Søk i stiler
 

Narkotika


Beskrivelse av de forskjellige narkotiske stoffene og deres virkning.
Sjanger:TemaoppgaveLastet opp:13.04.2002
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Diverse narkotiske stoffer
Cannabis
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.Hva er narkotika?

 

Narkotika er en felles betegnelse for mange stoffer. Det finnes stort sett 2 typer narkotika og det er, de kjemiske og de røyk-bare.

Narkotika er forskjellig fra alkohol og tobakk fordi det er mye, mye dyrere. Ett gram kan koste hundrevis av kroner. Narkotika er vanskelig å slutte med fordi ikke bare kroppen trenger det men det gir en god rus så narkomanen vil ikke slutte.

Hvis man deler narkotika opp i grupper sitter man hovedsakelig med: sentral stimulerende stoffer som gjør deg mer våken, hallusinogener som gir falske sanse inntrykk, opiumsstoffer som gjør deg avslappet og rolig, løsemidler som sniffes gjennom nesa dette kan gi forskjellige virkninger. Noen misbruker også medisiner.

 

 

Ulike narkotiske stoffer

De ulike narkotiske stoffene deler vi inn i grupper som:

 

Hallusinogener: LSD (lyserg-syre-dietylamid), ecstasy, MDA, PCP, meskalin, psilocybin, (fleinsopp), GHB (flytende ecstasy).

 

Løsemidler: lim, forskningsmidler for maling, maling, lakkfjerner, rensevæske, kokain(pulver)

 

Opiumsstoffer: heroin, opium, morfin, kodein, papaverin

 

Amfetamin: metamfetamin, fetermin(ritonil)

 

Kokain: kokain pulver, kokapasta, crack

 

Cannabis: hasj, marihuana

 

Medisiner som misbrukes: barbiturater: fenemal, cafergot comp

 

Benzodiazepiner: valium (vival, stesold), librum, rohypnol(flunipam), mogadon,

 

Blandinger: paralgin forte

 

 

Bruksmåter og virkninger på kroppen

Bruksmåter: kokain er vanligvis som pulver form og sniffes da gjennom nesa, den finnes også i for som kokapasta og spises da vanlig, kokain finnes også som crack og røykes.

 

Virkninger: kokain er et ”sentralstimulerende” stoff med hurtig og kortvarig virkning. Det øker aktiviteten i nervesystemet og får mennesker til og fole seg våkene og energiske. Dette medbringer ofte søvnløshet og uro, eller oppleves som positivt.

 

Skadevirkninger etter lengere bruk: både trettet og bivirkninger likner på amfetamin. Stoffet gjør at man ikke kjenner kroppens normale signaler om tretthet. Skade virkningene er helt like amfetamin.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

kokaininbase

 

 

Ecstasy LSD og andre hallusinogener

Ecstasy omsettes i form av tabletter og brukes mye på rave partyer. LSD er i pulverform, det løses opp i vann og tas gjennom munnen.

 

Virkninger: hallusinogener har fått navnet sitt fordi det kan gi falske sanseinntrykk. Ecstasy er et sentralstimulerende stoff og vil virke på samme måte som kokain. Spesielt LSD gir en følese av at noe er annerledes og det har uforutsigbare konsekvenser for oppførsel og adferd. Andre hallusinogener gir også et økt aktivitet og følelse av energi.

 

Skadevirkninger etter lengere bruk: den sterke annerledes følelsen gjør at de endrede sanseinntrykk kan gi hallusinasjoner, gjør at reaksjonene kan bli uvanlige. Det er ikke sjeldent med angst å uro panikk og underlig adferd. De ligner mye på amfetamin.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Ecstasy

 

 

Heroin og andre opiumsstoffer:

Opiumsstoffer er mye brukt i medisinen, først å fremst som smertestillende midler, men tidligere brukt mot diare. Før den moderne narkomanien kom på 60-tallet var det en del som misbrukte morfin som legemiddel. Bruken ga sterkere fysisk avhengighet en dagens gate stoffer.

Som gatestoffer kom stoff kom morfin til Norge på 70-tallet og heroin på 80-tallet.

Heroin og morfin omsettes mest som pulver som blandes med vann og settes med sprøyter.

Opiumsstoffene kan også røykes, og som medisin finnes de i form som piller tabbeletter og oppløsning.

 

Virkning: opiumsstoffene demper nervesystemets aktivitet. De fleste akutte virkningene er følge av dette: konsentrasjonsvansker, nedsatt og reaksjonsevne. Pupillen blir små og en kan få treg avføring. De fleste liker ikke virkningene hvis de ikke har blitt lært at de er gode.

 

Skadevirkninger etter lengere bruk: opiumsstoffer gir større sjanse større sjanse for forgiftningsdød det er enda større sjangse for forgiftnings død en i alkohol fordi stoffene må ofte tass med sprøyte er det også en vis infeksjons skadde.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Tørkede opiumsvalmuer

 

 

Løsemidler:

Ved bruk plasseres som regel en klut eller fille vettet av løsemidlet foran nesen. Noen sniffer også pulver.

 

Virkning: virkningen likner veldig på alkohol, men stoffet er irriterende på slimhinnene i luftveien .

 

Skadevirkninger etter lengere bruk: Skadene er fryktelig like som i alkohol .

Skade virkninger for omgivelsene

 

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

løsemidler

 

 

Amfetamin:

Bruken av amfetamin omsettes som pulver gjennom munnen eller med sprøyter. Stoffet har hatt en viss bruk som medisiner.

 

Virkning: virkningen er den samme som med kokain og ecstasy.

 

Skadevirkninger etter lengere bruk: amfetamin gir tilsynelatende større krefter. Det som faktisk skjer er at kroppen ikke marker de vanlige signalene om at man er sliten. Hvis man tar ut mye krefter under amfetamin bruk kan dette ende med en nedtur, i verste fall døden.

 

Fordi amfetamin gir økt blodtrykk, får flere hjerneblødninger som kan medføre invaliditet eller død. Stoffet kan også gi uregelmessigheter i hjertets arbeid, gi blødninger, utløse kramper og øke kroppstemperaturen.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

amfetamin

 

 

Cannabis: 

Hasj er det mest brukte dopet i Norge. Til oss kommer dopet fra sør Afrika. Det røykes, alt sammen.

 

Virkning: de akutte virkningene av cannabis kan oppleves som nokså mild. Ferske brukere pleier er ikke å like virkningene men etter gjentatt bruk kan de venne seg til å like det. Man blir roligere og mer avslappet ved bruk av cannabis.

 

Skadevirkninger etter lengre bruk: cannabis kan gi problemer i luftveiene, og dyreforsøk tyder på at det er mer skadelig for luftveiene enn tobakk. Cannabis kan føre til kreft. Mange fagfolk mener at det fører til psykiske lidelser, men de er ikke helt enige ennå. Cannabis gir sterke avvendings plager hvis man slutter brått.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Cannabisplante

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Harsklumper


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.


01.10.2012 08:51

Bra!
19
anbefalinger
drugs are bad mkay, you shouldnt do drugs mkay if you do drug youre bad mkay


25.09.2012 11:08

Bra!
16
anbefalinger
hei jeg liker kebab liker du kebab?? jeg syntes det er kjempegodt med kebabb  Very Happy :-D

hasj ja... heheh...
28.02.2006 16:18

Bra!
12
anbefalinger
hasj er det beste som noen gang har hent meg...;P ambefales på det sterkeste Wink ;-\)

SicksD
11.12.2005 18:01

Bra!
11
anbefalinger

Hasj er det mest brukte dopet i Norge. Til oss kommer dopet fra sør Afrika. Det røykes, alt sammen. ... ikke sant. men delvis....

LSD er i pulverform, det løses opp i vann og tas gjennom munnen.
FEIL!!!-- Syrelapper.. Kommer i liknende form som ett ark... Så legges på tunga...

Makan til hvor mye feil det er her.. skal du skrive om noe så undersøk det..
Jeg har prøvd alt som er på lista di... og du har ikke peiling på hva du skriver om... Bare så det er sagt... hahaha god damn


09.05.2012 11:02

Bra!
9
anbefalinger
Har noen tips angående foring av kattunger?11.10.2004 02:58

Bra!
8
anbefalinger
mye jeg kunne ha rettet på her..
--"Bruken av amfetamin omsettes som pulver gjennom munnen eller med sprøyter. Stoffet har hatt en viss bruk som medisiner."--
vel...pulver gjennom munnen? hehe. noen få som gjør det.. det vanligste er så "snårte" det. igjennom nesa.. eller putte det i små "dropper" /piller/kapsler
da svelger man det,,
eller er det jo mange som tar det med sprøyter, men er ikke så mange nå tildags som gjør det. de fleste snårter det... eller "dropper" det..

--"Virkning: virkningen er den samme som med kokain og ecstasy."--
NEI NEI OG ATTER NEI
kokain funger ikke i det hele tatt likt.. av amf blir du speeda, DET blir du ikke helt når du tar coce... knips er litt likt amf, fordi det er ett amfetamin ligende stoff (MDMA, det stoffet som er i ecstacy),, av amf blir du bare speeda av,... E'r blir du speeda, men du blir noen ganger "tura" også, altså smak,syn, osv blir anderledes.. ¨mange blir kåte på E'r... blablabla.. men uannsett cola,pepper og knips er IKKE likt i virkemåte!!!

Løsemiddel: det er ikke som alkohol.. sitter du der og sniffer bensin en stund, så får du halliser osv.. du kommer inn i en egen verden eller noe sånt  Razz :-P
ville iellafall aldri ha kalt det en alkhol rus lignende ting..for det er det ikke

skrev en slik særoppgave også. men den er mye lenger. men de klarte ikke putte inn bildene mine her. så hvis du leiter finner du den jeg har skrevet. jeg har mye feil der å. siden det er en del år siden jeg skrev den,, før jeg visste hva de forskjeliege tingene egentlig helt var,
man kan ikke tro på alt det de seriøse helsesidene skriver om dop. de skriver piss.. masse skremmselsgreier ..blablabla.. for å skrive en s¨ånn her oppgave måman nesten kjenne noen som driver med det.. det er de som vet en del om åssen det fungerer!!hanne
21.03.2006 09:56

Bra!
8
anbefalinger
det er ikke selig bra med narkotika det er noe tull Razz :-P hasj Smile :-\)


09.05.2012 10:59

Bra!
8
anbefalinger
Hasj gir deg jævlig renneræv!!


25.09.2012 11:10

Bra!
8
anbefalinger
jeg spiser kalkunpong til nyttår

Hasj er dårlig
15.04.2009 21:05

Bra!
7
anbefalinger
Harsj er ikke bra for noe, det er bare dritt.. ikke begyn  Very Happy :-DD

old school
16.12.2005 15:27

Bra!
6
anbefalinger
du vet at cannabis, er stadfestet mindre skadelig enn tobakk for luftveiene, og er et potensiel legemiddel MOT kreft og psykiske lidelser, og er mindre avheningskapende enn alkolhol er det enkleste rusmidle å slutte med. Alt kan du faktisk lese hos illustrert vitenskap. Dette er en total uvitende side, det er misvissende info her

Bear
20.04.2006 16:59

Bra!
5
anbefalinger
Det meste som det står om hasj her er feil, untatt at du får abstinenser uten, det er eneste minus... Men du Nazi-Elvis; angst og depresjoner er det psyken din og livssituasjon det kommer an på, hasj kan riktignok etter lang tids bruk ØKE aggresjonen og følelsen av depresjoner, kødde med det indre uret og kødde med hukommelsen, men ALT det ligger i PSYKEN!!! Nemlig hvis du IKKE motstår og prøver å lære teknikker på å huske ting, ikke har positiv TANKEGANG som mildner depresjoner o.l. og hvis du legger deg dritseint hver dag så blir det sånn tilslutt, det er så sykt lett for folk å skylde på hasjen men det de ikke veit er at det er dem selv de burde huke tak i hvis de skal drive med hasj og ikke ha drittanker rundt angst og depresjoner o.l!! Jeg selv har erfart dette så jeg skriver ikke utifra teorier, det er reine fakta! DET BLIR HVA DU GJØR DET TIL!

smart ass
22.05.2006 22:15

Bra!
5
anbefalinger
du får angst av harsj for THC er fettløselig

satan i helvete!
08.01.2007 23:11

Bra!
5
anbefalinger
e alle dokker som kommentere nån førbannæ dophøu eller ke i faen e dæ som skjer her i den jævla verdn?

en anonym
10.04.2013 09:19

Bra!
5
anbefalinger
kanabis... ops skrivefeil. øøøø... ike begyn med dop, røyk, snus eller noe anet forferdelig. hilsen mora de.  Smile :-\)

heil-elvis
01.03.2006 21:53

Bra!
4
anbefalinger
hasj anbefales ikke etter min erfaring før og etter, det som skrives om hasj er helt riktig, man kan bruke det ei lang stund så kommer veggen og da er det vanskelig og fungere normalt, depresjoner, angst og lidelser kommer som et smell, det er FAKTISK en grunn til at det er forbudt. 9-klasse noen har prøvd hasj, 10-klasse mange har prøvd hasj og litt flere stoffer, 1-videregående pepper'n og knips tar av helt, 2-videregående minker det med folk som driver med dop, nå er non død andre på avrusning, mange i fengsel, fåtall viser seg offentlig resten sitter hjemme eller har flytta til et område der dop ikke er så aktuelt. Slik går det, tenker man seg om så er det best å LAVÆRE

shit
22.05.2006 22:08

Bra!
4
anbefalinger
alle som bruker denne sia er vist drevene narkiser/wannabees kik fra stoff er ikke akkurat bra jeg ville heller anbefale adrenalinkikk hvis dere tørr å gjøre noe så extremt da Razz :-P

Hehe..
29.05.2006 22:16

Bra!
4
anbefalinger
Dont Drink And Drive, Smoke And Fly !  Wink ;-\)

vicciiiii
10.11.2006 03:24

Bra!
4
anbefalinger
lattis!! tur i en uke med meg du kjære så må du nok skrive om en del her Wink ;-\) ikke skriv piss å løgn om dop når du ikke har peiling på om det du legger ut på netet faktisk STEMMER...! eh, amf er IKKE det samme som cola og e. . . haha! lattis at du tror det.. cola gir selvtillitt og du føler deg konge, gir tar vekk søvn og mat behov, e holder feststemningen intakt Wink ;-\)(i ekstremt korte drag litt hva som er hva da Razz :-P) rock on bebiiii Wink ;-\)

mora de.com
10.04.2013 09:23

Bra!
4
anbefalinger
hvis mora de sier at du ikke skall begyne med narkotika. begyner du ikke med det. (not)

hehe
19.12.2005 00:29

Bra!
3
anbefalinger
d såm står om tjalln e så å si helt sant.. veldi bra Wink ;-\)

lkjpok
28.05.2006 18:15

Bra!
3
anbefalinger
mm

120% sikker.
10.04.2013 09:28

Bra!
3
anbefalinger
det er dårlig å snuse og røyke og drikke og sniffe og å ta narkotika. (skjek også mora de.com`s komentar)

hav faen?
21.09.2006 23:47

Bra!
2
anbefalinger
du mener cola ikke funker? faen er det med deg a?

older school
26.09.2006 15:14

Bra!
2
anbefalinger
Cannabis utløser schizofreni. Det diskuteres også om stoffet faktisk også kan kreere lidelsen. Abstinens skjer omtrent ikke, men det er fordi THC er fettløselig og kommer ut i blodet med gjevne mellomrom. Man får dosen sin innenfra. Livsfarlig om man f.eks sitter bak et ratt. Cannabis er langt fra ufarlig, den angriper vårt viktigste organ, ihvertfall for noen, nemlig hjernen.
Det er helt utrolig å lese så mye uvitenhet rundt slike stoffer. Det er helt opplagt at verdens nest største industri (etter våpenhandel), legger mye ressurser og penger på å komme først hos alskens søkemotorer på Internet.

tks
08.02.2008 03:37

Bra!
2
anbefalinger
til old school der oppe.. røyker hasj kanskje en gang i måneden selv,så skal ikke belære noe der..men ikke kom her å si at det brukes i andre land mot kreft og eventuelt andre sykdommer. vet ikke hvor du har fått det fra, men mulig du har hørt det du vil høre.
visse stater i usa,og noen andre steder i verden brukes det som smetestillende for pasientes som allerede har kommet for langt i sykdommen tilå overleve...BARE da!!

sexy
14.02.2008 17:55

Bra!
2
anbefalinger
jeg er feeeet mann

HOTCURRY
14.02.2008 17:56

Bra!
2
anbefalinger
jeg er digg

Tripping
16.04.2008 13:31

Bra!
2
anbefalinger
Aiai, tipper det er et par feil her jeg as! Mesteparten som står her er vel riktig, men ikke alt akkurat.. Undersøk mer før du skriver noe og legger det ut;D


14.05.2008 12:36

Bra!
2
anbefalinger
Narkotika Er Ingen Vits Og Prøve, Man blir Fort Avhengig og dødsyk .

Litauer
05.03.2009 13:26

Bra!
2
anbefalinger
det er dritt med brunt eleh grønt.. (thc) Holler seg lenge i bloet . pepper er skjedlig. tiden går så fort . eller vis du tar dårlig , nedtur dagen etter, cola er dyrt, ext er noja, alt er driiit , men det er såå godt ! Coke 4 LIFE !

heil-elvis
01.03.2006 21:55

Bra!
1
anbefalinger
Skriv JA hvis du er enig:*)

Piia Og Kamilla
02.03.2006 10:57

Bra!
1
anbefalinger
lol. vi tok dette vi.. kisses biaatch


24.03.2006 12:45

Bra!
1
anbefalinger
infor om narkotika

enig
22.05.2006 22:13

Bra!
1
anbefalinger
ja enig med shit men du må ta vekk så i noe så extremt det skal sikkert stå noe extremt haha


26.09.2006 12:42

Bra!
1
anbefalinger
Sitter her og skal finne info om narkotika xD Hehe.. TiPS?

µ2
20.04.2009 18:07

Bra!
1
anbefalinger
Uansett hva noen menner burde vi i alle fall få velge hva en vil og ikke vil prøve! at staten gjør det narkotiske middler fullstendig forbudt forsterker organisert kriminalitet! nei, la folket velge hva de vi og ikke vil prøve!

Hva skjer med verden a??
29.10.2009 16:18

Bra!
1
anbefalinger
hva skjer med at folk begynner med narko?? det er det dummeste( sorry uttrykket)dere kan prøve elle begynne med. ikke prøv det engang, man blir fort avhengig... det er sp utrolig mange som dør av narkotika.. håper de fleste slutter med det.. pease

ThaKeeper
14.01.2010 16:31

Bra!
1
anbefalinger
@"Scars of Life & Hi-Fi Chiller"

Eh... Jo, Skrivefeil sier mye om intelligensen din, hvis du ikke har en sykdom som gjør at du ikke kan stave og alikevel være smart på alle ande måter.


15.12.2015 15:44

Bra!
0
anbefalinger
narkotikalovgivningen gjelder ikke på spitzbergen og bjørnøya

Vetle
15.03.2016 08:34

Bra!
0
anbefalinger
Stiller meg meget kritisk til dette. Mye feil her, viser at personen som skrev dette er enda på et ungdomsskole nivå


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.026 sec - 1 pageviews