Søk i stiler
 

Påskeferien


Kåseri om påskeferie.
Sjanger:KåseriLastet opp:04.03.2002
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Påske
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Vet vi egenlig meningen bak hvorfor vi feirer påske? Liker vi egentlig det vi gjør i påskeferien, eller er det bare noe vi gjør på grunn av tradisjon? Påske skal være en tid der vi feirer at Jesus sto opp fra graven for mange tusen år siden. Men gjør jeg det, eller kjenner jeg noen som gjør det, nei da! Feirer man Jesus sin oppstandelse eller feirer man en uke fri og en tur på fjellet?

 

De fleste reiser i sine stappfulle biler opp gjennom svingene i 5 timer til de kommer til hytten. Når de endelig kommer ut av bilene og køen begynner å forme seg utenfor utedoen, leter de etter nøklene som ikke har vært brukt siden året før. Etter å ha funnet nøklene i den siste lommen de leter i, låser de opp døren til hytten. Det er jo selvfølgelig viss ikke døren er frosten fast og det tar noen timer å åpne den også.

 

En annen ting som er en selvfølge med påskeferien og tur på hytten, er å gå på ski. Først så spiser man en kjempe stor frokost, fordi det kommer til å være det eneste å spise uten om kvikklunsjen til man kommer hjem. Så tar man på skiskoene som er to størrelser for små og prøver å gå fram og tilbake foran hytten uten å falle pladask på rompa. Og når alle er klare for turen drar man oppover fjellet. Når man har gått opp og ned i dalene i over 5 timer og har endelig bestemt seg for å snu, så bør man tenke på at tilbake veien tar like lang tid.      

 

Er alt dette verdt det, eller gjør vi dette år etter år bare på grunn av at det er en tradisjon? Om det er verdt eller ikke kan du selv bestemme.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.


03.04.2006 20:53

Bra!
1
anbefalinger
dette var ikke veldig bra, hvis skrives ikke viss
gir to tomler ned
uorginalt
ikke gjennomført
dårlige poenger

hm
11.05.2006 01:18

Bra!
1
anbefalinger
pass på orddelingen din:

tilbake veien --> tilbakeveien.

dessuten sliter du med norsken din, noen småting i fortellingen var bra som utgangspunkt, men kunne blitt skrevet og blitt poengtert så MYE MYE bedre. Men stå på, les bøker og bli inspirert.

kjempe stor --> kjempestorLærer
03.04.2018 11:53

Bra!
1
anbefalinger
Du suger til å skrive, gi opp

anonym
23.03.2008 21:38

Bra!
0
anbefalinger
kort og lite avstikkere. mer fortelling enn kåseri. men du skal ha for innledningen. den var ikke så verst.


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.011 sec - 1 pageviews