Søk i stiler
 

fsnk!


Rapport fra maleriutstilling.
Sjanger:RapportLastet opp:16.01.2003
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Kunst
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.


Da vi kom dit ble vi møtt av Line Ulekleiv som hadde avsvaret for ut stillingen. Fsnk er en reiseutstilling, og den hadde reist ca. et års tid da vi fikk besøke den. Navnet, FSNK, kommer fra bokstavene i etternavnet til de fire malerne. Jan Trygve Fløyelsvik, Hilde Sjeggstad, Gunnveig Nerol og Tor Inge Kveum. De fire malerne maler abstrakt. Det er en maleritype som malere begynte med i 1910, før dette var det bare personer og ting. De kunstneriske uttrykkene er imidlertid ganske forskjellige. Jan Trygve Fløysvik, opprinnelig fra Sauda, presenterer satellittbilder. Motivene gir assosiasjoner til kosmos og ulike teknologiske nettverk. Formene er svevende og det blir en slags uro i bildene. Tor Inge Kveums malerier gir oss minner fastholdt som rytme og øyeblikk bundet som impulser og innfall på lerretene. Gunnveig Nerol bygger bilder, og byggematerialet er farger. Hun er utelukkende opptatt av hva som foregår på lerretet; komposisjonen av billedrommet, det nervepirrende møtet mellom form og farge. Hilde Skjeggestads bilder skiller seg fra de andre ved sin kjølige luftighet, klarhet og saklighet. Vi var og så på mange bilder, og leg har skrevet litt om noen av dem:

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Det første bildet vi fikk se, var egentlig to bilder som forsatte inn i hverande. Dette kalles Diplykon. Bildet het vente rommet, og var veldig fascinerende.

 

Så kom vi til Tor Inge Kvaum sitt maleri. Det var også flere bilder, men bildene forsatte ikke inn i hverandre, derfor kan vi ikke kalle dette Diplykon. Bildene var grønne med oransje skrift som kom bakfra, og skinte i gjennom. På hvert av bildene var det skrevet ord på engelsk som symboliserte et minne fra barndommen.

 

Den siste maleriutstillingen vi kom til var malt av Hilde Skjeggstad. De var malt i myke babyfarger som kalles pastellfarger. Det bestod av 9 bilder som han bortover. Denne bildeserien kunne ikke bli lik på alle billedgallerier, fordi det var så mange bilder.

 

Her ser du noen bilder av maleriene som jeg har funnet på Internett:

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet


<bilde>

Logg inn for å se bildet


<bilde>

Logg inn for å se bildet


<bilde>

Logg inn for å se bildet


Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.017 sec - 1 pageviews