Søk i stiler
 

Donald Duck


Om Donal Ducks opprinnelse
Sjanger:TemaoppgaveLastet opp:11.02.2002
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Tegneserie
Verktøy:UtskriftDonald Duck blir skapt

Det var Walt Disney som oppfant selve figuren Donald Duck. Det begynte med at han hørte på et radio program, på jakt etter stemmer til tegnefilmene sine(det gjaldt å finne folk som snakket litt uvanlig) Denne kvelden i begynnelsen av 30 - årene hørte Disney på, da han hørte en dyreimitator som etterlignet en gammel barnesang :
«Mary had a little lam, kvakk, kvakk, kvakk, kvakk!!!»
Han ringte til radiostasjonen for å finne ut hvem som hadde denne merkelige men helt perfekte stemmen. Han fikk de opplysningene han ba om: han som kvakket het Clarence Nash. Walt Disney kom i kontakt med Nash og ga ham en jobb. Så kom han på at han hadde ikke en figur Nash kunne gi stemme til. Lenge grublet Disney på dette og det gikk et år. Mai 1932, fredag den 13(ulykkesdag) samlet han sine medarbeidere til et panikkmøte og til slutt etter nesten et døgn fant han ut at det skulle bli en and. Han tegnet en andegutt, med svømmeføtter, matrosjakke og matroslue. Donald Duck var født!Donald Duck som tegneserie

Carl Barks ble født den 11.11 1911 på liten ranch i et dalføre utenfor Klamath Falls på grensen mot California. Der gikk han på en liten skole som het «Lone Pine School.» Tegningen som han tegnet av denne skolen var en av de første han tegnet. Det hersker ingen tvil om at Carl Barks er den største av alle Donald-tegnere gjennom tidene.
I 25 år tegnet Carl Barks Donald-serier. Han skapte figurer som Onkel Skrue, Petter Smart og B-gjengen, og historier som Eggmysteriet og Gullhjelmen. Hans historier var preget av en fantasi og idérikdom man sjelden så maken til hos andre tegneserieskapere, og man ble tatt med til de underligste steder, reelle og oppdiktede, når man leste historier fra Barks’ hånd.

Donald Duck: Muskelbunten

Donald Duck historien ``Muskelbunten`` er en humor historie. Det som er spesielt med tegneserier om Donald er at han ender nesten alltid opp som tulling og dummer seg veldig ofte ut. Det er vel dette som gjør ham morsom.
``Muskelbunten`` handler om Donald som har lyst til å komme i bedre form. Han kjøper masse utstyr, men er ikke sterk nok til å fikse det. Ole, Dole og Doffen ( nevøene til Donald) går til Petter Smart og får et glass med styrkebrygg. De lurer stoffet inn i Donald når han sover og når han våkner er han kjempe(Muskelbunt). Han drar til byen for å kjøpe sykkler til guttene og får øye på et skilt der det står: Årets muskelbunt kåres i aften! Donald løper inn i bygningen og melder seg på. Han vinner overdrevent og plutselig skjer det noe dumt. Da han skal ta imot prisen er styrken gått bort!! Han greier ikke å rykke på den store pokalen. Den er for tung. Han blir kastet ut av lokalene og løper sint hjem for å kjefte på Ole, Dole og Doffen(som hadde gitt ham styrkedrikken).

De viktigste personene som er med:

Donald Duck, Ole, Dole, Doffen og Petter Smart.
Donald Duck er en and med matrosdress. Han blir fort stresset og liker å slappe av. Selv om han ikke oppfører seg eksemplarisk, så er han på en måte helten i serien allikevel. Ole, Dole og Doffen ser ut som en mini utgave av Donald og de er veldig rampete, men også veldig heltemodige og smarte( de er med i speideren). Petter Smart er et geni. Han kommer med mange spennende oppfinnelser( men det er ikke alltid de virker like bra)
Donald og alle de andre figurene bor i en oppdiktet by. Andeby. Den er ganske virkelighetstro og har brannstasjon, kino, politistasjon, kjøpesenter osv.

Tegninger og virkemidler

Fargebruken i ``Muskelbunten`` er ganske kraftig. Sterke farger ser vi mye av. Det ser ganske naturtro ut og det er ordentlig dybde i bildene. Bildene er veldig forseggjorte. Vi synes tegningene er kjempe fine og veldig oppfinnsomme. Små barn kan ha det morsomt med å se på bildene og de som er eldre har det morsomt med både teksten og bildene. Tegningene og bildene passer bra sammen og man er ``med`` i handlingen.

Donald Duck på forskjellige språk :

Arabisk : Battouta
Bulgarsk : Patoka Donald
Dansk : Anders And
Engelsk : Donald Duck
Estlandsk : Piilupart Donald
Finsk : Aku Ankka
Fransk : Donald Duck
Gresk : Ntonalt Ntak
Indonesisk : Donal Bebek
Islandsk : Andrés Önd
Italiensk : (Paolino) Paperino
Kinesisk : Tang Lao Ya
Latin : Donaldus Anas
Norsk : Donald Duck
Polsk : Kacer Donald / Kaczor Donald
Portugisisk : Pato Donald
Russisk : Donald Duck

Serbisk - Kroatisk : Paja Patak
Spansk : El Pato Donald
Svensk : Kalle Anka Tsjekkisk : Ka` cer Donald
Tyrkisk : Donald
Tysk : Donald Duck / Schnatterich
Ungarsk : Donald Kacsa

Kilder:
Internett:
www.donald.no
http://www.skolesiden.no


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Ragnhild
22.08.2004 16:46

Bra!
38
anbefalinger
Jeg synes det er bra at vi får vite hvordan Donald ble skapt.
Masse informasjon om de forsjellige figurene er også bra.
Det er gøyalt å gå lære navnet hans på forsjellige språk.


21.01.2008 09:31

Bra!
8
anbefalinger
Jej he eit lide spørsmål til dere folkens..
Den som svarer på dette fer 100kr.
Kan den som leser denne mld beskrive kort hva tegneserien donald duck handler om...??!!
M.V.H The Girl..  Smile :-\)


Anonymz
03.05.2007 14:05

Bra!
6
anbefalinger
Heii! Takk for at dere hjalp meg! Det var en sånn nøtt i klassen som jeg skulle finne ut i  Razz :-P
Hva heter Donald Duck på dansk og svensk. Jo takk! Her sto det alt!  Very Happy :-D Tusen takk for hjelpen jenter! Håper dere fortsetter med dette! Takk! Klem

anonym
26.02.2009 18:49

Bra!
4
anbefalinger
jeg synes det er utrolig bra at det finnes en slik side når jeg sitter fast med lekser er det bare å søke her så finner jeg det meste å lærer alltid noe nytt ... : D hvis det er lekser eller framlegging jeg sliter med til morgendagen som er glemt er det bare å søke her å jeg finner det jeg kan ikke beskrive hvor glad jeg blir da  Very Happy :-D Very Happy :-D Very Happy :-D Very Happy :-D

wikipedia
01.02.2010 17:56

Bra!
4
anbefalinger
Carl Barks ble født 27 Mars 1901 ikke 11/11/1911..

Carl Barks ble født 27. mars 1901 på en gård nær Merrill i Oregon. Som ungdom var han ensom, fordi han bodde så avsides til og fordi han var delvis døv. Allerede i svært ung alder begynte Barks å tegne, blant annet småtegninger og karikaturer i kladdebøker og lesebøker på skolen. Ellers var ungdomstida ved siden av skolen mest fylt med arbeid for foreldrene.

t
18.03.2014 08:29

Bra!
2
anbefalinger
Alt er tatt fra wikipedia og andre nettsteder så hva er vitsen med og lage noe som bare er stjelt fra før av?

ehh
06.12.2016 13:52

Bra!
1
anbefalinger
det kunne ha stått litt mer om virkemidlene i serien, det hjalp veldig lte med det dere skrev om det nå


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.036 sec - 1 pageviews