Søk i stiler
 

Jehovas vitner


Fakta om Jehovas vitner, samt noen uhøytidlige "råd" til slutt i oppgaven.
Sjanger:TemaoppgaveLastet opp:11.12.2002
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Kristne trosamfunn
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook

Årsaken til at jeg i denne oppgaven valgte å skrive om Jehovas vitner, er at dette er et trosamfunn vi ofte hører om i media. Det er mennesker som er ivrige i sin tro og er flinke med å spre sitt buskap. Vi støter ofte på de på gata, vi får brosjyrer i postkassa og vi får til og med besøk hjem i vår egen stue. Jeg synes det kunne være interessant å sette seg litt inn i dette samfunnets fakta.

 

Kort om Jehovas vitner

Jehovas vitner oppsto i kristne miljøer rundt 1870-årene i USA. Det startet som en bibelstudiegruppe ledet av Charles T. Russel (1852-1916).

 

De karakteriseres som en stor organisasjon, framfor en kristen retning, med over 5,5 milioner medlemmer i over 200 land. De driver store trykkerier, holder foredrag, arrangerer stevner og har dør til dør aksjoner. I Norge har de omtrent 15.000 medlemmer, fordelt på 177 menigheter. I Norge har de vært aktive siden 1890.

 

Et styre leder organisasjonen fra sitt hovedkontor i Brooklyn, New York. De har ca. 100 avdelingskontor under seg rundt om i verden. Disse avdelingskontorene sørger for at styrets bestemmelser blir fulgt. Jehovas vitner utgir et blad som heter Vakttårnet (bildet til høyre).

 

Hva Jehovas vitner tror på

Jehovas vitner bygger sin lære på Bibelen, og at den er Guds ord. De lærer at Gud alene er Den Allmektige Gud. De tror ikke på læren om treenigheten. Jesus var Guds første skapning, ikke Adam og Eva. Før Jesus kom til jorden hadde han et liv i himmelen, og det er ved hjelp fra ham at alle ting på jorden og i himmelen er skapt. De mener at mennesket ikke kommer til helvete eller himmelen etter døden. De som tror har håp om å oppstå til et evig liv på jorden. De som ikke tror blir borte for alltid. Guds rike er en himmelsk regjering som består av Jesus og 144.000 utvalgte. Disse 144.000 blir valgt ut blant de troende på jorda, og blir oppreist til et liv i himmelen. De andre troende får et evig liv på jorda, ledet av regjeringen. Jehovas vitner har flere ganger fastsatt tidspunktet for når Gud skal opprette sitt rike. Med bakgrunn i det synet de har på Jesus og Gud regner ikke andre kristne trossamfunn dem som et kristent kirkesamfunn.

 

Hvilke høytider Jehovas vitner feirer

Vitnene feirer ikke jul og andre kristne høytider, heller ikke fødselsdager. De feirer bare en høytid og det er påsken til minne om Jesu død. Det er fordi de mener det er det eneste Bibelen krever at vi skal feire.

Siden det ikke er noe direkte påbud om å døpe barn bruker Jehovas vitner voksendåp.

 

Hva medlemmene gjør

Tre ganger i uka samles medlemmene i Rikets Sal. Det er vitnenes kirke, bygd av medlemmene selv. Det viktigste som forgår ved et møte er undervisning i Bibelen. Møtene blir startet og innledet med bønn og sang. Alle medlemmene er forkynnere. Noen arbeider med å spre trossamfunnet på heltid. De som har familier å forsørge bruker bare noen få kvelder i uka. De som er ansatt i menigheten få en liten lønn.

 

Modige trass faren fra nazistene

Jehovas vitner er kjent for å holde seg nøye til Guds ord; Bibelen. Det er noe som ofte krever mot, og det har stor betydning for deres liv og forhold til andre.

 

Vitnene har for eksempel stor respekt for folk med hvilken som helst etnisk bakgrunn. De elsker Gud og sin neste. Det modige, kristne standpunktet Jehovas vitner inntok i Tyskland og andre land som Adolph Hitler hersket over, er godt dokumentert. Det er over femti år siden det ble slutt på Hitlers tolv år lange skrekkvelde som var forbundet med rasisme og mord.

 

Historien viser at det bare var noen få organisasjoner som torde å stå fram, og tok til orde mot nazistenes terror. Blant dem var Jehovas vitner. Deres modige standpunkt er godt bevitnet av historikere.

 

Hvem er Gud?

Jehovas vitner mener at Guds egentlige navn er Jehova.

Vitnene kaller ham Jehova, framfor Gud, for å få en personlig nærhet til ham.

 

Hvem er djevelen?

Jehovas vitner mener at djevelen hersker over verden og at de derfor må holde seg adskilt fra omverdenen. De holder seg borte fra militæret fordi de mener det er opp til vært enkelt land å løse sine problemer, og gjøre det uten å drepe. Det handler ikke om hva som er lov og ikke lov, det handler om å tilhøre Guds rike.

 

Nye tider

Jehovas vitner mener at Gud vil komme og ta over verden.

Armageddon-krigen vil bli utkjempet mellom Gud og djevelen. Når Gud vinner, noe de er sikre på at han gjør, vil Guds regler tre i kraft. Alle disse reglene er bestemt av Guds regjering, som består av 144.000 regjeringsmedlemmer, som er utplukket av Gud. Alle som har levd gjennom tidene skal vekkes opp for å bli dømt. De som kjenner Gud skal få evig liv.

 

Menigheten

Jehovas vitner tar bibelen svært alvorlig. Det er en grunnleggende skikk å studere bibelen og lære reglene. De praktiserer voksendåp, bønnene går direkte til Gud og forsamlingshusene er uten utsmykking.

De som praktiserer synd og etter samtaler ikke forandrer seg skal støtes ut av menigheten.

 

Moral og etikk

Man må følge bibelen og Jehovas vitners bestemmelser til punkt og prikke, hvor regelen som forbyr blodoverføring er en av de sterkeste. Deres begrunnelse i dette finner vi i
3. Mos. 17,14: "dere må ikke spise blodet av noen skapning, for blodet er livet i hver skapning. Den som spiser det skal utryddes." De tolker Apostlenes Gjerninger 15,28 ff som en gjentagelse av denne regelen. Det er viktig å få med at de ikke tar avstand fra andre former av medisinsk hjelp.

 

Bibelen

Bibelen er Jehovas eneste grunnstein i synet på Gud. Organisasjonen oppsto ved en studiegruppe som studerte bibelen, og derfor er bibelstudiene like viktige som forkynnelsen. De har utfra bibelen regnet ut ting som at mennesket ble skapt for omtrent 6000 år siden.

 

Jesus

Jehovas vitner mener at Jesus er Guds sønn, og "av guddoms art", ikke Gud selv som noen mener. Det at Jesus ble hengt på korset var et nødvendigt offer for å frelse menneskene. Også for å gjøre det mulig å høre til Guds rike, selv om det er djevelen som hersker.

 

Epilog

Alt har en ende- heldigvis, særlig når det gjelder skolearbeid. I mitt arbeid med å finne stoff om Jehovas vitner, fant jeg "noe morsomt noe," som jeg har lyst til å ta med til slutt.

 

Når det gjelder spørsmål om religioner og standpunkter, så er vi mennesker ofte bestemte bastante i våre meninger og synspunkter. En kan ofte oppleve mennesker med et spesielt standpunkt; nokså pågående hvis de har et budskap de gjerne vil formidle. Uten å "tråkke noen på tærne" er det vel en kjent sak at Jehovas vitner er ivrige til å formidle budskapet sitt. De er ivrige i sin tjeneste, og kan føles vanskelige å avvise.

 

"Rådene" jeg fant er som følger:

1. Når de ringer på, kle deg naken, ta med deg et haglegevær og lukk opp døra. Dette vil føre til et umiddelbart resultat til din fordel.

 

2. Lat som om du er den tregeste personen i verden, og se hvor lenge de holder ut.

 

3. Svar på hvert spørsmål med "Hva mener du med det?" Dette kan ta en tid, men i mellomtiden kan du vedde med resten av din familie hvor lang tid det tar før de blir frustrert og går.

 

4. Ring flere "på liksom" telefonsamtaler - bestill pornografi, avslutt en narkotikahandel, kanskje en obskøn samtale med tung pusting? Hvis de fremdeles er der, lat som om du ringer politiet og avgi en tårevåt tilståelse for mordet på det andre Jehovas vitne som var hos deg forrige måned.

 

5. Hver gang de sier ordet "gud", Jesus" eller "himmelen", le. Snart vil de undre seg over hvorfor du ler hver gang de sier disse ordene. "- Å, det er ingen ting", svarer du, etter det fortsetter du, men du sier møøø isteden.

 

6. Hvis dere sitter i stua, reis deg opp og si at du skal hente litt godt å bite i til kaffen.

Kom ikke tilbake.

 

7. Se bestemt ut og si at din gud kan slå deres gud i alt.

 

8. Si at du nettopp har gått inn i Hisbollah-bevegelsen.

 

9.Se skikkelig sint ut og si i en harm og lite innbydende tone:
" - Jeg er ortodoks jøde, og her forstyrrer dere meg midt i sabbaten?!!"

 

10. Sett inn gule kontaktlinser, og ta med deg noen flasker med dampende kjemikalier. Hvis de viser deg pamfletter eller brosjyrer, riv publikasjonene fra dem og si med en hes, skurrende stemme:
"- Ahh, Satans skrifter."

 

11. Vift med et anarkist flagg mens du synger "Jesus elsker alle barna".

 

12. Når de ringer på døren, og du har en sterk mistanke om at de kommer fra Jehovas vitner, syng med en messende og monoton stemme: "Hare Krishna, hare Krishna, hare rama, rama hare, rama rama, Krishna Krishna, hare Krishna, hare hare, rama rama…", osv. osv. osv.

 

13. Sperr opp øynene, se måpende overrasket ut, pek med en dirrende finger mot nabohuset over veien og si med skjelvende stemme: "- Se, Jesus kommer."


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.


06.12.2005 02:22

Bra!
59
anbefalinger
Hei!
kikket innom sida di, og synes jeg måtte skrive en liten kommentar.. Jeg er et av Jehovas Vitner, og er at av de menneskene som kommer og banker på døra di i tid og utide... Wink ;-\) Det som fanget min oppmerksomhet var de såkalte "rådene" nederst i oppgaven din, og jeg kunne ikke la vær å trekke litt på smilebåndet, da jeg leste dem. Jeg skjønner veldig godt at du mente dette humoristisk, og ikke i virkeligheten ville gjort noe av dette..(eller..?hehe)
For jeg vet at du helt sikkert forstår at vi ikke bruker vår tid og våre krefter i forkynnelsen for å plage folk. Vi ønsker derimot å gi alle en MULIGHET til å bli kjent med det vi virkelig er overbevist om at er den sanne trosretning. Vi er oppriktig interessert i våre medmennesker, og ønsker derfor å gjøre flest mulig kjent med vårt håp for framtiden, da vi tror det skal bli en slutt på alt det som er vondt i verden i dag; sorg, sult, krig, matmanel osv. skal være helt forsvunnet. Hvisdu hadde en sterk overbevisning om dette, ville ikke du delt det med andre? Det håper jeg virkelig Wink ;-\)
Men på den annen side respekterer vi fult og helt mennesker som av forskjellige grunner ikke har lyst til å snakke med oss. For vår egen samvittighet kan vi da si at de har fått muligheten.
Til slutt vil jeg oppfordre alle til å undersøke ing ordentlig før man gjør seg opp en mening. Når det gjelder oss, Jehovas Vitner, innebærer dette å snakke med mennesker som kan gi deg riktige svar på det du lurer på, for det florerer av folk der ute som ønsker å undergrave oss og det vi står for. Hvis det er noen som har noen spørsmål, legger jeg ved e-mail adr min i tilfelle det er noen som lurer på noe Wink ;-\)

mange hilsner, Rebekka;-p

Goggen
31.05.2006 22:36

Bra!
55
anbefalinger
Okei, her er greia:
Folk misliker Jehovas Vitner av samme grunn som de misliker telefonselgere.

Lizah
26.10.2005 17:41

Bra!
32
anbefalinger
javel!??!! Denne siden sjokkerte meg sterkt. Det er ikke teksten jeg snakker om, men kommentarene. Det er tydeligvis at mange her inne ikke er modne nok til å respektere andres religion. Slik som Erling som mener at det han tror på er rett fordi????!! Dere må seriøst skjerpe dere! Har dere ikke engang lært at hvis man ikke har noe fint å si, skal man ikke si det i det hele tatt! Det er greit at alle har sin egen mening, men hva er vits me å roooope det ut.
Jeg syns Jehovas Vitner er en veldig grei religion. Det er fordi de ikke er falske. F.eks når de i klassen min tok kristelig konfirmasjon var det bare for pengene. Nå sier jeg ikke at alle som tok det hadde bare det målet, men det var mange. Det var faktisk noen av di som tok kristelig konfirmasjon som egentlig var satanister. Er ikke dette falskt eller hva?! Og til alle dere som synes det er teit at Jehovas Vitner ikke feirer Jul, Bursdag osv...! Hva er så teit med det???? De tenker ikke bare på å more seg å få pakker. Jeg vet om mange som feirer jul som likevel ikke tror på Jesus! Er ikke det helt feil.... og "frekt"?! Her ser dere hvor mange feil folk gjør. Jeg syns dette er mye værre enn det Jehovas Vitner gjør. De følger bilbelen... er det så galt av dem?!!! Jeg synes dere seriøst bør tenke dere om!!!

Tenker1
30.11.2006 14:19

Bra!
27
anbefalinger
Jeg er et JV og jeg syns at artikkelen ikke var så dum. Jeg ser det morsomme i de "rådene" sopm blir skrevet nederst, men jeg syns kanskje det blir litt malplassert å tøyse her. Derimot syns jeg det kom en mengde useriøse kommentarer.

Ellers kunne jeg hatt lyst til å komme med noen ekstra fakta:

Jehovas vitner har ikke noe presteskap, hvilket de mener er i strid med Bibelen. Modne menn utfører viktige oppgaver i menigheten, og internasjonalt ledes JV av det styrende råd, som består av noen eldre menn på hovedkontoret i New York, som har et langt liv bak seg i tjenesten.

Hovedkontoret og avdelingskontorene kalles Betel-Hjem. På Betel-Hjemmene utføres mange sentrale administrative oppgaver. De som arbeider der fast, kalles Betel-Familien. De har ikke noe verdslig arbeid, derfor får de litt betalt. Avdelingskontorene ledes av et avdelingsutvalg på tre eller flere personer. Distriktet som et Avdelingskontor råder over, er inndelt i områder og områdene er igjen inndelt i kretser. En krets består så av flere menigheter. Et område er under myndighet av en områdetilsynsmann, og en krets er under enkretstilsynsmann.

De som har verv i en menighet, kalles eldste og menighetstjenere. Alle døpte menn som er kvalifisert har muligheten til å få disse vervene. Man blir først en menighetstjener og så en eldste. De eldste leder menigheten sammen i et råd de holder med jevne mellomrom. Menighetstjenerne utfører en rekke oppgaver i menighetene. De som har verv i en menighet er under normale forhold ikke lønnet for sitt arbeid, for de har en jobb. De eldste har forskjellige oppgaver. Den av de eldste som leder møtene i eldsterådet, kalles presiderende tilsynsmann. Sammen med to andre eldste, som kalles tjenestetilsynsmannen og sekretæren, utgjør han menighetens tjenesteutvalg. Menighetstjenerne utfører blandt annet oppgaver som å ta seg av litteraturen og regnskapet.

Jehovas vitner holder tre møter i uken. To av dem holdes i menighetshuset, som kalles Rikets Sal. Et av møtene holdes i et privat hjem.Det første møtet er delt i to deler. Det er Tjenesteskolen hvor hovedsakelig yngre personer får opplæring i å holde taler og forkynnelse, blandt annet ved å holde noen korte taler og noen små skuespill. Den andre delen av møtet kalles Tjenestemøtet. Her holdes noen kortere eller lengre poster av dem som har verv i menigheten. Disse postene kan være av forskjellig art. Også nyheter blir kunngjort da.Det møtet som holdes i et hjem, består av en drøftelse av noe i en bok eller brosjyre, som blir drøftet ved at alle kan komme med spørsmål og svar. Det møtet kalles Bokstudiet.Det siste møtet i uken holdes i Rikets sal og består først av et lengre foredrag, som holdes av en moden mann fra menigheten eller en annen menighet. Så kommer den delen av møtet hvor man drøfter en artikkel i bladet Vakttårnet hvor forsamlingen kan delta med kommentarer på samme måte som boksdtudiet. Den delen kalles Vakttårnstudiet. Salen har et mikrofonanlegg som gjør det mulig for de tilstedeværende å delta med kommentarer.

Man holder også noen større stevner, og en gang i året minnes Jesu død. Da sendes usyret brød og vin rundt fra hånd til hånd, men bare de som har et himmelsk håp, forsyner seg. I mange menigheter er det derfor ingen som forsyner seg av symbolene.

Videre er det slik at man distribuerer litteratur i en menighet, vanligvis ved en egen disk eller eller flere disker, eller man har egne rom. Det skjer før og etter møtene.

Før en person blir døpt som et Jehovas Vitne, blir en person det som kalles en udøpt forkynner. En person gjennomgår da en samtale med to eldste. En som blir en slik forkynner begynner da å rapportere sitt evangeliseringsarbeid, akkurat som de som er døpt. Mindreårige barn som ennå ikke er udøpte forkynnere, regnes også som medlemmer av menigheten. Et barn som vokser opp som et Jehovas Vitne, blir vanligvis en udøpt forkynner når vedkommende er gammel nok til det. Det kan variere, men de fleste blir antagelig det omkring 12-årsalderen. En voksen som blir et Jehovas Vitne, blir en udøpt forkynner når vedkommende har bestemt seg for virkelig å bli et Jehovas Vitne. Som regel er det da ikke lenge før vedkommende blir døpt.

Dåpen er et symbol på modenhet og innvielse til Gud. Et spedbarn kan derfor ikke døpes. En person som blir døpt som et Jehovas Vitne går først igjennom en rekke spørsmål med tre eldste. Personen må da bli godkjent og kan så døpes. Det skjer som regel ved et av stevnene.

For de vanlige døpte medlemmene i en menighet, er det ikke noe krav om hvor meget de skal evangelisere. Imidlertid kan de som er døpt frivillig bli med på å være det som kalles hjelpepionerer eller pionerer. Disse går et bestemt antall timer i måneden.
Om JV lære, se http://www.watchtower.org/n/jt/index.htm

Kompa
29.04.2005 20:58

Bra!
24
anbefalinger
Kjell Magne Bondevik er ikke bare statsminister, han er også prest. Vet du ka denne "kristne" presten gjør.. Han sender norske mennesker til Iran, Afganistan osv for å drepe andre mennesker. Neida.. dette er det ingen som reagerer på, men at JV banker på døren din og vil vise deg hva som står i Bibelen, det blir dere sinte på. Ser dere virkelig ikke hva dere holder på med?? Åpne ørene deres og lytt til hva det er JV egentlig sier.


08.08.2004 19:17

Bra!
22
anbefalinger
Jeg tror du har oppmerksomhetsproblemer..for de tipsene du gav var TÅPELIGE. Please..liksom de er så farlige. En mygg er nå farligere..SÅ SKYT MYGGEN MED EN HAGLE.!!! Har en klassevennine siden 6-klasse som er Jehovas Vitner, og har snakket med de selv i døra. De er de mest hyggelige og oppdragne mennesker jeg og MANGEN MANGEN andre har kjent. I motsatt til prester, så kan Jehovas Vitner svare og bevise i fra bibelen. og oppfører seg som ordentlig kristen...ikke bare bable at de er det som resten av oss gjør. Så hva i F... du overdriver for?

whatever!!!!
13.08.2004 02:30

Bra!
18
anbefalinger
Om du er dum?Eller er hele daria.no bare noe dårlig kvalitet lagt av slum folk? Skal si mæ 100000%enig i det ho oppenfor mæ skriv+ at Jehovas Vitner er ikke en sekt..tom skaller! Vet dere hva ordet sekt betyr? Det betyr en religion / folkemengde som bor i sammen. Og det gjør ikke de. Slå opp i en ordbok.!!! Åssen æ vet det? Jo ,Æ har 2 naboer som er Jehovas Vitner. De alltid hjulpet mæ med forskjellige ting, spesiellt nå æ lå alvorlig syk. Så vennlige og så av alt ...vi "ikke -Jehovas Vitner " trenger virkelig å lære av de . Hva som gjør at de bryr seg om andre og hverandre på den måten, bruker sin tid for å gå dør til dør for å fortelle denne sannheten om Gud, gjør at jeg begynner å virkelig å tro at det fins en Gud. Æ hata di før pga av alt det æ har hørt om de. Bare bullshit. Ondsinnete rykter. Heldigvis ble ækjent med de. Så lenger dere ikke vet noe om de ....så klapp igjen. Ta heller å skriv drit om prestene som prøver å skremme driten ut av oss ved å si at vi skal til helvete hvis ikke vi gjorde hva de sa. +At de brente folk på bålet før pga at folk ville vite om den sannhet som sto i bibelen. bare derfor. Og de hadde oversatt bibelen bare på latinsk, for at ingen mennesker utennom prestene skulle få vite om hva sto der. Sånn har de sent folk ut i krig mot hverandre. De sa at hvis ikke de gikk i krig så skulle de helvete. Skremte de med bare løgn! Og tenk at prester velsigner kriger. De som skal liksom være guds folk. So low people ! og det er bare litt av alt det onde de har gjort!!!! Les det på biblioteket. Gammel historie osv....

Viktoria
15.07.2006 12:45

Bra!
17
anbefalinger
Dette syntes jeg rett å slett var respektløst. Jeg sier Respektløst.
Jeg råder ingen til å følge disse rådene, det er viktig å akseptere alle slik som de er.


29.04.2004 13:32

Bra!
16
anbefalinger
sinnsykt bra side! seriøst. vi jobber med jehovas vitner. de siste tipsene var drit morsomme... party on..

hålåys
13.11.2006 00:05

Bra!
16
anbefalinger
Hei. syn det var en fin redegjørelse av Jehovas vitner. er et selv.
Synes heller ikke rådene var så brae, må jo være enklere å si: jeg er ikke interisert?..

JEG ER JEHOVAS VITNE!!!:p
26.04.2006 08:43

Bra!
14
anbefalinger
heeeei  Smile :-\) bra sida!! jeg er også jehovas vitne her i verden.. Razz :-P  Very Happy :-D Very Happy :-D Very Happy :-D Very Happy :-D Very Happy :-D

En jente
07.02.2007 17:31

Bra!
14
anbefalinger
Synes det er tåpelig slik folk skriver her!
Greit og ha egne meninger, men man kan jo vise litt respekt også da.
OG, Jehovas Vitner er ikke syke i hue.
Akkurat som alle andre mennesker.  Smile :-\)
Mange av dere som skriver her, vet ikke en gang hva dere snakker om!

Kalle
07.07.2007 05:57

Bra!
14
anbefalinger
Hei. flott innføring i Jehovas Vitners arbeid. Har lest litt om de og hva de tror på. For oss andre som ikke er Jehovas Vitne kan det hele virke litt rart med å fortelle hva man tror på. Men Jesus at man skulle gå ut å gjøre hele verden om til hans disipler.

Vaktårnets lære forksaster korset og mener at han ble hengt på en pæl (en trestokk) med hendene naglet over hodet. Dette kan virke rart ettersom korset hele tiden har vært et symbol på kristendommen (eller kristenheten som JV kaller det). Men her ligger det også en logisk brist. Jesus hang ganske lenge på korset før han døde. Med armene over hodet ville musklene i skuldrene bli ødelagt og han ville blitt kvalt av sin egen kroppsvekt. For å bevise at han ikke ble hengt på et kors bruker de Bibelen og utelukker alle andre fakta. Dette er såkalt kvasikunnskap. Det er kjent at romerne som korsfestet folkene la til en bjelke som gjikk tvers over det loddrette bjelken. Dette på grunn at de som ble korsfestet skulle lide. Romerne var tross alt beryktet for å være noen skikkelige barbarer. Noe som også vises i hvordan Jesus ble pisket og satt en tornekrone på hodet.
En ting som kan være skremmende er at Jehovas vitner lærer "teokratisk krigføring". Det vil si at de kan lyve om ting som kan skade Vakttårnet, men ettersom det er Guds menighet kan man også forstå det. Man vil vel ikke gjøre noe som kan skade Gud. Til gjenngjeld krever de full åpenhet fra den motsatte part.
Det er mange tall i Bibelen som tydes. For eksempel betyr tallet 7 fullkomment og tallet 6 ufullkomment. 666 er nummeret til Satan som det står i Johannes Åpenbaring. 144 000 blir tolket bokstavelig. Pga at det rett etter dette står 12 000 tolv ganger rett etter tallet 144 000.
Før jeg avslutter vil jeg legge til at opprinnelsen til Vaktårnet ikke er like rein for løgn som Vaktårnet selv hevder. Dette får man mer kunnskap opp dersom man studerer historiske fakta vedrørende "Tjeneren" "Pofeten" osv. Her fremkommer det blant annet at de ikke hadde den utdanningen som krevdes for å kunne oversette Bibelen. Hvis et par av disse løgnene blir opplyst for menigheten av de eldste, kan dette få hele organisasjonen opp i store problemer og organisasjonen kan rakne, etter hva jeg har skjønnt. Mye tyder på at denne menigheten ikke har rent mel i posen, noe som også kjennetegner andre menigheter. JV lever etter en rekke prinsipper utifra Bibelen, noen av dem er fornuftige mens andre kan være vanskelig å forstå ved første øyekast.

Mikael
11.07.2008 23:50

Bra!
14
anbefalinger
De er spesielle, tenk hvis en person i familien dems mister mye blod og holder på å dø?
Skal liksom personen dø da, fordi dem mener at folk ikke skal ta blodoverføring?. Hallo liksom våkn opp?. En venn av meg gikk ut av JV, og da var folka så jævlig mot han, at de snudde ryggen imot han hver gang han var i nærheten...Dere burte kanskje repektere at folk velger noen annet, enn å være i JV hvis man ikke har lyst. En annen ting som sokerer meg, er hvis en går ut av JV, har de ingen tro på at personen vil komme tilbake. De mister også alle vennene sine. Så da har de mer tro på at foreksepel jeg skal melde meg inn som ikke er JV!!... Jeg har sett og opplevd disse sitvasjonene, men er ikke JV selv. Håper dere skjønner nå, hvordan dere oppfører dere som er JV!!!

silje og victoria
03.04.2006 12:12

Bra!
13
anbefalinger
hva skjer i jehovas vitners gudshus?`
hvilke regler gjelder?
hvilke aktiviterter har de å tilby ungdom som er medlem?
hvilken rolle har kvinnen?
hvordan er det som enkeltsperson å være tilhenger av religionen?

Vi holder på med en oppgave på skolen og vi trenger svar
til disser spørsmålene.
vennligst send oss en mail om dere vet noen av svarene! fortest mulig Smile :-\)

siljejohannesen12@hotmail.com
vicky_sweetl- ion@hotmail.com

Birger
28.11.2005 00:13

Bra!
12
anbefalinger
Hmm... Mange rare meninger der ute. Jeg har en mor som er Jehovas vitne, min far er ikke det. Jeg har selv vært med mor og andre i å gå fra hus til hus... Det var ikke noe for meg, men jeg skjønner fortsatt ikke hvorfor enkelte har så mye imot dem! De er jo de fredligste mennesker som finnes, det finnes ikke noe vondt i dem. Det er da ganske uskyldig å banke på dører for å tilby noen blader?!?!! Hadde de drept noen ville jeg forstått reaksjonen, men HALLO!! Det de gjør er å snakke med mennesker om Bibelen! Er du ikke interessert, så er det greit det - da går de igjen! OK, de kommer kanskje tilbake igjen om noen måneder, men det gjør f.eks. alle bøsseinnsamlere også.

Nei, helt ærlig så har jeg bare positive ting å si om Jehovas vitner, jeg. Tro virkelig ikke alt du leser eller hører. Jeg har "inside-information" og vet at det som skrives om dem, ofte er helt feil! Sikkert noen idioter blant Jehovas vitner også, men det finnes det jo blant alle grupperinger. Nei, selvom vi ikke er enig med hva de tror på, så får vi andre bestrebe oss på å oppføre oss som mennesker vi også!

Morten
20.09.2006 23:44

Bra!
12
anbefalinger
jeg må si det at de "tipsene" dine er no tull..
jeg er selv en av Jehovas vitner og synes sånt er rett og slett ren idioti.
vi driver ikke å presser folk til å tro på noe som helst men tilbyr folk bladene våre GRATIS. vi selger heller ingenting, så det å sammenligne oss med dørselgere viser at du ikke har noe innsikt i hva vi driver med.
skulle du møte på noen av oss, så synes jeg at du i det minste kan være hyggelig nok til å ta imot bladene som vi tilbyr. hva du gjør etterpå er helt opp til deg.

TC
13.12.2006 00:28

Bra!
12
anbefalinger
hei! ganske bra oppgave det her. men du hadde vel ikke alle fakta helt riktig vel. den som skrev rett over meg hadde all den riktige infoen. men hvis det er noen andre som skal skrive en oppgave om jehovas vitner så er det ikke farlig å snakke med dem så er de sikkert veldig behjelplig med det du måtte lure på og trenge informasjon om. man kan også få anledning til å komme å se hvordan et møte fåregår selv, for det ligger ingen forpliktelser i det. hilsen 16 år gammel jv

messi
01.12.2007 20:30

Bra!
12
anbefalinger
Hei.
Først et spørsmål: hvorfor blir innleggene som avslører Vakttårnet fjernet? Jeg tror det er fordi den som driver denne siden er korrupt. Så jeg skriver det igjen.
Det vakttåret før har skrevet er gift, gift som Vakttårnet før har kommet med, og alle vet gift kommer fra Satan, altså er Vakttårnet Satan selv. Latterlig enkel kode. noen JV som tørr lese en bok fra et tidligere vitne? skulle vel ikke være så farlig det å se hvem som snakker sant. Bøkene er fulle av gift som Vakttårnet selv har kommet med. men det er bare for deres egen frelses skyld jeg skriver dette.

heisann
09.04.2008 00:05

Bra!
12
anbefalinger
lol
godt i jw?
de er bare mennesker som skal klappe når resten av verden blir slaktet. tvinger folk til å dø istedet for å ta imot blod. beskytter pedofile. flest jv's som er hos psykologer. og du snakker om godt hos jv. hallo!

Yess
30.06.2008 01:55

Bra!
12
anbefalinger
Kan ikke si annet enn at mange av innleggene her er helt absurde...

Noen er helt paranoide etter å snakke stygt om Jehovas vitner.


27.10.2008 12:45

Bra!
12
anbefalinger
Hei jeg er et Jehovas Vitne, og det stemmer med det du sier at vi tror på hele Bibelen og at det er inspirert av Gud, at vi bruker Guds navn Jehova, og det skal du ha ros for

Morten
20.09.2006 23:48

Bra!
11
anbefalinger
Til de som lurer på hva vi driver med, så informerer jeg om at vi har nettside http://www.watchtower.org/languages/norwegian/index.ht- ml
eller hvis du møter noen av oss på gaten eller får noen på besøk så kan dere spørre så får dere den informasjonen dere vil ha..

Maria
11.02.2007 19:29

Bra!
11
anbefalinger
Jeg hadde tenkt å sette meg ned her og lese oppgaven din nå, men kikket bare ned over den, og kom til disse "rådene" dine. Jeg mistet totalt lysten til å lese oppgaven, fordi du ikke i det hele tatt klarte å godta deres måte å leve på. Hva så om de ringer på for å gi ut gratis(!) blader? Du kan si neitakk, og da går de. De er akkurat som alle andre mennesker, de bare tolker bibelen på en litt annen måte.

heisann
27.04.2008 12:30

Bra!
11
anbefalinger
her er noen spørsmål som jeg vil et jv skal svare på:
hvordan kan det ha seg slik at Gud som vil at alle skal bli frelst først på 1800- tallet stiftet den rette religionen (JV)? og har latt djevelen bygge seg opp så stor som dere tror han er? det høres jo ut som Gud er inkompetent. Gi satan så mye makt og la så mange falle for ham, det høres ikke ut som en Gud som vil at alle skal bli frelst det.
Dere Jv's går og banker på dørene til folk for å fortelle om Jehova, når folk lukker igjen døren så føler dere dere forfulgt. Det høres utrolig ut...hvordan kan dere regne med oppslutning ved å bare gå på dørene til folk? og hvis noen lukker døren for dere så skal de bli slaktet i Armageddon... Dømt for å lukke døren til Jv's... Gud må virkelig være streng gitt. og så over til noe enda mer alvorlig: jv's er mennesker som banker på dørene og Gud vil at alle skal bli frelst samme hvilke svakheter de har. JV's inneholder ikke folk med downs syndrom. det betyr at alle de med downs vil bli slaktet selv om det er Gud som har skapt dem akkurat slik de er... stakkars dem og alle de andre som på grunn av svakheter ikke kan gjøre det Vakttårnet krever av dem. Det er på tide dere våkner opp!

heisann
06.05.2008 00:21

Bra!
11
anbefalinger
Hei. noen som har sett bildene? det er skummelt det. vel vel... hvem her tør vise det til et JV? da blir de skremt da. og ikke bare litt! så vær forsiktig, men vis de bildene

Hilde, ruth, frida
24.04.2006 08:53

Bra!
10
anbefalinger
hvordan beggynte jehovas vitner??13.04.2008 13:23

Bra!
10
anbefalinger
Jehovas vitner er ulver i fåreklær. For å lure kristne bort fra Guds kjærlighet later de som om de selv er kristne. For at folk ikke skal merke at de også lyver, pakker de løgnene sine inn i litt Evangelie papir og serverer det som sannheten.

heisann
27.04.2008 19:41

Bra!
10
anbefalinger
hei. vet dere at Vakttårnet er okkult Jv's?
Vakttårnet har okkulte bilder i bladene sine. det er tegninger som man ikke ser med en gang men er skult i bildene i bladene deres. Eks. se side 26. av Vakttårnet 1. Desember 2006.
Se på det som skal forestille et tre gult farge bak den barmhjertige samaritat. en hodeskalle nederst der og på toppen et slangehodet. Se side 4. av Vakttårnet 15. april 2007. se på bakken rundt den svarte gutten. der er det demoniske hoder. Se også Vakttårnet som har tittelen lignende "hva er det som former våre verdier" blått blad. s.28 neders i høyre hjørne der er satan (slangen). disse tegningene stemmer ikke med fortellingen i bibelen eller hva Vakttårnet selv skriver så ikke prøv å unnskylde dere med det Jv's. Det er heller ikke tilfeldig. slike bilder som dere vil se dersom dere sjekker henvisningene er noe som har fulgt Vakttårnet gjennom hele deres historie. Dette er ikke noe som man forbinder med Gud. Det er djevelen som vil ha dem der. det er satan som koser seg ved å vise hvor godt han kan lure folk og hvor lite godt folk har passet på hverandre slik at de blir JV's og ønsker døden velkommen i stedet for å taimot blod. LOL
NÅ VÅKNER DERE OPP JV'S!!! LYKKE TIL!

Melissa
14.04.2005 14:03

Bra!
9
anbefalinger
hey du som skrev det ovenfor. Det med Kevin. Hvilken klasse går dere i? Det er jo ikke sikkert Kevin er døpt inn i organisasjonen. Eh.. Jeg er Jehovas Vitne og går på ungdomsskolen. Jeg heller liker ikke å snakke så mye om religionen min forde det er så mange rykter om det. Folk kommer med de frekkeste beskyldningene du noen gang kan få, og det er ikke kjekt, det kan jeg love deg.

cæroflein
11.05.2005 21:34

Bra!
9
anbefalinger
det var en driit bra side lizm ..men de tipsene e vel ikke nødvendige da.nå jar jeg hatt en stoor stil om jehovas vitner og jeg synes ikke at de er noe spesielt rare egentig...men de r såå konkrete når det gjelder bibelen .for de tolke vet eneste ord ...som at ikke det står så mye om når jesus ble født osv ..så feirer de ikke jul..for eksempel....hehe..men jaja de får være som de er....kos caroline ..

Mars
02.10.2007 16:23

Bra!
9
anbefalinger
Hei
Hvis de tingene jeg har lest før i Vakttårnet er gift, da kommer denne giften fra Vakttårnet. Og all gift kommer jo ifra Satan, altså må jo Vakttårnet være Satan. Det virker jo logisk.

Venus
03.10.2007 01:44

Bra!
9
anbefalinger
Hvis Vakttårnet klarer å motbevise teorien over. da har Satan lurt hele verden tril rundt.

heisann
24.04.2008 02:43

Bra!
9
anbefalinger
Kunne ikke v'rt mer enig.

heisann
15.07.2008 03:15

Bra!
9
anbefalinger
heisann Thomas Wink ;-\)
kildene mine for å finne ut om de okkulte bildene i bladene til Vakttårnet er fra folk som har laget filmer om det. eks youtube.com. har mange Vaktårn selv og ser at det de viser ikke er laget på pc. Ja jeg vil ha svar på spørsmålet mitt. er det noen som har gøtts nok til å vise JV's disse bildene. det er nok Jv's som vet om de. og tørr ikke sette spørsmålstegn ved det for da er de i fare for å falle utenfor den verden de kjenner.

heisann
15.07.2008 03:18

Bra!
9
anbefalinger
hvorfor er det slik at Gud "skriver" en bok som bare en organisasjon kan tolke?

heisann
15.07.2008 03:25

Bra!
9
anbefalinger
kan du svare på spørsmålene mine thomas?

mattis
10.02.2009 01:12

Bra!
9
anbefalinger
bare skriv hvis du ønsker mer informasjon anonym.

rtyde
10.01.2008 23:11

Bra!
8
anbefalinger
hei
les en bok fra et tidligere vitne så skjønner du hva vi snakker om eks. GUD BOR I BROOKLYN.

Louiise6+
07.04.2008 09:33

Bra!
8
anbefalinger
Dette var ganske mye nyttig å vite om jehovas vitner. særlig fordi jeg trenger det til krl-oppgaven min. Jeg er selv kristen, men har respekt for alle andre religioner/sekter selv om jeg kanskje ikke er enig. har lest en del av kommentarene og det er ganske mye useriøst her. dere trenger ikke rakke ned på folk bare fordi de er med i J.V. er det ingen som ser det GODE i jehovas vitner? masse rykter om dem som er ganske fæle liksom. greit, rådene var kanskje litt dumme, men hallo! det var humorfylt. du trur vel ikke seriøst "forfatteren" av denne oppgaven ville gjort sånt?? jaja  Smile :-\)
Takk for opplysningene om JEhovas vitner


06.07.2008 19:00

Bra!
8
anbefalinger
Lurer på hvor du har opplysningene dine fra heisann? Om du virkelig er interessert i svarene på spørsmålene din vil jeg gjærne svare på dem.....men jeg tror egentlig ikke du er interessert i å vite svaret.


07.07.2008 07:13

Bra!
8
anbefalinger
Lurer du på hvordan Jehvas Vitner lever bør du se denne dokumentaren, ekstramaterialet på DVDen er også veldig interessang. Filmen er laget av en som journalist som er oppvokst med en mor som Jehvas vitne, men han valgte å ikke bli en av dem, blant annet fordi han lever som en homofil. Du noen klipp fra filmen på hjemmesiden deres. www.knocking.org. Går du på skole bør du be krl læreren din bestille denne filmen.

heisann
20.07.2008 02:41

Bra!
8
anbefalinger
hvor er du thomas? er jeg en apostate bare for å stille spørsmål ved Vakttårnet, er spørsmålene for vanskelige og slike Vakttårnet ikke vil du skal stille deg. her er en tankerekke: det som blir presentert fra Vakttårnets tidligere historie som Vakktårnet selv ikke forteller men er vist til i publikasjonene deres. dette er noe dere blir stillt spørsmål om hvor informasjonen kommer fra av eldste ol. vet du hva svaret er? det er vaktårnet. det er så såre enkelt!!! forstår du den? samme med at det er gift, gift som Vakttårnet selv er kommet med, hvem kommer med gift? jo Satat djevelen. Vakttårnet hadler bare om å få inn penger!!! Hvorfor skal de egentlig ha penger? de har nå mange milliarder dollar? de sier det er for å bygge opp verden etter "order of things". men det er det jo Gud som kommer til å gjøre fikse alt slik Gud vil ha det. Det vil ikke trenges penger, alle vil leve evig ingen behov som gjør at vi trenger penger. sjekk youtube og americans dollar. der er det også mye okkult.


02.05.2004 20:18

Bra!
7
anbefalinger
hej..
døds QLE sia..
heh
å di dr annne tipså åm kozzen me ska bli kvitt jehvas vitnene som kommer var døds qle..  Razz :-Pheh.. får nok prøva et av di tipså nedte gong di komme..hehe..(vist eg iche blir allt sår skremmte av di dåh.. di så komme t åzz e døds skummle..  Wink ;-\) di ser ud så någen levanes lig.. Razz :-P off dåh..) heh..


STÅ PÅ!!

til Lidya
08.04.2005 15:13

Bra!
7
anbefalinger
en gutt på skolen min er jehovas vitner. han heter kevin. og er veldig poppulær, har det beste innen mote klær og er super kjekk. han sier han er det,, men er ikke så veldig glad i å prate om det!! han er nesten ikke på skolen når vi har om jul. han banner... vi bare lurer på om han bare er med på grunn av att morra og faren er med??,,,og er han veldig "inn i det?"....04.05.2005 13:49

Bra!
7
anbefalinger
Okay.. d va bra skreve å alt sånn dær men dråpp de dær "rådan" dine! dæm va bare latterlig å ondskapsfull!

stine :o)
14.05.2005 15:39

Bra!
7
anbefalinger
jeg syntes oppgaven var bra, kanskje litt mye skrevet rett av.. tipsene syntes jeg var unødvendige. de hadde kanskje vært morsomme hvis det hadde vært om svensker eller noe, men over mennesker som ikke har så gode rykter og tror på noe spesielt syntes jeg ikke at men burde skrive som om det er farlig å høre på hva de har å si. kanskje de sier noe intresant. de feirer kanskje ikke bursdag og sånt, men jeg syntes vi burde respektere dem for det...

erling
06.06.2005 11:50

Bra!
7
anbefalinger
detta her va d lamaste eg någen gång har lest. eg syns alle jehova folk å alle "superkristne" e någen idiotar. gud fins jo kje. kan dåkår kje barra fatta d. å han bush borti usa e jo heilt korka. seie at gud e me ann, at ann ikkje kan tapa. ka e d for någe dritt prat da. någen burde skutt den fyren dr. ann e jo fen stuste farå for meneskeheten me har vandranes på denna planeten vår. folk forde slutta å vær så jævla kristne. d e jo barra teit. heit skutt i håve for å seia d kort

*Liva & Hanne *
07.06.2005 19:13

Bra!
7
anbefalinger
Heia  Smile :-\)
Vi er GALA gla får at vi fant denne siden, vi har prosjekt om akkuratt dette her..
Du hadde veldig mye bra innformasjon!! Klemz åkke to  Wink ;-\)
Ps! Gala gla i dåkke vænnan våre.. Ps2! Båro rule!!

Jente91
13.06.2005 23:49

Bra!
7
anbefalinger
takk for det du skrev her om jehovas vitner! mye bra stoff, som jeg fikk bruk for i særoppgaven min;p

*-.Emilie.-*
12.10.2005 16:09

Bra!
7
anbefalinger
Hehei... Skikkelig bra skrivet ass... Smile :-\)...
Jeg har ikke peil. på hvem du er men jeg sender en kommentar allikevel Smile :-\)...
Håper det ikke gjør noe..=D

Emil
04.01.2006 17:50

Bra!
7
anbefalinger
De såkalte **tipsene** dine var direkte rasisme. Hva har du imot Jehovas Vitner?

karro
16.01.2006 17:29

Bra!
7
anbefalinger
syns det var bra om hvordan bli kvitt jhehvas vitner...jeg persionlig syns det er teit at de ska overtale fol¨k til å tro på deres gud jeg tror gud aldri har fannets og kom ikke å prak på meg no annen dritt!...dere får tro hva der evill meg jeg syns det var en topp måte å bli kvitt sånn folk på

Veronika
26.01.2006 19:43

Bra!
7
anbefalinger
HeiHei Smile :-\)
Utruli bra stoff om Jehovas vitner, fikk godt bruk før d nu når æ skal skriv oppg på skola om d Razz :-P

terrorhemulen
11.03.2006 12:30

Bra!
7
anbefalinger
herregud da folkens! hvor gamle er dere a??? klikker på en stakkars person fordi han legger ut ei dritbra oppgave. geeeeez ass!

Blablabla
18.04.2006 15:30

Bra!
7
anbefalinger
Bra side! Trengte den til en oppgave til skolen  Very Happy :-D

Hilde, Ruth, Frida
24.04.2006 08:55

Bra!
7
anbefalinger
Hvordan lever de folka?????? Very Happy :-D

Hilde, Ruth, Frida
24.04.2006 08:56

Bra!
7
anbefalinger
Hvordan lever de folka?????? Very Happy :-D

Hilde, Ruth, Frida
24.04.2006 08:56

Bra!
7
anbefalinger
Hvordan lever de folka?????? Very Happy :-D

Hilde,Ruth,Frida
24.04.2006 08:57

Bra!
7
anbefalinger
hva vitner de på?

ida-som -kjeder -seg-på-skolen
24.04.2006 09:32

Bra!
7
anbefalinger
jehovas vitne er ikke nerder, de er akkurat de samme menneskenne som oss, jehova = gud, dummen!

ifjewif
26.04.2006 08:42

Bra!
7
anbefalinger
SKRIVEDAG I DAG Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\(:\'(

haha
26.04.2006 08:48

Bra!
7
anbefalinger
rofl **

Jenta;D
26.04.2006 18:41

Bra!
7
anbefalinger
Hvorfor feirer Jehovas vitne jul? De tror jo på den samme guden som Kristne. De er som kristne, bare at de er påtrengde og uhøflig å komme å banke på dørene te folk å mase? Jeg tror på den kristne tru, å ikkje noko annet. Jehovas vitne forstår eg ikje noko av, eg håpa nokon kan fortelje meg ka det er for noko.

Jenta;D
26.04.2006 18:41

Bra!
7
anbefalinger
Hvorfor feirer jehovas vitne ikje** jul?


03.05.2006 08:50

Bra!
7
anbefalinger
 Smile :-\)
 Smile :-\):
:


03.05.2006 08:50

Bra!
7
anbefalinger
 Smile :-\)
 Smile :-\):
:

Normal
07.05.2006 23:15

Bra!
7
anbefalinger
Er selv ikke troende i religiøs sammenheng. men har vært i situasjoner både med kristne og JV. Og de er vel omtrent to sider av samme dritten! Folk som mener de er mer verdt enn alle andre fordi de har en tro. Noen av de kan selvsagt vise omtanke og medfølelse for andre mennesker. Men når de mener du bør slaktes (det mener hvertfall JV) fordi du ikke tror det samme som de....så kan man jo gjøre seg sine tanker......gjør opp din mening og lev som du vil...men ikke men og tro at du kan dømme andre mennesker fordi du er blitt lurt av en religøs overbevisning som du ikke kan bevise...sprøyte gale er dere

hei
23.05.2006 13:04

Bra!
7
anbefalinger
veldig bra side Smile :-\)
blir så glad når j finner sånne oppgaver, de hjelper meg skikkelig!
skoledagen går litt lettere liksom Smile :-\)

K EA POKER
12.10.2006 02:02

Bra!
7
anbefalinger
Svært bra noen av tipsene dine nederst på spalten  Smile :-\)


05.08.2007 06:26

Bra!
7
anbefalinger
OK.. dette er da latterlig. det er en oppgave for i helvette. dere som har lest tipsene og liker jv, burde faktisk også bare flire istedefor og ta dere så nær av altting. halo da. det er liksom bare litt humor i de tipsene. ikke noe mere. og om det er det så er dt vertfal deskre. + dt står fant disse tipsene så her er det ingen som overdriver. du kan da finne de som opprinnelig skrev det som står der. men de liker deg sikkert ikke så godt. jeg mener .. da blir du fornermet. (stakkars)


05.08.2007 06:40

Bra!
7
anbefalinger
ikke mange vet hva de snakkes om nei.. kansje ikke .. vel nr.1 syke i hue.. nei neinei det er ikke sakt, de som er fra jv og henger på rikets sal 500 meter unna huset til ingrid eller hva det var er syke i huet.. ikke alle
unikum valve? jeg er nesten enig i det du sier. om man formulerer og legger til litt fakta så er du inne på noe veldig VELDIG interesant noe..

Nå lurer jeg på noe her.

jesus og gud ikke sant sier ikke de at alle er like mye verdt som menneske (og muligens dyr*usikker*).

hvorfor i alle dager skal bare de som oppfører seg riktig og sir de riktige tingene og de som ser ut og kler seg som de skal. hvorfor bare dem.. er ikke alle like og er d riktig at bare 144 000 igjen får lov og leve i harmoni og sånt.. og vet ikke om jehova stiller seg til skrifter som sier alle fortjener tilgivelse og en tjanse til?????..

vel som jeg har fattet dt etter og ha snakket med en rekke av jv folk nå får jeg intrykk av at dere har 1 tjanse og ikke fler.. one slip n ur out of here (utstøtt).
og at jeg ikke er velkommen i rikets sal?? guds hus er alles hus?? eller er den bare for folk som bare er kristen. ?? jaja jeg vet ikke jeg ... vet dU??

Rubbe-Skrubbe
15.09.2007 21:20

Bra!
7
anbefalinger
Hei folka... se ironien i det, ha litt sjøl-ironi og le littegrann. Fordi de fleste sier nå at en god latter forlenger livet lal men egentlig synes jeg mange av de i J.V er noen tapere men det er nå min mening, skal jeg forklare hvorfor jeg synes det? jo fordi noen i J.V tror at det bare er for å få presanger på julaften at noen feirer det Razz :-P? haha lættis... man feirer den jo hovedsaklig for å kose seg m fammen?? eller? faen det er jo morro å se uttrykkene ti folk når du får se hvordan de reagerer på gaven din?? hallo seriøst ass men syntes det var et bra inlegg... men husk ikke ALLE J.V er lunatics, bare 110 % ;P

Sant
07.10.2007 20:14

Bra!
7
anbefalinger
Hvis det jeg har lest i bladene til Vakttårnet før er gift for medlemmene da kommer denne giften fra Vakttårnet og alle vet jo at all gift kommer fra Satan Djevelen. Konklusjoenen er dermed at Vakttårnet er Satan. Det er bare satan selv som kan tråkke så i "salaten" og oppfylle alle tingene som står i Bibelen. Og dra med seg alle som ikke har satt seg selv inn i Bibelens sannheter. De som er sjult for uforstandige mennesker etc.

karlen
01.12.2007 20:33

Bra!
7
anbefalinger
alle JV's er driti ut

Thomas
30.12.2007 20:32

Bra!
7
anbefalinger
hei, jeg har lest noen av kommentarene og ble ganske opprørt over hvor lite respekt folk viser ovenfor andres religioner. Personlig har jeg nylig konvertert til Islam og anbefaler strekt at dere også gjør det. Jeg har funnet den indre freden i min sjel. 19 år av livet mitt har jeg levet med løgnen om at jehovas vitne er den eneste utveien til et sant liv, det er først når jeg leste koranen at jeg forstod hva det rette er.... ikke døm før dere har studert religionene, jeg kan dømme jehovas vitner for jeg har vært en del av dem og hele familien min er det enda(som jeg ikke er en del av lenger)..... hilsen en som er mye lykkeligere  Very Happy :-D

sandra
10.01.2008 18:17

Bra!
7
anbefalinger
Hei...Er sjokkert over hvor dumme folk egetlig kan være. Jeg har en datter med en som er kastet ut av JV, men han e fortsatt godtatt av familien, for han valgte en vei som er rett for han. Og jeg har ikke per dags dato truffet noen som er så lett å prate me eller så hyggelige som hannes familie. Jeg er ikke sammen med Faren, men er mye på besøk til hans foreldre,både på overnatting og dagsturer. Må ærlig innrømme at jeg var veldig skeptisk til JV før, for jeg er veldig imot å IKKE gi blod til sitt eget barn hvis det står om live, men skjønner hvorfor de er det. Men det er jo ikke nå å henge seg opp i lenger, for det finne så ufattelig mye andre alternativer, og jeg har snakket med fødselslegen min om dette, å han sier at flere og flere leger velger å gi "falskt" blod, for kroppen tar lettere imot det, og det er mindre komplikasjoer.Så ta dere tid til å høre på hva de sier, så slipper de å få et så forferdelig rykte på seg. Men jeg støtter IKKE at de kaster ut sønnen, eller datteren sin bare for at de velger å ikke døpe seg og velger en annen religion.
men lykke til alle trangsynte mennesker, som snakker om å at alle skal akseptere alle, men egentli så gjør de ikke det selv! hvem er trangsynt da?

heisann
07.08.2008 00:16

Bra!
7
anbefalinger
er det noen andre Jv's som kan svare på spørsmålene over?

Mia og helene !
20.08.2008 09:07

Bra!
7
anbefalinger
Heei  Smile :-\)
Denne siden var bra vi fant masse informasjon til et prosjekt vi holder på med!
Jeg syntes selfølgelig det er litt rart med jehovas vitner, men jeg respekterer hva de velger med livet sitt  Wink ;-\)

heisann
27.08.2008 16:48

Bra!
7
anbefalinger
Fremdeles ingen som har svart på de siste spørsmålene
http://www.youtube.com/watch?v=eDuJoNh-oP- 8
http://www.youtube.com/watch?v=4DGS7AJipa8&feature=r- elated
Noen som kan være så snill å spørre et JV hva de synes om de bildene, jeg har ikke muligheten skjønner?
Lykke til

heisann
05.09.2008 02:51

Bra!
7
anbefalinger
ja. men ingen svarer på spørsmålene mine.

May Helen
05.09.2008 16:18

Bra!
7
anbefalinger
syyyyk teit med dem "tipsan" t slutt, det va kun mobbing !!!!

heisann
05.09.2008 19:16

Bra!
7
anbefalinger
det er ikke mobbing, det er sant det er okkulte bilder i Vakttårnets litteratur. Jehovas Vitner må vel ha et svar til hvorfor de er der. man vil vel ikke bli medlem i en org. hvor medlemmene ikke kan svare for hvorfor slike bilder er i litteraturen deres. Er det noen som er enig. sjekk denne siden: www.sixscreensofthewatchtower.com

heisann
05.09.2008 19:17

Bra!
7
anbefalinger
du bør sjekke siden thomas. masse god informasjon.

joar
21.10.2008 01:32

Bra!
7
anbefalinger
jeg synes det var bra komentarer og råd fra heisann jeg. de burde prøves ut, det er så mange som går rundt med VT og ikke vet noe om røttene deres. hadde vært bra vist jehovas vitner hvem som står over dem. jeg vet det er frimureri og ikke noe annet.


22.10.2008 22:14

Bra!
7
anbefalinger
La folk få ha den religionen de har...jeg er absolutt ikke medlemm av JV, men en gutt på jobben er det...en vanvittig blid og hyggelig gutt..NORMAL!! De har noen teite regler som d m blod og sån...men hallo...det er troen demmes..de synes nok at alle ikke jehovar har et merkeligsyn på livet ...MEN UANSETTT LA FOLK TRO DET DE VIL, DE GJØR IKKE FOLK NOE VONDT, DE tipsene var en smule barnslige...ER IKKE VERRE ENN Å SI AT MAN IKKE ER INTERRESERT,,,,Og klarer du ikke respektere dem er det du som har et problem..det er forresten utrolig fint å ha en religion...det gir masse trøst hvis det oppstår noe trist, og gjør ikke gale ting..er selv kristen...SÅ VIL BARE SI: RESPEKT FOLKENS!!!! Rull inn!!!


03.11.2008 16:59

Bra!
7
anbefalinger
bra side  Smile :-\)

slayer
04.12.2008 16:31

Bra!
7
anbefalinger
hadde det ikke vært religioner i verden ville det vært fred!!!

B
24.12.2008 14:57

Bra!
7
anbefalinger
Hei!  Smile :-\)

Leste gjennom noen av innleggene og tenkte jeg skulle svare på dette:
"det er ikke mobbing, det er sant det er okkulte bilder i Vakttårnets litteratur. Jehovas Vitner må vel ha et svar til hvorfor de er der. "

Jeg er selv oppvokst som Jehovas vitne, jeg var innpå den siden for å se hva du mente med okkulte bilder.... Det bildet med hun spåkonen er hentet fra en bok jeg selv har hjemme. Det er helt feil å vise et slikt bilde ut av sin sammenheng. Bildet er faktisk hentet fra et kapittel hvor det ADVARES mot spiritisme, og bildet er kun ment som en illustrasjon til hva spiritisme er, akkurat som man gjerne tar med et bilde av en bilmotor hvis man skal forklare hvordan motoren virker. Hele dette kapitlet i boken bildet er hentet fra tar frem farene med spiritisme, og inneholder en lang rekke bibelsitat for hvorfor Jehovas vitner ikke driver med spiritisme.

Håper du fikk et greit svar  Smile :-\)

Mvh meg  Smile :-\)


heisann
19.01.2009 09:36

Bra!
7
anbefalinger
hvis det ikke hadde vært religioner i verden hadde det vært fred?
Øh, har du hør om kommunisme? Hvor mange mennesker har ikke blitt drept av Stalin og Mao osv. hvor religion var forbudt , millioner av mennesker. faktisk fler mennesker der enn det kristendommen har stått bak.

mattis
10.02.2009 01:11

Bra!
7
anbefalinger
Følgende er hva som Jehovas Vitner trudde før 1914:
Seventeen years ago people said, concerning the time features
nresented in MILLENNIAL DAWN. Thev seem reasonable
in many respects, but surely no such* rad&al changes could
occur between now and the close of 1914: if you had proved
that they would come about in a century or two, it would
seem much more probable.
What changes have since occurred, and what velocity is
gained daily?
“The old is quickly passing and the new is coming in.”
Now, in view of recent labor troubles and threatened anarchy,
our readers are writing to know if there may not be a
mistake in the 1914 date. They say that they do not see how
present conditions can hold out so long under the strain.
We see no reason for changing the figures-nor could we
change them if we would. Thev are, we believe. God’s dates,
not ours. But bear in mind that the end of lQ14 is not the
date for the beg&&g, but for the end of the time of trouble.
We see no reason for changing from our opinion expressed in
the view presented in the WATCH TOWER of January 15, ‘02.
We advise that it be read again.Zion's Watch Tower 1894 July 15 p.226
Dette er noe Vakttårnet ikke sier til sine medlemmer. Det er en falsk profeti - om enn hva Jehovas Vitner trudde får 1914. Det er ikke den samme forklaringen som de får høre i dag.

mattis
10.02.2009 01:16

Bra!
7
anbefalinger
"But bear in mind that the end of 1914 is not the
date for the beginning, but for the end of the time of trouble. det ble litt feil hved å kopiere det, men har rettet det nå.
PS. Det er ikke de enkelte Jehovas Vitner som er problemet. Det er Vakttårnet og dets lære. Dets historie etc.

En 12 år gammel år gut, Jehovas vitne
03.04.2009 23:27

Bra!
7
anbefalinger
Erlig talt, Sett en del stygge komentarer, tenk før dere skriver. Det er veldig sårende å se folk tro om oss.

En 12 år gammel gutt, Jehovas vitne
03.04.2009 23:34

Bra!
7
anbefalinger
Noen som lurer på noe ? Jeg ville gjerne prøve å svare på smørsmål Smile :-\)

12 år gammel gutt, Jehovas vitne
03.04.2009 23:37

Bra!
7
anbefalinger
spørsmål** vil**

å svare på noen* spørsmål

Sorry for skrivefeilene...


14.12.2005 14:26

Bra!
6
anbefalinger
Hei. Jeg liker siden. Den er kul. Hilsen meg. Jeg liker deg. Hde

cs
16.05.2006 00:27

Bra!
6
anbefalinger
herreguuuud.. han der to nedenfor meg er jo f.... sjuk i hue.. jehovas vitner er syyyke syyke mennesker som har et forvrengt syn på bebelen..ikke nok med at de selv er syke, de prøver jo å smitte oss friske..

Peter
31.12.2008 03:23

Bra!
6
anbefalinger
hehe, Den eneste grunnen til at JV er så perfekte er at de ikke kan gjøre noe.
Som feks hvis du bor på en Ødemark så kommer du aldri til å drukne..Utrolig det ja Surprised :-o
Og ikke kom med "buhu,slemme kommentarer" Er selv oppvokst bland vitnene og de har sine kommentarer de og!
Før,når jeg hadde studie med en jente spurte jeg henne MANGE spørsmål, men fikk ikke en eneste svar, men bare masse piss om at bibelen er historisk korrekt. Men bra skrevet da

Espen fra toten
21.01.2009 01:07

Bra!
6
anbefalinger
kjære deg heisann! Har noen gitt deg penger for å rakke ned på JV? Nå får du skjerpe deg her, så mye usaklig?? Mora og faren min er JV. Jeg er ikke, men alle i den menigheten som jeg snublet rundt i som liten gutt respekterer mitt valg. Men selvfølgelig finnes det idioter der, akkurat som det finnes idioter i alle relgioner. Men slik er verden. Mange som lever ett dobbeltliv! Men "hånda på hjertet", de er fine folk, og mine venner. respekter de! Hvis ikke så blir jeg med de en tur, kanskje jeg kommer til din dør... Da håper jeg du har mer enn ei hagle i hånda!! ;P

heisann
26.01.2009 19:56

Bra!
6
anbefalinger
noen jv som kan svare på: hvorfor får ikke dere vite om dette, og, hvor mange ganger kan en profet ta feil før den blir stemplet som en falsk profet? se artikkel over. det finnes mange mange andre og hvor vaktårnet har sagt noe om nå ting skal skje og ingenting har hendt. er det ikke da rigktig å si at de er en falsk profet. ettersom Bibelen sier at dersom en profet sier at noe skal skje og ingenting skjer, at den profeten er ikke fra Gud, men har sagt ting etter sitt eget forgoft befindende og man skal ikke være redd den profeten (ikke tro den profeten).

mattis
27.01.2009 20:06

Bra!
6
anbefalinger
Hei
Jeg trudde ikke jeg ville finne så bra spørsmål som "heisann" har laget her. Jeg har lenge ønsket et svar på spørsmålene selv. hadde vært fint å få et svar fra et jv. da forstår man bedre hvordan falske spådommer ikke har så mye å si. fordi sannheten forandrer seg jo - ikke sant Jehovas Vitner - det som en gang var sant og noe Jehovas vitner da kjempet for og preket er ikke sant lenger - men hvem bryr seg sannheten kommer jo igjen og igjen.
det blir jo bare lysere og lysere ikke sant Jehovas Vitner? erlig talt trur jeg dere (JV) er del i en frimurer organisasjon. dere har det samme språket den samme oppbygningen av organisasjonen deres som frimureri er bygget opp på. Les en bok fra eller om frimurere - dere er så like som to dråper vann. samme unnskyldning på hvorfor ting ikke skjer som planlagt. LYSET VAR IKKE SÅ KLART DA, MEN DET ER MYE LYSERE NÅ - MYE MER LYS!

mattis
27.01.2009 20:14

Bra!
6
anbefalinger
"The fact that fifty-four years of the period called the "last days" have already gone by is highly significant. It means that only a few years, at most, remain before the corrupt system of things dominating the earth is destroyed by God." Awake! 1968 October 8 p.13
Her er noe om 1975. som vi ser sa Vakttårnet at dette system av ting sin slutt skulle komme bare noen få år etter 1968. det er det samme som verdes ende for den som ikke forstår "vakttårn/frimurerispråket".

mattis
27.01.2009 20:17

Bra!
6
anbefalinger
Her er enda mer - det burde være nok til å se hvordan Vakttårnet unnskylder seg ikke holder vann.
"WHAT about all this talk concerning the year 1975? Lively discussions, some based on speculation, have burst into flame during recent months among serious students of the Bible. Their interest has been kindled by the belief that 1975 will mark the end of 6,000 years of human history since Adam's creation. The nearness of such an important date indeed fires the imagination and presents unlimited possibilities for discussion.
2 But wait! How do we know their calculations are correct? What basis is there for saying Adam was created nearly 5,993 years ago? Does the one Book that can be implicitly trusted for its truthful historical accuracy, namely, the Inspired Word of Jehovah, the Holy Bible, give support and credence to such a conclusion?
35 One thing is absolutely certain, Bible chronology reinforced with fulfilled Bible prophecy shows that six thousand years of man's existence will soon be up, yes, within this generation! (Matt. 24:34) This is, therefore, no time to be indifferent and complacent. This is not the time to be toying with the words of Jesus that "concerning that day and hour nobody knows, neither the angels of the heavens nor the Son, but only the Father." (Matt. 24:36) To the contrary, it is a time when one should be keenly aware that the end of this system of things is rapidly coming to its violent end. Make no mistake, it is sufficient that the Father himself knows both the "day and hour"!
36 Even if one cannot see beyond 1975, is this any reason to be less active? The apostles could not see even this far; they knew nothing about 1975. All they could see was a short time ahead in which to finish the work assigned to them."
Watchtower 1968 August 15 p.494 Why Are You Looking Forward to 1975?

mattis
27.01.2009 20:42

Bra!
6
anbefalinger
ikke sant jehovas vitner sannhet er sannhet. dere vet jo at det dere blir fortalt er sannhet nå er noe dere skal kjempe for og preke til så mange dere kan. vel at (verdens ende) dette systems ende skulle komme i 1975 (og i 1914 ...) men ingenting skjedde. vet dere hvor sterkt folk trudde Vakttåret da - noen valgte å ikke få barn - tenk det etter 1975 satt de der uten barn - og heller ikke det nye system av ting. noen valgte å ikke utdanne seg, ikke gifte seg mange ga alle pengene sine til Vakttårnet. men akk ja det står jo i Bibelen ingen vet når enden kommer ikke engang Sønnen. vel en liten nyhet der jv'er:
over 4 ganger har Vakttårnet sagt enden kommer. og nå - i den tiden vi lever i (informationstiden) - har de valgt å unnskylde seg med at ingen vet når enden kommer, og legge skylden på de som da var vitner ved å si "åja, men det står jo i Bibelen ingen vet det - så det burde de jo ha visst". har enda en tanke der - er det ikke Vakttårnet som har den riktige forståelsen av hva Bibelen sier? er ikke Vakttårnet da skyldig selv - ved å ikke peke ut det før. Hm, bare en liten tanke.

heisann
27.01.2009 21:56

Bra!
6
anbefalinger
nå lyver du tomas. disse artiklene tar ikke for seg det occulte. og nei slik dere diskutere bilder i bladene i kingdom hall så er det ikke noe dere plukker ut og diskutere. hjelper ikke med smilefjes her har bladene selv.

mattis
04.02.2009 05:15

Bra!
6
anbefalinger
jeg mente det på ekte.
bare sjekk ut deres regler. er til og med på deres egne hjemmesider
og så ser du på frimureri.
Vakttårnet kommer med halvsannheter hele tiden - men ved å sjekke deres historie ved bruk av DERES EGNE publikasjoner - så ser man at de lyver så det renner av dem. har forresten de publikasjonene "heisann" viser til - og ja- det er okkulte bilder i dem. Vaktårnet er en løgner og en okkult organisasjon. har snakket med så mange jv og hører frimurer språket dems hele tiden - kan det utenatt.

anonym
09.02.2009 14:55

Bra!
6
anbefalinger
alle dere som snakker negativt om jehovas vitner, har dere bevis for alt det dere sier? hadde vært greit å få vite hvor disse bevisene i så fall finnes å få se de selv i stedet for å tro på useriøse innlegg fra ukjente personer.

Mia
11.03.2009 20:39

Bra!
6
anbefalinger
Her var det mye tull og tøys. Jv kan vel ikke kalles en sekt, men er skremmende nær. Man kutter kontakt med ikke vitner fordi de er en del av det djevelske samfunnet, støtter ikke opp om demokratiet (eller politikk generelt), støter ut de som ikke er enige med eldste rådet (en gjeng gubber som har rett til å stille deg de mest intime spørsmål), selv familiemedlimmer som ikke lenger ønsker å tilhøre Jv blir ansett som døde. I tillegge er man fast i troen på dommedag! Jv fremstår selvfølgelig som vanvittig hjelpsomme, støttende og hyggelige i forhold til folk som sliter på et eller annet område (gjerne psykisk. Jv er imot psykologhjelp). Disse har selvfølgelig behov for noen å lene seg til, stiller få kritiske spørsmål og er lette å overbevise. Barn som vokser opp i sekten eller blir dratt inn i den via foreldre sliter ofte med skyld og redsel for usannsynlige "farer". De faller utenfor på skolen og er ofte ikke en del av det sosiale fellesskapet. Barnevernet tar umiddelbart midlertidig over omsorgen for Jv barn som blir utsatt for en ulykke og må ha blodoverføring. Dette fordi foreldrene ikke kan regnes som tilregnelige omsorgspersoner og setter troen på gud høyere enn livet til sine barn. I tillegg er dette en kvinneundertrykkende trosretning, uten likestilling mellom kjønnene. Finnes det feks kvinner i eldsterådet, nei. Har kvinner mullighet til å få de øverste tillitsvervene, nei! Blir man oppfordret til å ta akademiske utdanninger, nei! Det er nemlig viktigere å jobbe for menigheten, så mye som mulig. Motbevis gjerne argumentene mine mot Jv, men dere vet alle at det blir vanskelig  Smile :-\)

Lene
03.04.2009 13:09

Bra!
6
anbefalinger
Hei. Kjæresten min er oppvokst sammen med foreldre som Jehovas Vitne, han feiret aldri burdagen sin og gikk aldri i bursdagsselskap som liten. Ettersom han ble eldre har han ment hele religionen er bullshit og ikke fattet tingen med det. Nå, som 21 åring, har han plutselig blitt syk i hodet. Han gikk fra å være en skikkelig bølle, som festet og drakk ofte, røyket hasj hver dag, speed en periode og kokain en gang i blant, til først et kristent menneske og en annen dag et Jehovas Vitne. Jeg var bortreist i juleferien og da jeg kom tilbake var badboyen et helt annen menneske som jeg ikke kjente igjen. Han hadde sluttet å røyke og ville slutte å drikke og bibelen den var nesten gjennomlest. En venn av meg sa han hadde nærmest prøvet å frelse to kompiser av han. Ingen av vennene hans kjenner han igjen lenger og han mister venner. Jeg som er sammen med han kan jo ikke annet enn å støtte han, selvom det går utover forholdet vårt. Jeg er frustrert og kjenner ikke lenger igjen kjæresten min, han er helt forandret. Han snakker hele tiden om Jehova/Gud og de merkeligste spørsmål. Han går på møter og får besøk hjemme hos seg pga et såkalt bibelkurs. En dag spurte han hva jeg hadde sagt hadde han døpt seg... Jeg feiret nettopp bursdagen min og han nølte litt med å komme, det er jo en synd å feire bursdag. Vi krangler hele tiden og jeg føler jeg har mistet kjæresten min. Jeg er 17 år, og tro det eller ei, jeg følte jeg hadde funnet mannen i mitt liv. Jeg er deppa hele tiden og vet ikke hva jeg skal gjøre. Vennene hans sier det er mitt ansvar å stoppe han og få han tilbake før det er for sent, men det er vell allerde det. Jeg ser ikke noen framtid med han lenger, ikke vil han ut å drikke mer, feire bursdag, 17 mai, nyttårsaften eller jul. Si at jeg er ved dødsleiet og han nekter blodoverføring. Han prøver å få meg til å fatte hvorfor det er sånn og hvorfor han er så opptatt av bibelen plutselig, han sier han har kontakt med Gud. Jeg har sagt han burde gå til en psykolog, men han er visst helt normal etter det Jehovas Vitne sier. Jeg kan ikke fordra Jehovas Vitne, etter han ble superkristen har jeg mistet troen på alt mellom himmel og jord. Jeg driter vell i å komme til nor paradis eller stå ved Guds side å regjere, jeg lever kun nå og driter i om jeg synder fordi jeg feirer burdagen min. Måtte dere alle Jehovas Vitner dra til helvete så snakkes vi heller der. Spar shiten til da, jeg er lei av skravlet deres, de stivpynta antrekkene som svarer til at dere tror dere er mer verdt enn alle andre

Espen fra toten
21.01.2009 01:19

Bra!
5
anbefalinger
Må legge til at det er voksendåp, dummeste jeg ser er en barnedåp... Er det "fri Vilje"? eller er det tradisjon?

heisann
26.01.2009 08:56

Bra!
5
anbefalinger
hei til det jv som kan engelsk kan de være så snill å forklare meg denne artikkelen?
"But bear in mind that the end of 1914 is not the date for the beginning, but for the end of the time of trouble. Zion's Watch Tower 1894 July 15 p.226
Her kommer hele artikkelen så dere ser det ikke er tatt ut av sammenheng:
CAN IT BE DELAYED UNTIL 1914?
Seventeen years ago people said, concerning the time features
nresented in MILLENNIAL DAWN. Thev seem reasonable
in many respects, but surely no such* rad&al changes could
occur between now and the close of 1914: if you had proved
that they would come about in a century or two, it would
seem much more probable.
What changes have since occurred, and what velocity is
gained daily?
“The old is quickly passing and the new is coming in.”
Now, in view of recent labor troubles and threatened anarchy,
our readers are writing to know if there may not be a
mistake in the 1914 date. They say that they do not see how
present conditions can hold out so long under the strain.
We see no reason for changing the figures-nor could we
change them if we would. Thev are, we believe. God’s dates,
not ours. But bear in mind that the end of lQ14 is not the
date for the beg&&g, but for the end of the time of trouble.
We see no reason for changing from our opinion expressed in
the view presented in the WATCH TOWER of January 15, ‘02.
We advise that it be read again."
Dette er hentet fra Vakttårnets egne publikasjoner som sier at enden på denne verdens orning skulle komme i 1914 ikke begynne. the legger det klart fram. slik jeg ser det prøver vaktårent seg med løgn til dere og for å få det til å se ut som 1914 er noe de har funnet ut skulle være starten (da satan ble kastet ut etc). se selv i Vaktårnet for 1894. 15. Juli.

mattis
27.01.2009 20:47

Bra!
5
anbefalinger
for i så fall er de gjort skyldig i å med vilje føre folk bak lyset. for dette vet dere SÅ GODT at vakttårnet sier dere kan lyve for - åja - ikke alle er verdig til å få vite sannheten. vel dere har fått presentert sannheten av meg med kildehenvisninger fra Vakttårnets egne publikasjoner.
Ps. det med "den som ikke er verdig å få vite sannheten" er også noe frimuri er bygget opp på. Nå er det på tide at dere Våkne opp! som bladet deres sier.


31.01.2009 20:32

Bra!
5
anbefalinger
Trodde du mente på ekte med disse såkalte "reglene"
vi fikk latterkrampe kjempe lenge etter på  Razz :-P

mattis
10.02.2009 01:04

Bra!
5
anbefalinger
det finnes haugevis av beveis. enside du kan gå til er http://www.mamut.net/livifrihet/
Se på artikkelen: Vet du dette om Jehovas Vitner?
Eller du kan lese bøker og artikkler. Har alle Vakttårn blader fra 1870 til 1950 selv.
De er på engelsk. Her er en side med refferanser til disse bladene:
www.jwfacts.com

Sondre
12.03.2009 10:54

Bra!
5
anbefalinger
Legg meg til på msn trenger litt hjelp meg oppgaven min! sondretodal@hotmail.com

Hohoo
16.03.2009 01:24

Bra!
5
anbefalinger
Jeg må no flire litt av deg "Mia"
Jv-er er ikke imot psykologhjelp, det er tvert imot,
kan skjønne det av folk er imot d med blodoverføring, men hadde det ikke vært for det hadde det ikke vært saltvannsutløsning eller hva det heter, værtfall det som blandes med blode, så du slepper blod overføring, så egentli all kredit til jehovas vitner,
Mange teite argumenter her, Mange gode og,
Jehovas vitner er både snille å behjelplige, å ikke klengete, sier du ifra kommer de ikke igjen.
Er selv erfaren med det, kjenner mange, og har mange venner som er det, og de er noen av de beste vennene jeg har.

mattis
16.03.2009 23:28

Bra!
5
anbefalinger
hei, jeg ser at mange kommentarer jeg har laget er tatt bort. jeg lurer på hvorfor... kan nown svare meg på det? Jeg tenker den enkle grunnen er at det avslører mye av det Vakttårnet står for. deres årelange historie med løgn og falske profetier. se på jwfacts.com. der finner man mye informasjon om de falske profetiene og andre ting som beviser at Vakttårnet (Jehovah's Vitners organisasjon) ikke er noe annet enn en stor løgner.

mattis
16.03.2009 23:30

Bra!
5
anbefalinger
en annen side er: http://www.sixscreensofthewatchtower.com/

Cardinal
28.03.2009 21:48

Bra!
5
anbefalinger
Hvis du holder deg til sannheten og kun den, vil folk ikke ha noe fornuft til sitt forsvar i det hele tatt. Alt de prøver på av bortforklarelse blir bare dumt.

Bønna
13.05.2009 22:43

Bra!
4
anbefalinger
Mye bra stoff! Er du JV eller hadde du bare en oppgave å skrive det?  Smile :-\)

Sjeptisk XD
16.05.2009 20:56

Bra!
4
anbefalinger
Altså, jeg har ikke så mye imot de som tror på JV og jeg respekterer alle religioner. MEN, jeg vet også at mye av det som de i JV gjør er HELT på trynet! Som for eskempel: Jeg vet om et tilfelle der noen fra JV har kommet på døra til en familie jeg vet om. Formålet deira var som vanleg å omvenne noen til å bli en JV. Men, det var ingen hjemme, unntatt en jente på 6-7 år. Da hadde det jo vært normalt å bare si at de kan komme en annen dag, og gå så videre. Men istedenfor spurte de om de kunne komme inn. Da de kom inn satt de seg ned og prøvde å omvenne den lille ungen ved å stappe masse blabla inn i hodet hennes! 6 år gammel!! Hun var jo ikke stor nok til å bestemme religion selv ennå, mener jeg. De som mener at dette er greit å gjøre, må virkelig ta en tur til psykologen! Jeg vet at dette var et enkelttilfelle, men alikevel... Bra oppgave, forresten  Smile :-\).

Anonym
19.05.2009 17:39

Bra!
4
anbefalinger
Hei, leste oppgaven og syntes denne var veldig bra!  Smile :-\) Ga meg faktisk informasjon jeg ikke ante om Jehovas Vitner.
Jeg, personlig synes at Jehovas Vitner er bra mennesker!  Smile :-\) De er jo som oss selv om de ikke tror det samme eller ''unormale'' som noen her skal ha det til?! Det er så teit.. Synes i alle fall jeg, La de nå tro hva de vil, hva om det hadde vært deg som hadde trudd på det samme? Eller bare fordi vi er kristne, eller hører til en annen religion eller et livssyn så snakker ikke de stygt om oss! De er faktisk veldig snille mennesker, og vi har masse og lære av de.. bla. og ikke være frekke kanskje? ..

Ja, venninna mi er Jehovas vitne, og jeg har alltid tenkt; de feirer jo verken jul eller bursdag.. Hva med pakker? Men så tenker jeg også; De er jo ''vant'' til det, mener det har jo tross alt vokst opp med religionen ? vi har kanskje litt og lære fra de da? Vi blir jo bare mer og mer ''bortskjemte'' for hvert år.. Fler og fler gaver til både bursdag og jul. De får jo gaver! Men ikke på samme måte som oss. og de får og har jo like mye tilgjenglighet til ting som vi har.!  Smile :-\)

Vitne
22.09.2009 00:23

Bra!
4
anbefalinger
Til VIKING: Hei, jeg er et av Jehovas Vitne, hvis du har spørsmål, så kan jeg prøve å hjepe til, jeg kommer innom denne siden innen en uke og etter en mnd. Så hvis du ligger mail adressen din her (eller mob) så kan jeg sende en mail til deg. hilsen et av Jehovas Vitner


13.11.2009 23:44

Bra!
4
anbefalinger
jeg hater alle som er jehovas vitner, jeg håper dere vet hva dere gjør når dere går rundt på dørene til folk, min famile er øddelagt pga sånne folk, splitter familer, min mor har gått inn i JV, og nå skal mine foreldre skilles og familen er øddelagt, det skulle vært forbudt at dere går på dørene til folk, og utnytter folk som er langt nede og slipper dere inn, så dere kan hjerne vaske dem, jeg kjenner ikke min mor lengre, hun elsket julen og alt som følgte med, nå går hun bare på møter å sier hun tar livet av seg hvis hun ikke har JV, sykt sier bare jeg, hun tenker mer på livet hun skal leve etter døden, en det livet som faktisk e nå, Eier dere ikke samvittighet, tror ikke gud mente at dere skulle splitte familier på deres vei til å verve nye medlemmer, det burde vært forbudt å gå rundt på dørene til folk,,det er rett og slett kriminelt,hvis dere er så fantastisk så kan vel folket komme til dere,Hilsen en som savner sin mor, og tviler noen gang på at jeg får hun tilbake.

anita
24.11.2010 18:56

Bra!
4
anbefalinger
Hei . her er det mange som ikke vet hva JV egentelig er ,de er som alle andre . At de ikke feirer noen høytider er enkelt det er hedenske sikker ,at de andre relgionene velger og følge slike sikker gjør det ikke mere riktig . Bibelen sier klart at det er Jesus fotspor vi skal følge ikke hva alle andre gjør .og til deg som sier de dekker pedofile . du vet ikke hva du snakker om . Jeg er en som er blitt utsatt for det å kan virkelig forklare hva som skjer i slike saker . De som har utøvd slike grove ting får ikke være i den kristne tro og det blir også anmeldt til politiet hvis det er snakk om mindreårige . Er myndighets alder må du selv anmelde det men du får den hele og fulle støtte fra menigheten .
Har også godt til psykolog noe som også blir anbefalt .Men når det gjelder den norske kirke gjøres det svært lite ,de kan bare fortsette som før der ...syns dere som sier så mye negativt burde undersøke mere føre dere uttaler dere, å nå som det nærmer seg jul er jeg glad jeg slipper det presset ...jeg kan virkelig si jeg er FRI ....

Christopher
12.01.2011 18:12

Bra!
4
anbefalinger
suge litt at Gud ikje finnes då..


30.11.2015 09:12

Bra!
4
anbefalinger
ikke noe bra

Muhammed Abdi
29.03.2016 22:26

Bra!
4
anbefalinger
Skjera  Wink ;-\) Jeg er et JV, og synes innlegget var veldig bra! Der jeg kom fra var det ikke så mange som var medlem i JV, men jeg klarte meg fordet! Fuck muslimer de fortjener å dø, ikke sant? Jeg er homofil og har hatt sex med mange menn etter at jeg ble medlem i JV. Det værste er at jeg har voldtatt andre JV  Wink ;-\) lykke til med å finne meg mens jeg fortsetter å ødelegge trossamfunnet deres  Wink ;-\) Lenge leve homofili

Ole B
23.05.2009 01:52

Bra!
3
anbefalinger
Det beste du kan si til JV når de kommer på døren er dette; "Har dere lest boken til Joseph Wilting? Den som heter :"Riket som ikke kom"?
Wilting var i ledelsen i JV i Norge i 40 år og har skrevet en utrolig god bok om livet i Vakttårnet.
JV løper som bare fy når de hører navnet.
Om de da ikke stjeler boken og prøver å ødelegge den slik jeg opplevde!

Elin
20.07.2009 20:04

Bra!
3
anbefalinger
Hei alle sammen Smile :-\) Jeg er et av Jehovas vitner. Selv om jeg alltid har vært det, er jeg ikke hjernevasket av den grunn og har stor forståelse for mange av de spørsmålene som blir stilt i forbindelse med denne religionen. Men da er mitt tips...hør på hva de har å si når de kommer til deg.. Smile :-\) STILL SPØRSMÅL til dem når de kommer, så vil de nok mer enn gjerne svare på det du lurer på og hvis du synes det er litt skummelt så gå inn på Jehovas vitners offisielle hjemmeside www.wachtower.org .Disse er de aller beste kildene for å få korrekt info, hvis det er det er det du søker. Vennlig hilsen Elin Smile :-\)

Viking
14.09.2009 23:41

Bra!
3
anbefalinger
Hva tror dere JH om dette kapittlet i Åpenbaringen kap 13.

Dragen og de to dyrene
13Og jeg så et dyr stige opp av havet. Det hadde ti horn og sju hoder og ti kroner på hornene, og på hodene sto det navn som var en spott mot Gud. 2 Dyret jeg så, lignet en leopard, men hadde føtter som en bjørn og gap som en løve. Dragen ga det sin kraft og sin trone og stor makt. 3 Ett av dyrets hoder så ut som om det hadde fått banesår, men det dødelige såret var blitt leget.
All verden undret seg over dyret og fulgte det. 4 De tilba dragen fordi den hadde gitt dyret makt, og de tilba dyret og sa: «Hvem er som dyret, og hvem kan kjempe mot det?»
5 Dyret fikk en munn som talte store og spottende ord, og det fikk makt til å holde på i 42 måneder. 6 Det åpnet munnen for å spotte Gud og begynte å håne hans navn og hans bolig og dem som bor i himmelen. 7 Det fikk også lov til å føre krig mot de hellige og vinne over dem, og det fikk makt over alle stammer og folk, tungemål og nasjoner. 8 Og alle som bor på jorden, skal tilbe dyret, hver den som fra verdens grunnvoll ble lagt, ikke har fått sitt navn skrevet i livets bok hos Lammet som ble slaktet.
9 Den som har ører, hør!

10 Den som skal i fangenskap, må gå i fangenskap.
Den som skal drepes med sverd, må dø for sverd.
Her gjelder det at de hellige har utholdenhet og tro.
11 Og jeg så et annet dyr stige opp av jorden. Det hadde to horn som et lam, men talte som en drage. 12 All den makt det første dyret har, bruker det andre dyret i tjeneste for det første. Det får jorden og dem som bor der, til å tilbe det første dyret – det som hadde fått banesåret sitt leget. 13 Det gjør store tegn, det lar til og med ild fra himmelen fare ned på jorden, midt for øynene på folk. 14 Det forfører dem som bor på jorden, med tegnene det får gjøre i dyrets tjeneste. Og det sier til jordens folk at de skal lage et bilde til ære for dyret – det som var såret med sverd, men livnet til igjen.
15 Det fikk makt til å blåse liv i dyrets bilde, så det kunne tale, og til å få drept alle som ikke tilba dyrets bilde. 16 Det tvinger alle – små og store, rike og fattige, frie og slaver – til å ha et merke på sin høyre hånd eller på pannen. 17 Og ingen kan kjøpe eller selge noe uten å ha dette merket: dyrets navn eller det tall som svarer til navnet.
18 Her gjelder det å ha visdom. La den som har forstand, regne ut dyrets tall! For det er et menneskes tall, og tallet er 666.

anna
16.09.2009 20:22

Bra!
3
anbefalinger
bra side
perfekt for meg

heisann
11.10.2009 22:00

Bra!
3
anbefalinger
Det tar omlag 40 år for et Jehovas Vitne å rekrutere et nytt vitne - dvs. til det nye vitnet blir døpt. Vakttårnet har lagt alle tiders slagplan for å få nye medlemmer. Hehe.
100 000 vitner går ut av organisasjonen hvert år - litt mer enn de som kommer inn. The game is soon over for the Watchtower Bible and Tract S.


24.10.2009 10:15

Bra!
3
anbefalinger
Jeg ser det er mange mennesker som hakker på Jehovas vitner, jeg beklager dette. Men mennesker har en tendens til å frykte det uvitende og derav protestere mot det. Til syvende å sist er det viktig at ALLE handlinger man gjør er gode, uansett hvilken religion man tror på eller ikke. Derav blir disse "spydige" kommentarene rett og slett bare unødvendig ondskap. Dette beklager jeg igjen.

Simon
03.11.2009 10:39

Bra!
3
anbefalinger
Til Ole B.
Hvor får du det ifra? At Wilting var i ledelsen for JV i Norge??? Ha ha det er det dummeste jeg har hørt!! Han var kun en vanlig tjener, kansje elste, -husker ikke helt- men i iledelsen for JV i Norge var han ALDRIG!!! Vet hva jeg snakker om for jeg var et JV i over 30 år!


26.11.2009 21:00

Bra!
3
anbefalinger
Jeg hadde en venn i jv. Han prøvde å manipulere meg på alle vis. Han ljuget og fordreid sannheten hele tiden. Han fortalte meg at jv gir kvinenne sin frihet.......det trodde ikke jeg at det var deres å gi......trodde at det var min menneskerett jeg. Han hadde tidligere vært gift og hadde barn som hadde psykiske problemer Han virket som om han kunne få sympati fra kvinner pga av disse syke barn. Dessverre tok han seg lite av disse stakkers lidende barn. Han kan være vledig sjarmerende men er virkelig en ulv i fåreklader. Se opp, han kan sikkert nå langt i jv. De er ikke hvem de gir seg ut for å være og de har manipulerte teksten i bibelen, dvs at det er ikke den opprinnelige bibilen de følger i det hele tatt. De er opptatt av å bruke menneskens frykt for å kontrollerer og har ingenting å gjøre med hva Kjærligheten egentlig er. Gud hjelper dem og alle som lar seg rive meg der.

Stian
24.01.2010 17:09

Bra!
3
anbefalinger
Bra oppgave! Smile :-\)

Har et par spørsmål:
- Har de noen dagligdagse gjøremål? (Hvordan påvirker religion hverdagen deres)
- Har de noen kleskoder? (Noe som helst)
- Hvordan er er familien likestilt? (Er mannen høyest i huset, og dama må adlyde, eller har alle lik rett. Hvilke oppgaver har de foskjellige personene i et hus)

christer
01.02.2010 21:23

Bra!
3
anbefalinger
feige er der.
men det er sant det som bibelen sier at dere bare vil høre det som klør dere i ørende.

jeg vil oppfordere alle som som er så negative til jv, neste gang du ser dem eller snaker med dem så si du vi ta et studie med dem og finn ut hva det hele går ut på. eller er dere redde for og finne ut sanheten om hvem de er, og hva det vil si og være et av jehovas vitner. de kolker ikke bibelen, det er bibelen som forteller sevl hva som skal skje med mennskene, få et av jv til og forklare det for dere.

det er ikke til og stikke under en stol at de har rett.
bibelen er guds ord. det vet jeg.

sett dere ned og les i den og prøv det den sier på deg selv.

og det er ikke 5miioner av dem de er 7,8miioner,
kan dere forklare hvorfor det er så mange som slutter seg til dem?

Jehove er navet de bruker ja, og i den hebraiske teksten strå det javh. altså kosontaer.
det er ingen som lever i dag som vet hvordan det utales helt riktig.
og de kaller seg jehovas vitner ut i fra det som står i jes 43:10 hvor det står dere er mine vittner lyder javh utsang.

ta i mot guds ord, og se den indre fred og harmoni den vil gi deg.
ingen av dere som har så sterke meniger om jv. tørr og ta melle dere ut av kirken.

de lever akurat som dere gjør, de har indlig kjærlighet til vær andre, ville ikke du ha tatt avstand fra en venn som har gjort noe du ikke ville ha gjort el?

les bibelen

heisann
20.04.2010 18:04

Bra!
3
anbefalinger
du christer - virkelig ta et stude med jehovas vitner. det som skjer under et slikt studie er at du leser publikasjoner som kommer fra Vakttårnet (JV's organisasjon) og ser på vers i bibelen som er tatt ut av sammenheng for å bygge opp om det som står i disse publikasjonene.
Du, ville du trodd noen som har løyet til deg 7 ganger? For det er det Vakttårnet har gjort - minst. De har kommet med flere false profetier om når enden av "dette systemets orning" kommer. Ta å les "Pay attention to you and all the Flock" som er utgitt av Vakttårnet. Dette er en bok som kun skal lesest av de som kalles Eldste og som sitter høyere oppe i hierakiet. Der kan du se hvor gjennomsyret hele Vaktårnet er.

LOL
03.05.2010 17:57

Bra!
3
anbefalinger
Må nesten takke for siden. Veldig hjelpsom med info til prosjekt i RLE. Du finner infoen på en fin måte i forhold til andre steder


18.10.2010 17:42

Bra!
3
anbefalinger
Jehovas VITNER LÆRE AT 144TUSEN av dem skal nå himmelen og resten av dem skal bo på den nye Jorda gjennom Johannes Åpenbaring Kap.14.Men Jehovas Vitne leser ikke Åpenbaring Kap.7.Der står det om 144.Tusen AV iSRAELSTAMMER!Jehovas Vitnestyre har laget egen oversettelse av Bibel.Ingen har rett uansett!Jehova må studere gamle oversettelse som er uten Kap.og Vers.Om Jehovas Vitne stole blindt på Jehova Styre ifra usa?

Duh
09.12.2010 22:17

Bra!
3
anbefalinger
Dere er smarte som kommer her og snakker om respekt.
Vet dere ikke hva Jehovas vinter syns om "folk fra verden"? Spess de som har sagt NEI til jehova?
Umoralske,syndige,onde,grådige,morderiske,det er det dere er!!
Så kommer dere til jehovas vinter og snakker om respekt?
Dere mangler masse kunnskap om jehovas vitner og om livet

Malin Johansen
13.12.2010 03:47

Bra!
3
anbefalinger
Bra oppgave  Smile :-\)

Først vil jeg påpeke at selvfølgelig er det snille, slemme, vanelige osv JV. Når man er uenig i deres rettning og styre relgionen på betyr det ikke at ikke de kan være snille! Dere som skriver det hele tiden har jo ikke skjønt noe som helst..

Selvom de er snille ellers, skal vi da respektere at barnet deres dør fordi de nekter å gi han/henne blodtilførsel? Omsorgssvikt til tusen..

Selvom de er snille, skal vi da respektere at de aldri vil se eller snakke med sitt barn igjen forde de ikke vil angre? Det skal være et fritt valg, men det blir ikke det når de må velge troen eller familien. Dermed tror jeg heller ikke at alle JV er så ekte, men de må være det 100% utad så de ikke skal ble forkasta eller hengt ut. Til og med om de leser en bok som er utenfor JV kan være grunn nok til utfrysning.

Nå sier jeg ikke at alle JV gjør dette, men i følge reglene er dette to FORBUD for å kalle seg vitne. Er virkelig ikke kjærligheten større enn at handlinger skal gi din verdi? Og når det kommer til at det er barna dine, de sier de elsker barnet selvom de ikke vil se, røre eller snakke med det resten av livet... Helt forferdelig!

Skjønner ikke hvordan alle her inne sier at vi som skriver slike ting ikke har respekt men burde ha det. Jeg har fullstendig respekt på at man for forskjellig tro, men når det går utover uskyldige barn og hele deres liv, da er det ikke NOEN respekt fra min side. Jeg respekterer ikke mord eller forkastelse av sine egne, grusomt er det.

Så nei, man skal jo ikke være i politikken heller som vitne, enda godt ikke alle er vitner da for det hadde jo vært totalt kaos i verden uten. Og hvem som helst kunne tatt over Norga, da vi heller ikke hadde noen millitærstyrker som beskyttet oss. Bare kom, gjør hva dere vil, for vi vil ikke føre krig.. NEI, bra å ikke føre krig, men alle trenger beskyttelse, for vi kan ikke unngå det den dagen det oppstår!

Det er som tidligere skrevet mange falske profetier osv fra vaktårnet, og dermed viste det seg at de hadde gleeemt at ingen kunne vite når dommedagen er, ikke engang Jesus.. Ups, maaange år forsent fostod de det også..

Nei, jeg har ikke noe i mot JV som personer,, sikkert superhyggelige og mener alt bare godt. Men det er nettopp det som er hjernevaskingen. Ingen som ikke har hørt det hele livet kan tro det er bra å utstøte et familiemedlem. Spesiellt ikke fra så usakelige grunner. De tror også de skal GLEDE seg med den døde som ikke motokk blodtilførsel, personen gjorde jo rett..

Ser dere ikke hykleriet i dette? Om dere praktiserer dette tviler jeg ikke på at dere tror dere gjør det med godhet. Men for meg kjenner jeg satan strømme igjennom. Akkuratt en sånn religion hadde vært midt i blinken for han å laget!
For det første får den mange til å aldri ville høre om Jesus, de skremmer de bort. Jeg som tror på Jesus ble faktisk REDD for alt etter jeg hørte JV.. Ekkelt.. (pga grusomhetene religionen fører med seg)
For det andre klarer han da å skape mord, familiesplittelser, evig frykt - f.eks på ikke å være bra nok.
Bare for å nevne noe..

Men se dere i speilet og se hva dere egentlig ser. Er dette godt? Er ikke barnet ditt viktigere enn å "være perfekt". Tror du det finnes en gud som kaster deg til intet da du fremdeles er sammen med barnet ditt, etter han/hun f.eks har kysset en annen men ikke angrer? Det er 100% naturlig å bli glad i andre mennesker, selvom det ikke er innenfor JV..
Skal man ikke elske alle og dere sier dere ikke dømmer pga rase osv. Men enda værre, dere dømmer ALLE utenfor Jehovas vitner...... Er så mye ironisk at jeg skjelvent ler i frykt omtrendt..

Ja, da har dere lest mine tanker rundt dette, og jeg håper dere tenker selv, og ikke har familiens røtter gravd inn i kroppen. Mye herligere når man ser med egene øyne og kan være selvstendig i tanke og tro. La evigheten seire uten å gjære deres neste så mye grusomt som i de forbudene deres...

Malin Johansen
13.12.2010 04:03

Bra!
3
anbefalinger
ps: kan hende de må gå litt lenger enn å kysse for å bli utstøtt, men anyways.

Og siste ting: dere tilgir de sjukeste ting bare den som har gjort det sier unnskyld og er et vitne igjen. Om ikke unnskyld så ikke vitne, så dermed ikke familiemedliem eller medlem av "kirken".. Hva skjer med at ikke vi skal dømme, kun Gud skal dømme! Da er det værre å være for den som dømmer ifølge Bibelen.. Og igjen: da er det IKKE fri vilje, uansett hvordan dere vrir og vender på det. De fleste vil nok si unnskyld kun for å ikke misste alle hun/han er glad i... Sykt at det skal være sånn, blir ren ondkapsblanding..

Malin
13.12.2010 04:28

Bra!
3
anbefalinger
Og til sist men ikke minst:

Om jeg slenger igjen døra når JV er å banker på, er det ikke for at jeg ikke er "grei", eller de ikke er "hyggelige", men rett og slett for jeg er livredd for mennesker som kan ha slike leveregler og prøve å få andre til å tenke likt. Uansett hva dere kommer med kan jeg forbudene, påbudene osv, dere kan ikke endre mitt syn på hva som ER..
Rett og slett fordi det er grusmt  Sad :-\(

(Les den lange meldingen over, der forklarer jeg.)

Husk: alle er unike, forskjellige og har noe å by på som ikke andre har. Ingen er heller perfekte  Smile :-\) Kan vi ikke bare godta hverandre som den vi er? Er det man gjør ille mot andre man ikke kan godta, når det går utover andre enn deg selv. JV virker mer som "det som går til det beste for meg.." (Henviser IGJEN til den lange meldingen to ovenfor dette)

Anna
24.05.2011 13:11

Bra!
3
anbefalinger
Jeg er ikke JV, men jeg har ingenting imot JV's tro, selvom det er litt irriterende når de stopper meg hvert 5 minutt for å snakke om deres tro. Jeg vet de mener det godt likevel.
Men det som har irritert meg , er at de har "utgitt" flere ganger dommedager i løpet av 1900-tallet. Det har jo ikke skjedd? Er disse Jehovas Vitner som har utgitt disse dommedagene? Har Jehova et svar på når "neste" dommedagen faktisk er?

Caren
10.06.2011 01:04

Bra!
3
anbefalinger
Spørsmål som ofte blir stilt av interesserte

Hvis Gud er kjærlighet, hvorfor tillater han da det onde??
GUD tillater det onde, og millioner gjør med overlegg det som er ondt. De erklærer kriger, slipper bomber over små barn, avsvir jorden og forårsaker hungersnød. Millioner røyker og pådrar seg lungekreft, lever et umoralsk liv og pådrar seg seksuelt overførte sykdommer, nyter for mye alkohol og får skrumplever, og så videre. Slike mennesker har ikke et oppriktig ønske om at det skal bli slutt på det onde. De vil bare ha straffen fjernet. Når de høster det de har sådd, klager de: «Hvorfor skulle dette hende meg?» Og så legger de skylden på Gud. Som Ordspråkene 19: 3 (NO) sier: «Mannens dumhet fører ham til fall, men i sitt hjerte er han bitter på Herren.» Hvis Gud hindret dem i å gjøre det onde, ville de protestere fordi de ble fratatt friheten til å gjøre det!Den viktigste grunnen til at Jehova tillater det onde, er den utfordringen Satan kom med. Satan Djevelen hevdet at Gud ikke kunne sette mennesker på jorden som ville være trofaste mot Ham under prøver. (Job 1: 6–12; 2: 1–10) Jehova har latt Satan eksistere for at han skal få prøve å bevise sin påstand. (2. Mosebok 9: 16) Satan fortsetter å føre veer over jorden for å vende menneskene mot Gud. (Åpenbaringen 12: 12) Men Job bevarte sin ulastelighet. Det gjorde også Jesus. De sanne kristne i vår tid gjør det samme. – Job 27: 5; 31: 6; Matteus 4: 1–11; 1. Peter 1: 6, 7.

Jeg skulle ønske at jeg kunne tro at det skal bli et paradis på jorden hvor menneskene skal leve evig, men er ikke det for godt til å være sant?
Ikke ifølge Bibelen. Grunnen til at mange mener det er for godt til å være sant, er at det har vært så mye ondt i mange hundre år. Jehova skapte jorden og gav menneskene i oppdrag å fylle den med rettferdige menn og kvinner. De skulle ta vare på jorden, ikke ødelegge den. (Se sidene 12 og 17.) Det er ikke det lovte paradis som er for godt til å være sant. Det er snarere slik at forholdene nå er for dårlige til at de kan fortsette. Det skal i stedet bli paradisiske forhold.

Hva kan jeg si til folk som spotter og mener at Bibelen er uvitenskapelig og full av sagn og myter?
Å tro på disse løftene er ikke ensbetydende med å være lettroende. «Så kommer da troen av det en hører.» Når en studerer Guds Ord og ser visdommen bak det, vokser troen. – Romerne 10: 17; Hebreerne 11: 1.

Arkeologien bekrefter i mange tilfeller Bibelen. Sann vitenskap er i harmoni med Bibelen. Følgende kjensgjerninger var omtalt i Bibelen lenge før vitenskapsmenn ble oppmerksom på dem: rekkefølgen av de stadier jorden har gjennomgått, at jorden er rund, at den henger på intet, og at visse fugler er trekkfugler. – 1. Mosebok, kapittel 1; Jesaja 40: 22; Job 26: 7; Jeremia 8: 7.

Oppfylte profetier viser at Bibelen er inspirert. Daniel forutsa en rekke verdensmakters oppkomst og fall og nøyaktig når Messias skulle stå fram og deretter bli drept. (Daniel, kapitlene 2 og 8; 9: 24–27; se også EN og NB.) Profetier som går i oppfyllelse i dag, viser at vi lever i «de siste dager». (2. Timoteus 3: 1–5; Matteus, kapittel 24) En slik forutviten kan ikke skrive seg fra mennesker. (Jesaja 41: 23) Flere eksempler er nevnt i bøkene Bibelen – Guds eller menneskers ord? og Finnes det en Skaper som bryr seg om oss?, utgitt av Vakttårnets Bibel- og Traktatselskap.

Hvordan kan jeg lære å besvare bibelske spørsmål?
Du må studere Bibelen og grunne på det som står der, samtidig som du ber om at Guds ånd må lede deg. (Ordspråkene 15: 28; Lukas 11: 9–13) Bibelen sier: «Hvis noen av dere mangler visdom, skal han fortsette å be Gud om den, for han gir gavmildt til alle og uten bebreidelser; og den skal bli gitt ham.» (Jakob 1: 5) Det finnes også hjelpemidler til studium av Bibelen. Vanligvis vil det være behov for å få hjelp av andre, slik hjelp som Filip gav da han studerte med etiopieren. (Apostlenes gjerninger 8: 26–35) Jehovas vitner leder gratis bibelstudier med interesserte i deres hjem. Henvend deg til dem hvis du ønsker et slikt studium.

Hvorfor er det så mange som er imot Jehovas vitner og sier at jeg ikke må studere med dem?
Det var mange som var imot Jesus da han forkynte, og han sa at hans etterfølgere også skulle møte motstand. Når noen likte det Jesus lærte, sa hans religiøse motstandere skarpt: «Dere er vel ikke blitt villedet, dere også? Har vel en eneste av styresmennene eller av fariseerne trodd på ham?» (Johannes 7: 46–48; 15: 20) Mange av dem som sier at du ikke må studere med Jehovas vitner, er enten dårlig underrettet eller forutinntatt. Studer med vitnene, og finn selv ut om din forståelse av Bibelen øker eller ikke. – Matteus 7: 17–20.

Hvorfor henvender vitnene seg til dem som har sin egen religion?
De følger Jesu eksempel. Jesus henvendte seg til jødene. De hadde sin egen religion, men den var på mange punkter i strid med Guds Ord. (Matteus 15: 1–9) Alle land har jo dessuten en eller annen form for religion, enten den kalles kristen eller ikke-kristen. Det er av største betydning å ha en tro som stemmer med Guds eget Ord, og de anstrengelser vitnene gjør seg for å hjelpe folk til å få en slik tro, er et utslag av nestekjærlighet.

Mener vitnene at deres religion er den eneste sanne?
Enhver som tar sin religion alvorlig, bør mene at den er den sanne. Hvorfor skulle han eller hun ellers gå inn for den? De kristne får denne formaningen: «Forviss dere om alle ting; hold fast ved det som er godt.» (1. Tessaloniker 5: 21) Vi bør prøve vår tro for å se om den finner støtte i Bibelen, for det finnes bare én sann tro. Efeserne 4: 5 bekrefter det: «Én Herre, én tro, én dåp.» Jesus gjorde seg ikke til talsmann for det syn som er så utbredt i dag, nemlig at det er mange veier, eller mange religioner, som fører til frelse. Han sa tvert imot: «Trang er den port og smal er den vei som fører til livet, og få er de som finner den.» Jehovas vitner mener at de har funnet den. Hvis de ikke mente det, ville de søke en annen religion. – Matteus 7: 14.

Tror de at de er de eneste som blir frelst?
Nei. Det har levd millioner av mennesker som ikke har vært Jehovas vitner, og som vil få en oppstandelse og få mulighet til å leve. Mange som nå lever, har ennå anledning til å ta standpunkt for sannhet og rettferdighet før den ’store trengsel’ kommer, og oppnå frelse. Jesus sa dessuten at vi ikke skulle dømme hverandre. Vi mennesker ser på det ytre; Gud ser på hjertet. Han ser hvordan et menneske virkelig er, og dømmer barmhjertig. Han har overlatt dommen til Jesus, ikke til oss. – Matteus 7: 1–5; 24: 21; 25: 31.

Hvor store bidrag blir det ventet at de som går på Jehovas vitners møter, skal gi?
Med hensyn til pengebidrag sa apostelen Paulus: «La enhver gjøre slik som han har besluttet i sitt hjerte, ikke motvillig eller under tvang, for Gud elsker en glad giver.» (2. Korinter 9: 7) Det blir aldri opptatt kollekt i Rikets sal eller andre møtelokaler som Jehovas vitner benytter. Det er satt fram bidragsbøsser for dem som har lyst til å gi et bidrag. Det er ingen som vet hva andre gir, eller om de gir noe. Noen har anledning til å gi mer enn andre; noen har kanskje ikke anledning til å gi noe som helst. Jesus viste hva som er det rette syn, da han snakket om bidragsbøssen i Jerusalem og dem som la gaver i den: Det er den anledning den enkelte har til å gi, og den ånd bidraget blir gitt i, som teller, ikke beløpets størrelse. – Lukas 21: 1–4.

Hvis jeg blir et av Jehovas vitner, ventes det da at jeg skal forkynne, slik de gjør?
Når en blir fylt av kunnskap om det lovte, jordiske paradis under Kristi rike, får en helt naturlig et ønske om å dele dette håpet med andre. Det vil du også få. Det er et godt budskap! – Apostlenes gjerninger 5: 41, 42.

Når du deler det gode budskap med andre, viser du at du er en disippel av Jesus Kristus. Jesus blir kalt «det trofaste og sanne vitne» i Bibelen. Han forkynte da han var her på jorden. Han sa: «Himlenes rike er kommet nær.» Han sendte ut sine disipler for at de skulle gjøre det samme. (Åpenbaringen 3: 14; Matteus 4: 17; 10: 7) Senere gav Jesus sine etterfølgere denne befalingen: «Gå derfor og gjør disipler av mennesker av alle nasjonene, idet dere . . . lærer dem.» Han forutsa også at «dette gode budskap om riket skal bli forkynt på hele den bebodde jord til et vitnesbyrd for alle nasjonene» før enden kommer. – Matteus 24: 14; 28: 19, 20.

Det er mange måter å forkynne det gode budskap på. Når en snakker med venner og bekjente, byr det seg ofte en mulighet. Noen forkynner ved å skrive brev eller ved å bruke telefonen. Andre sender litteratur til venner og bekjente som de tror at de vil være interessert i. For ikke å overse noen går vitnene også fra dør til dør med budskapet.

Bibelen inneholder denne innbydelsen: «Ånden og bruden fortsetter å si: ’Kom!’ Og la enhver som hører, si: ’Kom!’ Og la enhver som tørster, komme; la enhver som ønsker det, ta livets vann for intet.» (Åpenbaringen 22: 17) En må ha et oppriktig ønske om å dele det gode budskap med andre og med et villig hjerte fortelle dem om det kommende paradis på jorden.

Vi er sikker på at du har flere spørsmål om Jehovas vitner og deres tro. Noen av dem er kanskje av kontroversiell natur. Vi vil gjerne besvare dem. Ettersom plassen i denne brosjyren er begrenset, vil vi oppfordre deg til å henvende deg til Jehovas vitner, enten på deres møter i Rikets sal eller når de kommer til ditt hjem. Eller du kan skrive til Vakttårnet; se adresselisten nedenfo


01.04.2012 00:34

Bra!
3
anbefalinger
Fant ingen plass å komme med et spørsmål, så jeg gjør det her.
Er det dere som kommer med slikt tull på SIAN nettside eller er det islam tilhengere som utgir seg for å være dere.
Kjenner personlig medlemmer av Jehovas Vitner, som mener dette er ikke noen fra organisasjonen deres.
For meg virker det heller ikke å være deres stil, derfor føler jeg pliktet å informere dere i tilfelle misbruk av deres omdømme.
Hadde hvert meget takknemlig om dere kunne bekrefte/avkrefte dette.
Vennlig hilsen Leif Baeko. E-post: leif.baeko31@gemail.com

http://sian.no/node/1622#co- mment-14435
Bibelen sier at denne verden skal gå fra vondt til verre. Denne profetien har virkelig vist seg å være sann. Det står i Skriften at "det skal komme veer over jorden". Det står ikke at Norge er unntatt.
Det står ikke at Norge er unntatt. Norge var et godt og trygt sted å bo inntil norske ledere for få år siden begynte sin endetidskamp mot kristentroen og Jehova Gud selv. For å bli kvitt kristendommen startet de en storstilet import av muslimer. På denne måten vil myndighetene nå redigere en ny grunnlov der de siste rester av kristendom skal viskes ut.
Vi ser alle hva prisen for denne dårskapen koster. Et land i moralsk åndenød der kriminalitet og motsetninger øker for hver eneste dag. Jehova Gud vil la dette ende med at prisen blir så høy at innbyggerne må bøte med sine egne liv når dommedag begynner.
Ondskapen og lovløsheten skal føre til at all medmenneskelig kjærlighet forsvinner. Det er INGEN TING menneskene kan gjøre for å hindre at dette går i oppfyllelse. Men EN ting kan folkene gjøre. De kan redde sine egne,individuelle liv ved å vende seg til Jehova Guds frelse. Det er NÅ dette er mulig. Når FN vender seg imot religionen vil det være for sent. "Den dagen vil jeg IKKE høre, sier Jehova Gud." Lykke til med ditt personlige valg.

Danielern'
28.06.2012 21:54

Bra!
3
anbefalinger
Hei. Jeg er et jehovas vitne og bor i skien. Vil først opplyse om at vi faktisk er 7 milioner JV i verden.
Mange tror at vi er isolerte mennesker uten liv men vi er som andre mennesker bare at vi har en tro.
Vi er egentlig ganske vant til å bli snakka stygt om mobba noen ganger har JV blitt slått ned barn blir mobba på skolen også.
Ofte så blir vi sett ned på pga at vi ikke tar i mot blodoverføringer. Det er på grunn av at det står i bibelen at vi skal avholde oss fra blod dessuten finnes det andre behandlingsmetoder. Her er et eksempel Paven overlevde et attentat og var på sykehus og fikk blodoverføring men han måtte tilbake og være der 2 måneder pga blodforgiftning.
Vi heter Jehovas Vitner på grunn av at i bl.a. dødehavsrullene og andre engentlige bibler (de første) sto det ikke gud men JHVH eller JHWH direkte oversatt til engelsk. Derfor er det satt inn vokaler for å lage en navn.
Akkurat som Kong Harald å være konge er en tittel akkurat som gud han heter ikke kongen gud har også et navn virker ikke det logisk?
Jeg minner også om at Jehovas Vitner har en egen hjemmeside: http://www.watchtower.org/n/index.html

Danielern'
28.06.2012 21:58

Bra!
3
anbefalinger
Under krigen ble JV ( Da bibelstudenter) sendt til konsentrasjonsleirer med ett eget merke en fiolett trekant

Klara
30.10.2012 15:07

Bra!
3
anbefalinger
Hvorfor tror ikke jehovas vitner på Jesus? Eller, på samme måte som de kristne?

Espen Nilsen
10.01.2013 03:12

Bra!
3
anbefalinger
Joachim: Fordi ledelsen ikke liker å bli motsagt. Her har du et eksempel på hva som skrives i bladene til Jehovas vitner om tidligere medlemmer av Jehovas vitner (gammelt sitat, men fortsatt er dette deres lære): "Hva så hvis en slik sønn begynner å forkynne eller å profetere noe som er i strid med Rikets budskap og prøver å øve urett påvirkning på andre i menigheten, og dette i Jehovas navn? Hva bør da hans innvigde og døpte far og mor gjøre? De vil ikke våge å la sine følelser løpe av med seg. De vil ikke våge å spare ham enda de er glad i ham og selv satt ham til verden. De må forholde ham at hans falske profetering om Riket er en dødelig synd. Ikke engang fra sitt eget barn kan de tåle løgner som blir uttalt i Jehovas navn. De må gjennombore ham på grunn av hans falske profetering. De må betrakte ham som åndelig død i forholdet til dem selv, som en de ikke må ha noen religiøs forbindelse og noe religiøst fellesskap med, og som en hvis profetering de må forkaste. De må ikke hindre at han blir utstøtt fra Jehovas vitners nye verdens samfunn... I fortidens teokratiske Israel skulle slike falske profeters sak føres i vitners nærvær, og slik skulle de avsløres og deretter steines til døde. I dag kan ikke den sanne kristne menighet håndheve en slik dødsstraff for bedragerske profeter som prøver å påvirke andre til illojalitet mot Gud og hans rike. Men menigheten kan gi dem åndelige slag med Guds ords sannhet og såre dem hardt i hjerte og ånd. Nettopp de som har elsket dem høyt, må slå dem og såre dem for å demonstrere sin egen prinsippmessige lojalitet mot Gud og mot hans synlige organisasjon.” -Vakttårnet 15.2.62 s.89

Addenleifendittebumsentielur
16.12.2013 10:17

Bra!
3
anbefalinger
 Wink ;-\)


08.05.2017 12:22

Bra!
3
anbefalinger
Dere suger Smile :-\) i don't give a fuck Smile :-\) dette tror jeg r d verste jeg har lest, bare fordi noen skrev en tekst/artikkel om en religion. La personen skrive om hva den vil og respekter hva personen har skrevet Smile :-\))) ikke klag så jævlig, for nesten alle disse kommentarene r helt lættiss assss. Å husk bare dra på fest og drikk deg drita full, d r alltid gøy Wink ;-\)))

Jorunn
16.02.2018 11:57

Bra!
3
anbefalinger
Eg har gitt hundane mine nugatt

yeet
28.03.2019 08:56

Bra!
3
anbefalinger
STORE NORSKE LEKSIKON
Logg inn eller registrer deg☞
Søk
Søk i Store norske leksikon
Søk
Jehovas vitner
Store norske leksikon Religion og filosofi Verdensreligioner Kristendom Kristne trossamfunn
Innhold
LÆRE
RELIGIONSUTØVELSE OG ETIKK
KORT HISTORIKK
ORGANISASJON OG UTBREDELSE
LITTERATUR
EKSTERN LENKE
UTTALE
jehˈovas vitner


Paradiset. Jehovas vitner tror vår jordklode vil omdannes til et paradis, der mennesker som overlever Armageddon og prøven etter tusenårsriket kan leve evig. Menneskene skal leve i fredelig sameksistens med dyrene av Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania. Begrenset gjenbruk


Jesus på pælen. Jehovas vitners Jesus-figur er en maskulin mann, og sees ikke som Gud.Bildet skiller seg for eksempel fra et ortodokst ikon der Jesus kan gis både feminine og maskuline trekk. av Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania. Begrenset gjenbruk


Vakttårnet - forsideillustrasjon Bladet Vakttårnet har artikler om bibelske tema. Det brukes under møtene og deles ut til utenforstående i tilknytning til forkynnelsen. Bladet Våkn Opp! har artikler om mellommenneskelige- og samfunnsmessige tema. Bibelen brukes ofte som referanse. Også dette bladet brukes aktivt i forkynnelsen. av Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania. Begrenset gjenbruk


Våkn opp! - forsideillustrasjon av Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania. Begrenset gjenbruk
Jehovas vitner, etablert i USA i 1870-årene, først som en bibelstudiegruppe, og etter hvert som et trossamfunn under ledelse av Charles Taze Russell (1852–1916).

Trossamfunnets navn er hentet fra Profeten Jesaja (43,10). Hebraisk skriftspråk består av konsonanttegn. Opp gjennom historien er derfor Guds navn JHVH (hebraisk יהוה‎ – «Jeg er», 2. Mos. 3,14f) skrevet både som «Jehova» og «Jahve». I Det norske bibelselskaps bibeloversettelser er det som oftest gjengitt med «Herren».

Jehovas vitner regner Vakttårnets oversettelse av Bibelen (New World Translation) som Guds ufeilbarlige og pålitelige ord og den eneste nødvendige veileder i alle livets spørsmål. Jehova regnes som Bibelens virkelige forfatter. Bibelens autoritet er derfor absolutt også i historiske og naturvitenskapelige spørsmål. Den viktigste aktiviteten er derfor bibelstudier.

Lære
Jehovas vitners lære har altså Bibelen som fundament. Bibelen leses bokstavelig og anses som skrevet av Jehova, via forfattere som var under Guds ledelse. Derfor forstås Bibelen som Guds ord.

Jehovas vitner har ingen trosbekjennelse, men organisasjonens første læresetning lyder: «Bibelen er Guds Ord og inneholder sannheten». I Jehovas vitners bibeloversettelse, Ny verden-oversettelsen av De hellige skrifter, er en del sentrale trosspørsmål listet opp sammen med henvisninger til bibelsteder som kaster lys over dem. I det følgende presenteres en del av disse spørsmålene.

Jehovas vitner forholder seg til én Gud (monoteisme) og forkaster treenighetslæren (én Gud som samtidig er tre personer). De påpeker at monoteismen er både viktig og tydelig i de bibelske tekstene, mens treenighetslæren er en senere konstruksjon i forbindelse med kirkemøter på 3-400-tallet.

Jesus forstås som underordnet Gud, og ikke som Gud selv. Han er «Guds sønn» og den første Gud skapte. Han er før og etter sitt menneskeliv kjent som erkeengelen Mikael, noe som ifølge Jehovas vitner blant annet fremgår av fortellingen i Åpenbaringen, der Jesus og Mikael har identiske roller. I Vakttårnets fremstillinger av Jesu lidelseshistorie dør han på en påle – ikke et kors. Det kommer av at de greske ordene som ofte oversettes til «kors» (stauros, xy\'lon) betyr «påle», «staur» og «tre». Jesu død forstås som en offerhandling som er tilstrekkelig i den forstand at alle kan ta imot frelsen som en gave fra Gud. Jesus sto opp fra de døde som en levende ånd, og er i dag nærværende som ånd. Den hellige ånd er ikke en person, men «Guds virksomme kraft».

Satan er verdens usynlige hersker (se bl.a. Joh 12.31, 2 Kor 4,4 og 1 Joh 5,19), men han skal fratas makten og hans urettferdige ordninger skal ødelegges i det kommende slaget ved Harmageddon (Åpb 16,14-16). Deretter vil Jesus herske i 1000 år sammen med en regjering med 144 000 medlemmer. I dette «tusenårsriket» vil både de levende og de oppstandne døde leve i fred og rettferd på en ny jord. Begrepet «dommens dag» brukes både om den nåværende verdensordnings avslutning og om den tusenårige perioden da Jesus skal sørge for rettferdighet for både levende og døde.

Det ble tidlig i trossamfunnets historie gjort flere forsøk på å beregne tidspunktene for de fremtidige hendelsene som beskrives i Bibelen, først og fremst i de to apokalyptiske bøkene Daniels bok og Åpenbaringen. I 1876 erklærte bibelstudentene (som trossamfunnet da ble kalt) at Jesus skulle innsettes som konge i 1914, med andre ord at endetiden ville begynne da. Det tror de fortsatt at den gjorde, men de understreker samtidig at ingen vet nøyaktig når den nåværende verdensordning vil avsluttes.

Jehovas vitners menneskesyn er også basert på bibeltekster. De første menneskene ble ifølge bibelsk kronologi skapt for over 6000 år siden. Mennesket er altså en skapning og ikke noe guddommelig vesen. Det er skapt av Gud i Guds bilde og er ikke blitt til gjennom evolusjon. De første menneskene var ulydige mot Gud (synd), og måtte derfor dø («den adamittiske død»). De døde eksisterer ikke mer, men er i en ubevisst tilstand i graven (Hades). Det greske uttrykket Gehenna, som tradisjonelt oversettes med «helvete», er egentlig navnet på en søppelplass utenfor Jerusalem. Etter vitnenes forståelse er Gehenna og «ildsjøen» symboler på evig tilintetgjørelse. De viser ikke til noe sted der avdøde skal pines (Åpb 20, 14f, 21, 8 Matt 18,9).

Vitnene tar avstand fra alle former for religion og okkultisme som innebærer reinkarnasjon eller spiritisme. Gud vil derimot oppvekke alle døde under tusenårsriket, og da vil alle få anledning til å velge tilhørighet i Guds rike, noe som forutsetter at en aksepterer Jesu død som en løsepenge (Matt 2,28, 1 Tim 2,6, Tit 2,14) og innordner seg i hans rike.

Religionsutøvelse og etikk
Jehovas vitner retter sine bønner til Gud, ikke til Jesus, men de ber «i Jesu navn». Aktive vitner samles to ganger i uka i Rikets sal, som forsamlingshusene kalles. Foredrag, kurs i samtaleteknikk, bibelstudier, filmer og små skuespill som belyser bibelske temaer er blant aktivitetene. Trossamfunnet har ikke prester, men menighetene ledes av «eldste» (tilsynsmenn), slik en kan se av de eldste kristne skriftene. Rikets sal minner mer om et undervisningsbygg enn om kirke eller tempel, da det er designet for bibelstudier. Med unntak av et bibelsitat som byttes ut en gang i året, har det ingen religiøs utsmykning.

Eksklusjon er ifølge Jehovas vitner nødvendig dersom et menighetsmedlem tar avstand fra vitnenes lære eller gjentatte ganger bryter med Guds bud uten å angre. Slik var det også i de første kristne menighetene (se f.eks. 2 Joh og 1 Kor 5,9-15).

Vitnene er kjent for å drive systematisk oppsøkende virksomhet, i det to og to går fra dør til dør og forkynner at Guds rike snart vil overta makten og gjøre jorden til et paradis. De senere årene har de i tillegg tatt i bruk traller for å lage mobile stander med utstilling av litteratur på offentlige steder.

Under årlige stevner arrangeres dåp ved full neddukking i vann for nye vitner, og én gang i året, den 14. nisan etter den jødiske kalenderen, feires høytiden til minne om Jesu død. Brød og vin sendes rundt i alle forsamlingshusene, som regel uten at noen forsyner seg, for dette måltidet er forbeholdt dem som skal regjere med Kristus (se ovenfor). Både dåpen og minnehøytiden er ifølge evangeliene innstiftet av Jesus.

Jehovas vitner går inn for å være samfunnsnyttige og lovlydige borgere, selv om de regner seg for å \'tilhøre et annet rike\'. De mener som nevnt at all organisert religion og alle nasjoner, også FN, er underlagt Satans styre. Derfor feirer de (med unntak av minnehøytiden) ingen høytider eller nasjonaldager, de hilser ikke flagget, de nekter militærtjeneste og er politisk nøytrale. Det har ført til at de har blitt forfulgt i en rekke land. Blant annet satt mange Jehovas vitner i konsentrasjonsleirer under nazismen.

Jul, fødselsdager, halloween og andre høytider feires ikke, da de ikke er nevnt i Bibelen. Slike høytider anses for å trekke oppmerksomheten bort fra Jesus og gudsriket, og for å videreføre ofte førkristne skikker og forestillinger. Jul ble innført av keiser Konstantin på 300-tallet for å erstatte den førkristne høytiden «Solens dag», og de to fødselsdagsfeiringene det fortelles om i Bibelen, er begge assosiert med hedenskap og mord (1 Mos 40, Matt 14).

Jehovas vitner unngår inntak av blod både som mat og ved blodtransfusjon. Forbudet mot blod blir i Bibelen gitt til Noah (1 Mos 9,4) og inngår i Moseloven (3 Mos 17,10-14). Det er et av de få jødiske forbudene som de første kristne ble enige om å beholde på apostelmøtet i år 49 (Apg 15,28f). Det er gjort et omfattende arbeid for å finne andre medisinske løsninger enn blodtransfusjon (se f.eks. Lars Ø. Høiseth og Ulf E. Kongsgaard: «Jehovas vitner og blodløs behandling - medisinske utfordringer» i Ringnes og Sødal 2009).

Kort historikk
Charles T. Russell hadde bakgrunn i adventismen, og under hans ledelse ble endetiden viet stor oppmerksomhet. Tidsskriftet Watchtower (Vakttårnet) ble etablert i 1879 (i Norge ble den danske utgaven distribuert fra cirka 1900, norsk utgave fra 1945). Rett etter 1914 gjennomlevde trossamfunnet en krise. Mange trakk seg ut da det ikke fant sted noen synlig gjenkomst, og Jehovas vitner opplevde både interne konflikter og ble utsatt for rettsforfølgelse på grunn av militærnekting.

Under Joseph Franklin Rutherfords (1869-1942) ledelse fra 1917 ble det utviklet en ny forståelse av endetiden (mer i samsvar med den som er skissert ovenfor). Samtidig ble trossamfunnet omorganisert. Det ble mer effektivt og tok i bruk tidens nye medier i forkynnelsen. Et nytt tidsskrift, Awake! (Våkn opp!, først kalt The Golden Age) ble etablert i 1919 (på norsk fra 1925). Fram til 1931 hadde de kalt seg \"Bibelstudentene\", men fra da av tok de i bruk navnet «Jehovas vitner». I 1938 innførte de teokrati, det vil si at den sentrale ledelsen utpekte lokale ledere i stedet for at de ble valgt lokalt, noe som må ses i lys av Jehovas vitners selvforståelse som en organisasjon ledet av Gud. I 1933 ble trossamfunnet forbudt i Tyskland, men den antinasjonalistiske holdningen førte til forbud i flere land, blant annet i Det britiske samveldet (1939).

Nathan Homer Knorr (1905-77) overtok som leder i 1942. Etter krigen ekspanderte trossamfunnet, som i kjølvannet av Menneskerettighetserklæringen (194 Cool 8-\) kjempet i rettssaler, særlig i USA, for sin trosfrihet. Fra 1950 ble Ny verden-oversettelsen av De kristne greske skrifter (jf. Det nye testamente) og etter hvert også Ny-verden-oversettelsen av De hebraiske og arameiske skrifter (jf. Det gamle testamente) utgitt på stadig flere språk (på norsk i 1996), og foreligger i dag helt eller delvis på 150 språk.

Organisasjon og utbredelse
De siste årene av Knorrs ledertid ble det gjennomført en omfattende omstrukturering: Presidenten for Selskapet Vakttårnet fikk en langt mer beskjeden rolle, og «Det styrende råd» ble organisert i seks utvalg som leder dagens virksomhet. Samtidig ble avdelingskontorene fra nå av ledet av et utvalg, mot tidligere av én mann. Trossamfunnet er altså organisert som et kristent trossamfunn i samsvar med hvordan de første kristne organiserte seg ifølge Bibelens brevlitteratur. Samtidig brukes Watch Tower Bible and Tract Society (Vakttårnets Bibel- og Traktatselskap) som det viktigste juridiske selskapet internasjonalt.

Ifølge egen statistikk, som regnes som svært pålitelig, var Jehovas vitner i 2016 virksomme i 240 land og hadde 8 340 982 medlemmer (aktive forkynnere) fordelt på 119 485 menigheter. Barn og andre som ikke er aktive forkynnere kommer i tillegg. Medlemstallet er stabilt i Norge og andre vestlige land, men øker internasjonalt, særlig i Latin-Amerika, Afrika, India og Sørøst-Asia. I årene rett etter den kalde krigen opplevde vitnene også stor vekst i Øst-Europa. Antallet aktive forkynnere i Norge ligger nå på over 12 000, fordelt på rundt 164 menigheter (2016). Avdelingskontoret for Skandinavia ligger i Holbæk i Danmark.

Brosjyrer, bøker og traktater distribueres gratis i flere hundre millioner eksemplarer årlig, basert på frivillige bidrag. Tidsskriftet Vakttårnet, som er et forkynnende blad, har et opplag på 61 millioner og utgis på 307 språk (2017), mens Våkn opp!, som har et mer populærvitenskapelig preg, ligger på 60 millioner og utgis på 118 språk. Vitnenes nettsted, jw.org, er i dag den viktigste kommunikasjonskanalen og inneholder nå informasjon på 947 språk.

Litteratur
Ringnes, Hege Kristin og Sødal, Helje Kringlebotn (red.): Jehovas vitner: En flerfaglig studie. Universitetsforlaget 2009
Sødal, Helje Kringlebotn (red.): Det kristne Norge, Høyskoleforlaget 2002, s. 308-21
Winje, Geir: Fra bønn til magi. Nye religioner og menneskesyn. Høyskoleforlaget 1999, s. 89-103
Ekstern lenke
Jehovas vitners offisielle nettsted: jw.org
sitér denne artikkelen
BEGRENSET gjenbruk.

SKREVET AV:
Hege Kristin Ringnes Robert Sommerfelt Geir Winje (USN)
SIST OPPDATERT:
10. juli 2018
SE ALLE ENDRINGER
FAGANSVARLIG FOR KRISTNE TROSSAMFUNN

Jane Skjoldli
universitetslektor i religionsvitenskap, Universitetet i Oslo
Square logo uio Universitetet i Oslo er en av institusjonene som står bak Store norske leksikon.
Foreslå endringer i tekst
Foreslå bilder til artikkelen
Kommentarer
1. MARS 2009 SKREV HILDE LARSEN
Dette er klippet direkte fra Jehovas Vitners egne sider: http://www.watchtower.org (Kan være en ide og legge inn denne linken i artikkelen?

\" Jehovas vitner? Ja, det er det de kaller seg. Det er et beskrivende navn, for det viser at de vitner om Jehova, om hans stilling som Gud og om hans hensikter. «Gud», «Herren» og «Skaperen» er bare titler – akkurat som «president», «konge» og «general» – og kan brukes om flere personer. Men «Jehova» er et egennavn, som utelukkende blir brukt om Den Allmektige Gud, universets Skaper. Dette framgår av Salme 83: 18: «Så folk kan kjenne at du, som har navnet Jehova, du alene er Den Høyeste over hele jorden.»

Navnet «Jehova» (eller formen «Jahve», som noen bibelforskere foretrekker) forekommer nesten 7000 ganger i De hebraiske skrifters grunntekst. De fleste bibeloversettelser bruker ikke dette navnet, men har satt «Gud» eller «Herren» i stedet. Det finnes imidlertid noen moderne oversettelser som bruker enten navnet «Jehova» eller navnet «Jahve». Formen «Jahve» er brukt i fotnoten til 2. Mosebok 3: 14 i Det Norske Bibelselskaps oversettelse av 1978/85. Se også «Guds navn» i tillegget i Norsk Bibel under «Ordforklaringer og noter».

Navnet Jehovas vitner er hentet fra den bibelske beretningen i Jesajas 43. kapittel. Verdensarenaen blir her framstilt som en rettssal hvor følgende drama utspiller seg: Nasjonenes guder blir oppfordret til å føre fram sine vitner for å bevise at deres sak er rettferdig, eller å høre på de vitner Jehova fører fram, og anerkjenne sannheten. Jehova sier så til sitt folk: «’Dere er mine vitner,’ lyder Jehovas utsagn, ’ja min tjener, som jeg har utvalgt, for at dere skal kjenne og ha tro på meg, og for at dere skal forstå at jeg er den samme. Før meg ble ingen Gud formet, og etter meg er det fortsatt ingen. Jeg – jeg er Jehova, og foruten meg er det ingen frelser.’» – Jesaja 43: 10, 11. \"

Slutt Sitat.

På hjemmesiden deres står det en rekke opplysninger for de som vil vite hva deres trosamfunn går ut på.

PS: Jeg er ikke selv et Jehovas Vitne (agnostiker kan jeg vel si..) men jeg har vokst opp som J.V, og min mor er et aktivt medlem.

7. MARS 2009 SKREV JAN VIDAR STENHAUG
I Norge har det fra gammelt av - lenge før Jehovas vitner begynte sitt virke - vært vanlig å kalle Gud for Jehova. Som ett konkret eksempel på det kan man den dag i dag se Guds navn på Sør-Fron kyrkje på Hundorp, ca 72 km nord for Lillehammer langs E6. Kirken, som fortsatt er i bruk av den Norske Kirke, sto ferdig i 1792. Over hovedinngangen står det skrevet IEHOVA - som da er den latinske måten og skrive Guds navn på. Dette viser at bruken av Jehova ikke er noe som Jehovas vitner har funnet på selv, slik mange mener.Litteraturen deres understreker ofte at det ikke finnes noen i dag som med sikkerhet kan si hvordan Guds navn opprinnelig ble uttalt. Dette er fordi jødene på ett tidspunkt begynte å unnlate å uttale navnet, dermed gikk den opprinnelige uttalen i glemmeboken ettersom hebraisk på bibelsk tid bare ble skrevet med konsonanter og ikke vokaler. Det er derfor ingen i dag som med sikkerhet kan vite hvilke vokaler som skal settes sammen med konsonantene JHVH eller JHWH som utgjør tetagrammet med Guds navn.Jehovas vitner begynte derfor å bruke Jehova her i Norge, fordi det er det som var den mest vanlige skrivemåten av Guds navn her i landet. De bruker samme prinsippet på andre språk, og derfor skriver de Ehoba på japansk, Geova på italiensk og Iegova på russisk for å nevne noen eksempler.Bakgrunnen til at Jehovas vitner bruker navnet er hentet fra Bibelen, blant annet i det som sies i 2. Mosebok kap. 3 vers 15: \"Da sa Gud enda en gang til Moses: «Dette er hva du skal si til Israels sønner: ’Jehova, deres forfedres Gud, Abrahams Gud, Isaks Gud og Jakobs Gud, har sendt meg til dere.’ Dette er mitt navn til uavgrenset tid, og dette er mitt minnenavn fra generasjon til generasjon.\" De mener derfor at det er tydelig at Gud ønsker at hans tjenere skal bruke hans navn, selv om den uttalen som Gud opprinnelig åpenbarte er gått tapt.

10. MARS 2009 SKREV DAVID OLSEN
Hva angår visse ting, kan det trenges oppdatert informasjon.

Vakttårnet 15/3 2002

Da Jesus kom med profetien om tegnet på sitt nærvær, sa han: «Hvem er egentlig den tro og kloke slave, som hans herre har satt over sine tjenestefolk for å gi dem deres mat i rette tid? Lykkelig er den slaven hvis hans herre, når han kommer, finner ham i ferd med å gjøre dette! Jeg sier dere i sannhet: Han skal sette ham over alt det han eier.» (Matteus 24: 45—47) ’Herren’ er vår Leder, Jesus Kristus, og han har satt «den tro og kloke slave» — gruppen av salvede kristne på jorden — over alle sine jordiske interesser.

.....

Som i det første århundre utgjør nå en liten gruppe kvalifiserte menn blant de salvede tilsynsmennene det styrende råd, som representerer den kollektive tro og kloke slave. Vår Leder bruker det styrende råd til å utnevne kvalifiserte menn — enten de tilhører de salvede eller ikke — til eldste i de lokale menighetene. I denne forbindelse spiller den hellige ånd, som Jehova har gitt Jesus myndighet til å bruke, en avgjørende rolle. (Apostlenes gjerninger 2: 32, 33) Disse tilsynsmennene må framfor alt oppfylle de kravene som er nevnt i Guds Ord, som ble inspirert av hellig ånd. (1. Timoteus 3: 1—7; Titus 1: 5—9; 2. Peter 1: 20, 21) Det er etter bønn og under ledelse av den hellige ånd at noen blir anbefalt og utnevnt. Og de som blir utnevnt, viser i sitt liv at de frambringer den hellige ånds frukt. (Galaterne 5: 22, 23) Paulus’ veiledning gjelder derfor alle de eldste, enten de tilhører de salvede eller ikke. Han sier: «Gi akt på dere selv og på hele hjorden, som den hellige ånd har utnevnt dere til tilsynsmenn i.» (Apostlenes gjerninger 20: 2 Cool 8-\) Disse utnevnte mennene får retningslinjer fra det styrende råd og er villige hyrder for menigheten. På denne måten er Kristus med oss nå, og han leder menigheten på en aktiv måte.

Boken \'Nærm deg Jehova\', kapittel 16

De eldste må ofte treffe avgjørelser som berører deres medtroende. Med jevne mellomrom kommer de eldste for eksempel sammen for å drøfte om det er noen andre brødre i menigheten som er kvalifisert til å bli anbefalt som eldste eller menighetstjenere. De eldste vet hvor viktig det er å være upartisk. De lar seg lede av Guds krav når de skal treffe slike avgjørelser, og baserer dem ikke bare på sine personlige følelser. De følger Bibelens råd om at de ’ikke må være forutinntatt og ikke gjøre noe i samsvar med en partisk tilbøyelighet’. — 1. Timoteus 5: 21.

Vakttårnet 15/4 2001

På årsmøtet til Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania, som nylig ble holdt, trakk medlemmer av det styrende råd som hadde tjent som styremedlemmer og administrative ledere, seg frivillig fra sine stillinger. Modne brødre som tilhører de «andre sauer», fylte de ledige plassene. (Johannes 10: 16) Det styrende råd kan derfor bruke mer tid til å skaffe til veie åndelig føde og til ellers å dekke det verdensomfattende brorskapets åndelige behov.

16. MARS 2009 SVARTE THOMAS B
Takk for en fyldig redegjørelse. Jeg har tidligere studert med Jehovas vitner, men har lite kontakt med dem i dag, derfor har jeg et spørsmål.

Den tro og kloke slave består, slik jeg har forstått det, for tiden av ca 8000 trofaste kristne kvinner og menn over hele jorden som bekrefter sin stilling ved å ta av brødet og vinen ved minnehøytiden hvert år. Som du skriver representerer Det styrende råd Den [kollektive] tro og kloke slave.

Det sier seg selv at den som blir representert av noen må stå i svært nært kontakt med sine representanter dersom begrepet skal ha noen mening.

Spørsmålet er:Hvilken innflytelse har Den tro og kloke slave over Det styrende råd?

19. APRIL 2009 SKREV DAVID OLSEN
Forholdet mellom \'Den tro og kloke tjener\' og Det styrende råd har fra tid til annen blitt drøftet i Vakttårnet.

\'Den tro og kloke tjener\' er en fellesbetegnelse på alle de salvede; som gruppe betraktet anses de som utvalgt av Gud til å ta ansvaret for forsamlingen av kristne som et hele. Imidlertid er det et styrende råd i organisasjonen som er en utøvende del av denne gruppen og som tar avgjørelser. De representerer derfor \'Den tro og kloke tjener\' ved at de er en utvalgt del av gruppen. Dette rådet består av noen salvede menn som tilhører Hovedkontoret i USA. Ikke alle de salvede har en spesiell plass i organisasjonen, for mange av de salvede er personer som bor på lokale steder og går i lokale menigheter.

Det er ikke noe som heter at Det styrende råd er nødt til å konferere med andre salvede før de tar sine avgjørelser. Det styrende råd har myndighet til å ta avgjørelser på vegne av hele organisasjonen. Det henvises til apostlene og de eldste i Jerusalem i fortiden, som tok avgjørelser når det gjaldt lærespørsmål. De tok avgjørelser som gjaldt alle de første kristne.

Derfor er det ikke sagt at alle de salvede spiller en rolle når det gjelder å finne ut av Bibelske spørsmål. På den annen side er det helt sikkert at Det styrende råd undersøker en sak nøye på flere måter før de tar sine avgjørelser.

20. APRIL 2010 SKREV DAVID OLSEN
Jeg syns at denne nye artikkelen er meget bra, selv om det er noen få punkter som kan diskuteres.
Jeg vil imidlertid også anbefale leserne å sjekke ut de offisielle sidene og den informasjonen de gir. Her er det for eksempel noen linker til opplysninger om Jehovas vitners organisasjon og lære:

http://www.jw-media.org/aboutjw/article41.htm-

http://www.jw-media.org/aboutjw/article31.htm

ht- tp://www.jw-media.org/aboutjw/article32.htm#name

htt- p://www.jw-media.org/aboutjw/article11.htm#neutrality
-
25. NOVEMBER 2012 SKREV PETTER ANDREASSEN
ref \"Jehovas vitner oppstod i USA, og herfra styres fortsatt den nå verdensomspennende organisasjonen på en måte som gjør dem til trolig det mest enhetlige trossamfunnet i verden.\"
Det er viktig å presisere at den Teokratiske organieringen (som var en overgang fra mer demokratiske metoder i tidligere tider) egentlig er flytting av makt vekk fra flertallet av medlemmer og istedet til noen få menn på toppen. Virkemåten er slik at dersom noen er uenige med doktrinen som blir til ved hovedkontoret i New York, styrt av en liten gruppe menn, så kan disse ikke lenger inneha noen posisjoner med noen innflytelse. Dersom man er tydelig på at man ikke støtter visse deler av doktrinen (f.eks en bokstavelig global vannflom for 4000 år siden) blir man ekskommunisert fra menigheten med dertil følende konsekvenser. Les om det. Det er klart at man ensrettet når man blir kastet ut dersom man ikke er det. Ordlyden i artikkelen høres ut som om den er klippet ut fra watchtower.org, og jeg regner med at et leksikon interesserer seg for å gi et objektiv og korrekt bilde. Dere må da undersøke flere kilder enn Watchtower Bible and Trackt society selv. Mange nettsteder gir et svært negativt bilde, men det er da også et slikt bilde som er gjennomgående blandt tidligere medlemmer, og derfor et faktisk forhold. Grunnene til det ligger nok hovedsaklig i den fullstendig manglende forståelsen for sin rolle som en liten blandt religioner, isteden ser man sin kirke som den eneste rette, og dem som forlater den som tilhengere av Satan selv. Det er klart at det blir konflikter av slikt, men det fritar ikke dere som kilde til allmennyttig korrekt informasjon fra å gjøre objektiv research.

20. DESEMBER 2012 SVARTE HEGE KRISTIN RINGNES
Jeg beklager at du ikke synes jeg er objektiv nok. Samtidig synes jeg at mye av det du sier i kommentaren din faktisk kommer frem i artikkelen, for eksempel: \"Den utstøtte, eller ekskluderte som Jehovas vitner nå sier, får ikke delta i menighetslivet og medlemmene skal holde avstand. Praksisen skal sikre at organisasjonen er «ren».\" Eller: \"Jehovas vitner mener å være den gruppen som i dag innehar den ene sanne lære basert på Bibelen. Kristenheten og andre religioner betraktes som falsk religion. Jehovas vitner oppfyller de sosiologiske kriteriene for å få betegnelsen sekt; de mener å forpakte sannheten alene, forholdet til samfunnet er preget av en viss gjensidig skepsis, kravene til aktivitet er høye og det satses på individuell tilslutning.\" Det å gå ut av en gruppe som Jehovas vitner kan være svært vanskelig som du sier, og tidligere Jehovas vitner er en av flere kilder til å forstå Jehovas vitner.

9. NOVEMBER 2013 SKREV TEQWA ZEROUGA
Hei....eg er ein elev på VGS, og har ein prosjekt om Jehovas Vitner, og eg har leitet mykje etter stoff men eg har ikkje funnet nokon, så eg tenkte å spørje deg:1. Hvor retningen dvs Jehovas vitner ser på dødsstraff, homofilt samliv, likestilling og andre religionar???? og kva som skjer vist ein gjer det motsatte jehovas vitner seier???2. hvordan retningen argumenterer for sit syn og sin etikk???det er veldig viktig at du svarer meg så rask som mulegTusen takk


21. JANUAR 2016 SKREV LARS NYGAARD
I artikkelen står det at bevegelsen finnes i \"om lag 230 land\". Det finnes vel ikke noe fasitsvar på hvor mange land som finnes i verden, men det er vanskelig å få det til å bli så mange. Hvis man tar med Puerto Rico, Isle of Man og slike ting kan man kanskje komme høyt nok; det beste er kanskje å skrive \"land og territorier\". Mvh, Lars Nygaard

21. JANUAR 2016 SVARTE HALLGEIR ELSTAD
Det rettes opp. Takk skal du ha!
vh
Hallgeir Elstad

5. OKTOBER 2016 SKREV ROBERT SOMMERFELT
Bildeteksten under bildet fra Ytre Enebakk bør endres - i JV-terminologi heter det ikke \"hovedkontor\" for et land (eller en gruppe land), men \"avdelingskontor\". Mitt forslag til ny bildetekst er som følger: \"Det tidligere norske avdelingskontoret i Ytre Enebakk (1983–2012), i dag oversetterkontor, kurslokale og Rikets sal. I dag har Jehovas vitner et nordisk avdelingskontor som holder til i Holbæk i Danmark, der også en del norske vitner bor og arbeider. Avdelingskontoret administrerer virksomheten i Norden under ledelse av trossamfunnets \"styrende råd\" ved hovedkontoret i USA.\"

5. OKTOBER 2016 SVARTE HALLGEIR ELSTAD
Takk skal du ha! Teksten er retta opp.

HAR DU SPØRSMÅL OM ELLER KOMMENTARER TIL ARTIKKELEN?
Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg

Nylig aktivitet:
DIALEKTER OG SPRÅK I OSLO: oppdatert av MARTIN SKJEKKELAND (UIA) 3 minutter siden
KRISTELIG SOSIALISME: oppdatert av IDA SCOTT (SNL) 21 minutter siden
KONVENTIKKEL: oppdatert av IDA SCOTT (SNL) 44 minutter siden
IDA SCOTT (SNL) godkjente et endringsforslag fra HANS-JØRGEN WALLIN WEIHE (INN) på artikkelen KONVENTIKKEL rundt 1 time siden
All aktivitet
Store norske leksikon
Redigert av 750 fagfolk
Vitenskapelig fundert
200 000 artikler
Oppdateringer døgnet rundt
Alle kan delta
Hvem lager leksikonet?
Slik skriver du leksikonartikler
Les bloggen vår
Kontakt oss!
Om informasjonskapsler
Personvernerklæring
Store norske leksikon er et gratis og komplett oppslagsverk skrevet av fagfolk på bokmål og nynorsk. Med to millioner brukere i måneden og 300 000 leste artikler hver dag er leksikonet Norges største nettsted for forskningsformidling. Leksikonet er eid av de norske universitetene og flere ideelle stiftelser/organisasjoner:

Universitetet i Oslo Norge teknisk-naturvitenskaplige universitet Universitetet i Bergen Universitetet i Tromsø Universitetet i Stavanger Norges miljø- og biovitenskapelige universitet Meteorologisk institutt Nord universitet Universitetet i S%C3%B8r%C3%B8st-Norge
Universitetet i Agder OsloMet Norges musikkhøgskole Nasjonalmuseet Stiftelsen Fritt Ord Sparebankstiftelsen DNB Det Norske Videnskaps-Akademi Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Joachim
22.04.2012 05:22

Bra!
2
anbefalinger
Nå skal jeg fortelle min historie om meg om min ex - JV venn. Jeg ble veldig god venn med en fra jv fordi vi hadde felles interesse med skating. Vi var veldig mye sammen, han ble med meg hjem fra skolen nesten hver dag, og vi spilte ofte playstation. En gang når det var sørpete snøvær, snakket han plutselig om at på møtestedet dems så var det helt bart å kjempe bra og skate, og han sa at han og de jv vennene hans fra samme sted som vi er fra, pleier å skate før og etter møtene, og lurte på om jeg ville være med. Jeg sa høflig nei. Ca. 1 uke senere ville han ikke gå med meg til skolen. Jeg går i paralell klassen hans. jeg viste at han var noe som het jehovas vitner den gangen, men jeg viste ikke hva det var for noe. Han begynte å spre rykter om meg i den andre klassen, å sa at det er kjempe gøy å ignore, å prøvde å få de andre vennene mine til å ignorere meg også (det fikk jeg vite av en som jeg var god venn med da som også skatet, men han sa ifra ganske tidlig hva de sier og hvorfor han ikke gadd å svare når jeg snakket med han). Når han prøvde å snakke om meg og hvor gøy det er å ignorere meg igjen i den andre klassen, så tok vennen min å sa imot han, og når ex- jv vennen min ikke var der, prøvde jeg å få de som ble med på å ingorere å spre rykter, om å stoppe med det. Etterhvert stoppet han å spre rykter å snakke om hvor gøy det er å ignorere. Når jeg har søkt på jehovas vitner gjenspeiler veldig mange sine historier seg bare at dette var i mindre grad. F.eks: at de sprer dårlige rykter til venner og familie, å prøver å ødelegge mest mulig fordi de, bare fordi de ikke vil være jehovas vitner. Kan dere jehovas vitner vær så snill å svare et ordentlig svar på hvorfor man skal ødelegge for de som velger å bryte troen sin?? Jeg har sett at dere skifter tema på vanskelige spørsmål, vær så snill å prøv å ikke gjøre dette nå...


02.05.2017 19:56

Bra!
2
anbefalinger
Noen som kan svare på hva som skjer under konfirmasjon, begravelse og konfirmasjon i Jehovas vitner? Takk for svar  Smile :-\)


08.05.2017 12:12

Bra!
2
anbefalinger
HEI😄 Bra artikkel, driver med en sånn oppgave selv nå, så jeg skal bare lete etter mer og annet fakta Smile :-\))))


04.08.2017 03:03

Bra!
1
anbefalinger
Jehovas vitner er en - dessverre - organisert psykopat som gjør ellers normale mennesker til overgripere som fryser ut egne barn
http://christinalegreid.blogg.no/1494151719_jeg_- har_mistet_mamma_og_pappa.html


28.03.2019 09:01

Bra!
1
anbefalinger
 Smile :-\)


04.08.2017 02:53

Bra!
0
anbefalinger
Jeg har stort behov for å bli forstått riktig når det gjelder Jehovas vitner. Jeg har ikke noe ønske om å svartmale noen individer utover det de fortjener. Jeg kjenner veldig flotte folk som er Jehovas vitner. Det har ikke med dem å gjøre, men regimet og organisasjonen Jehovas vitner er noe helt annet. Det er som jeg beskrev tidligere et Nord-Korea. Det er ikke det at det ikke kan pekes på noen positive ting, det er det at de negative tingene er så uendelig overskyggende. Det ville være løgn av meg å ikke fortelle om overgrepene som fant og stadig finner sted.
Jeg har tilbragt min. 5 timer i uken på deres møtes siden jeg ble født til jeg var iallefall 19 og vet veldig godt hva som skjedde der. Jeg skulle ønske jeg kunne si noe bra eller i det minste nøytralt om det, men det er ikke mulig uten å lyve ved å unnlate å nevne det totalt overskyggende negative.

Man lærer å ikke stille ærlige spørsmål. På den aller verste måten som er den at man må si at man er fri men vet at man ikke er det. Det er som å vokse opp med en psykopat, eller en sex overgriper som forteller deg at han skal drepe deg om du ikke holder kjeft.
Å bli en god løgner er altså essensielt.
I Jehovas vitner lærer man å leve under trusselen om å bli kastet ut av fellesskapet.
Jeg tror knapt det er mulig å kjenne på den følelsen, men mindre du har opplevd liknende trusler fra nærmeste familie helst i ung alder. Det blir ganske snart klart at alle, nærmeste familie inkludert, har sin troskap til "gud" fremfor til deg. Og det blir klart at "gud" i praksis er ledelsen i New York. Med andre ord en familien din en robot fjernstyrt fra New York, og gutta der gjør det klart at de ikke har tenkt å nøle med å benytte den til å drepe deg om du skulle "holde fast ved ondskapen" for eksempel ved å stille noen kritiske spørsmål til deres legitimitet uten å umiddelbart akseptere en latterlig bortforklaring som er det du først får dersom du stiller et alvorlig spørsmål. (dette alvorlige trusselbildet forstår man underbevisst i en tidlig alder)
Seriøse spørsmål er "frafalne" og stiller du dem er du "frafallen". Frafalne skal drepes som det fremgår av vakttårnet. Men siden gud ikke dreper folk idag, så skal han ta seg av det i fremtiden. I mellomtiden må alle passe på å ikke ha noe med den "frafalne" å gjøre.

Jeg vet ikke om det er mulig å sette seg inn i, men ekvivalenten av å ha hele sin familie i JV og være en undrende person er at din far mor onkel tante bestemor osv ikke ville ha noe mer med deg å gjøre. De ville bli truet med liknende behandling selv dersom de ikke lystret kravet om å ikke ha kontakt med deg.

Dette er også noe de er villig til å gjøre i det aller verste tilfelle: En person er seksuelt misbrukt i barndommen. Saken blir latterlig dårlig "behandlet" internt i jv, og man anbefales / trues gjerne til å ikke gå til politiet med saken (som allerede er en svært vanskelig ting å gjøre for et offer for slikt).
Personen får alvorlige senskader som følge av voldtektene, men kanskje enda mer som følge av organisasjonens behandling av saken som er å betrakte som nye overgrep i seg selv.
Personen føler etterhvert så store problemer med 1. selve overgrepene, 2. en intern saksgang om er et overgrep i seg selv, og 3. all den kognitive dissonansen i en totalitær menighet at personen melder seg ut, eller stiller kritiske spørsmål åpent og blir "utstøtt"
Deretter mister personen venner og familie, som selvsagt er de eneste personen har ettersom JV ikke skal ha nære venner "i verden".
Personen forsøker med stor sannsynlighet å ta sitt eget liv.

Som dere ser er det så ille at det blir vanskelig å beskrive med ord. Josef Mengele ville kanskje vært en mer sympatisk figur i sammenlikning med den kollektive psykopaten som heter Jehovas vitner.

Jeg vil ikke anbefale noen å ikke snakke med medlemmer av Jehovas vitner. De er først og fremst ofre for et kyniske og samvittighetsløse individer som har tatt seg til øverste ledelse og dannet et totalitært samfunn ved trusler og vold.
Det er ikke noe ukjent fenomen i seg selv at skamløse mennesker av lav kvalitet skaffer seg slike stillinger når de øyner en mulighet for det.
Men de skal avsløres, og de fortjener absolutt ingen tilbakeholdenhet eller formildelse av kritikk. Det ville være en hån mot deres ofre.

Så altså, snakk med dem, diskuter, konfronter, drikk øl og kos dere, men ikke tillat dem å propagere ledelsens kvalme uimotsagt, og aldri aldri gi dem makt over dere.
En som er eneste jv i sin familie vil selvsagt ikke slite like mye, siden mye av makten består i å ha kontroll over nærmeste familie, men det er ille nok å ha en ektefelle som mest sannsynlig ser seg om etter en mulighet for å skilles dersom den andre går ut av sekten. Dette er den groteske realiteten bak de smilende ansiktene.


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.679 sec - 1 pageviews