Søk i stiler
 

Damefotball


Argumenterende artikkel om damefotball (skrevet på ungdomsskolen).
Sjanger:ArtikkelLastet opp:13.06.2002
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Fotball
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Kvinnefotball er en ung idrett og jentefotball enda yngre. Det var håndballjentene som først begynte med fotball som moro og avvekslingsaktivitet på håndballtreningene i slutten av 60- og begynnelsen av 70-tallet.

Mens herrene har holdt på i snart hundre år.

Utover 1970-tallet begynte det så smått å bli dannet enkelte lag og små klubbdrevne serier. I den tiden mente de fleste at jenter og fotball ikke passet sammen, men jeg tror noen av de har skiftet mening nå.

 

I dag er det over 20 millioner kvinnelige fotballspillere verden over. I Norge spiller ca. 75 000 jenter/kvinner som spiller fotball.

Fotball er den største idretten for jenter i Norge. Midt på 90-tallet overtok fotball statistikktoppen i antall medlemmer på jentesiden i Norge – en posisjon som blir stadig sterkere.

 

De burde satset mye mer på kvinnefotball enn hva de gjør i dag, så fort som den vokser. Selvfølgelig satses det på kvinnene noen plasser, men det er ikke godt nok. De begynte jo nettopp med proffliga i både USA og England.

Åpningskampen i ligaen i USA hadde over 30 000 tilskuere.

Jeg tror at kvinnefotball kommer til å vokse mer og mer gjennom årene. Dette året arrangeres det jo Europa Cup for kvinner for første gang.

 

Når man kommer opp på guttelagsnivå i fotball, er det mindre akseptert å være med for å ha det gøy. Da er det bare gutta med ambisjoner og talenter som spiller. De fleste tror at jenter bare spiller for å ha det gøy. Men det er feil! Noen gjør vel det, men det er mange jenter som virkelig satser og har ambisjoner. Men jeg tror jentelag har det mye mer sosialt og gøy i forhold til guttelag. Selvfølgelig er det forskjell på gutte- og jentefotball. Tempoet i gutte-/herrekamper er mye større, og det er kanskje litt kjekkere å se på. Men alikevel, se på kvinnelandslaget. Da de vant OL gull i 2000 var det en liten notis i et hjørne av avisa. Men når herrene spiller kvalifiseringskamp til EM, er det full forside om kamper etterpå! Det er altfor galt!!

 

Noe annet som også er altfor dårlig i jentefotball, er dommerene som blir sendt for å dømme kampene. Det er sikkert de som strøk til dommerprøven. De tror jo bare at jenter er en gjeng pyser. Jenter er nok ikke like tøffe i taklingene som gutter, men jenter er tøffe de også.

I tillegg til dårlige dommere får sikkert småguttelag større økonomiske bevilgninger enn jenter. Jenter trenger mer penger og fokus!

Det er ikke bare jeg som mener at kvinnene burde få mer penger og en høyere lønn for å spille fotball.

Kjell Magne Bondevik sa dette etter at damene vant OL i Sydney 2000.

”Nå er det på tide at de blir honorert skikkelig og får bedre betaling, helst på linje med menn. Det fortjener de”

Jeg er helt enig i det han sier!

Damer som spiller proff, trener jo like  mye som mennene. Og spiller like mye fotball. Men damene må jo ha en utdannelse utenom fotballen, hvis ikke klarer de seg ikke økonomisk. Mens mennene kan satse på fotball og bare fotball. Rike blir de jo også.

 

Nei, fotball er diskriminerende! Altfor diskriminerende!

Jeg håper og tror virkelig at det blir bedre. Og at jentene vil få mer økonomisk støtte og kommer mer i søkelyset. Det fortjener de!

Da ville nok dame/ jentefotballen blitt større og mer populær. Flere ville begynt å spille og enda flere ville kommet og sett på.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.


MsSatan
23.10.2005 17:46

Bra!
6
anbefalinger
Genialt! Kjæmpebra artikkel! Den får æ bruk for!  Smile :-\)

Tina
23.03.2007 00:10

Bra!
6
anbefalinger
Ufattelig bra du som har skreve dette, du e til stor hjelp for meg, sitter her å stresser med hva jeg ska skrive om på tentamen i morgen. But: You saved my day Smile :-\) Men det hadde vært veldig fint vis du hadde skreve det du fikk =D
Men eg e veldig enig med deg, Jente fotball e Konge!! De som sier motsatt kan bare gå å henge seg med Hitler. Det blir faktisk litt for dumt, ellers =P hehe..
KONGE ARTIKKEL!!
Stå på  Smile :-\) You can do it (Y)
Peace (H) Wink ;-\)

anonym
31.08.2004 16:10

Bra!
4
anbefalinger
jeg er veldig enig med deg, kjempe bra innlegg!! håper damefotballen kan få mer oppmerksomhet og støtte fremover.


04.10.2005 16:34

Bra!
4
anbefalinger
Hei Smile :-\) ka fikk du på denna artikkelen då?  Smile :-\)

em
18.02.2006 17:49

Bra!
4
anbefalinger
dette va ein kjempe bra artikkel!!! eg e heilt enig med deg!! da e altfor diskriminerandes, da e faktisk mongen dame/jente spillere som er like goe som Mann/gutte spillere! og vist at dame/jentefotball ikkje hadde blitt so diskriminert so hadde det blitt mer populært! eg synst og at damene burde tene like mye som mennene for da hadde damene slipt å hatt ein jobb uten om og!! døds bra artikke, denne burde du fått en 6 er på!!

Meeg
16.01.2007 17:53

Bra!
4
anbefalinger
Driitbra innlegg  Very Happy :-D Masse gode opplysninger som jeg trengte  Wink ;-\)

jente
30.11.2004 23:05

Bra!
3
anbefalinger
kjempe bra innlegg.. sikkelig bra skreve...


26.03.2005 16:46

Bra!
3
anbefalinger
greit innlegg  Smile :-\)

3 bertiser
02.05.2005 13:11

Bra!
3
anbefalinger
takk for opplysningen, dette hjelper oss med å skrive om dame fotball for dagbladet,vg OG BT
Danke shøn!

EM
18.02.2006 17:47

Bra!
3
anbefalinger
dette va ein kjempe bra artikkel!!! eg e heilt enig med deg!! da e altfor diskriminerandes, da e faktisk mongen dame/jente spillere som er like goe som Mann/gutte spillere! og vist at dame/jentefotball ikkje hadde blitt so diskriminert so hadde det blitt mer populært! eg synst og at damene burde tene like mye som mennene for da hadde damene slipt å hatt ein jobb uten om og!! døds bra artikke, denne burde du fått en 6 er på!!


09.11.2007 13:22

Bra!
1
anbefalinger
Dritt bra Smile :-\) stå på er helt ening alt for mye av dette her. Dette må bli slutt på. Drit bra, kjempe braalt positivt til denne artikkelen og skriveren Smile :-\)

Jente som spiller fotball
09.09.2008 18:55

Bra!
1
anbefalinger
Du fikk frem akkurat det du ville i leserinnlegget ditt! Kjempebra skrevet! Akkurat slik mener jeg også, det er diskriminerende! Vi bør satse mer på dame/jente-fotballen! Det ble en gang sagt at menn har større muskelmasse enn damene, og da... Selvtilliten på topp og da var de myee bedre enn damene i all slags idrett! ... Ikke sant, stå på jenter!

Bra innlegg : )

jenta som elsker fotball
27.11.2008 16:43

Bra!
1
anbefalinger
Dette her var helt topp, kunne ikke vært bedre!  Smile :-\) Kjempe bra jobba. jeg syns hun ene som har skrevet det er elendig bør skaffe seg liv.. For fotball er livet


19.09.2012 13:12

Bra!
1
anbefalinger
ro ned bruken av utropstegn neste gang, takk

fotballgudinna:P
10.03.2009 22:18

Bra!
0
anbefalinger
Jeg syntes at jentefotball ikke blir satset nok på, jeg syntes at media søker etter guttefotball, men det blir bedere. men det går for tregt Sad :-\(

håndballspiller
28.04.2009 21:06

Bra!
0
anbefalinger
kjempe bra artikkel  Smile :-\)
enig med at det er mye diskriminering..
men tenkt på de som spiller håndball, Norges kvinne landslag vant OL 2008,
hvor mye tjener de i forhold til mennene på fotball landslaget( de kom ikke med i em engang !)

Norsk lekse (-.-)
31.08.2009 14:14

Bra!
0
anbefalinger
Takk : D


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.015 sec - 1 pageviews