Søk i stiler
 

Baksiden av månen


En novelle om kroppsfiksering.
Sjanger:NovelleLastet opp:09.04.2002
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Kropp
Verktøy:Utskrift

Det er lørdag og vi skal på fest. Vi står på bade og prøver klær. Ine og jeg, vi er liksom bestevenninner, vi har egentlig ikke så mye til felles det bare er sånn.

 

`Nei du må ha en lysere bluse, den der får trynet ditt til å se ut som en rosin`

Jeg tar en lysegul bluse frem og prøver den, syns ikke den ble noe fin, brystene mine ser for små ut. Jeg vet ikke hvorfor det er sånn, men hver gang jeg er sammen med Ine føler jeg meg så dårlig, hun er jo så mye penere og velskapt. I motsetning til meg som er feit, har stor nese, posekinn, små bryster, og stor rumpe. Ine tar på en rosa leppestift på, hun ser akkurat ut som en modell.

 

Det er alltid fullt av gutter rundt Ine, det er ikke rart, hun er jo perfekt, men allikevel klager hun over at hun er for feit, og at hun skal få silikon i brystene. Hennes største ønske er å bli modell, skulle ikke være noe problem for henne

`Hva er det med deg da?`

`Ser ut som du har sett din egen grav jo, ta på mer rouge så slipper du å se ut som et spøkelse`

 Er det virkelig så enkelt?

 

Jeg prøver og prøver, men ingenting måler seg med Ines antrekk, det er vel fordi hun har en finere kropp å kle de på. Tilslutt klarer jeg å bestemme meg, jeg tar en hvit bluse og en svart bukse. Ine er kledd i en rød utringet topp og et svart miniskjørt, hun ser så lekker ut, skulle ønske det var meg.

 

Festen går som vanlig, Ine blir sjekket opp av minst 20 gutter og tilslutt ender hun opp på et soverom med en kjekk eldre type. Det er håpløst, hver gang er prøver å ta meg godt ut ser jeg bare forferdelig ut ikke rart ikke en eneste gutt har pratet med meg.

 

Mandags morgen, ikke en lett og sund frokost som jeg bruker, Ine sier det er viktig å spise riktig mat, hun studerer kaloritabeller hver gang hun skal spise. Og de vanligvis 1 1/2 time på bade, rundes ned til 10 min. Jeg pusser tennene, vasker ansiktet, drar børsten gjennom håret, før jeg går stirrer jeg på meg selv i speilet, så stygg tenker jeg. Men det gjør jo ikke noe siden det er det indre som teller, høh!

 

Ine står med en gutt på motorsykkel, de kliner heftig før han drar. Det første Ine sier når hun kommer er, `han er så skjønn altså, han sier jeg har det som skal til for å bli modell`

Jeg snur meg å går, er så lei av å høre på henne og hennes gutter. Det er tydelig at Ine kun har sett en side av meg, og så lenge Ine er Ine vil det være sånn.

 

Lærer Vige peker på ei tegning av månen.

`Så lenge vi er på jorda kan vi aldri se baksiden av månen`


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

anonym
30.04.2004 08:51

Bra!
1
anbefalinger
jeg vet ikke om denne novellen er basert på en ekte opplevelse, men det kan virke sånn...
at du føler at vennene dine setter deg i skyggen..
jeg lover deg, det er ikke sånn det er.
man får ikke mer moro enn den man lager selv, og hvis du ikke klarer annet enn å tenke sånn, får du det ikke bedre med deg selv...
slutt å tenk på hvordan du ser ut i forhold til andre...
dette høres sikkert ut som en leksjon og et dumt uttrykk som aldri stemmer, "men alle er pene, vakre og unike på hver sin måte"..
og det er det jeg tror på..
tro meg, jeg snakker av erfaring!!!

katrine
16.03.2005 16:26

Bra!
1
anbefalinger
en relatit god historie, men du har en del skrivefeil...hva fikk du på denne stilen?? hvor gammel er du?+

love baksiden av månen
28.05.2006 22:12

Bra!
1
anbefalinger
halloijh !!!!!!!!!! dritjh bra (Y) lykke t videre i life

engelen
05.05.2004 21:17

Bra!
0
anbefalinger
høres veldig ut som om du skriver om deg selv, ikke vet jeg, men om det er slik, så ikke tenk på det med utseende eller kropp.. alle er perfekte på sin måte.. ingen kan noe for hvordan man er.. det finnes en til deg her i verden, som du fortjener og som vil gjøre deg glad! og etterhvert finner du ut at du har et bedre live enn alle de andre som er så perfekte, siden de på en måte blir \"brukt\" av de guttene som har lyst på litt.. til slutt er det ingen som liker dem, for etterhvert når man blir eldre så er det ikke utseende som teller lenger! det er det indre!!10.04.2005 16:04

Bra!
0
anbefalinger
jeg tviler på at det er en sann historie fordi hvis hun Ine er så pen og populær,har hun sikkert noen populære og pene venniner også.....syns jeg da!

Blomsten : )
13.04.2005 18:14

Bra!
0
anbefalinger
Jeg skriver en del noveller selv. Jeg kjenner meg litt igjen på hvordan du har bygd opp novella di. Lærer min sier at jeg burde se gjennom det jeg har skrevet når jeg er ferdig, eller at noen andre gjør det, for jeg ser noen skrive feil her og der. Innholdet er i alle fall bra.... : ) Stå på!

little_me
28.05.2005 00:13

Bra!
0
anbefalinger
Kjempebra novelle!! Jeg kjenner meg ganske godt igjen i det du skriver

kitties
24.06.2005 19:51

Bra!
0
anbefalinger
ikke så veldi bra novelle... slutten var ikke så bra, men hadde ikke skreve den nokke bedre sjøl så.. stå på Wink ;-\)


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews