Søk i stiler
 

Meg og Bestemor


Liten tekst om et forholdet mellom gammel og ung.
Sjanger:FortellingLastet opp:25.11.2002
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Alder
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Bestemor er egentlig ganske grei. Hun passer på meg, og jeg kan alltid være hos henne…

Hun stiller veldig mye opp for alle andre. Innimellom lurer jeg på om hun tenker på seg selv i det hele tatt!


Bare se på sånn som i dag. Der står hun, inne på kjøkkenet og lager mat til hele familien. Vi blir ganske mange. Tante, onkel, tre fettere, broren min, meg, begge oldeforeldrene mine, og så klart: bestemor selv!

 

Men jeg vet en ting. Samme hvor gode venner vi er på utsiden, så er vi alltid like langt fra hverandre på innsiden. Hun liker ikke vennene mine. Sier de ”ikke passer for meg”. Hun sier at de ikke er ”fine” nok. Men det er hennes valg. Jeg vil ikke kutte ut noen venner for at familien skal bli fornøyd!

Og jeg vet at når de andre i familien kommer i dag, kommer jeg til å bli oversett av bestemor. Jeg vet ikke hvorfor, det bare blir sånn. Men sånn er jo livet!

 

Det kan jo hende jeg finner grunnen om jeg ser tilbake. Før var jeg hele tiden med bestemor på et eller annet. Jeg bodde mer der enn jeg gjorde hos foreldrene mine! Jeg var med over alt! Det kan ha noe med at jeg var ei snill og rolig jente som liten. Så brant huset til bestemor, og foreldrene mine skilte seg, og jeg var ikke fullt så rolig lenger.

 

Bestemor er ganske morsom på en måte når hun skal forklare meg noe hun nettopp har fått tak i. Hun prater som om jeg er en dum person. Som om jeg ikke forstår så mye.

”Se her, om du trykker på den knappen, så starter datamaskinen”

”Jada, bestemor. Jeg har lært om dette på skolen”

Helt vanlig. Hun vet at jeg lærer sånt på skolen. Hun vet at jeg vet hvordan man skrur på en ovn. Hun vet at jeg kan håndtere et kamera. Men hun stoler ikke på at jeg vil klare det. Hvorfor vet jeg ikke. Det bare er sånn!

Men jeg er glad i henne da… Tross alt!

 

Hun har levd litt lenger enn meg. Derfor tror hun kanskje at jeg ikke vet så mye som henne. Hun er også veldig glad i å vise at hun kan mye. Kanskje litt for opptatt. Ofte tar hun det for gitt at alle forstår henne. Ofte tar hun det for gitt at jeg skal være enig med henne.

Og jeg sitter igjen og lurer på hva feilen med meg er.

 

Jeg har kanskje et bra forhold til bestemor. Når vi er gode venner. Husker godt bare for noen dager siden, da jeg var ute og spiste med henne og noen venner av henne. Alt jeg sa når jeg gikk, var ”takk for maten”. Når jeg var på døra, kunne jeg høre noen lave stemmer som skrøt av hvor høflig jeg var. Det er visst veldig viktig å være høflig. Etter hva jeg har hørt. Derfor prøver jeg å være så høflig som mulig.

Alt i alt så må jeg si jeg forstår at bestemor bekymrer seg. Hun har jo vært igjennom litt hun og. Jeg er glad i henne. Hun er en person som betyr mye for familien. Dessuten, uten henne hadde ikke jeg vært til! Ikke sant?

 

Det er sånn et forhold kan være mellom bestemor og barnebarn.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Helle
20.06.2006 00:00

Bra!
1
anbefalinger
ntåå.. søt historie!

Petra
01.10.2006 16:17

Bra!
1
anbefalinger
usakli handling! likte den ikke. zårri! men uansett, stå på! dette klarer du...


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.013 sec - 1 pageviews