Søk i stiler
 

Fremskrittspartiet, skummelt for framtiden?


Kritisk skolestil om Fremskrittspartiets framgang.
Sjanger:EssayLastet opp:03.02.2003
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Politiske partier
Verktøy:Utskrift   Del på FacebookSjefen selv, Carl I. Hagen er djevelsk god til å få med seg ulike deler av norges folk inn i politikken sin. Han startet med å vinne de late menneskene her i landet. Folk som var trøtte på å betale skatt, avgifter og all jobbingen. Men dette holdt ikke for Carl og resten av partiet hans. Han måtte få med seg flere for å få sving på sakene. Og sving ble det, for nå idag er Fremskrittspartiet landets største parti. De er blitt større enn de tre regjeringspartiene tilsammen. Hva har skjedd?

 

Veien til suksess var lang for Fremskrittspartiet. For å oppnå det partiet han nå har, måtte Hagen få flere med seg. Han gjorde en slags seig valgkamp for å komme fram i lyset. Som det å tale for de eldre og syke i samfunnet. Han gjorde også partiet til et nytt og fornyet ”arbeidsparti”, og plukket derfor mange nye velgere. Men heller ikke dette var nok. Carl I. Hagen ordnet fine tilbud til alle slags arbeidsfolk, uansett fattig eller rik, drankere eller avholds. Foreldrene ble med da FrP skulle få til skikkelig disiplin, og orden i skolen. Dette bet de på. For ingen partier tidligere hadde klart det. Hagen og co. vant landets pensjonister ved å love dem mer penger til pensjonsfondet. Alle de jeg refererte til i starten, altså latsabbene fikk han ved hjelp av den store kjeften sin. FrPs leder, Carl I. Hagen er god på språkføring. På dette punktet vinner han velgerne sine. Det som overrasker aller mest med den store FrP-framgangen, er at de kristne også har sluttet seg til Hagens parti. Forklaringen er vel at Carl I. Hagen selv påstås å være kristen, og er sterk motstander av å bli invadert av annerledes troende-mennesker.

 

Dagens mediadekning av Fremskrittspartiet er fryktelig stor. Det står noe i avisene hver dag. På debattsider og lignende kommer det fram hvor forferdelig det hadde vært om Carl Ivar hadde blitt statsminister. Mange mennesker deler den samme bekymringen. Politikere og de ”røde” samfunnsengasjerte er alle knekt av de skumle meningsmålingene. Er det noe å være redd for? Hagen er da ikke noe å frykte. Det kan bare virke sånn, i følge visse folk og meninger. Han har bare et godt ordforråd.  Dessuten bør vi ikke klage over alt og alle hele tiden heller. Bare det skjer noe nytt på en meningsmåling, bryter det ut til debatt og store skriverier i media. Vi må bestandig bekymre oss. Selv om vi bor i et av verdens beste land! Likevel er vi misfornøyde. Befolkningen vår viser motbydelig oppførsel. Vi må godta at sånn er det, vi kan ikke forandre at for eksempel Fremskrittspartiet har fått så stor oppslutning. Gjør alt annet enn å syte, gå heller til valgkamp mot FrP!

 

Langt inni skyggen av Hagens parti sliter de andre partiene voldsomt med å holde på velgerne sine. Spesielt statsministerens parti, Kristelig Folkeparti rammes hardest. Slik det ser ut i dag blir all misnøyen med regjeringen til flere velgere for Hagen. Fremskrittspartiet tjener på hver minste detalj Bondevik-regjeringen gjør feil. Carl Ivar kan bare legge seg i buskene og vente på sin sjanse.

                    

 

En kamerat av meg, forklarte den store framgangen med at; ”Folk er blitt grådigere, de vil ha lavere skatter og avgifter”. Kommer FrP til makta, har Hagen lovet oss dette. Hvis dette er sant, pluss mye av det andre han lover, da burde vi kanskje stemme på Hagen?  Mange av dagens velgere, synes Fremskrittspartiets politikk virker innbyende og kanskje nytenkende. Siden FrP også er ungt parti og aldri vært i regjering frister de folket. Mange har gått fra Ap til FrP, slik har partiet blitt usnobbete. De er fra bunn av blått, men har nå fått et folkelig stempel. ”For folk flest” lyder slagordet. Det er nå blitt virkelighet. Men skal vi våge å la Carl Ivar får styre da?  ”Nå må da Hagen også få prøve seg”, syter mange av Norges folk. Fordi alle andre har vist at de ikke kan styre Norge.     

 

... ”Våre politiske motstandere har i alle år prøvd å stigmatisere og mobbe våre velgere”, sier Carl I. Hagen til Dagbladet. I dette ligger det en sannhet. Partiet har i alle år blitt herset med. Tenk på alle som har mobbet og undertrykt Carl I. og dette forhatte partiet som nå veldig mange elsker. Da gjenstår det bare å se om Hagen og co. holder stillingen fram til neste valg!


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Gz
07.02.2008 18:56

Bra!
3
anbefalinger
Bra essay.
Frp kommer til å kræsje alt vi har byggd opp siden andre verdenskrig, den dagen de kommer til makten. Partiet appellerer til egosentriske normenn som hater utlendinger, gir faen i klima og fattigdom, er lei av skatt og mener at alt skal komme til dem uten noen form for insats. Stem på Frp hvis dere ønsker et samfunn der de største egoistene styrer og all statstøtte forsvinner. Eller stem rødt hvis dere ønsker et samfunn der folk har empati og felleskap. Usakelig essay? bare fordi DU ikke likte det Annika? Når noe er usakelig, har det ingen begrunnende effekt. Du er usakelig som ikke kommer med noe begrunnelse.

Mich
05.04.2006 16:17

Bra!
2
anbefalinger
Selv en ren krf regjering ville gjort det bedre enn den rød-grønne regjeringen...

Meg
20.12.2005 19:23

Bra!
1
anbefalinger
Hei, dette var et ganske bra essay, men jeg tror at FRP kommer til å gjøre det strålende i regjeringen, hvis de kommer seg ditt. I alle fall bedre enn den rød grønne regjeringen.


15.03.2009 12:41

Bra!
1
anbefalinger
frp er ett drit parti

Andreas (FrP)
10.09.2012 21:58

Bra!
1
anbefalinger
Dere rødgrønne snyltere er ikke noe bedre dere da, ALT dere gjør er å klage over alle andres feil, i andre partier og håper på at dere vil vinne flere stemmer, usaklig essay.


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.011 sec - 1 pageviews