Søk i stiler
 

Ansvar


Et kort kåseri om ansvar sett fra familiens minstemann sitt ståsted.

Sjanger:KåseriLastet opp:15.04.2002
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Familie
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Ansvar pådrar vi oss etter hvert med åra. Så tidlig som mulig døtter fordeldrene inn både kunnskap og ikke minst ANSVAR.

 

Foreldrene mener vi må pådra oss mer ansvar.”Du har blitt voksen gutt”, er vel en generell kommentar fra de voksene. Jeg har vel hørt det fra far siden jeg var 7. Sto med den grønne capsen som var det endelige beviset på at jeg startet på skolen, min første store dag. Rett før jeg gikk satte far seg ned og ville ta en ”pepptalk”. ”mangnus,nå er det på tide med ansvar, gjør meg imponert nå gutt”, var vel en standarkommentar som han brukte rett før jeg dro. Jeg kikket opp og niket som oftest men var vel aldri helt med i svinga. Han ville jeg skulle være ett år før i utvikling enn de andre. Han mente alt vel men gikk inn på oppgaver som lå ofte to år i forveien,som om ikke skolen er nok. Dem mener alt vel, men ikke alltid blir de slikt vi vil.

 

Ansvar er et ord jeg hører vær eneste dag ved frokostbordet, matbordet og litt sånnn ellers fra bror. Men Samtalen blir da bare mer kjedelig ovenfor meg. Det sies jo at likhetstrekkene arver man, men det å spille interessant når det gjelder ansvar er det vel bare far som klarer. Samtaleemnene går igjen dag på dag. Familien bruker det også som en skyld på meg.” Det er nok minstemann som ikke har utviklet seg helt med ansvaret”, nok en god liten standarkommentar fra far og resten av familien., kjekk å ha på lur når minstemann gjør noe galt.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.16.11.2005 18:27

Bra!
6
anbefalinger
hallo!! hvor har dere hørt at ett kåseri SKAL være morsomt. Det trenger jo ikke å være morsomt, men ja, det er et godt brukt virkemidel (ett godt også). men ett kåseri kan være så trist at man gråter av det eller så provoserende at man blir sint. det er en missoppfatning at det skal være morsomt...

Mari
30.08.2004 15:32

Bra!
3
anbefalinger
hvorfor er dette et kåseri? det var jo ikke morsomt i det hele tatt, det samme med mange av de andre "kåseriene". jeg syns et kåseridikt skal være kort og morsomt!

:)
25.11.2005 10:38

Bra!
3
anbefalinger
Kanskje det ikke trenger være morsomt, men da bør det kanskje være provoserende eller trist?

Else
06.05.2004 19:01

Bra!
2
anbefalinger
Likte ikke dette "kåseriet". Det var jo alt for mye artikkel aktig med litt muntlig preg. Kåseri skal jo være morsomt.

Tine
19.09.2005 08:57

Bra!
2
anbefalinger
Dette var jo rett og slett kjedelig!
Enig med Mari et kårseri skal jo være morsomt, eller ihvertfall ikke søvn drivende.
Men du Mari, et kårseri trenger ikke være kort. Kan faktisk gå over flere sider.
Men det må være morsomt, det var ikke dette!

Mathias
24.04.2006 15:58

Bra!
2
anbefalinger
fin ide, men var ganske kjedelig. kunne lagt inn litt humor. Jeg er lærer og hos meg hadde det med humoren trukket ned veldig.tror du kansje hadde fått en 3 av meg.

Liv
24.04.2006 16:00

Bra!
2
anbefalinger
Ganske enig med Mathias. i et kåseri skal det være humor. Det lærer undom på skole i dag i hvertfall.  Razz :-P

Kai
24.04.2006 16:54

Bra!
2
anbefalinger
Så flink du er. Et av de bedre kåseriene jeg har hørt. Du fikk sagt akkurat hva du mente med fint orforåd også. stå på da shnuppa mi Razz :-P du er flink.  Smile :-\) flinkere enn di fleste, ihvertfall til det jeg mener haha  Razz :-P Razz :-P Razz :-P Razz :-P

andypandy
29.10.2006 14:21

Bra!
2
anbefalinger
selv om et kåseri ikke trenger og være morsomt (selv om det er et bra virkemidel) så var dette rett og slett kjempe drårlig
"det er nok minste man som ikke har utviklet seg helt med ansvaret" ingen sier sånnt ... hvilket ansvar? dette er en klar -3

Maia
10.11.2006 22:27

Bra!
2
anbefalinger
til og med mitt første kåseri var bedre enn dette.. og det skrev jeg på tentamen i 9. klasse..
Kåseriet ditt burde kanskje vært litt lenger og med mer humor, for det er jo det et kåseri er. Du skal gå helt utpå kanten med latterkrampe....

Sammaset
22.05.2013 19:16

Bra!
2
anbefalinger
Jeg må innrømme at jeg ikke leste hele, men dette er IKKE et kåseri, det er et Essay, vanskelig å vite forskjell på - men det er altså IKKE et kåseri.

Åse
25.10.2005 14:45

Bra!
1
anbefalinger
likte dette jeg. har i oppgave å skrive ett kåseri selv å det er ingen lett oppgave! ett bra emne du har valgt,men som de andre allerede har sagt så mangler det kanskje litt humor...Jeg hadde faktiskt vurdert å skrive ett kåseri om DETTE emne selv også??

Kjetil
18.04.2006 22:01

Bra!
1
anbefalinger
Dette var vel litt i det korteste laget. Varier heller litt i setningsoppbyggninga,fordi språket ditt dels er for enkelt. Kåseri innebefatter humor, ironi, overdrivelse. Men takk skal du ha for at du belyste dette for meg( evnet var godt)

David
19.10.2006 11:44

Bra!
1
anbefalinger
Kåseri:
Humor
Ironi
Dikting
etc etc. Men, du MÅ ikke ha humor. Følger dere med i norsk timene i det hele tatt?

Du kan også "dette ut" og så komme tilbake igjen. Snakk om hva du vil!

w-h-a-t!?
13.12.2006 13:10

Bra!
1
anbefalinger
Et kåseri skal ikke nødvendigvis gi en latterkrampe.Pliis!! Men jeg er enig i at det skal ha et snev av humor og ironi. Men ærlig talt. Ikke gå for langt med komentarene deres!

Sannheten
29.10.2018 12:44

Bra!
1
anbefalinger
Virkemidelet humor, er ment som noe som underholder. Det trenger ikke å være morsomt men skal underholde deg, få deg til å lese videre. Du kan skrive på mange måter og fortsatt ver underholdene.


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.029 sec - 1 pageviews