Søk i stiler
 

Frelsesarmeen


Tekst om frelsesarmeen.
Sjanger:TemaoppgaveLastet opp:05.02.2003
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Frelsesarmeen
Verktøy:Utskrift
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.Historie og bakgrunn

I 1977 hadde frelsesarmeen 24769 offiserer, 1377 kadetter og i alt ca. 2,5 millioner medlemmer. Den virket i 82 land og ga ut 114 blad og tidskrifter med et samlet opplag på vel 1,6 millioner.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet
William og Catherine Booth hadde neppe tenkt at vekelsearbeidet de i siste halvdel av 1800-tallet startet skulle bli noe stort. Etterhvert fikk de flere tilhengere og medhjelpere, og i 1878 ble Frelsesarmeen offisielt stiftet som en kristen organisasjon. Det ble lagt vekt på disiplin og orden, og derfor innførte man militære titler i organisasjonen. Målet til armeen er å nå de fattigste og mest forkomne med Kristendommen.

 

William Booth ble født 10/9 1829 og døde 20/8 1912. Han kom fra en fattig familie som ble betraktet som ganske annerledes av de andre i nabolaget.

Arbeidet til armeen var rettet mot fattige, prostituerte, hjemløse barn og sigøynere. Catherine Booth holdt blant annet midnattsmøter for de prostituerte.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet
Etter 3 år hadde armeen 13 sentraler hvor det ble holdt møter for kristne og ikke-kristne. Det ble også gitt ut et blad som ble kalt "East London Evangelist". Nå drev frelsesarmeen også med å dele ut mat til de sultende. Armeen fikk utrettet en god del for å bedre de sosiale forhold for folk, og det ver de som fikk innført den seksuelle lavalderen på 16 år.

 

Catherine fikk kreft og døde av den etter en tids sykdom. Etter at hun døde skrev William en bok, og overskuddet gikk til rednings arbeidet. Han åpnet også en fyrstikk fabrikk i 1891, disse fyrstikkene var fosfatfrie. Det var for at arbeidsforholdene skulle bedres. Han var meget kjent og populær i mange land i europa og til og med i japan. Da Booth ble begravet i 1912 var dronning Mary tilstede i begravelsen.

<bilde>

Logg inn for å se bildet
Men etterhvert som organisasjonen ble mer utbredt, økte motstanden mot den også. Det oppstod konflikter, men disse førte bare til at flere fikk høre om Frelsesarmeen og den fikk enda større popularitet. Etter dette fikk den også internasjonale tilslutninger, bl.a i Østen og Sør-Afrika. I januar 1888 åpnet den sitt første kontor på Grønland hvor det var 8 personer og i 1889 ble frelsesarmeens første kontor i Norge åpnet i Stavanger, ledet av Jeanne Corneliussen. Her møtte salvasjonistene mye motstand, blant annet av Alexander Kielland.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet
Spesielt for frelsesarmeen er de mange kvinnene som jobber, mange av dem er høyt oppe i gradene og er med i ledelsen. Dette var noe helt nytt på denne tiden og ble en av årsakene til armeens store suksess.

En annen ting Frelsesarmeen er kjent for, er deres hærberg for hjemløse. Disse har reddet mange menneskeliv opp gjennom tidene. I det siste har Frelsesarmeens divisjon "Elevator" samarbeidet med rockegruppa September When om en markedføringskampanje.

 

 

 

 

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet
Fanen

De lagde sin en egen fane, som var rød med blå kant og gul stjerne. Den bærer inskripsjonen "Blod og Ild" (fra Kristi blod og Den hellige ånds ild. Blåfargen i fanen står for renhet.) Våpenmerket i fanen viser Herlighetens krone som Gud vil gi alle sine soldater.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

cecilie
20.10.2004 15:47

Bra!
1
anbefalinger
bra skrevet! veldig innholdsrikt. brukte selv en del av det du har skrevet i en artikkel Smile :-\) litt kjekt å være den første som har lagt inn kommentar

nick
27.01.2005 10:35

Bra!
1
anbefalinger
den err dritt dalig

Mystic
09.06.2005 07:48

Bra!
1
anbefalinger
Lim og Klipp oppgave fra Frelsesarmeen

Sjanger: Temaoppgave
Språkform: Bok- mål
Forfatter: Anonym
Tema: Frelsesarmeen

Laste- t opp: 16.02.2005
Verktøy:

Prosjekt fra 10-trinn om Frelsesarmeen.

Karakter: 6 ???? ser helt sånn ut  Smile :-\)

hallo
17.03.2009 09:48

Bra!
1
anbefalinger
sug meg

yeahyeah
25.05.2011 22:01

Bra!
0
anbefalinger
Mystic: tror vel at denne er blitt kopiert fra for denne er lagt ut i 2003 og den andre i 2005
N00B

yuiuiuiooi
05.04.2012 17:25

Bra!
0
anbefalinger
OKKK


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.013 sec - 1 pageviews