Søk i stiler
 

Overraskende lekseprøver


Om det folk synes er morsomt og en avsløring av lærere. Fremført på skolekonsert.

Karakter: 6

Sjanger:KåseriLastet opp:08.01.2003
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Eksamen og prøver
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Det er utrolig hvor mye rart vi mennesker synes er morsomt, og meningene er forskjellige.

Noen synes det er morsomt å stå på et rullebrett, og prøve å komme seg opp på sånne små kanter som de alltid faller ned fra.

 

Noen finner det morsomt å forklare reklamene før selve filmen på kino, til punkt og prikke! Mens den som sitter foran hadde det morsomt før den gjøken bak åpnet den store kjeften sin!

 

Andre synes det er skrekkelig artig å kaste seg utfor et fjell (eller eventuelt ut fra et fly) med en diger pose i en sekk, iført en matchende rosa grilldress. Fallskjermhopping blir det også kalt.

 

Selv så syns jeg det bare er så utrooolig gøy med overraskende lekseprøver..

Det er nemlig så forferdelig morsomt å komme for sent på skolen, få anmerkning, og en uventet lekseprøve i tillegg! Det er som å få kinderegg, tre overraskelser på en gang! For når ondskapen lyser ut av øya på den ellers nokså greie læreren, og han nevner ordet lekseprøve, får jeg en sterk trang til å hoppe i taket av ren glede!

 ”Jippi! Lekseprøve! Og jeg som ikke har lest engang! Dette blir moro!”

For det er jo bare så koselig med overraskende lekseprøver! Det er jo like sikkert som at månen er laget av grønn Jarlsberg-ost!

Ekstra morsomt er det når jeg faktisk får til å svare, og skriver side for side svaret på spørsmålet jeg trodde var:

”Fortell om planeten Pluto”, men som viser seg å være: ”Fortell om Platon”…

 

Det er da jeg pleier å juble litt for meg selv, ta et godt tak om arket med begge hender og krøller det skikkelig godt sammen til en artig liten krøllball, før jeg slenger det i søppelkassa. Og det er da jeg hører en ondskapsfull stemme ved kateteret: 

 ”Ja, nå må dere levere inn arkene!”

 

I et siste nødsforsøk skriver jeg da i full fart litt om Platon for å være på den sikre siden..

Det ble kanskje ikke mer en tre setninger før læreren river arket til seg og gliser med et sleskt smil..

 ”Ha en fortsatt god dag!”

 

Det virker som om dere lærere gjør alt for å plage vettet av oss elever! Og vet dere hva?? Dere er avslørt!

Vi VET nå at dere gir oss overraskende lekseprøver fordi dere liker å se oss lide! Dere elsker rett og slett synet av forvirrede tenåringsansikter hvor spørsmålstegnene står som stemplet oppi panna på oss!

Og vi VET at dere kopler ut ringeklokka når det skal ringe ut til friminutt så vi ikke hører den. Så er det en LANG diskusjon om det har ringt ut og etter et par minutter sier dere at vi elevene hadde rett og slipper oss ut. Og det er da dere kopler på ringeklokka igjen, på DOBBEL hastighet!

 

Nå tror vel sikkert mange at jeg har sagt alt, men tro om igjen! Det er MER!

Er det noe dere lærere virkelig liker så er det å irritere. For når vi elever spør dere om noe så virker det som om dere er med i en konkurranse der det er om å gjøre å svare mest mulig i gåter og mest mulig forvirrende. Jeg skal ta et eksempel; - Unnskyld, men blir svaret på den oppgava der Frankrike? Eller blir det Tyskland? Svaret vi får; JA!

Skal vi ha håndball eller skal vi ha volleyball i gymtimen? JA! Det er helt greit at dere svarer ja, men kunne dere spare oss litt og fortelle oss hva dere svarer ja på?

Alt dette VET vi nå at dere gjør med vilje!

 

Dere lærere trodde dere var trygge! Men nå er dere avslørt! Vi tar opp kampen, Jo visst kan dere kidnappe oss og tvinge oss til å bli deres vakthunder. Men da skal dere samtidig vite en ting, og det er at vi kommer til å bjeffe til hver minste liten lyd vi hører. Og vi kommer til å bjeffe og bjeffe til dere blir gale..


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

C
04.05.2004 17:47

Bra!
4
anbefalinger
Kjempebra. Tok meg den frihet å skrive den om og levere den inn. Fikk 6'er jeg og!

jim
26.10.2008 17:57

Bra!
4
anbefalinger
grævli bra!!! Very Happy :-D seriøst eg lo meg i hel Very Happy :-D

Lolla
04.06.2004 18:23

Bra!
3
anbefalinger
Dette er en av de få kåseriene som jeg kan forstå har fått 6!!

aubi
15.09.2004 22:20

Bra!
3
anbefalinger
Jeg må virkelig si at dette var et godt kåseri. Det var morsomt, og jeg tror jeg snakker for de fleste når jeg sier at jeg faktisk kjente meg igjen

christina
09.03.2006 17:48

Bra!
0
anbefalinger
beklager, men det var ikke verdt en 6'er. Var bra, men må si jeg har lest mye morsommere. Kanskje du har fått en 6'er fordi lærere elsker å høre morsomme vitser, som de kjenner seg selv igjen i... men hvem vet..

bagels
06.12.2006 22:00

Bra!
0
anbefalinger
Må være enig med christina der gitt. var ikke akkurat det morsomste jeg har lest. men funka sikkert bra som opplesning. men men smaken er som baken. delt i 5

Martine
19.02.2007 21:27

Bra!
0
anbefalinger
Helt enig med christina og bagels... Det var bra, men ikke bra nok... Litt overdrevet, og ikke særlig morsomt. 5 fra meg. Men selvsagt var det bra, men det manglet det lille ekstra ..

Remi
15.08.2007 00:46

Bra!
0
anbefalinger
Den overdrivne bruken av ALT for tydelig ironi, gjorde det heile nokså labert og keisamt. I tillegg verka det som du gjentok deg sjølv heile tida. Poenget vart på ein måte, littt for tydeleg. Men det var eit kåseri, det skal du i det minste ha.
karakter: mellom 4 og 5 frå meg.

Maria
14.10.2007 22:53

Bra!
0
anbefalinger
mye av setningene har jeg lest før i andre kåserier.. et kåseri om lykke som er innpå her..tror jeg ganske sikkert... herregud... å stjele setninger og ordtak er ikke bra!! dårlig...STRYK fra meg.. strekker meg ikke lengre enn til 2'ern

TheCursedMuffin
05.12.2007 15:27

Bra!
0
anbefalinger
Det virker ikke som om du er helt sikker hva som kjennetegner et kåseri, du har fått med deg bruk av ironi, men du overdriver det for mye. Poenget er at du skal hinte indirekte, og bruke tvetydig ironi, ikke si "uuuuuuuuuuutrolig gøy", det blir det motsatte av indirekte. 3 fra meg

SIGRID
20.03.2014 10:07

Bra!
0
anbefalinger
DÅRLIG DET SUGDE LO IKKE EN ENESTE GANG HADDE GITT EN 2


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.013 sec - 1 pageviews