Søk i stiler
 

Gjennom ein blomas augo…


Ei lita forteljing om ein blomma.
Sjanger:FortellingLastet opp:08.04.2002
Språkform:NynorskForfatter:Anonym
Tema:Andre fortellinger
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Hei!
Eg er ein blome, som står langs E6 ein stad. Eg er ikkje heilt sikker på kva det heiter her, men kvar dag kjem det ein masse uhyre forbi. Dei brøler, og slepp noko svart og illeluktande ut av eit rør på ryggen. Så er dei farlege. Dei sluke menneske. Alle som køyrer har menneske inni seg. Nokon sluke fleire menneskjer enn andre. Eg får augo på nye rasar nesten kvar dag. Dei finnast er i mange forskjellige fargar, storleikar og fasongar. Dei finnast også i alle aldrer, dei små uhyre er dei unge. Men det finnast også kjempar, dei er de eldste. Ein dag begynte to uhyre å slost. Dei brølte mot kvarandre, føyr dei røyk i tottane på kvarandre. Båe to kom laupane i ein forferdeleg stor fart. Dei laup rett i nasane på kvarandre. Dei skada seg båe to, dei fekk ein masse sår og utslette på heile kroppen. Etter ein stund kom det eit rødt uhyre med eit blått lys på taket. Den song ein song, men eg synst ikkje den var noko fin, den var så skarp. Etterkvart kom det fleire uhyre også, som bærte dei skada med seg.
Men etter ein stund var alle borte, og eg kunne endeleg få slappe litt av.
Eg trur at eg byrjar å få ein sjukdom. Alt det illeluktande som uhyra slepp ut, må eg stå og puste inn. Det er ikkje godt for fotosyntesen, det er eg trygg på.

 

Ein gong hadde eg ein ven. Han sto trufast ved mi side, heilt til ein gruvsam dag. Eller… dagen var ikkje gruvsam. Han var faktisk kjempefin. Sola skinne og alt var perfekt. Vi bare sto der i vegkanten og kosa oss. Plutseleg kom det to jenter. Dei song og lekte. Så fikk dei auge på oss der vi sto. Dei kom bort til oss, og tok ven min. Dei ruska han opp. Det var eit kallblodig mord. Dei putta han saman med mange andre blomar dei hadde å drepe på vegen.
Sidan den dagen har eg vore einsam

I dag er det ein strålande dag. Sola steikar og eg kosar meg skikkeleg. Faktisk så ser ikkje uhyra så skummel ut i dag. Dette været er nok bra for fotosyntesen. Og den er jo viktig.
Der kjem det nokon jenter gåande. Dei der jentene. Det er noko kjent med… Å ja. Det er jo dei som tok ven min. Dei kjem hit. Kva skal dei?
Dei pekar på meg. Kva som skjer? Kvifor strekk dei handa si mot meg? NEEEEI, tek ikkje meg!
HJEEEEEEEEEELP!!!


Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.017 sec - 1 pageviews