Søk i stiler
 

Noreg for Nordmenn


Ein stil om å være litt annerledes.

Karakter: 5+

Sjanger:EssayLastet opp:22.05.2002
Språkform:NynorskForfatter:Anonym
Tema:Rasisme
Verktøy:UtskriftEg sit framfor vindauget i stova. Tel bilar som passerer blokka eg bur i. Fører nøyaktig statistikk over kor mange bilar av kvart merke, og modell som passerer. Det kunne ha blitt ei bra veke, og VW var soleklart på topp. 239 bilar der 89 av dei var Golf og 78 Passat. Flest blå og grå. Gjennomsnittet av passerande bilar denne veka vart berre trekt ned av den "forbanna" søndagen. Det hadde sikkert vorte rekord om ikkje den hadde vore til.

 

Det går ei eldre dame nede i gata. Dei bleike lysstrålane frå gatelyktene blir reflektert i det kvite andletet. Håret er tydelegvis farga til ein mørk brunfarge. Tydelege furer er rissa inn i det gamle og ikkje minst herja andletet. På skuldera hennar har det ein gong vore ei elskande hand. Men den er borte no. Vart påkøyrd av ein svenskregistrert bil for nokre år tilbake. Eg går ut frå at bilen var stolen av utlendingar.

 

Lengre nede i gata kjem ein svart mann frå eit eller anna land utanfor Europa. (Sikkert Pakistan). Han går med ei hand nede i lomma og ei heng slapt ned langs sida hans. Som ein tynn bære-pose frå Rema 1000, utan innhald.

 

No til dags kjem det invandrarar til Noreg heile tida. Med fly og ubåtar og eg veit ikkje kva. Dei er frå Pakistan, Zulu, Kenya eller kva no dei landa heiter. Svarte som sot. Kjem her for å utnytta skattesystemet og voldta damene våre. Akkurat slik som så mange andre her i landet gjer. Men når dei er norske, så gjer det ingen ting, for det er deira eige heimland.

 

Kvar gong ein utlending går ut av ein norsk butikk, så pip alarmen. Utan unntak skjer det, skal me tru tabloidavisene. Og det gjer eg jo så gjerne. Høyrde ein gong om ein pakistanar som vart stoppa av ei vakt. Under jakka hans var det ein videospelar og 2 datamaskinar. Makan til å vera frekk! Det ville ikkje ein real nordmann ha gjort.

 

Nede på vegen er dama i ferd med å gå forbi blokka mi. Innvandraren ser eg ikkje. Han er kamuflert av den mørke natta, og utnyttar vel sjansen til å urinera på huset til ein nordmann. (Han nyt vel kvar dråpe!) Og eg veit at han er der ute framleis. Jaktar på byttet sitt. Hoppar frå skugge til skugge. Pønskar ut korleis han kan gå til åtak utan at den andre merkar noko.

 

Det står tydeleg for meg at innvandrarar ikkje eig samfunnsånd. Stel alt dei kjem over. Til og med bilar.

BMW kabrioleen som Kari og Ola Nordmann har kjøpt kontant på ein dyr butikk. "Krusar" rundt på feil side av vegen i 190 km i timen, utan og verta tatt. Viss f.eks. ein norsk politikar hadde gjort det samme, hadde han "angra" bittert og aldri gjort det igjen. Og når dei ein av "dei nye landsmennene", som det heiter på fint, er så uheldig at dei krasjar bilen til Kari og Ola, så klagar dei attpåtil på det norske helsevesenet: "Oss behandle verdig dorlig", seier dei kansje på norsk-pakistansk dialekt. Som om det er noko betre der dei kjem frå.

 

Zulu-krigaren er snart oppe ved sida av den eldre dama. Eine armen planta i lomma. Har han ein revolver? Eg veit ikkje. Kan hende. Ser ikkje så mykje frå min synsvinkel. Han bøyer nakken og gjer seg klar til åtak. Men han går ikkje til åtak. Går berre forbi slik som vanlege norske folk plar gjera. Eg trur eg ser syner!

Den gamle grip om stokken (med is-brodd) og gir seg til å slå laus på mannen. Han fell i bakken, men gamla gir seg ikkje.

 

"2 dager etter"

Sit og les i avisa. Då ser eg det. "Einarma Somalier slått ned på open gate! Les meir meir om hendinga side 5". (VG)

 

"Somalieren som vart slått ned igår, mista den eine armen av ei landmine for 2 år sidan. Men denne gongen var det blind vald som ramma mannen. Han har store smerter i armen og har kutt i magen som minner mykje om knivstikk. Kjelder innanfor politiet seier at "gjerningsmannen" skal vera ei norsk dame i 60-70 års alderen. Politiet står nesten utan spor i saken".

 

Tenkjer. På innvandrarar. Ein sjuk tanke går gjennom hovudet mitt. "Kansje eg tok feil når det gjaldt utlendingar?" Eg legg tanken frå meg nesten før den er laga. "Faen ta dei alle saman!" Ubrukelege er dei alle!

 

Eg skrur på tv’n. Der står Otto Jespersen med "ei utstrakt hand til alle innvandrarar. Nyheter for nye landsmenn." Ler til eg dett tilbake i sofaen og får eit digert hoste-anfall p.g.a mangel på luft. Stakkars "brune jævlar"!


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

monica
24.06.2006 01:22

Bra!
3
anbefalinger
trur du mente å være ironisk, emn det fungerte ikke.. hvis du hadde fått bedre frem ironien ahdde det vært en bra stil.. Kan ikke skjønne at du fikk 5+..sorry

Wollaschpa
20.11.2005 23:30

Bra!
1
anbefalinger
hva gjør deg til et bedre menneske enn en mange utlendinger som både er penere og søtere enn deg, og som er på et høyere intellektuellt nivå enn den dumme assen din.. Bitch, du er ikke verdt mere rompe håra mine, så hvis du har problemer med at folk har en annen hudfarge så kan du flytte til en annen planet

Sten Fredrik
30.03.2006 12:55

Bra!
1
anbefalinger
Hallvard Saxvig, rasister som deg trenger å bli utslettet fra jordens overflate... Ditt rasistiske hat, har ingen positiv innvirkning på samfunnet! Jeg synes du skal respektere dine nye landsmenn for å ha kommet til dette bleike og stive landet. Vi trenger deres arbeidskraft og for å stabiliesere folketallet, din bleike idiot! Du skal ikke prate nedtalende om mennesker som Gud har valgt å gi litt farge og fine ansiktstrekk, i motsetning til deg, som Han har gitt rosa/bleik hud + blondt/hvitt hår og knæsjblå øyne til... Stikk og heng deg!

Hallvard
27.08.2007 14:24

Bra!
1
anbefalinger
Siden folk har tolka stilen så langt bort i natten langt i fra det eg meinte med stilen. 1. eg er ikkje rassist. 2. eg sit ikkje heime og tel bilar... Personen eg skildrar er ein karakter, ikkje meg... Stilen er skrive ironisk, der personen eg skildrar står i klar kontrast til mine eigne meiningar (og hobby). Viss ein tar det eg har skrive bokstavelig vil eg sjølvsagt framstår som rassist. Mulig eg bomma veldig, men fekk i alle fall 5+ på denne stilen, så læraren min skjøna at eg ikkje var eit rassistisk rævhol  Smile :-\) Uansett kjekt at nokon vart forbanna i alle fall  Smile :-\)

MK
25.11.2007 18:23

Bra!
1
anbefalinger
Greit at det er viktig å lese mellom linjene, men når d er et så seriøst tema, så er det ikke lurt å forvente seg så mye  Wink ;-\) Hadde d vært et annet tema, skulle jeg ik ha sagt noe. Men å være ironisk ovenfor utlendinger er d vel bare Carl I. Hagen og FrP som nyter godt av.

martin
11.12.2008 10:26

Bra!
1
anbefalinger
Det er ikke din feil kompis, du bor helt i kanten og sankker nynorsk!

aliM ILOVE POTETER LAND(norge)
11.12.2008 10:37

Bra!
1
anbefalinger
gutten min, bli voksen og reis litt rundt verden. alle er ikke like.
du snakker om (asylsøkere) ikke invandrer!

Arja
09.07.2005 22:45

Bra!
0
anbefalinger
Forstår ikke stilen din i det hele tatt. Det vil vel bety at den ikke er noe bra i det hele tatt.

Jaf
23.03.2006 23:40

Bra!
0
anbefalinger
Ser ut som Hallvard her prøvde å lage kontraster men feilet MEGET.
Rasistisk søppel

?
29.03.2006 17:07

Bra!
0
anbefalinger
Hvilket standpunkt tar du egentlig her?

Anders
03.04.2006 18:28

Bra!
0
anbefalinger
Sten Fredrik, han har et annet synspunk en det du har, det er ikke en grunn for at han skal bli "utslettet".
Jeg er ikke rasistisk men har respekt for andres synspunkter.
Jeg tar imot det den andre personen mener, jeg er uenig og kommer med noe imot og sånn fortsetter det.. Ikke bare si "Gå å dø, du har en annen mening en meg!"
Da sier du det til ganske mange, tror at ca 99,9% av verdens befolkning hadde vært døde hvis de hadde hatt forskjellige meninger en det du har, og jeg sier meninger i flertall. (sånn at du ikke missforstår)

je?
21.05.2006 16:31

Bra!
0
anbefalinger
Dette er et essay, der du skal bruke mye ironi. Kanskje det er dette han prøver å få fram. Hvordan mange nordmenn tenker om innvandrere. Jeg er ikke rasist. Ingen kan for hvordan de ser ut osv.


27.08.2007 14:00

Bra!
0
anbefalinger
Til Sten Fredrik: Les litt mellom linjene...

?
02.12.2010 16:43

Bra!
0
anbefalinger
synes det var litt rasistisk tekst jeg haha, men bra nynorsk  Smile :-\)


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.013 sec - 1 pageviews