Søk i stiler
 

Amund


En fortelling om dataingeniøren Amund som har lyst ut å reise.

Sjanger:FortellingLastet opp:28.03.2002
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Ferie og reiser
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


29 år gamle Amund lukker kjøleskapsdøra. Han setter seg nedi godstolen og skumleser avisa samtidig som han åpner juicekartongen og tar seg en slurk. Kald juice er herlig. Ingenting er som en kald juice på en varm maidag. Spesielt etter en slitsom maidag som denne. På denne dagen har Amund vært på tre jobbintervjuer midt inni storbyen. Gjett om det var stressende. Han fløy fra det ene intervjuet til det andre. Dataingeniør, ja det er dataingeniør han hovedsakelig er utdanna som.

 

Etter å ha jobbet en kort periode hos et relativt lite, men ganske veletablert firma, Sten & Hansen Computers, følte han trang til forandring i livet sitt rett som det var. Det var noe som ikke stemte. Hele sitt liv hadde han viet til dataen.. Rastløsheten begynte å snike seg innpå han. Jeg må ut, vekk, bort herfra før eg blir gal. Tankene hadde alltid vært der, men nå ble de liksom smidd sammen til noe forståelig, noe konkret. Eg mener, hvem er det som ikkje har tenkt på hvordan verden virkelig er der ute? Er den slik som vi alltid har forestilt oss? Slik som alle geografitimene på skolen, diverse turistbøker og blader, naturprogrammene på tv og ikke minst reiseprogrammene legger det opp til?

 

Hmm, ja det er dette Amund har i bakhodet. Det er dette han vil finne ut av. Nå snakker vi ikkje om en kort chartertur til Costa del Sol i Spania eller noe lignende. Et sted hvor du har strandsand under føttene døgnet rundt og nabo Olsen du troddde du hadde unnslippet plutselig dukker opp av det klare, blå vannet du hadde tenkt deg en dukkert i. ”Oj, men heisann, er du her du også? Var det superbillige billetter for to til Malaga sa du? Du måtte bare dra hit fordi det virket så eksotisk og spennende her på Costa del Sol?” Nei du, langt ifra. Det er ikke dette Amund ville. Amund ville ut, ut i det ukjente, oppleve noe nytt, få disse adrenalinkickene alle eventyrlystne unge prater om for tiden. Møte nye folk, oppleve en annen kultur. Se verden gjennom hans egne øyne. I hvert fall gjennom hans Armani briller til 2000 kr. Som han bestandig har på seg. Ikkje berre er de skikkelig ”in” men dei har progressivt brilleglass og gir et perfekt bilete av det som det fokuseres på.

 

Mens disse tankene flommet gjennom hodet hans, følte Amund at trangen til å komme seg bort herfra bare vokste og vokste. Hele livet hans hadde vært et hektisk byliv med deadline’er annenhver uke. Nei, noe måtte gjøres. Amund hadde fått nok. Han ville gjøre noe han hadde lyst til. Nemlig å reise. Er ikke det alle vil? Få et nytt perspektiv på det å leve? Jobben er ikke alt. Amund blar videre i avisa. Øynene hans , retter sagt brillene stopper opp på seksjonen med reiseliv. Hmm, skal vi se…. Nei,ikke Gran Canaria, ikkje den franske rivieraen heller. Men hva ellers er der? Safaritur til Kenya? Eller en jorda-rundt-på-åtti-dager billett? Amund var ikkje sikker. Dette måtte undersøkes nærmere. Én ting var klart, reise skulle det bli. Det måtte være noe eksotisk noe, orginalt. Han kunne se for seg familien og vennene protestere og overbevise han om at dette var jo fullstendig sinnsykt. Bare reise sånn uten videre. Amund var bestemt. Så kanskje avisa ikke var det rette stedet å lete i.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.


30.04.2004 13:25

Bra!
2
anbefalinger
Veldig bra stil.. Har ikke så mye å si annet enn at den var veldig bra, og at den i skrivestil minnet meg om en annen fyr med nesten samme navn Smile :-\)

anonym
14.02.2006 10:29

Bra!
2
anbefalinger
bra

Jesus lever
09.04.2006 16:48

Bra!
2
anbefalinger
Ufattelig godt skrevet! God tegnsetting og tanker rundt denne reisa. Pluss at du må ha god fantasi! Vennelig hilsen Jesus lever

hei
23.05.2007 23:13

Bra!
2
anbefalinger
Var dette nyrnosk eller bokmål? Pass på språket.


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.011 sec - 1 pageviews