Søk i stiler
 

"Blind Gudinne" (A. Holt)


Bokanmeldelse av "Blind Gudinne" skrevet av Anne Holt.
Sjanger:Anmeldelse (bok, film...)Lastet opp:09.02.2003
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Blind gudinne
Verktøy:Utskrift


Anne Holt er født i Larvik i 1958. Hun vokste opp i Lillestrøm og Tromsø, men har siden 1978 vært bosatt i Oslo.  I en årrekke jobbet hun som journalist i NRK Dagsrevyen før hun begynnte ved Oslo politikammer i 1988. I 1991 ble hun advokat og i 1994 startet hun sin egen praksis som hun drev frem til hun ble utnevnt til justisminister i Jagland-regjeringen. Hun måtte trekke seg i begynnelsen av 1997 pga sykdom.

 

I boken ”Blind gudinne” setter hun søkelyset på narkotikaomsetninga og det kriminelle miljøet rundt. Noe som er veldig aktuelt i dag.

 

Boken starter med den vellykede forretningsadvokaten Karen Borg som er ute på en rolig luftetur med sin hund. Det viser seg at denne turen skal bli alt annet enn rolig.. Langs med Akerselven finner hun nemlig et lik! Det viser seg å være en mann av lavere rang i narkotika-miljøet.

 

Politibetjent Hanne Wilhelmsen og politiadjutant Håkon Sand blir satt på saken. Det går ikkje lange tiden før en yngre mann tilstår drapet og Wilhelmsen og Sand tror saken snart er løst. Det trodde eg og, men det måtte jo selvfølgelig være enda mer komplisert enn det! Mannens advokat, Olsen \, blir også likvidert. Etter en gjennomgang av kontoret til Olsen finner Wilhelmsen et notat med en bokkode, uten at dette tilfører etterforskningen no mer.

 

Noen dager senere blir Wilhelmsen slått ned på sitt eget kontor, og på et mystisk vis forsvinner Wilhelmsens notater om Karen Borgs kjennskap til saken..

De kommer på sporet etter en mann ved navn Jørgen Lavik, men han har ikkje noe interessant å fortelle..

 

Etter videre granskning kommer de på sporet av en bruktbil-selger. Roger. I butikken hans finner de en notisblokk hvor flere personer er nevnt, bl.a Lavik! Lavik og Roger blir arrestert, men løslatt etter en stund pga manglende beviser. Wilhelmsen er fortsatt fast bestemt på at de to spille ren viktig rolle i narkotikaligaen og bestemmer seg for å holde et øye på Lavik.. Lavik er fullstendig klar over at advokat Karen Borg vet for mye om selve saken og bestemmer seg ganske enkelt for å drepe henne. Han oppsøker Karen Borg og tenner på hytta hennes der hun oppholder seg for tiden. Da hytta står i full brann kommer Wilhelmsen og Sand som da blir vitne til en fight mellom Lavik og en advokat Strup. Denne fighten viser seg å få et dødelig utfall for Lavik da Strup skyter han i selvforsvar. Inne i den brennende hytta finner de Karen Borg bevisstløs.

 

Etter denne episoden møter Wilhelmsen og Sand opp på justisministerens kontor for å avgi rapport om saken. Det er da faktisk ingen andre enn politiadjutanten Håkon Sand som oppdager et spor som vil bety MYE for saken. I statssekretæren’s bokhylle finner han bøker med bok-koder som er like som kodene de fant på advokat Olsens kontor! Nå oppdager de da koblingen, og skjønner at bok-kodene er koder som forteller om narkotikaleveranser! Det begynner nå å bli litt mer fart i saken og Wilhelmsen og Sand får et tips om hvor de kan finne dokumentet som avslører ligaen som ledes av flere samfunnstopper. Bla.a statssekretæren!

Saken kan nå avsluttes.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

jo
29.09.2005 14:59

Bra!
1
anbefalinger
Denne har nok ikke personen skrevet selv heller,

Heyyy
30.05.2012 19:20

Bra!
1
anbefalinger
Skjer med at ingen har gjort leksene sine -.-

egil
10.06.2004 09:38

Bra!
0
anbefalinger
du har vært en reddende engel :--)

Stine
15.09.2004 21:43

Bra!
0
anbefalinger
Takketakk!!! henger litt etter jg.... men når jg fikk se din.. så kommer jg nok til å rekke bokanmeldelsen jA!!!!!  Smile :-\)  Smile :-\) Smile :-\) Smile :-\)

YvonnE
26.11.2004 22:25

Bra!
0
anbefalinger
takk for hjelpen med bokannmeldelsen.. Smile :-\)jge trengte den virkelig.. titusenergangermedtakk!! Very Happy :-D

Überanonym
05.12.2004 18:44

Bra!
0
anbefalinger
Tusen takk! Hadde ikke snøring på innholdet i boka, men nå får jeg gjort ferdig bokanmeldelsa likevel.

snoopy
13.03.2005 23:43

Bra!
0
anbefalinger
eg synest at du kunne skrevet bedre! etter min oppfattning skal ein bokanmeldelse fortellja litt om bokas innhald, og eg meiner at du har fortalt det meste. eg ville ikkje blitt fristet til å lesa denne boka. anne holt er ein av favorittforfattarane mine, så eg har lest boka. og foresten; skriv du på nynorsk eller bokmål? her var nemleg ein ogd blanding!!!

meg
28.10.2005 08:40

Bra!
0
anbefalinger
Du har fortalt alt for mye om bokas innhold!! selvfølgelig er dette en fin måte å jukse på for late, feige ungdommer som ikke gidder å gjøre leksene sine, men det er ikke det en bokanmeldelse skal være!!!

WÆRNER
30.10.2005 16:02

Bra!
0
anbefalinger
Denne anmeldelsen var ikke akkurat bra, du røper for mye, med å si det me brannen og justiministeren!

jompa
03.02.2006 13:31

Bra!
0
anbefalinger
Du har en del skrivefeil. Litt nynorsk, eller litt dialekt kanskje??

jompa
03.02.2006 13:32

Bra!
0
anbefalinger
Du har en del skrivefeil. Litt nynorsk, eller litt dialekt kanskje??


11.03.2006 11:04

Bra!
0
anbefalinger
fint du synes jeg er smashing. men feil nummer lillegutt.

meg;)
22.03.2006 19:59

Bra!
0
anbefalinger
jeg takker for hjelpen med anmeldelse som jeg kommer til og bruke.. selfølglig kommer jeg til og rette og fikse litt og legge til litt i den. Jeg har selv lest boken og syntes du har fått med det viktigste, Bra jobbet.......


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.013 sec - 1 pageviews