Søk i stiler
 

Snus


Litt om snus og dets skadevirkninger.
Sjanger:TemaoppgaveLastet opp:30.05.2002
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Tobakk
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Snus er finmalt tobakk i pulverform. Det finnes tørr snus og våt snus. Tørr snus blir kalt nesesnus, og våt snus blir kalt munnsnus. Munnsnusen er vanlig i de skandinaviske landene. Våt snus inneholder vann og selges og oppevares derfor i esker. Snus og skrå blir også kalt spyttetobakk.

Snusens historie
Snusens historie er gammel og går helt tilbake til det franske hoff i Katarina av Medicis tid. Snusdåser av gull og sølv var ofte fyrstenes gave til hverandre.

 

Men først på 1800-tallet ble snusen vanlig i Sverige. De tre første fabrikkene var i Göteborg. Siden den gang har det kommet mange fabrikker i Sverige. I Norge finnes det der i mot ingen fabrikk enda. Sverige eksporterer nesten bare til Norden og USA først og fremst fordi snusen har blitt ulovlig i alle EU-land uten om Sverige og Danmark.

Snus inneholder
Mørke og sterke tobakksorter.
Denne tobakken blir tørket og malt, den blandes med vann, salt smakstoffer (krydder, parfyme, glyserin og kalsiumbikarbonat) snusen inneholder også pottaske. Snusen blir da en fuktig, mørk masse. Snus er sterkt alkalisk, surhetsgraden er høy og ligger på mellom 8 og 9,5.Dette viker etsende på tannkjøttet.

 

De små skadene
Pågrunn av at snus virker etsende på tannkjøttet, får man ved bruk av snus små sår og tydelige sprekkdannelser i tannkjøttet. Det kommer ubehagelig lukt fra munnen. Har du bare snust rundt et år forsvinner disse skadene i løpet av et par ukers tid. Har man der i mot snust i mange år, forsvinner disse skadene ikke. Ved å snuse risikerer man å bli nikotinforgiftet, da føler man seg uvel, og skjelven. Man blir blek, kaldsvetter og må kaste opp.

 

Skadene i tannkjøttet
Man får lett betennelse i tannkjøttet ved bruk av snus. Tannkjøttet reagerer med å trekke seg unna tennene. Tannhalsen er normalt dekket av tannkjøttet. Når man snuser kommer tannhalsene til syne. Dette medfører lett "ising" i tennene.

 

Har man snuset så lenge at tannhalsene har blitt synlige er det for sent. Tannkjøttet vil ikke gå tilbake til det normale hvis man slutter å snuse. Tannhalsene forblir lange og blottet, Ved videre snusing kan snusen gå løs på festet for tennene, og tennene kan rett og slett løsne.

 

Snus og sport
Mange unge idrettsutøvere snuser seg ut av form. Det er fordi nikotinet i snusen gjør at blodårene trekker seg sammen. Da øker motstanden mot blodstrømmen og blodtrykket stiger. Høyt blodtykk belaster hjertet ekstra, og man får følgelig dårligere kondis .Særlig inntatt snus like før eller under konkurranse fører til at hjertets pumpekapasitet blir mindre. Nervesystemet er følsom mot nikotin. Det er derfor man får snusrus, nikotinet reduserer impulshastigheten i nervene. Refleksene blir langsommere.

 

Ulemper med og snuse
* Svakere muskler
* Redusert muskelmasse
* Nedsatt utholdenhet i musklene
* Mer smerter i musklene i trening og konkurranse
* Oftere krampe
* (Kreft)
* Snus har et høy innhold av kreftfremkallende nitrosaminer
* Snuseren risikerer dermed å få kreft i munnhulen.
* Kreften i munnhulen oppstår der "prisen" blir lagt.
* Hvite flekker og store sår i munnhulen kan være forstadiet til kreft.
* Snus øker sjansen for kreft i andre organer i kroppen. På grunn av det høye innholdet av kreftfremkallende stoffer.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Ronny
17.10.2006 02:11

Bra!
14
anbefalinger
hey folkens!.. Jeg har snuset i 6 år og har ikke fått større skade enn at leppa har blitt ekstremt svær.. dvs. at det er ikke tannkjøttet som trekker seg unna, men der du legger "prisen".. Dette har sjedd hos meg og jeg har funnet ut at nå er det nok. Jeg har klart å holde meg unna snus i de verste ukene (de 2 første).
Ellers så har jeg klart merket skader på muskler og ledd. Itillegg så har mange damer unngått meg ved bruk av snusen. Tenk litt på det, dere som er gutter. At det er veldig få jenter som vil ha en gutt/mann som bruker snus.
Det å bruke snus 24/7 i 6år.. som jeg har gjort. Det anbefales ikke, men klart. Jeg vil ikke si at alle som snuser skal slutte... Dette får dere bestemme selv.

Det å si at man blir fetere av snusen er rett å slett feil. For bruken av snus tar mer knekken på leddene og musklene.

"Lyst å slutte, men klarer ikke?"
------------------------------------------
De- t å slutte med snus er en vanskelig prossess. Jeg selv vet nøyaktig hvordan det er, og det er neimen ikke lett. Folk som har snuset fast over lang tid kommer iallefall til å slite, akkurat som meg.

Det som kan skje når man prøver å slutte (iallefall som jeg har merket) er....
1. At man kaldsvetter.
2. Synet kan bli forstyrret
3. Du kan besvime.
4. Du blir fort trøtt.
5. Du kan bli lett hissig, få fort vondt i muskler/ledd og det kan gå utover noen du er glad i.
6. Du spiser mye mer, og du kan fort legge på deg (Dette er viktig at du behersker om du redd for å bli fetere).
7. Du kan bli svimmel.. noe som gir seg kjapt.
8. Søvnløshet er feil, men du får ikke hvilt kroppen slik som du gjorde når du snuset. Selv om du sover godt, så kan du være meget trøtt når du våkner.
9. Du blir tung i hodet - Siden nikotin og andre stoffene som har forgiftet deg forsvinner sakte.
10. Du kan bli rastløs til de grader, pga at hjernen/kroppen blir såpass forstyrret.

+ flere ting som jeg ikke kommer på. Men!!! Du kan fort sprekke og bare legge en pris under leppa, fordi det er godt og en vanesak.
Dette er da selvfølgelig ingen uvanlighet og kan skje mange ganger.

"Hva gjør du om du sprekker?"
------------------------------------------
Hvis du skulle få problemer allerede etter 4 timer uten eller mindre.. så er det på tide å gjøre noe annet og ikke tenke på snusen. Gjerne få noen (helst jenter til å si noe du ikke forventer - "Se til helvete å slutte!!!" E.l.). Da vil dette ligge i tankegangen din i mange timer etterpå.

Om du ikke vil slutte (eller gir faen), så vil jeg også nevne følgende:
- Du kan miste dine gode venner.
- Du kan miste jenta du kanskje ville ha (om du er gutt).
- Du kan få problemer med å få jobb (om du ikke har den du vil ha)
- Mange vil se ned på deg, pga at du bruker snus.

Til slutt vil jeg si/skrive:
-------------------------------

Lykke til, til alle som vil slutte!  Smile :-\)

daniel sønstebø
10.08.2006 20:27

Bra!
10
anbefalinger
har nå lest at snus er like fårlig som cola jeg da

Raggan'n
06.06.2004 21:51

Bra!
6
anbefalinger
Jeg har snuset i mange år men det har ikke sjedd noe enda.. Det er ikke så farlig som alle skal ha det til!

charlotte
10.07.2004 01:45

Bra!
5
anbefalinger
jeg snuser så mye jeg vil, det er digg, hvorfor skal alle synes d er farli.. jaja.. snus er ikke ut

general
08.04.2006 01:42

Bra!
5
anbefalinger
fy fan snus e gått æ tar meg opptill 15 priser vær dag og d e en ren nytelse og kjenne den gode smaken av tobakk og den herlige svi følelsen i munnen en ren nytelse bare som d er sagt

Snus
15.06.2004 03:23

Bra!
4
anbefalinger
Det er forsket på snus og kreft. Det er ikke et eneste tilfelle der man kan dokumentere at kreft skyldes av snus.

Snus er godt
25.11.2005 23:49

Bra!
4
anbefalinger
jeg Elsker snus som F*** og røyk er vondt , snus er best og godt som f***. Mvh G16 oslo (vålerenga) ps jeg har brukt snus i 4 år.

roonay
26.01.2008 08:59

Bra!
4
anbefalinger
haha ler godt når jeg ser uvitende snusbruker si at ikke snus skader tannkjøttet. hadde dere sett bildet av tannkjøttet mitt eller rettere sagt der det sjulle ha vært tannkjøtt så hadde dere sluttet på flekken. det må som regel no drastisk til for at folk skal slutte. fåtallet slutter før skaden har skjedd.

Siri
17.09.2012 22:02

Bra!
3
anbefalinger
jeg var dum å begynte å snuse i russetiden og bare etter seks mnd merker jeg at kondisjonen min har blitt veldig mye dårligere! Før løp jeg 8km uten problem nå orker jeg såvidt 3km. Jenter får kanskje lettere dårlig kondisjon og smerter i muskler og ledd enn gutter, siden jeg kjenner flere gutter som snuser og driver med aktiv sport uten problem. Jeg vil anbefale og slutte selvfølgelig, selv benytter jeg anledningen når jeg flytter til England for å studere til å kaste snusboksen. Snusen sitter trygt under leppen i det jeg skriver dette, og jeg vet det kommer til å bli veldig vanskelig å slutte siden jeg er et skikkelig vanedyr. Jeg ønsker alle som har viljestyrken nok til å slutte med snus lykke lykke til! (og til meg selv, det trenger jeg)

snuuuuuus
24.08.2004 10:26

Bra!
2
anbefalinger
fløtt dæ, uruttis. Gje mæ snus i leppa. Blelelelelelele


04.12.2004 01:46

Bra!
2
anbefalinger
det er jo bare å bytte sted i kjften , trenger ikke ha snusen på samma sted hele tia , snus er relax ,. mye bedre enn røyk .

Dr.Hege
22.06.2006 03:52

Bra!
2
anbefalinger
-Svakere muskler
-Redusert muskelmasse
-Nedsatt utholdenhet i musklene
- Mer smerter i musklene i trening og konkurranse
-Oftere krampe ,
dette skyldes at nikotin paavirker blodets oksygenopptak.Det vil mao si at evnen minsker,og mindre oksygen blir dermed tilfoert musklene.Resultatet av dette blir da oekt fare for skader etc.For de av dere som lurer dere selv til aa tro at snus er ufarlig-raader dere til aa feks snakke med legen deres eller annet helsepersonell.Da foreligger alle fakta,og dere er bedre i stand til aa foreta det et valg om dere vil fortsette aa snuse eller ikke.Pro/kontra...Lykke til!

jølle
04.08.2007 21:12

Bra!
2
anbefalinger
General EIER


13.06.2008 13:58

Bra!
2
anbefalinger
Vil bare si en ting, jeg håper dere tar dette direkte til hjertet & hjernen.
Dere som driver med tobakk ER NOEN FORBANNA TAPERE  Very Happy :-D

Jeg ler & spytter på sånne tapere som dere. Få dere et helvets liv  Very Happy :-D

Snuser som har nådd snart 5 år.
02.03.2012 23:59

Bra!
2
anbefalinger
Tannkjøttet mitt ser helt forjævlig ut, jeg blir helt gal av å tenke på at tenna mine faktisk har begynt å løsne litt. Kanskje hjernen min spiller ett puss? Hvertfall så slutter jeg etter den siste porsjonen i min Nick & Johnny Radical Red. Værste snusen som finnes. Blir bare klein.
Gruer meg til de 2-3 neste ukene  Smile :-\)

w00t?
27.07.2004 10:36

Bra!
1
anbefalinger
`Hvorfor skal plytselig snus gjøre musklene svakere?! det nevnes ikke engang bortsett fra i oppsumeringen!


24.08.2004 10:28

Bra!
1
anbefalinger
Grått ike merr, dudududu

Bettis
07.03.2005 13:12

Bra!
1
anbefalinger
Jente her ja og har snusa i flere år, men fast daglig i 8 mndr etter at jeg sluttet å røyke. (og her snakker vi storforbruker av snus altså) Det eneste jeg har merket er tannkjøttet som har trekt seg litt opp men det er jo ingenting i forjoldt til deg som røken gjorde mot meg. I andre undersøkelser sies det at snus er like ufalig som kaffe. En kan jo få kreft av gullerøtter også. Hva skal vi gjøre? slutte å putte ting i munn? Rest my case. Tar en prell jeg.

Alex
04.04.2005 10:41

Bra!
1
anbefalinger
jeg har snusa i 5 år nu, å har ingen skader... jeg går idrettslinja å har ingen vanker ang kondisjon eller muskler... skal dere legge ut påstander om musklene osv som blir svekket vil jeg gjerne se bevis på d... BS (Bull Shit)

snus mumrikken
25.05.2005 13:56

Bra!
1
anbefalinger
Jeg bruker snus, og har brukt det i 2 år. Har ikke noe problemer med det.
Min tannlege sier at jeg ikke har noen synlige skader i munnen.. bare tull det med at snus kan virke kreft fremkalende, for det kan alle ting. Snus er digg...

bønna
17.06.2005 03:50

Bra!
1
anbefalinger
Har snust over 1 år nå. Har ikke fått noen synlige skader på tannkjøttet i det hele tatt. Det med at man mister muskel masse av snus er bare tull. Jeg er 17 år gamel og tar 100 kg i benken lol Smile :-\) Snus er bare digg. Man får dårligere kondis da. Men hvem faen bryr seg om det når snus er digggggggggggggg. Skruf sterk og general eier!!

LOL
20.06.2005 02:55

Bra!
1
anbefalinger
Røyk e så JÆVLI mye bedre enn snus... Ka i faen ska man me måll i kjeften

Røyk er godt
08.03.2006 01:32

Bra!
1
anbefalinger
Røyk er godt, ingenting er som å rulle seg en tjukk og feit Rød 3 om morgenen til kaffekoppen.

Snus er VELDIG godt;P
08.03.2006 01:36

Bra!
1
anbefalinger
Jeg har snuset i snart 6 år, samma gammla general'n. har hverken fått dårligere kondis, muskelproblemer, kreftsymtomer eller noe annet dritt. Stå på snusere, ikke la noen andre fortelle dere om hvor farlig det er med mindre de har opplevd noe sånt sjøll.

Heia Bodø\Glimt Very Happy :-D

Bull
27.03.2006 19:10

Bra!
1
anbefalinger
ehm. Denne artikkelen er ikke troverdig. Faktasjekk? "Snus er sterkt alkalisk, surhetsgraden er høy og ligger på mellom 8 og 9,5.Dette viker etsende på tannkjøttet." Selvmotsigende!

General-Ruler
07.06.2006 19:58

Bra!
1
anbefalinger
Dette har vært diskutert i laaaaang tid.. Ikkesnusere finner på dårlige grunner slik som at "forskere har bevist mage ganger.....bla bla bla".. Vi snusere vet at fakte er som følger: Det har aldri vært klart å bevise at snus gjør noe annet enn å farge tennene våre.... Slå ned røykerne, spander drikke på snuserne og til slutt, heng sossissene som ikke bruker noen av delene

Mr. Bleiesnuser
24.06.2006 20:39

Bra!
1
anbefalinger
Altså, snus er direkte herligt og kan ikke tenke meg noe annet enn det. Røyk er ut og gir dårligere helse enn snus. Snus er ikkje sosialt sjenerende (fyre opp en røyk overalt kan være ekkelt) og snus er slik at man bare kan slappe av og nyte inniblant. Etter jobb og etter en hard kveld så er det behagelig med en Bakt en fra general i kompani med en deilig, lakrisaktig snusting kalt Oliwer Twist !!!
Ikke røyk. Det er farligt, ekkelt og direkte flaut ! Ta en snus under leppa og si hadet bra til verden for 2-5 minutter  Wink ;-\)

BiohazarD
09.08.2006 04:54

Bra!
1
anbefalinger
Snus ftw


18.05.2008 21:13

Bra!
1
anbefalinger
Hei. Jeg har snust siden november i fjor og er litt redd for skadevirkninger. for meg er det ikke noe problem å sluitte i det hele tatt men jeg liker det veldig godt og alle kompisene mine (og venniner) snuser. har vurdert lenge å slutte men så måtte jeg bare lese om skadevirkninger først... hvis det ikke er så farlig så er det vel greit at jeg fortsetter? det eneste jeg er redd for er tannkjøttet som trekker seg tilbake  Smile :-\).

"Skruf Sterk Porsjon FTW!"

BRANN


30.04.2009 23:02

Bra!
1
anbefalinger
Snus er godt! Jeg er ei jente som snuser, fordi jeg liker det. skal du snuse, må du like det  Wink ;-\) Bare tragisk å snuse for å være kul ol.


24.08.2004 10:28

Bra!
0
anbefalinger
Grått ike merr, dudududu

Anonym
19.09.2004 02:22

Bra!
0
anbefalinger
Selvfølgelig blir ikke tannkjøttet skadet!? Det er helt logisk... spiller du mye gitar får du tykkere og sterkere hud på fingertuppene, det samme med tannkjøttet, det blir sterkere. Men i begynnelsen kan man kanskje få sår og slikt, men det repareres fort og blir dermed sterkere. Kroppen vår er slik, det skal mer enn snus til for å ta knekken på oss.

-LykkeLise-
26.10.2004 15:02

Bra!
0
anbefalinger
Jeg blir litt sjokkert når jeg leser alle "skadene" snus kan føre til..Men allikevel får jeg ikke helt meg selv til å tro på det. Jeg er selv jente og har snuset i 2,5 år nå, har ikke fått noen av skadene, men man burde vel ikke være for naiv! Jeg tror ikke vi tror det, før vi får se det! hmmm..litt skumelt å tenke på, er det ikke??

Kjell-Inge
04.11.2004 12:25

Bra!
0
anbefalinger
I avsnitte ulemper med å snuse ser jeg en del interessante teorier.
kunne godt tenke meg å vite hvor jeg kan finne kildene du har brukt til dette.

atle
26.04.2005 12:27

Bra!
0
anbefalinger
det e bærre de to første gångan man bi svemmel a snus, å kanskje begynn å spy.

Acid Burn
22.07.2005 16:35

Bra!
0
anbefalinger
Snus er tilsynelatende det beste innen nikotin. Man tar seg eijn pris og nyter den friske smaken av tobakk. Er det noe gale med det?!?!?!? Åpne auene deres!!! Der ER fornuftig å snuse. Hva anna skal man ha forran TVn ein sein lørdas kvell etter maten? Men nå skal e ha meg ein pris av min favoritt ettan. Snakkes!!!!

olangmyr
22.07.2005 16:40

Bra!
0
anbefalinger
I forhold te Ettan, Catch, Probe (Whiskey), Røda Läcket, og mange andre, smaker General betydelig dårligere... Jeg personlig anbefaler blant anna Ettan, som er ganske god og bake... Dere må prøve nye Skruf: Tranbär også. Fordelen med Skruf:, er at den inneholder en betydelig større mengde nikotin, fordi konsentrasjonen av blader fra tobakksplanta er mye høyere enn i tilsvarende snusprodukter..... Snus smaker forrhoilngamæ sabla gøtt.!!!!

jaujau
22.07.2005 16:41

Bra!
0
anbefalinger
jaujau, heilt enig


23.08.2005 18:23

Bra!
0
anbefalinger
satan eg blir skuffa når eg ser de opplysningene oppfor. d går faen ikkje an å få kreft av snus, forskere har aldri klart å bevisa d. snus stepper inn for snop. snus e den sanne nytelse, har snust i 3 år, alt fra general t skruf, grovsnus og gøteborgs rape'. snus ødelegger faen ikkje kondisjon, har merka null forandring. uten snus får du ikke mus. satan snus e faen najs!!!

buge
09.09.2005 00:55

Bra!
0
anbefalinger
helvede kara, sjååå på ditta, e dykkar avhengige av slikt gummidruss oppji leppjå? dåkkår e pinamegdausen sjuke i håvane dåkkårs, da bler jo tatt skade av dinna helvettes snusen da, tskjønner itsjhe dåkkar d, da finnas plenti av vitenskaplege bevisar som seje at snus tar lika mykje skade så ein røyk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! brenn

LavVa
09.09.2005 00:59

Bra!
0
anbefalinger
snus er digg uanZ va andre sier....er e9 m at snus bytter ut snop, istedenfor å kjøpe 60kr snop i uka..kjøper man seg en snus boks Wink ;-\)....og får en større opplevelse utav d!!HaeHheAHE... "buge"....du har'ke noe her å gjøre...så pizzav!!! men til dere andre snusdiggere....fred ut! snus e kult!

Generalen
01.10.2005 20:51

Bra!
0
anbefalinger
SNus e noe av det diggeste som finnes! KAn ikke leve uten Wink ;-\) ALT e farlig, og snus er langt i fra det farkligste du kan putte i kjeften. Har snuset i 2 år no,. Har like bra konis, like bra tannkjøtt og like bra tenner!!
General er den gamle gode traveren, men akkurat no sitter eg med en deeeeeeilig Skruf som gir den beste effekten av snus.
Skal ALDRI slutte å snuse...


06.10.2005 00:13

Bra!
0
anbefalinger
Må si at skruf og general er de beste sortene av snus du får. Har snusa i 2 år. Og ingen skader .. En gang for alle snus er ikkje farli!!!!!!

Råny
25.11.2005 21:22

Bra!
0
anbefalinger
Yeeey heilt e9 snusere. Einaste problemet jeg har hatt med snus er når en skal få damer på kroken. synd ikke alle damer er like begeistret med snus læppa. Så har jeg litt halsbrand problemer av snus. snuset i 3år har litt gulaktige tenner bare og bake fingrene er litt brune. Det jeg er redd før er ikke alle plagene som kan få. Men det har gått rykte om at prisen på snusa kommer til å stige til nermere 100kr=( håper det er BS . Ingenting er som snus etter frokost og kaffi.

Dere må bare prøve snus, blandet med desse nye oliver Twist. Gjør en ekstra god smak, men blir litt dyrere. Stå på snusere! Smile :-\)

n00bs
24.07.2006 21:05

Bra!
0
anbefalinger
Jeg vil bare si at jeg ønsker alle dere trangsynte snusere lykke til i livet. Jeg ønsker at dere fortsetter å snuse, og røyk gjerne en del også. Skyll det ned med litt alkohol og noen piller. Dere er jo tross alt mennesker dere også.. bare ikke så lenge.

Herregud, jeg er ikke noe helgen jeg heller. Heller nedpå med cola, smører på med majones etc. Men jeg klarer ihvertfall å innrømme at det jeg gjør er usundt. Jeg vet i hvertfall at det øker faren for diabetes, fedme, økt kolesterol, hypertensjon etc. Jeg har heller ikke blitt feit eller diabetiker, men jeg er ikke så dum i toppen at jeg fortrenger at det KAN skje.

Synes det er helt patetisk å høre på folk som ikke klarer å forholde seg til at det de driver med er usundt og regelrett farlig.

Jeg har sluttet (nesten) med å oppfordre folk til å slutte med røyk/snus. Folk er for hjernevasket. Dessuten har industrien, og til deres store glede, også samfunet gjort disse tingene kult og tøft. Skulle bare latt evolusjonen virke her. Synd at mine skattepenger går til å behandle idioter, og bra dere betaler litt mere skatter på narkoen dere kjøper.

Kjenner en som spurte en fyr hvordan han klarte å slutte å røyke.
"Nei, et slag gjør susen"
Godt sakt.

Lykke til i livet.

hey
13.12.2006 14:57

Bra!
0
anbefalinger
alle her sier at snus ikke er kreft fremmkallende... det er det, man kan få kreft i bukspyttkjertlen. det kan væree dødlig viss det sprer seg.. men det er ingen stor sjanse for det! så snus i vei mine venner Razz :-P

doodle
16.12.2006 12:23

Bra!
0
anbefalinger
all denne snakken oim snus fikk meg til å ta meg en deilig GENREAL!!!!! i love that shit

moppe91
16.03.2007 00:42

Bra!
0
anbefalinger
snus e driiit digg!!! sitter no med en havy general løs... General og skruff e de beste!!!

Asker92
27.06.2007 15:49

Bra!
0
anbefalinger
jeg har snust i underkant av 2 år kanskje i 1 og et halvt.
Men på den korte tiden har jeg allikevel mistet cirka 1 cm med tannkjøtt på begge fortennene og cirka 0,5 centi på tennene ved siden av =(

jeg tror skader av snus varierer VELDIG fra person til person.
Jeg MÅ slutte med det med mindre jeg vil få gebiss til konfirmasjons gave !

Vil bare si til alle dere som snuser og merker at tannkjøttet begynner og få sår ved tannkanten og merker at det begynner og trekke seg tilbake, SLUTT før det er for sent !

Jg er fullt enig i at Snus er Utrolig digg og avslappende. Men det har sin "pris" !

Skruf
31.12.2007 11:10

Bra!
0
anbefalinger
det er inge tvil om at snus er helsefarlig, men som sagt er det masse som er helsefarlig. jeg er enig med n00bs her, men samtidig vil jeg si at det med cola og majones og slike ting er helt allminelige ting som omtrent alle gjør. snus er betydelig mindre brukt enn cola og slikt. selv har jeg snust i over et halv år, sitter for øyeblikket med en Nick&Johnny prell. men allerede etter dette halvåret merker jeg at snuseffekten er blitt døvere. skruf sterk, nick&johnny sterk og slike har nesten ingen effekt, ganske kjipt egentlig. men innimellom kan snus være driit digg.  Very Happy :-D

else
06.03.2008 12:14

Bra!
0
anbefalinger
har bare snus 4måneder. Føler jeg ikke er avhengig, og jeg tenker det kanskje er like greit å slutte nå. Er dyrt og kommer sikkert til å skade meg. Hadde det bare ikke vært så inn i helvette deilig hadde det vært lett. Faen


26.07.2008 16:45

Bra!
0
anbefalinger
hei jeg er nikotinforgiftet nå med jeg har holdt meg unna snus i en uke føler meg ikke bedre hvor leng kan man være nikotinforgiftet. håper virkelig eg får et svar. holder på og bli gal av dette.

kaptein sjøvann
26.01.2009 23:38

Bra!
0
anbefalinger
Jeg snyter meg i deres retning, dere som sier at avvenning av snus er vanskelig! Det handler om å ha baller av stål og viljestyrke. Jeg sender også min avføring i deres ansikt, dere som sier at folk som snuser er teite og svake mennesker, dette er rettogslett feil og du som sier dette burde vaske deg i sjøvann!

Harald stenberg
29.01.2009 13:43

Bra!
0
anbefalinger
Eier av swedish match!

snusfri
09.03.2009 21:01

Bra!
0
anbefalinger
Nå har jeg vært snusfri en uke, det er nesten som en narkotisk avhengighet. Det er beinhardt å slutte med snus. Man må gjøre det 100%, og kutte det helt ut. Jeg kan kanskje holde ut en uke til, men hvis ikke abstinensene slutter å irritere hjernen min blir jeg gal. Hadde jeg visst hvor avhengig jeg ville blitt av snus, hadde jeg ALDRI begynt!!!! Fasiten skal være å holde ut 2 uker, da skal all avhengighet være borte fysisk  Razz :-P

General Snus
20.03.2010 22:50

Bra!
0
anbefalinger
Stå på alle snusere! Finnes ikke noe sunnere her i verden, nå skal je baka meg en skikkelig going! keep on snusing Smile :-\)

Jon E
06.05.2010 07:32

Bra!
0
anbefalinger
Her var det mange klovner...

eirik syvertsen
08.06.2010 23:03

Bra!
0
anbefalinger
dr.hege!
Satan du er på bærtur, nikotin senker ikke blodets oksygenopptak,men strammer blodårene, som fører til litt høyere blodtrykk. sjekk fakta før du skriver,jævla wannabe-doktor.

eirik
08.06.2010 23:07

Bra!
0
anbefalinger
btw så står røyking for over 5 millioner dødsfall årlig, der røyking alene er dødsårsaken, mens enda er det ingen bekreftede dødsfall av snus.


08.11.2012 09:40

Bra!
0
anbefalinger
I'm so pretty!!!!!! love my life!!!!


05.03.2014 14:46

Bra!
0
anbefalinger
Snuste eit par general ekstra sterk long her om dagen men fekk eit sår under lippa på tannkjøttet så eg ska slutta


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.033 sec - 1 pageviews