Søk i stiler
 

Grandiosa - nasjonalrett?


En hyllest til den kjære folkepizzaen Grandiosa og med instruksjoner på hvordan den skal tilberedes.
Sjanger:AnnetLastet opp:30.01.2003
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Matretter
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Pizza Grandiosa har på nittitallet tatt over for kjøttbollene, og blitt Norges nasjonalrett nr.1. Fra å være en sjeldenhet i norske frysere på 80-tallet, er det nå kun et fåtall nordmenn som aldri har smakt denne herligheten. For hvem kan vel med hånden på hjertet si at tennene ikke løper i vann når duften av en vaskeekte Pizza Grandiosa kommer sigende.

 

Første gang jeg satte mine tenner i dette vidunderet av en pizza, så var jeg fortapt. Den fantastiske blandingen av paprika, ost, bunn og ikke minst fyll, tiltalte meg. Dette måtte jeg rett og slett ha mer av. Det første som slo meg, var at det kun kunne vært en mesterkokk som hadde lagd denne pizzaen.

Det skulle fort vise seg at jeg tok skammelig feil, det var jo lekende lett å lage en Grandiosa.

 

For å tilberede denne pizzaen, må man begynne med å skru på sin stekeovn på 225 °C over og undervarme, og dette er noe de fleste nordmenn greier. Denne oppvarmingsprosessen tar omtrent femten minutter, og i denne perioden kan en gjøre så mangt for å sette sitt personlige preg på pizzaen.

Hvis man ikke liker paprika, ja, så fjern det. Nesten det samme gjelder ost, vil man ha mer er det bare å legge på. Derimot blir det verre med bunnen og fyllet, da dette verken kan fjernes, eller legges til.

 

Etter denne 15 minutters perioden, er tiden inne for å sette pizzaen inn i ovnen, og dette må gjøres med omhu. Pizzaen må legges på en rist midt i ovnen, og ikke noe annet sted. Jeg vet ikke konsekvensen av å gjøre et feilgrep her, fordi jeg alltid har vært nøyaktig med dette. Etter at man har gjort dette, og lukket ovnen godt igjen, er det bare å vente i 10-15 minutter, til Grandiosaen er ferdig.

 

Hvor lenge pizzaen skal stå inne, avhenger av hvordan man selv liker den best; lett stekt, sprøstekt, eller middels stekt.

Personlig liker jeg den middels stekt, gyllenbrun i kantene og nysmeltet ost.

 

Når Grandiosaen er ferdig, kan man være så kreativ man bare vil. Ta på ketchup, eller grillkrydder, gjerne begge på en gang eller spis den som den er. Er en det oppfinnsomme hjørnet, så kan man prøve med litt olivenolje og urter.

Da pizzaen endelig er ferdig, med et personlig preg, vel å merke, kan en sette den på bordet. Rykende fersk og varm innbydende ost. Hvis man vil, kan man skjære den opp i biter, firkantede, runde eller trekantede, det kommer an på hva man synes er finest.

 

- Pizza Grandiosa er god med kald drikke til, og har du ikke smakt denne vidunderlige pizzaen, så gjør det!


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Grandiosaland
16.05.2005 17:09

Bra!
1
anbefalinger
Bra historie!! sjekk www.grandiosaland.no
legg til din historie deg og bli forfatter i Norges første reality bok.


17.10.2005 10:09

Bra!
1
anbefalinger
LOL!!


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews