Søk i stiler
 

Kriminalitet i dag


Kriminelle handlinger øker og øker, og de kriminelle blir yngre og yngre.
Sjanger:ArtikkelLastet opp:04.03.2002
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Kriminalitet
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Vi lever i 2001 og samfunnet har forandret seg en god del gjennom årene som har gått. Kriminaliteten øker og øker for hvert år som går og de kriminelle blir yngre og yngre. Hvorfor? Kan vi spørre oss selv. Det er ikke lett å gi et svar på det spørsmålet men jeg tror at noe av grunnen er foreldrene. Før i tiden, for 40 år siden var foreldrene strengere og barna ble slått eller fikk annen straff hvis de gjorde noe galt. Derfor turte de ikke å gjøre noe galt. Det var jo selvfølgelig kriminalitet da også men det var ikke så mye av det.

 

Hvis barna gjør noe galt nå, får de bare beskjed om at det ikke er lov også får de en klem. Dette er helt feil innstilling for da vet snart ikke barna forskjellen på rett og galt. Og når de blir eldre blir det bare verre. Det som kanskje begynte med litt smånasking i kiosken kan fortsette til større ting som stjeling av biler og raning av gamle damer som i verste fall kan føre til at de kommer inn i feil miljø og begynner med narkotiske stoffer.

 

Det med feil miljø er og blir et større problem i samfunnet, særlig i de store byene. Jeg mener at det er innvandrerne som skaper en slags utrygghet i store byer som for eksempel Oslo. Ca 70 % av de som sitter inne på Ullersmo Landsfengsel er faktisk Innvandrere så jeg synes virkelig av Norge burde redusere innvanrerstrømmen. Jeg sier ikke at jeg ikke vil ha dem her. Men vi burde heller gi plass til de som trenger det enn til de som er kriminelle.

 

Det er mange typer kriminalitet. Vi har stjeling/nasking, ran, salg og/eller bruk av narkotiske stoffer, hærverk, heleri, seksuelt missbruk, diverse fysiske/psykiske skader på andre mennesker osv. De mest vandlige kriminelle handlingene blant barn og unge er stjeling, hærverk og bruk og salg av narkotika. Ungdom som havner i miljø der de driver med slike ting, kan fort la seg rive med og prøve de også for å ikke være ”kip”.

 

En annen grunn kan være hvis foreldrene ikke bryr seg hva barnet deres driver med eller at de driver med noe kriminelt selv. Da tenker barna ”ja ja, det er ikke så farlig for de bryr seg jo ikke allikevel” Da har de et flott utgangspunkt for når de ikke får noe slags straff, gjør de som de selv vil og oppdrar seg selv.

 

Andre årsaker til kriminalitet kan være at de blir presset av ”venner”, at foreldrene har dårlig råd og de må stjele for å tilfredsstille behovene sine eller at de rett og slett bare vil ha oppmerksomhet fra familie eller venner.

 

Hva kan vi gjøre for å forhindre kriminaliteten hos ungdom? Det er også et vanskelig spørsmål som er like vanskelig å besvare. Noen tiltak kan være at politiet er mer på vakt, at de går rundt i gatene og patruljerer om kvelden, spesielt i helgene. Strengere straffer kan være en mulighet eller å sette ned den kriminelle lavalderen fra 16 år til 14 eller 15.

Fritidstilbudene for ungdom er det få av så hvis det åpnet noen ”ungdomskafeer” eller lignende for ungdom, hadde de hatt mer å finne på og kriminaliteten ville kanskje minket.

 

Som konklusjon vil jeg si at foreldre og politiet burde være mer på vakt for å minske kriminaliteten i Norge. Det er jo deres ansvar å oppdra en ny generasjon som om noen år skal styre landet vårt så det er viktig å ta vare på ungdommen og passe på at de får en utdanning og holde dem unna de kriminelle miljøene.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

erkte majones fjes
22.03.2012 11:25

Bra!
16
anbefalinger
Knall bra skreve. Er heilt enig med deg. Hjalp masse!  Smile :-\)

Fredrik
29.11.2005 08:42

Bra!
9
anbefalinger
man trenger jo ikke akkurat å slå barna sine da! det er jo bare tull! men man trenger ikke omfavne dem og trøste dem heller. men en advarsel og være litt streng kan aldri skade. det er altid viktig å lære mindreårige disiplin og forskjell på hva som faktisk er rett og galt!

stian
22.05.2005 18:52

Bra!
8
anbefalinger
så du mener at man skal slå barna sine for å lære dem om rett og galt?

:)
04.01.2006 17:36

Bra!
6
anbefalinger
hmmm...tror du burde lese litt mer aviser eller noe.et eller annet.du har ikke så veldig peiling...

Fredrik
29.11.2005 08:41

Bra!
5
anbefalinger
man trenger jo ikke akkurat å slå barna sine da! det er jo bare tull! men man trenger ikke omfavne dem og trøste dem heller. men en advarsel og være litt streng kan aldri skade. det er altid viktig å lære mindreårige disiplin og forskjell på hva som faktisk er rett og galt!


20.01.2006 15:36

Bra!
5
anbefalinger
jaha..æ trur itj at du har så gæli peiling på sånt æ! folk bør itj slå ungan sine..å dæm flæste får ikke en klem etter at foreldran har kjæfta på dæm heller! lær ungan rett og gæli på andre måta Wink ;-\)

KAR
12.12.2007 19:37

Bra!
3
anbefalinger
veldig dårlig tekst. du høres ut som en tiåring som er hjernvasket av din far som stemmer frp. du kan jo absolutt ikke reflektere over sakene. "færre innvanrere"?

Meg
14.05.2012 17:17

Bra!
1
anbefalinger
Serr, hvis dere ikke har noe godt å si, så la ver å si det! Eller i det minste si det på en litt finere måte! Jeg synes den var bra, jeg  Smile :-\)

Sindre
15.12.2008 19:31

Bra!
0
anbefalinger
Den kriminelle lavalder er jo 15 din brødgjøk.. Den seksuelle som er 16

kims
07.05.2009 12:49

Bra!
0
anbefalinger
fy faen det her var dårlig. fjern denne pessteksten fra de plassene du har publisert den på. så sykt stolt over en så sinnsykt dårlig tekst du....lawl

anonmyn
15.06.2009 13:24

Bra!
0
anbefalinger
hvilken karakter fikk du på denne da? 3?

GOOD ;)
29.01.2011 16:23

Bra!
0
anbefalinger
Beste side EVER!!  Razz :-P

anonym
28.11.2012 09:06

Bra!
0
anbefalinger
Så på hva du hadde skrevet om den kriminelle lavalderen og du foreslo å sette den ned fra 16 år til 14 eller 15 og den kriminelle lavalderen er allerede 15 år og ble satt opp fra 14 år.


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.020 sec - 1 pageviews