Søk i stiler
 

Fra røyksignaler til tekstmeldinger


Stil om forandring innen kommunikasjon.
Sjanger:EssayLastet opp:03.05.2002
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Media og kommunikasjon
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


De ulike måtene og kommunisere på forandrer seg fra dag til dag. I våre dager har vi ufattelig mange ulike måter og kommunisere på. Vi har Internett, mobiltelefon, vanlige telefoner, e-mail osv. For mindre enn hundre år siden tok vi heller sykkelen fatt for å komme i kontakt med andre. I dag er kommunikasjon bare et tastetrykk unna på data eller mobiltelefon.

 

Hva kommer det av at vi har blitt så late? Hadde vi klart å kommunisere på andre måter enn med våre moderne hjelpemidler? Hva skulle vi gjort uten mobiltelefonen?

 

Hjelpemidlene vi har i dag gjør oss automatisk mye latere. Hvem sykler vel 3 km til en venninne i kulda når hun kun er en tekstmelding unna for å møte deg på halvveien. Våre moderne metoder kan vel ha både positive og negative sider. Nordmenn veier gjennomsnittlig for mye, dette er en bivirkning av vår stillesittende livvstil. I stedet for å gå noen kvartaler til møtet med jobben, kan du heller ta det hele over Internett eller med telekonferanse.

 

Hvis du ser for deg oss, moderne mennesker i f. eks er steinaldersamfunn, skjønner vi raskt at ikke mange hadde klart seg. Vi er vant til å fortelle mye vi ikke tør ansikt til ansikt over f. eks tekstmeldinger. Min teori er at vi er nok litt feigere enn folk var før i tiden. Da måtte de snakke med folk, ikke bare ta noen tastetrykk på telefonen. Våre kommunikasjonsmåter blir dessverre bare mindre og mindre personlige. Du kan godt leve et liv helt alene, en data og en mobiltelefon og du klarer deg utmerket.

 

Ja, hva skulle vi gjort uten mobiltelefonen? De som har mobiltelefon virker ganske avhengige. Den er med i bilen, på skolen, på tur, på stranda, ja til og med når vi er på utenlandsferie drasser vi den med oss. Det er gjennomsnittlig rundt 2 mobiltelefoner pr. husstand i Norge og tallet øker pr. år. Barn helt nede i 8 års alderen blir uvitende om konsekvensene kastet på mobilbølgen. Det virker som om vi alle har blitt avhengig av den lille saken som rett og slett gjør mange av oss syke og får en slags kjærlighet til å alltid ha den med oss.

 

Mobiltelefoner og andre former for kommunikasjonsmetoder vi bruker i vårt moderne samfunn har skapt en slags avhengighet. Vi er avhengig av mobiltelefoner og chatteprogrammer på dataen. Det er jo kanskje ikke så rart at vi har latt oss rive med og fascineres av nytenkende teknologi.

 

Vi burde alle vurdere å la mobiltelefonen ligge hjemme en dag, skru av dataen og begi oss ut på en skikkelig fjelltur med venner, god mat og ikke minst kommunikasjon på den gode gamle måten.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

leif
21.02.2006 13:30

Bra!
4
anbefalinger
dette her var meget bra, hjalp meg voldsomt

Fabbe3000
13.05.2004 22:25

Bra!
3
anbefalinger
Knallbra essay, hjalp meg kjempemasse når jeg skulle skrive et  Very Happy :-D


02.06.2004 19:57

Bra!
3
anbefalinger
Jævli bra skrevet!......nå kan jeg endelig slappe av!  Very Happy :-D

Crisp
14.03.2005 19:17

Bra!
3
anbefalinger
Bra essay. Fikk inspirasjon, og hjalp meg til å komme i gang

onkonk
22.02.2006 23:52

Bra!
3
anbefalinger
jeg sier: "koppier - lim inn"

lise
21.09.2005 19:17

Bra!
2
anbefalinger
meget velskrevet!

Ironhide
07.11.2005 10:35

Bra!
2
anbefalinger
Fett, bra skrevet

jjaaaaa
12.10.2006 19:20

Bra!
2
anbefalinger
"ctrl-a,ctrl-c, LIM INN!"  Very Happy :-D ^^

TAA`KK!!!
10.05.2007 19:40

Bra!
2
anbefalinger
nå kan jeg slappe av istedet får å pugge til tentamen!

tord
26.11.2007 17:57

Bra!
2
anbefalinger
mææd bra, en i klassen min kopierte, og får kanskje stryk, yes!!!!

Forfatter
05.07.2008 01:59

Bra!
0
anbefalinger
Hehe, tusen takk alle sammen!  Wink ;-\)

xXslyXx
23.04.2012 12:37

Bra!
0
anbefalinger
takker, nå blir det sååååååååååå mye lettere å øve til tentamen  Very Happy :-D


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.013 sec - 1 pageviews