Søk i stiler
 

Fordeler og ulemper ved fritidsaktiviteter


Tekst som belyser både positive og negative sider ved fritidsaktiviteter.

Sjanger:ResonnerendeLastet opp:06.01.2003
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Arbeid og fritid
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Mange unge er aktive i fritiden sin og driver med sport og andre organisasjoner. Men er dette positivt eller negativt?

 

I dag driver mesteparten av ungdommen med fysisk aktivitet på fritiden. Barn og unge synes det er gøy å tene og holde kroppen i form, samtidig som de ser fremgang i det de gjør. Da er nok det beste alternativet for de fleste av dem organisert lagidrett. I lagidretter har trenerne ofte en tendens til å ”toppe” lagene, dvs. at de som er best får spille mest. Dette er selvfølgelig uheldig for de som ikke er så gode, siden de da vil falle automatisk litt utenfor.

 

Ofte skjer dette allerede fra 11-12 års alderen, og da er det en del som føler at de ikke er gode nok og slutter. Da kan man jo velge mer individuelle idretter, som kanskje ikke er fullt så organisert. Men det er jo ikke alle som er like interessert i å holde kroppen i form. Da er det dessverre vesentlig færre organiserte aktiviteter å velge mellom. Men her er noen alternativer: Sjakk, speider, politiske organisasjoner og kor

 

Det finnes jo selvfølgelig både positive og negative sider ved dette som alt annet. Det er klart at fordelene er mange , man blir for eksempel kjent med mange nye mennesker, lærer nye ting, hvis man er med i politiske organisasjoner så får man kanskje andre holdninger til ting og sportslig aktivitet er godt for helsen. Lagidrett som for eksempel fotball, håndball innebandy og volleyball er fine aktiviteter. I disse idrettene kan man være sammen om en ting og lære å samarbeide.

 

De negative sidene er få, men de må vel nevnes. I idretter der det står mye prestisje på spill kan man bli så nervøs dagene før en eventuell konkurranse at man ikke klarer å tenke på annet. Mange som driver med idrett er talenter, og hvis man skal satse så må man satse alt. Veldig mange glemmer skolen mellom alle aktivitetene og det er ikke bra, i fremtiden kan man komme til å angre på dette. Skader er vel også en liten ulempe.

 

Jeg er ikke en tilhenger av organisert idrett. Min mening er at idrett skal være lek og moro, dette er viktige elementer som jeg synes har falt litt i skyggen av konkurranser og prestasjonspress. Selv driver jeg også med aktiviteter i fritiden min, men du legger kanskje merke til at de for det meste er individuelle idretter. Noe av det jeg driver med er: snowboard, skateboard, seiling, fisking og speiding. Jeg liker å være aktiv på fritiden og disse hobbyene betyr veldig mye for meg. De gir meg noe å se frem til i hverdagen. Grunnen til at fritidsaktiviteter er så viktig for meg er at jeg liker å lære nye ting, være sosial og ha det gøy. Alt dette føler jeg som et behov og kan ikke tenke meg en bedre måte å dekke det på enn med mine hobbyer. Siden jeg har så mange hobbyer må jeg tenke litt ekstra på å få tid til skole og lekser i tillegg, men dette går som regel greit.

 

Alt i alt synes jeg det er positivt at så mange er aktive i fritiden. Det jeg ikke liker er ”topping” og kommersialisering av idretter, alt for mange føler at de ikke duger på laget. Dette er synd for de som ikke har andre interesser enn for eksempel fotball, og blir derfor sittende hjemme. Disse skulle hatt flere fritidstilbud å velge mellom enn de få som finnes i dag.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Kristoffer
17.05.2009 23:11

Bra!
18
anbefalinger
denne hjalp meg til norsk tentamen  Very Happy :-D

stian
23.02.2006 15:34

Bra!
9
anbefalinger
du kan ikke mene at idrett bare skal være lek å morro det går ikke ann pga da ville jo alle i norge sliti på internasjonalt nivå og vi ville ikke fått mange gode toppidretts utøver må si meg litt uenig med deg der men ellers var det meste bra... Very Happy :-D

idretts student
09.05.2013 14:15

Bra!
8
anbefalinger
beklager. ikke organisert idrett? ikke topping og konkurranse?  Razz :-P hva tror du vil hende med idretten da? se for deg et idretts norge uten Petter Northug, Torkilsen, solbærg osv osv.. det vi trenger er utfordringer. unger må få utvikle seg! skal dette bli gjennomført med pute rund rompa, blir iallefall ikke NAV noe mindre populært! men hvordan den organiserte idretten blir gjennomført, kan man sette sp. mål ved  Smile :-\) der har man en god oppgave  Smile :-\)

WTFISTHIS
21.02.2011 17:06

Bra!
7
anbefalinger
Dette er en svak 3 i min bok, fakta som ligger på bordet er lavmål. Det er ekstremt mange ulemper til fysisk aktivitet og du har funnet 1? Jeg ser også mange skrivefeil i teksten.

Idrettselev
04.12.2013 17:59

Bra!
7
anbefalinger
Eit par gode poeng. Men det å si at idrett bare skal være lek og morro er tull. I ung alder, kanskje.. Men når de er kommet opp i en alder på 11-12 år, da er det på tide å begynne å spesialisere. Som sagt må de få utfordringer for å se fremgang! Det er dessuten lite motiverende å bare drive med lek og morro. Det som motiverer, er det å se fremgang i en valgt idrett!  Smile :-\)

unknown
26.08.2006 14:47

Bra!
6
anbefalinger
du har rett, det mangler tilbud hvis man f.eks slutter med fotball pga ferdihetene

Marianne
26.04.2004 20:28

Bra!
5
anbefalinger
Kjempe bra Very Happy :-D 5/6!

randomshit:P
04.02.2010 09:42

Bra!
5
anbefalinger
bra side, med mye bra fakta. denne siden hjalp oss veldig med prosjekt!! Very Happy :-D NIIIICCCEEEE B-)

Sebastian
26.10.2005 21:23

Bra!
4
anbefalinger
Haha.. ikke si at du ikke reprodukserer tekstene?


20.04.2013 13:59

Bra!
3
anbefalinger
synes teksten var helt grei. ville gidd deg en 4

hææi
18.01.2006 11:32

Bra!
2
anbefalinger
goood


randomshit:P2
05.09.2010 22:59

Bra!
2
anbefalinger
bra side, med mye bra fakta. denne siden hjalp oss veldig med prosjekt!!  Smile :-\) NIIIICCCEEEE B-)2

Ola Normann
28.11.2019 09:03

Bra!
1
anbefalinger
Dette er både fysisk og psykisk dårlig for helsa. Vennligst fjern fra nett og alt øyeblikkelig før jeg kommer hjem till deg Smile :-\)


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.014 sec - 1 pageviews