Søk i stiler
 

TID


Bekymringer tiden gir meg!
Sjanger:KåseriLastet opp:15.02.2002
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Tidsperspektiv
Verktøy:Utskrift   Del på FacebookEr det noe alle sammen vil ha mer av? Hva er det alle prøver å spare? Og hva er det alle bruker? Jo, tid!

Er det noe jeg har angst for, så er det tiden. Jeg er redd at jeg ikke har nokk tid, eller at jeg har for mye tid. Det er alltid noe som ikke kan bli gjort pga. tiden. Dette bekymrer meg.
Mange av mine pinlige øyeblikk, er pga. tiden. Komme for sent på skolen. For sent til bussen. Eller for tidlig til bussen. Slik at jeg må sitte og vente. Hater å ha god tid. Hater å ha dårlig tid.

Jeg er redd selve begrepet tid. Er redd når folk sier: "du har dårlig tid". Liker ikke snakk om tid. Tid gir bekymringer, rynker, nerver, redsel og angst. Og er en av hovedårsakene til stress. Og tiden er skremmende med tanke på, hvis jeg var på Jamaica ville ikke klokken nå være 18.00. men 11.00. Det ville være fint, å kunne fått 6 nye timer, som egentlig allerede er brukt.


Tro om det er kun jeg, som har slike bekymringer om å ikke rekke over alt?
Eller, å ikke ha noe å rekke over..?

Er det meningen at alt som skal bli gjort, skal bli gjort? Eller er det ting som bare blir sagt at de må blir gjort. Men som egentlig ikke må det? Kanskje det er en høyere makt som gir meg mer å gjøre, enn hva jeg kan. Slik at jeg ikke somler så mye med det jeg gjør, at jeg får tid til det egentlige, som skal bli gjort.

Jeg sitter og venter på en telefon. Noen jeg gjerne vill skal ringe. Går tiden fort? Nei! Da er det nesten utrolig å tenke på all den tiden som går. Selv om det egentlig bare er 5 minutter. Hadde dette vært på en fest, ville de 5 minuttene ha gått for lenge siden.

Jeg vet at jeg sløser bort mye dyrebar tid. Er en ekspert på det. Selv når jeg vet jeg har dårlig tid, somler jeg. Men er det noe en kan gjøre, for ikke å sløse med tiden?

Ting jeg kan gjøre for å spare tid:

- Gå raskere hjem fra skolen (ikke sparke i alle småsteinene)
- Ikke somle når jeg gjør lekser (ikke høre på musikk, å la mobilen ligge i fred)
- Snakke mindre i telefon (si det som jeg ringte for, å ikke alt annet)
- Finne ut hva jeg skal ha på meg dagen i forveien (Slik at jeg slipper å bruke tid på å prøve hele klesskapet om morgenen)

Hva ville jeg ha gjort med tiden jeg sparte?

- Jeg ville ha sett på TV (tåpelige såpeoperaer, Friends, Fraiser)
- Jeg ville ha ryddet i musikken min på datamaskinen.
- Jeg ville begynt å spille volleyball.
- Jeg ville ha lært meg å spille sjakk.
- Jeg ville ha lest flere bøker.
- Jeg ville ha malt (fjell, katter, skyskrapere, og trær)
- Vært flinkere å skrive mail.
- Engasjert meg i politikken.

Kommer tid eller går tid? Det er tusen ubesvarte spørsmål til ordet tid.
Men hva er egentlig tid, tid er relativt. Kan vi bevege oss opp mot eller over lysets hastighet vill ikke lengre tid eksistere. Einstein med sin den kjente relativitets teorien setter begrensninger for slike muligheter, men Einstein her har nokk fremtiden vist at du tok feil.

Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

aaa
19.05.2008 21:47

Bra!
5
anbefalinger
Dette var veldig bra skrevet, d er akkurat slik d er


27.11.2005 17:10

Bra!
4
anbefalinger
Jævla bra refleksjon..slik føler jeg om tidsbegrepet også. Er en latterlig menneskeskapt definisjon som vil gi mye ubehag for oss mennesker i fremtiden, da mange har godtatt denne definisjonen og lever etter den...


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews