Søk i stiler
 

Bort i natta


Novelle om en forelskelse.

Karakter: 5

Sjanger:NovelleLastet opp:13.03.2002
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Ulykker
Død
Kjærlighet
Verktøy:UtskriftJeg listet meg ut av rommet, lukket døren forsiktig og gikk på badet for å kle på og sminke meg. Klokken var ti på halv tre, og det var en kjølig og våt fredagsnatt. Pappa låg og sov, det gjorde hunden også. Heldigvis.

 

Trappen knirket i det jeg smaug meg ned i kjelleren. Jeg tok jakken og skoene i hånden og trykte opp utedøren.

 

Der var jeg ute. Endelig. Redselen var ikke fullt så stor lenger. Redselen for at noe skulle gå galt, eller at pappa skulle oppdage meg.

 

Nå var det bare et hinder igjen. Naboene. De pleide å være våkne til langt på natt, og det hadde vært veldig typisk om de hadde de vært det akkurat i natt. Jeg såg på huset deres, lyset var av. Kysten var klar.

 

Etter noen minutters gange var jeg nede ved veien. Veien der alt skulle forandres. Veien der jeg skulle få et nytt liv.

 

Det tok ikke lang tid før jeg så den røde bilen komme kjørende. Den stoppet, og ut kom Jarle. Han måtte gå ut for at jeg skulle komme meg inn.

 

”Hei” sa jeg og satte meg baki. Uvitende om hva som kom til å skje denne natten. ”Hallo” sa Morten bak rattet. Han smilte. Morten var min store drøm, hadde vært det lenge. Jeg var blitt utrolig glad i han og var veldig knyttet ti han. Og nå satt jeg i bilen hans! Kunne det bli noe bedre?

 

Det hadde regnet i flere timer, så Morten var lei av å kjøre. Jarle begynte å tulle og det endte med at vi ble stående i en busslomme å prate. Morten holdt meg i hånden. Jeg var kjempeglad!

 

Det hele var ganske morsomt og jeg storkoste meg. Morten hadde gitt meg mange flørtende blikk, og Jarle pratet som om jeg og Morten var kjærester. Var det det vi var?

 

Klokken nærmet seg halv seks og det var lite folk ute. Jeg tenkte at det var vel kanskje best at jeg dro hjem snart, jeg var ganske trett også. Morten hadde full forståelse for det så vi begynte på turen hjem.

 

Vi kjørte ganske fort og det var glatt på veien, så da Morten bremsa ned til der han skulle svinge av, låste hjulene seg og det skjedde en vannplaning. Bilen skled rett i rekkverket og videre ut i grøfta, mot en garasje og en lyktestolpe. Jeg tenkte; ”Hva skjer? Hva med meg og Morten? Hvor vil dette ende?”

Alt skjedde så fort og da bilen stoppet med et brak, ble alt helt stille…

 

Jeg våknet da noen prøvde å rive ut den ene døren. Det var døren som var på førersiden. Morten låg helt stille, lent mot rattet. De hadde tatt på ham en krage rundt halsen og en støtte nedover ryggen. Jeg torde ikke tenke på hva som kunne ha skjedd med han. Frykten og redselen for å miste han å aldri få se han igjen var enorm.

 

Jeg så at Jarle låg ute på en sykehusbåre. Han va i live. Hvor mye klokken var, hva som kom til å skje, og hva som egentlig hadde skjedd, hadde jeg ikke tid til å tenke på.

 

Jeg tror jeg sovnet igjen, for det nesten husker er at jeg våknet, og da stod det to leger rundt meg. Etter mange prøver, spørsmål og lite svar kom jeg til å tenke på Morten. ”Morten!!” skrek jeg. ”Hvor er han!? Hva skjer md han!?” Den ene legen sa at de ikke kunne si noe, men at jeg skulle få vite alt jeg trengte av politiet som kom senere.

 

Jeg gråt og gråt. Hva hadde skjedd med Morten, vennen min, nesten-kjæresten min, han jeg var mest glad i, han jeg ikke kunne takle å leve uten. Og Jarle da, bestevennen hans. Hvordan gikk det med han og hvordan hadde han det? Og hva var det egentlig som skjedde før og etter ulykken. Hvis man kan kalle det en ulykke da. Det var jo min feil. Jeg som snek meg ut, og jeg som ville hjem. Hadde ikke jeg sneket meg ut, og hadde ikke jeg villet hjem akkurat da, ville ting kanskje vært annerledes. Men nå var det for sent…

 

Døren åpnet seg, og inn kom en ung politikvinne. Politikvinnen satte seg ned på sengen min, tok meg i hånden og prøvde å smile. Så sa hun stille og rolig; ”Morten.. han døde. Han fikk så store hjerneskader og indre blødninger så.. han er borte.. Jeg beklager.”

Min Morten, borte for alltid. Uansett hvor mye jeg gråt eller angret eller savnet ham, fikk jeg han aldri tilbake. Jeg fikk aldri se han, aldri se han smile og aldri få holde rundt han igjen…

Etter å ha pratet med Jarle og grått i flere timer, følte jeg meg litt bedre. Men jeg kjente inni meg at så lenge jeg aldri kunne få Morten tilbake, ville jeg aldri bli som før og jeg ville aldri føle noe så sterkt for noen. Ikke noen i hele verden..aldri!!!


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

sara
13.10.2005 20:24

Bra!
7
anbefalinger
for mye som skjedde i en så kort novelle.. altfor mye oppsumering skulle brukt mer skikdringer,tanker og følelser!

Den sorte djevel
01.10.2004 14:30

Bra!
5
anbefalinger
En klisje.. fikk ikke helt inntrykk at det var en novelle..Litt mere en fortelling, men sikkert helt ok.. Ville ikke ha gitt den en 5

amna
26.10.2004 12:55

Bra!
4
anbefalinger
jævela dårlig forteling.....klisje hadde aldrig gitt den en 5 kanskje hvis den var litt badre en 2... Smile :-\)

Mongis
11.04.2005 17:33

Bra!
4
anbefalinger
haha.. Jeg brukte den på skolen-- ble tatt Sad :-\(


18.05.2004 17:04

Bra!
3
anbefalinger
klisje... !!!!

Randi
28.05.2004 18:08

Bra!
3
anbefalinger
novelle? not... bra historie, men ikke novelle

Nemi
19.09.2004 16:25

Bra!
3
anbefalinger
gammelt nytt

HEy
07.09.2005 16:05

Bra!
3
anbefalinger
ikke vert en 5er


20.03.2006 19:12

Bra!
3
anbefalinger
jeg har faktisk opplevd akkurat det som novellen din forteller! det var het grusomt! jeg savner han så innmari, kunne aldri tenkt meg en annen!!

...
17.05.2006 17:31

Bra!
3
anbefalinger
Den der ga ikke meg noen spesiell leseropplevelse hvertfall...

kaja
05.11.2006 01:03

Bra!
3
anbefalinger
Synes ikke denne var så utrolig bra, fortjener i allefall ikke en 5'er. max 3

Ingrid
12.11.2006 18:30

Bra!
3
anbefalinger
Bra historie men litt klisje... og litt mye som skjedde i forhold til tekstens lengde. du burde bruke litt mer skildringer og følelser! og kanskje fortelle litt mer indirekte. jeg ville aldri ha gitt deg 5... men for all del, ta kritikken du får til deg, og benytt deg av det neste gang!  Smile :-\)


10.05.2004 16:04

Bra!
2
anbefalinger
For ei trist novelle!!! d er akkurat d jei er redd for skal skje med meg og kjæresten min!


16.03.2005 18:18

Bra!
2
anbefalinger
hei c( : denna fekk du vel ikke 5 på??? læreren din må vær græli grei på karakteren. uansett så synses jeg du fortjente en 3+/4-

kamila
25.05.2005 20:59

Bra!
2
anbefalinger
jeg synes den var trist, men også utrolig bra!
jeg prøver å skrive sånne noveller,men får det aldri til.
hva gjør du for å få det til? det lurer jeg sinnsykt på!!!!

kissi
20.02.2006 13:02

Bra!
2
anbefalinger
eg syns han va kjempe bra. dt va litt klisje, men du fikk med dg masse av ting som du må ha i ein novelle. litt sånn skrivefeil av å t, og historien konne ha blitt kjempe bra viss du hadde jobba litt merre me han. Men han fortjene definitivt 5. Aligavel så kan du jobba me an, for å få han opp t ein 6. hehe.

aha
23.05.2006 22:02

Bra!
2
anbefalinger
Har skrevet 3'er noveller som er bedre enn denne  Sad :-\(

kerin
06.11.2006 17:58

Bra!
2
anbefalinger
tja den var bra men har tentaen imorra så jeg ville ikke ha prøvd på å skrive den ..fordi da hadde jeg i hvert fall fått stryk..  Sad :-\(

Karoline
23.11.2006 17:47

Bra!
2
anbefalinger
Bra novelle.. Kanskje litt meir historie men, eg hadde aldri gredd å skrive sånn... Blei litt satt ut eg når eg las.. Litt klisjè men Keep up the good work..  Smile :-\)

hallå
05.01.2007 11:39

Bra!
2
anbefalinger
det var da en novelle dette folkens...

Blaa
16.02.2007 11:34

Bra!
2
anbefalinger
hmm.. greit nok.. litt kjederlig å lese egentlig.. litt lite skildringer syns jeg.. Ikke 5'r oppgave heller, men helt grei..  Smile :-\)

Runar
19.05.2008 08:23

Bra!
1
anbefalinger
Lol


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.022 sec - 1 pageviews