Søk i stiler
 

Hvordan styres EU?


Hvordan styres EU? Kort oppsummering.
Sjanger:TemaoppgaveLastet opp:31.01.2003
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:EU
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


EU-rådet - Det øverste organet i EU, består av stats- og regjeringslederne i medlemslandene. I viktige saker må alle medlemslandene være enige. Forsøk på utvidelse av samarbeid er ofte blitt bremset her.

 

Ministerrådet - Her møter fagstatsrådene i medlemslandene. Når det er spørsmål om fiskeri, møter f. eks landenes fiskeriministere.

 

EU-kommisjonen - En slags EU-regjering med 20 kommissærer (medlemmer). Kommisjonen har utøvende makt. Kommissærene utnevnes av regjeringen i medlemslandene, men de er forpliktet til å arbeide for hele unionen, ikke bare for sitt eget land. Kommisjonen utarbeider lovforslag til EU-rådet eller til Ministerrådet.

 

EU-parlamentet - Medlemmene velges hvert femte år ved direkte valg i medlemslandene. EU-parlamentet har ikke myndighet til å vedta lover, slik som f. eks  Stortinget gjør, men kan komme med forslag til forandringer. EU-parlamentet har fått noe utvidet makt i de seinere år,

f. eks til å godkjenne budsjettene og oppta nye medlemsland.

 

EU-domstol - Avgjør stridsspørsmål mellom EU og et medlemsland, og mellom medlemslandene.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Nikitin
30.05.2017 19:33

Bra!
7
anbefalinger
Jeg likte dette å tenkte å bruke det i presentasjonen min som jeg har imorgen, men det var en jente i klassen min som sendte meg notatene hennes og gjett hva, det er akkurat hva som står her. Hun har presentasjonen så jeg kan ikke brukke dette, det blir plagiat av henne liksom. Men veldig bra og enkelt skrevet.

Laura
30.05.2017 19:35

Bra!
1
anbefalinger
Flølern as, Nikitin.


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews