anbefalinger
jeg fikk kjempe stor hjelp av denne siden  Smile :-\)

Lisa
13.12.2010 09:53

Bra!
1
anbefalinger
tusen takk, detter hjalp mye med oppgaven min

Buddha
03.03.2011 13:09

Bra!
1
anbefalinger
Svært hjelpsamt! eg syns dokke menglar noko om Jesus og Abraham og Brahman!

prinsessa
10.03.2011 00:15

Bra!
1
anbefalinger
syns det var svært dårlig skrevet.. kan ikke akkurat kopiere dette da det ser ut som om en dysletiker har skrevet det...

heidi
14.03.2011 14:13

Bra!
1
anbefalinger
dud burde hatt mere om hva de tror på, for det er viktig..  Wink ;-\)

skolen123
27.04.2011 12:43

Bra!
1
anbefalinger
denne siden var bra, men litt lite orden !!!  Wink ;-\)


24.09.2013 12:38

Bra!
1
anbefalinger
Det er bra synes jeg . jeg heter mili det var meg som skrev dette . takk for komentarer !!!

m
23.10.2013 17:20

Bra!
0
anbefalinger
trenger noe om viktige hendelser i buddhismen ....


12.01.2015 13:49

Bra!
0
anbefalinger
btakk for hjelpen


03.05.2018 16:41

Bra!
0
anbefalinger
Tusen tusen takk! Jeg har et skole proskjekt om buddhismen å lovene dems! Dette var til godhjelp👍 Dette trenger terningskast: 6


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.055 sec - 1 pageviews