Søk i stiler
 

Amerikanerne hermer


En stil om hvordan Amerikansk filmindustri hermer etter norske filmer.
Sjanger:ArtikkelLastet opp:05.06.2002
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Kultur
Verktøy:UtskriftAmerikanerne har innsett at norsk film er bra, så da kopierer de liksågodt filmene og håper på at de selger like godt i USA som i Norge. Nyeste amerikanske prosjekt er amerikansk versjon av ”Jakten på nyresteinen”

 

Bill Murray er en sjuskete pappa og dyrepasser, som infiseres av et nifst virus.

 

Straks vi er inne i kroppen, overtar animasjonen: Hele kroppsmekanismen styres som en amerikansk storby, med et ordførerkontor på toppen - og hele samfunnet nedover.

 

De hvite blodcellene er selvfølgelig politiet. Og en rask, handlingssterk og tøff liten fyr får oppdraget med å oppspore viruset.

Det blir en slags stygg liten actionparodi, det hele. Passe dårlig, noe snørrete, nesten dramatisk, men langt fra spennende, vi har jo sett hele historien før!

 

Men, altså, «Nyresteinen» kom først! Hva er dette for slags oppførsel fra amerikanerne?

 

Ikke første gang

Amerikanere har før stjålet norske filmideer. «Hodet over vannet» fra 1993 ble stjålet fra oss nordmenn og laget i en ny, ekkel amerikansk versjon. I 1996 laget Jim Wilson en prikk lik film bare med amerikanske skuespillere og annet språk. Det ble rett og slett en amerikansk blåkopi. Her møter vi Harvey Keitel, Cameron Diaz, Craig Sheffer og Billy Zane. Alle er meget kjente Hollywood-skuespillere, men dette gjør ikke filmen bedre. Lene Elise Bergum som Lene i den norske filmen gjør en mye bedre jobb enn Cameron Diaz som Nathalie i den amerikanske versjonen. Dette beviser bare at norske skuespillere klarer fint å nå de høyder som amerikanske skuespillere. Ofte er norsk bedre.

 

Terror

Til tross terrorhandlinger i eget land, slutter ikke amerikansk filmindustri med sin sleipe og egoistiske oppførsel. De lærer aldri! Terrorhandlingene kan være en positiv ting for konkurransen mellom norsk og amerikansk film fordi de har nå bestemt at filmer med terror skal fjerne. Så nå kan norsk film vise hva de kan.

 

Hermer

Amerikanerne har laget filmer i mange år og har vel sluppet opp for originale ideer. Det ser man spesielt i de siste årene at nyinnspillinger av gamle Hollywood filmer forekommer til stadighet.

 

Ikke alltid like bra

Norsk film har ikke alltid blitt like godt mottatt. Faktisk har mange norske titler blitt slaktet, men nå mellom 1990 og 2001 har det kommet mange geniale filmer fra norge. Eksempler er Elling, Bare skyer beveger stjernene, Detektor, Jakten på nyresteinen og mange andre.

 

 

Etterord:

Etter denne stilen ble skrevet er det produsert 2 nye filmer som opprinnelig er norske, nemlig "Elling" og "Insomnia"

 

 

Begrunnelse:

Grunnen til at jeg valgte å skrive om Amerikansk filmindustri som kopierer norske filmer er egentlig ganske tilfeldig. Jeg sørfet rundt på nettet og leitet etter aktuelt stoff, så så jeg en overskrift som fanget min oppmerksomhet: «Amerikansk nyresteinen». Da jeg klikket meg inn så jeg det forferdelige midt i det hvite øyet; Amerikanerene hadde gjort det igjen! De har kopiert en norsk film og laget en amerikansk versjon. Denne gangen var det «Jakten på nyresteinen». Jeg har aldri likt at amerikanere har laget amerikanske versjoner av utenlandske filmer. Det viser bare hvor intolerante de er til ukjente skuespillere og utenlandske filmer. De tror rett og slett at de filmene ikke er gode nok. Det er iallfall slik det virker på meg. Det er en fornærmelse ovenfor norsk filmindustri. Denne artikkelen beskriver meget godt hva jeg og sikkert mange andre synes om amerikansk filmindustri i mange sammenhenger. Målgruppen for artikkelen er ganske åpenbar, mener jeg. Den er skrevet for filminteressert ungdom.

 

Hva gjør denne artikkelen aktuell nå?

Siden den amerikanske versjonen av «Jakten på nyresteinen» kommer NÅ er den aktuell NÅ, men også fordi norsk film i det siste har vært i sitt ess. Gode mottakelser både i inn- og utland. Og jeg vil bemerke at dette temaet er et godt diskusjonsemne for faget mitt.

 


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

krk
07.11.2007 21:06

Bra!
4
anbefalinger
Det er bare sånn amerikanerne er!
Dessuten hermer Norge og andre land mye mer etter Amerika enn omvendt.
Man må se en sak fra begge sider skjønneru!
O.o

Aafkcrazy
06.09.2012 10:35

Bra!
3
anbefalinger
Veldig bra skrevet!  Smile :-\)


11.10.2006 18:09

Bra!
2
anbefalinger
BRAAAA


04.04.2005 10:49

Bra!
1
anbefalinger
bra tror jeg har ikke lest den, da dette dritt

Christian Johansen
25.04.2006 20:44

Bra!
1
anbefalinger
Stor mangel på tekstbinding, dårlig underbygging av de fleste påstandene, ulogisk rekkefølge, og et par selvmotsigelser innimellom.
Ellers middels ok.


19.05.2006 21:03

Bra!
1
anbefalinger
ræva

hm
10.09.2006 14:49

Bra!
1
anbefalinger
javell, men at amerikanerne hermer etter oss er vel ikke så viktig? vil heller skrevet en artikkel om at Norge er på god vei til å bli lille-USA. det er vi som hermer og kopierer her.

redgyr
11.10.2006 18:10

Bra!
1
anbefalinger
men det er vel heller omvendt

bobla
16.10.2006 18:53

Bra!
1
anbefalinger
Mangler begrunnelse, litt "hakkete" å lese.. Og eksemplene var ikke for mange...

...
09.03.2016 12:14

Bra!
1
anbefalinger
rasist *^*

g4g
24.10.2006 16:59

Bra!
0
anbefalinger
det er omvendt ja


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.011 sec - 1 pageviews