Søk i stiler
 

Kjære Bestemor!


Et personlig brev om temaet aktiv dødshjelp.
Sjanger:AnnetLastet opp:04.04.2002
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Aktiv dødshjelp
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Tromsdalen, 25.01.97

 

Kjære Bestemor!

 

Takk for brevet. Tårene trillet da jeg leste det. Jeg synes så inderlig synd på deg.Tanken på at du ønsker å dø får meg til å fryse på ryggen og følelsene mine til å rote seg til. Problemet for meg er å sette meg inn i den situasjonen du er i. For jeg er klar over at jeg ikke kan si “Jeg vet hvordan du har det,” og trøste deg med det. Det må jeg bare innse. Men jeg skjønner at du er fortvilet. Du får jo beskjed om at du skal dø. Du har voldsomme smerter. Du føler deg som en gjenstand. Og jeg skjønner at du synes livet ditt er meningsløst. Det kan jeg si at jeg også hadde syntes.

 

Men kjære, kjære deg. Tenk igjenom dette nøye. Og enda mer. Du betyr så mye for oss barnebarna, barn og de oldebarna du har. Men tenk på bestefar. Han led jo av det samme som deg. Og han ville også bare dø. Men han fant ut at å be om aktiv dødshjelp var feil. Jeg vet ikke hva dere snakkket om, men tenk på det også før du bestemmer deg. For det er jo egentlig bare du som kan avgjøre om du vil be om det. Husk det! Men jeg skjønner deg. Du har levd lenge, og om du ikke har hatt kreft ville du sikkert tenkt på døden uansett nå.

 

Aktiv dødshjelp, som du egentlig spør hva jeg synes om, er ulovlig bestemor. Mot loven. Noe jeg synes er tull. Om en person ønsker å dø. Kan han/hun skrive under på det (+ noen vitner). Vil en person dø, og må ha hjelp til det, synes jeg den får få det. Jeg synes det er trasig at en person skal lide og tyne seg til døde, når en egentlig ønsker å dø. Å la en pasient dø, kan være barmhjertighet. Også for pårørende. Jeg skjønner ikke at mange leger er imot aktiv dødshjelp. De som ser pasienter ha det vondt og ønsker å dø kanskje mer enn oss andre. Men uansett hva andre mener, mener jeg at aktiv dødshjelp må bli lovlig. Men med noen ting man må rette seg etter. Det er jo viktig at det er det pasienten vil.

 

For å svare konkret på spørsmålet ditt.. Jeg synes det er bedre at du får dø av en sprøyte å slippe å ha det vondt lenger, enn at du skal pines til døde. Det er min mening da.

 

Det er vanskelig for meg å tenke på at du skal dø. Særlig når jeg bor så langt borte fra deg. Det er jo noen mil fra Tromsø, her jeg bor, og til Grimsbu. Men jeg ha tenkt meg hjem, og besøke deg mot helgen. Husk at jeg er glad i deg da bestemor.

 

Hjertelig hilsen

Julie

 

Ps. Sender med en artikkel jeg vil du skal lese


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Duke Howard
31.08.2015 20:24

Bra!
2
anbefalinger
Erm... Touchy tema, må jeg si... Lurte på den artikkelen som ble sendt med? Er det en feil at den ikke ble tatt med, eller var det meningen?


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.017 sec - 1 pageviews