Søk i stiler
 

Mørkets Herre


Om å være annerledes, ensomhet og
Sjanger:NovelleLastet opp:05.02.2002
Språkform:BokmålForfatter:
Tema:Ensomhet
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook

Jeg går så fort jeg kan. I hvert fall så fort det går an å gå, uten at det virker mistenkelig. Vil bare komme meg vekk herifra. Regnet bøtter ned, men jeg gir faen. Regntøy er oppskrytt. Jeg føler alle de stygge, granskende blikkene i ryggen. Jeg kan ikke se dem, men jeg vet at de stirrer. Sånn er det hver jævla dag. Men i dag virker denne skolegården enda større og kjipere enn noen gang. Kanskje fordi jeg dreit meg ut igjen, i KRL-timen. Nei, det var ikke jeg som dreit meg ut! Det er bare alle de dumme, fordomsfulle menneskene i dette hølet av ei bygd som er så sinnssykt trangsynte! Lærerens stemme gjaller gjennom hodet om igjen og om igjen.
«Du må ikke tro, Hans at du bare kan komme hit til bygda og forvente at alt skal skje etter dine hedenske skikker! Du er rett og slett en outsider, Hans! Du må bli mer tilpasningsdyktig! Det er faktisk ene og alene din feil at du ikke er en del av fellesskapet her i bygda! Jeg har prøvd, men hva skal en stakkars kristendomslærer gjøre da, når jeg får en slik satandyrker av en elev i klassen? Bare se på deg selv! Sorte klær, sort hår, nagler overalt! Nei, dette går ikke an, jeg tror vi er nødt til å ta en liten prat med foreldrene dine igjen! Hva slags syke ideer har du egentlig? Satanisme i KRL-timen? Nei, vet du hva......» Da ble det nok for meg. Jeg tok jakka mi, og marsjet ut. Idet jeg gikk forbi lærer Magnussen spytta jeg ham midt i trynet. Det føltes digg å endelig få sagt det jeg mente, men på en annen side fikk de pripne bygdefolka nå enda mer å hviske og tiske om. Hva var det egentlig jeg hadde gjort som var så innmari forferdelig? Det var jo bare et forslag! Dessuten hadde jeg faktisk sett at det sto i 8.klasse-pensum i KRL at vi skulle ha hatt om satanisme. «For å få bedre perspektiv på religionene», eller noe sånt........

Jeg må slutte å tenke på det. Slutte å la det gå sånn inn på meg. Jeg må være sterk! Huske på alt han sa. Det er jeg som er spesiell, de er bare små og uvitende. Jeg må heve meg over det. Jeg har da lov til å si min mening? Faen, jeg savner ham! Nå holdt jeg nesten på å sneie over jordet igjen, slik jeg vanligvis ville ha gjort. Hver dag etter skolen. Han var min eneste venn. Den eneste personen i hele verden som jeg faktisk kunne prate med, som forstod meg. Nå er han borte.


«Er du på gjennomreise, gutt? I så fall vil jeg råde deg til å komme deg vekk herfra fortest mulig, for dette er ikke noe blivende sted!»
Jeg skvatt til så jeg mista colaen i gulvet. Det var første gang noen hadde prata til meg på lang tid. Jeg snudde meg. Der sto det en gammel, litt krokete fyr. Han var ganske svær, og hadde et stort, hvitt skjegg. Selv om han så litt skummel ut, hadde han et vennlig drag rundt munnen.
«Æhh...nei, jeg bor her.»
«Jaså, gjør du det? Ny her du, da?»
«Jaaa, kanskje litt. Flytta hit for nesten et halvt år siden....»
«Jaha, da kan’ke du ha vært mye utafor døra! Kan ikke huske å ha sett deg før.....»
«Nei, du har sikkert ikke det. Æh...liker meg best hjemme, jeg.»
«Skjønner. Du har ikke fått noen venner. Skolens nye outsider, eller hva? Litt annerledes, jeg så det med en gang at du ikke var sånn som dem!»
Jeg kjente sinnet boble opp i meg. Hvem trodde han at han var, som bare kunne komme her og analysere meg? Her, midt i butikken! Alle som var i butikken måtte ha hørt hele samtalen!
«Hold kjeft! Jeg trenger ikke å prate med deg, din gamle dust», sa jeg og gikk mot kassa. Jeg betalte for colaen og gikk. Men da jeg kom utenfor angret jeg. Kanskje han ikke hadde ment det så ille? Han hadde jo tross alt prata til meg. Det var jo nettopp derfor jeg hadde tatt turen hit ned på butikken, i håp om å komme i kontakt med noen. Nå var det jo kanskje ikke en krokete gammel gubbe jeg hadde tenkt meg, men det var jo tross alt bedre enn ingen! Jeg bestemte meg for å vente på ham, og unnskylde det lille utbruddet. Det var selvfølgelig en sjanse å ta, kanskje var han helt gæren? Men hva hadde jeg egentlig å tape? Ikke en dritt.....
«Heisann, står du her og henger?»
Åhh! Nå skvatt jeg igjen. Han hadde det med å komme overraskende på folk!
«Ja, ehem... Jeg ville bare unnskylde for at jeg kanskje ble litt hissig i sted, det var ikke meningen....» Jeg stod og så ned i bakken. Turte ikke helt å se reaksjonen hans. Kanskje han var dritsur?
«Ja, du ble kanskje litt hissig, ja! Men det er i orden. Jeg tar meg ikke så lett nær av sånt tull.»
«Hehe, det er bra. Men hva mente du egentlig med at dette ikke er noe blivende sted?»
«Det burde da du vite. Du har vel fått merke det på ganske nært hold? Jeg snakker om bygdedyret, gutten min. Bygdedyret. Du må ikke la deg sluke av bygdedyret! Den forferdelige janteloven som er i denna bygda her... Man merker det ikke før man kommer seg vekk herifra, eller hvis man kommer utenbysfra, som du. Jeg dro herifra da jeg var på din alder, rundt 15-16 år. Jeg dro til sjøs, og kom ikke tilbake hit før for en tre fire år siden. Jeg har levd livet. Bodd i store byer, hvor folk ikke driver og bryr seg borti hverandres saker hele tida. Du kommer vel fra en storby selv, du? Når jeg sa at du var annerledes, mente jeg det positivt. For det er positivt! Men det har vel ikke du merket så mye til enda... Vi er noen originaler, du og jeg. Bare vent, en dag vil du være glad for det!»

«Jaha....men, da så. Jeg tror jeg burde komme meg hjem nå......» Dette måtte være en skikkelig gærning, best å stikke!
«Nei, nå syns jeg du burde bli med en tur hjem til meg. Du sa jo selv at du ikke er mye ute. To enslige sjeler som oss burde holde sammen!»
Det var fristende å be fyren dra til helvete, men det var noe som sa meg at denne mannen var like ensom og kontaktsøkende som meg. Det virket litt rart, men jeg takket allikevel ja til invitasjonen.

Det første møtet. Jeg husker det som om det var i går. Jeg overrasket egentlig meg selv. Det at jeg i det hele tatt snakket med en fremmed var jo stort i seg selv, men at jeg ble med han hjem også! Det lignet ikke meg, men nå i ettertid er jeg utrolig glad for at jeg gjorde det. Hvis ikke, hadde jeg nok antakeligvis blitt gal av ensomhet. Det er visst noen som blir det.
Jeg var hos ham til sent på kveld. Selv om jeg vanligvis ikke er spesielt pratsom av meg, var det noe med ham som gjorde at jeg begynte å prate. Han virket interessert. Jeg fortalte om byen, der jeg bodde før jeg kom hit. Om de få vennene jeg hadde hatt der. Om hvordan jeg hadde kommet hit, og om hvordan alle hadde stemplet meg fra dag én. Alle så at jeg var annerledes, ikke som dem. Det var visst ikke så mange som flyttet hit. Spesielt ikke byfolk. Jeg passet ikke inn. Den dusten, Kalle, lederen i klassen likte meg ikke. Han følte seg vel truet, siden jeg var fra byen. Da var det ingen andre som turte å snakke med meg heller, antakeligvis i redsel for at han skulle mobbe dem også. Han slengte dritt til meg hver dag. I begynnelsen gikk det skikkelig inn på meg, men etter hvert begynte jeg å gi faen. De kunne si hva de ville, jeg gadd ikke å prøve mer. Dreit i alle sammen. En dag skulle jeg nok vise dem!


Endelig begynner det å skumre. Snart har de mørke skyggene slukt alt som heter dagslys. Herlig! Jeg liker ikke dagslys. Alt syns så godt. Føler meg så utsatt, hemmet. Ingen steder å gjemme seg. Blir stressa av det. Sola har i det minste ikke vist seg i dag, og godt er det. Jeg virkelig hater sola! For meg er den bare et symbol på alt som er fiendtlig og ekkelt. Nå er det helt mørkt. Digg! Det begynner å løse seg opp i skuldrene, nå kan jeg slappe av. Jeg tenner meg en røyk og et par røkelser, og tar fram boka. Jeg leser om Aleister Crowley. En fyr som levde på starten av 1900-tallet. Han var okkultist, og hevdet at gjennom ritualer kan mennesker beherske en slags kosmisk makt. Når man behersket denne makten var man blitt en «Deus Nigrus», eller Mørkets Herre.
Den ser ut som en helt vanlig bok. Innbindingen er ganske kjedelig, egentlig. Brun og gammel, men ikke spesielt slitt. Det var tittelen som først vekket min oppmerksomhet; «The Satanic Bible».
Jeg husker da jeg fant den for ca. et år siden. En av de første gangene jeg var hjemme hos ham. Jeg var ikke så veldig interessert i bøkene hans til å begynne med. Jeg bare lot som. Ville så gjerne at han skulle like meg. Selv var han innmari interessert i bøker. Alle veggene var dekket med høye bokreoler. Han snakket om bøker hele tiden. Og fortalte om hvor han hadde fått dem fra. Med hver eneste bok fulgte det en lang historie fra den tiden han var sjømann. Det var utrolig spennende. Han hadde visst vært overalt. Han spurte meg om jeg ville låne noen bøker av ham. Det var egentlig ikke så rart, jeg hadde jo nettopp lagt ut om min store lidenskap for bøker. Han hadde vel inntrykk av at jeg nesten ikke gjorde annet enn å lese bøker. Sannheten var at jeg ikke engang hadde åpnet en bok som ikke var en skolebok, i hvert fall ikke frivillig!

«Æh....ja! Tusen takk! Det er kjempesnilt av deg.....»
Jeg lot blikket gli nedover bokrekkene. «Her er det mye spennende, ja. Men jeg har lest mange av disse før...»
«Har du det?» Han virket ikke helt overbevist. «Så du leser på italiensk også? Det der er alle de bøkene jeg tok med meg hjem fra Italia, skjønner du. Se heller her borte, du!»
Shit! Faen, der dreit jeg meg ut.... «Æh...ja, altså oversettelsene..... Tror ihvertfall det var de der.» Han overhørte det jeg sa, og fortsatte å lete gjennom hyllene.
«Denne! Har du lest denne?» Han holdt fram en svær, tykk bok. «Faust», sto det med store bokstaver. Den så skikkelig kjip ut, men jeg nikket og smilte.
«Nei, den har jeg ikke fått tid til å lese. Har hørt at den skal være veldig bra!?»
«Ja, denne ja! Goethe, vet du! Ta med deg den, du! Du kan godt ta flere også. Ta så mange du vil!»
«Flott! Da tar jeg denne også....» Jeg tok fram en bok på måfå. Det var da jeg fant den. «The Satanic Bible».
«Hehe...den gamle boka der, ja! Den fikk jeg på en av mine siste reiser over til statene. Er du interessert i sånt du da, gutt?»
«Nei! Æh...Eller ja, litt. Hva er det for noe egentlig?» Det var like greit å spørre, så jeg ikke dreit meg ut en gang til.
«Nei si det... Jeg har faktisk aldri åpnet den. Jeg fikk den, som sagt i statene. Det var vel i 1969. Jeg var innom en boksjappe i San Francisco. En svartkledd type som kalte seg ettellerannet LaVey stakk den bort til meg. Han så litt tvilsom ut, så jeg tok bare høflig imot. Senere fant jeg ut at han har blitt ganske berømt. Den moderne satanismens grunnlegger, eller noe sånt no’. Kan sikkert være spennende. Jeg hadde helt glemt at jeg hadde den. Bare ta den, du!»

Da jeg kom hjem slengte jeg bare bøkene inn i en hylle. Hadde ikke tenkt til å se noe særlig i dem. Bøker var liksom ikke helt min stil. Altfor kjedelig. Så de ble bare liggende der og støve. Han spurte aldri noe mer etter dem. Han regnet vel heller ikke med at jeg kom til å lese i dem.
Det var ikke før etter at han døde, kvelden etter begravelsen at jeg kom til å huske på dem igjen. Jeg var helt knust. Hva skulle jeg gjøre nå? Tilbake til det drepende kjedelige livet uten en eneste venn. Ingen å prate med. Da kom jeg på at jeg fortsatt hadde bøkene. De jeg hadde lånt av ham. Fikk lyst til å se litt i dem. De var det eneste jeg hadde til minne om ham. Jeg åpnet først den derre Faust-boka. Men etter en side kunne jeg konstatere at den var som jeg trodde; skikkelig kjip. Altfor dyp for meg, i hvert fall. Så tok jeg frem «The Satanic Bible», og det var da det begynte. Den var skrevet på engelsk, så det var litt tungt, men jeg skjønte det meste. Aldri hadde jeg sett noe lignende! Jeg syntes at det var skikkelig sykt. Djeveldyrking! Hvem drev med sånt? Men dette med svart magi interesserte meg. Her stod det en masse formler og ritualer man kunne utføre for å skade andre. Så kult! Tenk om jeg kunne «cast a spell» på Kalle, sånn at alle begynte å hate ham! Etter hvert slo det meg at satanismen forkaster det meste av det alle folka her i bygda tror på. Nemlig kristendommen og den ekle kristne moralen deres. Jeg følte plutselig at en idé begynte å våkne till live inne i hodet mitt. Dette var kanskje det gammer’n hadde ment hele tiden!? «Du må gå dine egne veier, gutt! En dag vil de oppdage at det er du som har vært den sterkeste hele tiden! Stol på deg selv.» Ja! Det var helt sikkert dette han hadde ment. Han ville vel bare ikke si det rett ut, så han ikke skremte meg... Det var nok ikke helt tilfeldig at det var akkurat denne boka jeg tok ut av hylla, nei. Han hadde sikkert planlagt alt sammen! Satanist...jeg smakte på ordet. Hehe, nå skulle nok de andre få seg en støkk, ja!

Jeg begynte å gå i svarte klær, farga de lyse krøllene mine svarte. Mutter’n frika helt ut selvfølgelig, men jeg dreit i henne også. Alle glante hele tida. Noe sånt hadde de aldri sett før! Men nå nøt jeg faktisk all oppmerksomheten. Før glante jo folk uten at jeg syntes at de hadde noen grunn til det, jeg følte meg ikke spesielt annerledes. Men nå ba jeg om det, og da ble det plutselig noe helt annet. Jeg likte å sjokkere. Kom på skolen med det ene fæle antrekket etter det andre. De første dagene var det ingen som turte å slenge noe dritt heller, ikke en gang Kalle. Men etter hvert ble det enda verre enn før......

«Du sklei visst litt skeivt ut, du etter at han ekle, gamle kroken dævva!» Den høyrøstede stemmen til Kalle skar inn i trommehinnene mine. Jeg skvatt til. Det var over to uker siden nå, og det var første gang noen turte å snakke om ham i mitt nærvær. Jeg hadde faktisk vært så naiv at jeg trodde jeg skulle slippe å bli mobba for akkurat det.
«Hold kjeft», mumla jeg. Jeg visste at det ble verre hvis jeg slang dritt tilbake.
«Bare se på deg! Fy faen, som du ser ut! Har du liksom blitt satanist nå da? Oooohh...scary! Du driter deg ut, ass! Har du psykiske lidelser, Hans? Er du schizofren? Tror du at du er....DRACULA?!!!!»
Nå lo alle. Hele klassen sto rundt meg og lo. Til og med lærer Magnussen! Jeg gadd ikke å si noe. Gadd ikke å se på de teite trynene deres. Jeg satt bare og klusset fram og tilbake med en blyant i kladdeboka. Hardere og hardere til det ble helt mørkegrått. Plutselig knakk blyanten.
«Hehe.... Ja, da tror jeg vi sier takk for i dag jeg, folkens!» sa Magnussen, og tørket lattermildt vekk en tåre fra øyekroken. En lattertåre. Det kokte inne i meg. Jeg hadde så innmari lyst til å meie ned hele gjengen. Tårene presset på. Hadde jeg hatt en hagle nå........ Nei, jeg måtte holde meg rolig. Ikke vise at jeg ble sint. For det var vel akkurat det de ville. Bare vent til i kveld, tenkte jeg. Da skulle jeg endelig gjøre det. For første gang. Håper bare det virker!

Nå er alt under kontroll. Alteret er i orden. Det begynte jeg å lage for nesten en uke siden. Det er til og med fullmåne i kveld. Jeg har tent røkelsen og lysene på alteret. To hvite og ett rødt. Alt ifølge boka. Jeg har satt fram hellig vann, og boka ligger klar slått opp på «Voodoo forbandelser». Jeg har klippet ut Kalle fra klassebildet og stoffet til dokka ligger foran meg.
«Kalle som deg ser jeg Kalle du fremstiller til meg», hvisker jeg. Jeg gjentar disse ordene, mens jeg syr igjen dokka. Inn i dokka putter jeg bildet av Kalle og jord jeg har hentet fra kirkegården. Kirkegårdjord er det eneste man kan bruke når det gjelder forbannelser. Så setter jeg dokka på alteret, mellom de hvite lysene, legger hendene over den og sier; «Likevel særskilt du er, du er linket som en, som Kalle ditt liv har begynt». Deretter fører jeg begge sider av dokka gjennom flammen på det røde lyset. Det røde lyset skal symbolisere Kalles blod og livskraft. Det samme gjør jeg med vannet og røkelsen. Mens jeg gjør dette leser jeg noen linjer fra boka;
«Med ild helliggjør jeg denne dokka som Kalle.»
«Med vann helliggjør jeg denne dokka som Kalle.»
«Med luft helliggjør jeg denne dokka som Kalle.»
Nå er den klar. Nå har dokka fått sjelen til Kalle. Nå er det bare å sette i gang med forbannelsesritualet.
Jeg holder dokka opp mot månen.
«Jeg forbanner deg i kveld, smerter skal føres til din kropp i kveld. Din smerte blir sterkere for hver dag som går. Alle dine smerter slår tilbake på deg selv, for i kveld forbanner jeg deg». Mens jeg sier dette prøver jeg å forestille meg svart energi som siver ut av dokka og inn i Kalle. Jeg er ikke helt sikker på hva slags smerter han vil få, for det sto ikke noe om at man kunne spesifisere det i boka. Men jeg håper det ikke vil bli for alvorlig nå første gangen. Jeg kan heller gjøre det verre en annen gang.... Jeg går ut i hagen og begraver dokka med en gang. Det står i boka at man skal vente med å begrave dokka til neste fullmåne, men siden det er fullmåne i kveld gjør jeg det like så godt med en gang. I følge boka vil forbannelsen tre i kraft allerede i kveld. Nå er det bare å vente og se......

Da jeg kommer på skolen neste dag, er ikke Kalle der. Men jeg bestemmer meg for å ikke ta seieren på forskudd, i og med at han ofte er for sen.
«Sett dere ned», roper Magnussen. «Jeg har noe viktig å fortelle dere! I går kveld, på vei hjem fra fotballtreninga, kælva Kalle på sykkelen og brakk beinet.» Jeg kjente gleden bruse opp i meg. Har det virkelig virket?!!! Utrolig!! Tenk på alt jeg kan gjøre nå! Det er sikkert gammer’n som hadde gitt meg kraften! Jeg har flere ganger snakket med sjelen hans og bedt ham om kraft. Så har han altså hjulpet meg! Jeg følte meg med ett allmektig. Nå kan jeg klare alt!!! Snart er jeg kanskje Deus Nigrus!
«Det var et svært alvorlig brudd», fortsetter Magnussen. «Så han er lagt inn på sykehuset, og kommer ikke tilbake på skolen på en stund». Bedre og bedre, tenker jeg. Nå kan jeg kanskje få gå i fred en stund! Slippe å høre på den evinnelige mobbinga!

Men der tar jeg visst feil. Alle de andre tar uoppfordret over for Kalle med glans! Magnussen er tydeligvis riktig i sitt ess denne uka, han også! Morsomhetene hagler rundt ørene mine konstant. Ikke alle er like harmløse heller. En dag kommer lille, søte Rikke bort til meg. Lille Rikke er forsanger i kirkekoret, og såvidt jeg har hørt har hun nå også blitt utnevnt til å holde konfirmanttalen på vegne av alle konfirmantene neste søndag.
«Ehem...du, Hans?» spør hun forsiktig. Hun er ikke en av de som mobber mest, og det overrasker meg at hun tør å prate til meg i det hele tatt. Jeg ser stygt på henne. «Ja», sier jeg surt. «Hva vil du»?
«Jeg ville bare gi deg denne». Hun rekker meg en gul brosjyre. «Det står litt om kirken og sånn. Om hvordan kirken kan helbrede og tilgi alle typer mennesker. Og du kan godt få lov til å konfirmere deg i kirken til neste år hvis du vil! Det er jo litt for sent nå, vet du. Jeg skal aldri mer være slem mot deg, og det tror jeg ikke de andre vil heller. Jeg tror det finnes noe godt i alle mennesker jeg, og at det er en sjanse til og med for deg!»
Hun smiler sukkersøtt. Oioioi, nå føler hun seg vel snill! Dette har hun vel mannet seg opp til i hele natt, stakkars hun har vel nesten ikke fått sove!
«Hehe, tusen takk! Men vet du hva? Denne brosjyren kan du få lov til å stappe opp et visst sted!!! Jeg har verken noen sykdom eller lidelse, jeg bare hater sånne små, trangsynte, pripne, gudfryktige drittunger som deg!!! Er det en av oss som trenger hjelp, så er det nok deg!! Stakkars deg, jeg syns virkelig synd på deg!»
Jeg ble kanskje litt for høyrøstet, for nå har hele klassen blitt helt stille. Rikke ser ut som om hun holder på å begynne å grine.
«Ja, unnskyld da! Det var ikke ment sånn.....», stotrer hun. Da kommer Magnussen til unnsetning. «Nei, Hans! Nå syns jeg det kan være nok! Ta deg en tur bort til rådgiveren du, det kan se ut til at du har behov for litt rådgivning!» Hele klassen ler.
Jeg sender ham et isblikk, og jeg kan faktisk se at han blir litt usikker. «Deus Nigrus, Deus Nigrus, Deus Nigrus...», mumler jeg lavt mens jeg traver ut døra. Jeg går selvfølgelig ikke til rådgiveren. Jeg drar hjem.

Nå har jeg fått nok. Dette er en konspirasjon! Alle har bestemt seg for å fryse meg ut! Sakte, men sikkert bryte meg helt ned psykisk. Drive meg til selvmord! Jeg er helt sikker på det! Det er det de har drevet med hele tiden! Jeg kan ikke la dem klare det, de må ikke vinne! Jeg må stoppe dem...Nå må det snart skje. Snart skal jeg bli Mørkets Herre! Jeg vet at jeg kan klare det! Neste søndag må det skje. Da er det fullmåne igjen. Denne gangen må det være verre enn forrige gang! Nå føler jeg meg i stand til å gjøre hva som helst! Hva som helst for å ødelegge de perfekte små livene til bygdefolket! Spørsmålet er bare hva? Jeg tar fram boka og leser litt under «Svart magi» og «Ofringer». Det er liksom ikke noe som er bra nok.....Katter? Nei... Det står noe om menneskeofring, da. Men da må jeg være helt sikker på at jeg virkelig får det til. Hvis det ikke funker, sender de meg antakeligvis på sinnssykehus eller noe sånt, og da er alt ødelagt! Da har de vunnet! Hvordan skal jeg klare det? Og hvem? Kalle er jo ikke her....

Jeg går ned på kjøkkenet for å ta meg en brødskive. Må tenke litt på saken. Kanskje er det litt for dramatisk? Nei, jeg må huske på hva han sa! Ikke feige ut nå.... Da kommer jeg til å kaste blikket på ett av mutter’ns ukeblader som 7ligger på kjøkkenbenken. «Greven -hvem er han egentlig?», står det med store bokstaver på førstesiden. Ja, hvem er han egentlig, tenker jeg. Jeg slår opp på den riktige siden, og begynner å lese. «I ‘92 tente han på Holmenkollen kapell, og han er også skyldig i minst ett drap. Hvem er han egentlig? Hva kan få en mann til å gjøre noe slikt? Greven kaller han seg, han er satanist. Han har tidligere uttalt at han tente på kapellet under......»
Ja! Selvfølgelig! Det er det jeg må gjøre! På søndag, da er det konfirmasjonsforberedelse i kirken? Da vil alle i klassen være der, til og med Kalle, og Magnussen underviser.... Dette er tidenes beste plan! Så enkelt, dette kan jo bare ikke gå galt! Hvor vanskelig kan det egentlig være? Plutselig ble jeg litt usikker, så jeg ville bare sjekke for sikkerhets skyld i boka. Bespottelse av kristendommen er et viktig element, sto det. Det måtte da dette helt klart være. Jeg fant ingenting som kunne tolkes til at jeg ikke burde gjøre det, snarere tvert i mot. Idet jeg skulle legge boka tilbake på plass mistet jeg den i bakken, og den åpnet seg på en blank side. Det sto bare en setning der;

”Gjør hva du vil, skal være hele loven”
Aleister Crowley

Da bestemte jeg meg. Det var bare en ting å gjøre.

Jeg kunne høre salmesang og orgelspill langt utpå veien. Jeg grøsset. Det var jævlig kaldt, og jævlig å høre på. Det var allerede rim i gresset, og de tynne skinnskoene mine var ikke særlig varme. Jeg gikk først bort til graven hans. Hadde ikke rukket å besøke den på et par dager nå. Det hadde vært så mye å styre med. Den lå helt klint oppi kirkeveggen sammen med et par andre mosegrodde gravsteiner. Det hadde nok ikke vært noen og besøkt dem på mange år, det var fullt av ugress overalt. Selvfølgelig hadde de lagt ham her! En outsider, ikke sant? Ingen familie eller noen ting. Ingen som kom til å tenke over det.... Åhhh! Sinnet jaget opp i meg igjen. Nå kan jeg nesten ikke vente med å få det gjort! Jeg tente et par lys på graven hans først. Et svart, og et oransje. Det svarte symboliserer tap, ondhet og disharmoni. Dette hadde jeg undersøkt! Det oransje var for rettferdighet. Nå skulle rettferdigheten seire!!
Jeg fant en gardintrapp stående langs kirkeveggen. Perfekt! De holdt vel på å male kirken eller noe sånt. Grunnmuren var såpass høy at jeg trengte trappa til å stå på sånn at jeg kunne nå opp til treverket. Jeg hadde med meg en jerrykanne med bensin jeg hadde rappa fra fatter’n. Jeg stilte opp gardintrappa og klatret opp med kanna.
«Nå tar vi den siste sangen, før vi avslutter», hørte jeg Magnussens stemme si der inne. Faen! Nå måtte jeg forte meg. Hvis de kom ut før jeg var ferdig, var alt ødelagt! Dette måtte funke! Og det måtte skje i kveld!! Jeg begynte å slenge bensin oppover kirkeveggen så fort jeg kunne. Nå ble jeg skikkelig stressa! Faen, trappa sto ikke helt støtt. Jaja, det var ikke tid til å gå ned og flytte på den nå. Bare jeg kunne få bensinen litt lenger bort...... Nei!!!! Helvete!!!!!! Gardintrappa veltet! Jeg raste bakover med bensinkanna og landet oppå graven til gammer’n! All bensinen veltet over meg, det svei noe helt jævlig i øynene. Jeg kunne ikke la være å skrike. Et skingrende hyl gjallet utover kirkegården. Jeg klarte ikke å åpne øynene, men plutselig hørte jeg et blaff. Et flammeblaff! Jeg kjente flammene slikke seg nedover kroppen min, og på et halvt sekund var jeg overtent. Hylet mitt gikk over fra å være skingrende, til å bli et redselsfullt brøl! Hvordan kunne dette skje? Jeg hadde da ikke tent på enda...... Selvfølgelig! Lysene!! Lysene for ondskap og rettferdighet! Nei dette var ikke mulig!!!!! Jeg var desperat! Kastet meg rundt i blinde mens forferdelige smerter jaget opp i meg overalt! Jeg hylte og skrek, men brølene mine ble overdøvet av den dramatiske orgelmusikken inne i kirken. Jeg kjente hvordan huden min sakte, men sikkert forsvant, hvordan flammene trengte seg gjennom kjøtt og blod, helt til jeg ikke kjente noe mer...

Kirkedøra åpner seg, og ut strømmer det tjuesju muntre konfirmanter.
«Shit! Sjekk den røyken som ligger over kirkegården a’!», utbryter Rikke. «Lukter det ikke litt brent her?»
«Haha! Rull inn a’, Rikke! Det er bare tåke!» beroliger en kjekk, ung fyr ved navn Kalle. «Er du redd, eller? Kanskje det er djevelen!!! Uæææ!!!» Alle ler, og fortsetter nedover kirketrappa.

Etterord:

Denne novellen handler om en gutt, Hans, som flytter fra en storby til et lite tettsted ett eller annet sted i Norge. Hans er en litt innesluttet gutt, som har vanskelig for å komme i kontakt med folk. Han tror at det var ”det gammer’n mente hele tiden”, at han skulle bli satanist for å ”vise de andre”, men dette er egentlig bare en stor misforståelse! Hans har ingen å prate med, så han bare overbeviser seg selv om at det er sånn det er, til han er helt sikker.

Jeg prøver å vise hvor vanskelig det kan være å bli akseptert hvis man er litt annerledes, og hvilke grusomme konsekvenser mobbing og ensomhet kan føre til.

Før jeg skrev stilen fant jeg ut masse om satanisme, svart magi og voodoo på internett, så alt jeg har skrevet skal være korrekt.

Jeg syns det var kjempegøy å skrive denne stilen, både fordi den ble veldig annerledes enn stilene mine pleier å bli, og fordi jeg lærte masse nytt og spennende, bl.a. om satanisme og okkultisme. (Hadde ikke engang hørt om okkultisme før!) Og det står faktisk i 8.klasse-pensum at vi skulle ha hatt om satanisme…..

Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Svartkledd
28.04.2004 20:46

Bra!
1
anbefalinger
Vanvittig bra! Selv om jeg er litt usikker på slutten. Savner kanskje et litt annet avsnitt på slutten der? Uansett, du har ikke vurdert å forsøke å skrive en bok? En roman, eller kanskje en novellesamling? For du har helt klart talent for å skrive. Kjenner meg igjen i mye her, mange av følelsene. Sterkt skrevet!

LaVey.
05.04.2006 18:01

Bra!
1
anbefalinger
Meget bra tekst.
Men likte ikkje heilt slutten.


26.03.2013 00:32

Bra!
1
anbefalinger
Guaranty Trust LÅN PLC
 
Har du prøvd å få lån fra banker uten å lykkes? Innstendigste trenger penger for å komme seg ut av gjeld? Trenger penger for utvidelse eller etablering av egen bedrift?. Vi gir harde pengene lån og alle andre typer lån, med en rente som varierer fra 3% - 5%. Vi gir ut lån Nation Wide, som strekker seg fra 1,000.00 til 100 millioner USD / pund / EURO.
Vi finansiere 100% og med en LTV på 75% -85% på eiendom oppkjøpet Svar på e-post: gtloans@live.com
 
Vi tilbyr følgende typer harde pengene lån:
Hard Money Loan, Line of kreditt,
Kommersielle Hard Money Loans
Personlige Hard Money Loans
Virksomhet Hard Money Loans
Investeringer Hard Money Loans
Utvikling Hard Money Loans
Oppkjøp-lån utstyr leasing
Startlån næringseiendom
Inventar Lån Usikret Borrowin
byggelån
KUNDEFORDRINGER Lån Lines of Credit
Factoring Warehouse Finansiering
maskiner Lån
Working Capital Lån Gulv Lines
Landbruksprodukter lån, internasjonale lån
Innkjøpsordre Finansiering: nesten alle typer virksomhet lån
E.T.C. ..
 
Hvis du er interessert ta kontakt med oss via e-post: gtloans@live.com
 
hilsen
Tony Belly


18.06.2014 09:45

Bra!
1
anbefalinger
Trenger du et lån??
Har du vært på jakt etter hvor du skal få et lån? Har du forsøkt å få noen form for lån? Hvis dette er tilfellet, må komme tilbake til oss via e-post nå som davidpetersonloanfirm@outlook.com hvis du ønsker å få en rimelig lån. Lånet tilbys her til en svært lav rente på 2%. Kontakt oss nå hvis du er interessert.

Navn: David Peterson
E-postadresse: davidpetersonloanfirm@outlook.com


29.06.2014 23:18

Bra!
1
anbefalinger
Til hele den offentlige

Trenger du et lån for å betale ned gjeld, starte opp en virksomhet eller for investering søk ikke mer sentral finans lån byrå er her for å bidra til å løse at bekymring vennligst send en e-post til: centralfinancee11@gmail.com for mer informasjon ..


17.07.2014 11:08

Bra!
1
anbefalinger
Hei kunder
GLOBAL informasjon oppgi usikrede garantert lån for virksomheten
Menn og kvinner som er i forretningstransaksjoner, bil kjøp,
House Kjøp lån og andre personlige lån osv. vi gir ut lenge
lån fra fem til femti år maksimal med 3% rente i dette
Du kan også fortelle oss hvor du trenger slik at vi sender til deg
vilkår og tilstand som er hvis du er virkelig interessert i å få
et lån fra oss, lån er gitt ut i store britiske pund og United
USA Dollar maksimum vi gir er 20,000,000 både i pounds og $USD
og minimum 5000 pounds og USD$.
VÃ…RE PAKKER INKLUDERER;
* Hjem lån
* Auto lån
* Boliglån
* Business Loan
* Internasjonale lån
* Personlig lån

vi også gjøre sikkerhet og ikke - pant lån For virksomheten din
Oppstart. Hvis du er interessert kontakt e nedenfor med dine lån sum.

svar via e-post: infoglobe3@gmail.com

Takk infoglobe


06.09.2014 07:25

Bra!
1
anbefalinger
Trenger du et lån for å forbedre virksomheten ?, lån for å konsolidere din gjeld, Lån for personlig bruk, Lån for kredittkort, Medical Care lån, bil lån, boliglån, Student Loan.

send en e-post hvis interessert i å
LOANGIFT2011@GMAIL.COM


04.10.2014 18:06

Bra!
1
anbefalinger
Trenger du finansiere for din bedrift eller du trenger et lån for dine regninger kontakt oss i dag, og du vil få lån i løpet av kortest periode, kontakt globalapexloans03@gmail.com


Få finans du trenger i dag

Hyggelig mann 80
27.04.2004 13:45

Bra!
0
anbefalinger
hei.. skaf deg et liv.. Men du.. intresert? ring meg.. 6660666

Oda
10.05.2004 20:14

Bra!
0
anbefalinger
tIL MANN 80...... du kan ikke skrive du!!!!

satanSana
13.01.2005 21:25

Bra!
0
anbefalinger
genialt, men hans skulle ha brent kalle. det hadde vært rettferdighet.
hail satan -l-

Høtttemegtu! skrytepave!
19.03.2005 17:59

Bra!
0
anbefalinger
Jada Martine! du trenger ikke å være så jævla englebarn! Jeg vet at du er flinker enn meg på skolen, og jeg merker så jævla hardt at pappa liker degf best, og skulle ønske at jeg var like flink som deg! men faen heller! sånn er det ikke..men jeg har i alle fall et liv!


01.04.2005 08:09

Bra!
0
anbefalinger
Beste novellen evver da..!!! Hans skulle brent Kalle... Det skulle vært best.. Men den var jo bra fordi om da!! Hail satan!!!-l-

Offer
02.09.2005 23:18

Bra!
0
anbefalinger
Utruli bra skrevve!!
Sjøl så væt i ikje ka i ska tru på, mn d bli nok ikje satan nei. He vorre mobbe-offer sjøl. D e ikje enkelt altså! Man føle se utvist fra samfunne.............d va værst når to av vennan mine bynte å.............på grunn av at i lika hest........
Men i råda alle mobbe-offer! Bynn me en hobby! hest feks. Dyr mobba aldri! d e d som e så bra m dm.........

Mina
21.03.2006 01:20

Bra!
0
anbefalinger
Likte ikke slutten ! men ellers DRITBRA!!!!

satanist
03.04.2006 12:11

Bra!
0
anbefalinger
Vel, du kunne ikke funnet så veldig mye, med tanke på at satanisme ikke har noe med Wicca, Voodoo eller magi å gjøre. Satanisme er en livsstil hvor man gir faen i alle andre. Ingen satanister er djeveldyrkere.. De har ingen tro.

søster til min bror
20.11.2006 16:38

Bra!
0
anbefalinger
minner om en san historie

Ibeemo
08.02.2007 10:09

Bra!
0
anbefalinger
nei men faen da... Teksten er god. Men vær så snill å slutte å mishandle det norske språket i gjesteboka.


02.10.2014 06:41

Bra!
0
anbefalinger
Hei, jeg heter MORAIDA LUNA. Jeg vil bruke dette mediet til å varsle alle lånesøkere til å være svært forsiktig fordi det er svindel overalt. For noen måneder siden jeg var økonomisk anstrengt, og på grunn av desperasjon, jeg har blitt lurt av noen online långivere. Jeg mistet nesten håpet før en venn av meg henviste meg til en svært pålitelig utlåner kalt Mrs. Amanda som låne meg et usikret lån på $ 53 000 på mindre enn 24 timer uten noe press eller stress med en rente på bare 2%. Jeg ble så overrasket da jeg sjekket bankkontoen min balanse og fant ut at beløpet jeg søkte om ble sendt rett til min konto uten noen forsinkelse. Jeg derfor lovet henne at jeg skulle dele den gode nyheten, slik at folk kan få lån enkelt uten stress. Så hvis du er i behov av eventuelle lån av noe slag, ta kontakt med henne via hennes e-post: amandarichardsonloanfirm@gmail.com.
Du kan også kontakte meg på min e moraidaluna@gmail.com.
Nå, alt jeg prøver å møte opp med min lån tilbakebetaling som jeg sender direkte til hennes konto månedlig.


25.04.2015 23:34

Bra!
0
anbefalinger
Myslíte deg, že eller získanie finančnej podpory av ste vazne potrebovať naliehavú pôžičku, plánujete na začatie vlastného podnikania, v dlhoch? Toto je Vasa Sanca, Åby du vase priania, til Pretože sme rozdávať Osobné pôžičky, Podnikatelský Uver, podnikatelské úvery, všetky druhy úveru na 2% úrokovou sadzbou.
Ponúkame nezabezpečené å zabezpečené úvery v rozmedzí eller $ 1000 gjør $ 50,000,000.00 Priamo CEZ Austráliu. Pôžičky su aplikované pre online mozu Byt obvykle schvaľujú vet prostriedky poskytnuté na účtoch zákazníkov gjøre 24 Hodin. Ak chcete použiť jednoducho kontaktujte nás nå na {alliancetrustfund93@gmail.com]


04.05.2015 23:53

Bra!
0
anbefalinger
Hei,
Dette er for å informere offentligheten generelt at fru Sadia Philips, et privat lån utlåner du åpner opp en økonomisk mulighet for alle som trenger noen økonomisk hjelp. Vi gir ut lån på 2% rente til enkeltpersoner, bedrifter og selskaper under en klar og forståelig betingelser og vilkår. kontakt oss på e-post (sadiaphiliploan@gmail.com)


02.10.2015 14:10

Bra!
0
anbefalinger
BEWARE: Do not use most of all these Private Money Lender here, there are not genuine and trustworthy mostly if they have a free email account i.e. yahoo, gmail, hotmail, live etc, that should arose your suspicion and be very cautious. If they have telephone number with international dialing codes from Nigeria (Africa ) & India then you have to beware. A genuine lender would have a legitimate website, personalized email address/account from their website and not a free email account. I would recommend anyone looking for a trusted/relaible loan lender to visit: CHESHIRE LOAN COMPANY LTD BASED IN THE UK & USA and their credibility/reputation speaks for them far more in the industry than other lenders whom put up advertisement here just to lure genuine loan seekers out of their hard earned money. Contact CHESHIRE LOAN COMPANY LTD for all kinds of Business & Personal Loan, Mortgage Loans, Debt Consolidation and Real Estate Loans. Their Website: www.cheshireloancompany.com or Email: contacto@cheshireloancompany.com Skype Id: cheshireloan.company


05.11.2015 16:36

Bra!
0
anbefalinger
trenger du en legitim lån av enhver type med 2% rente? e-post: tescoloan247@gmail.com
nettside: http: //tescoloan.webs.com å komme i gang i dag


06.11.2015 20:15

Bra!
0
anbefalinger
dobrý deň,
Hľadáte seriózne a akreditované súkromné úverové spoločnosti, ktorá dáva pôžičky k životu časovej príležitosť. Zabezpečujeme všetky druhy úveru vo veľmi rýchly a jednoduchý spôsob, osobné pôžičky, auto úver, úveru na bývanie, študentské pôžičky, podnikateľský úver, investičný úver, konsolidácia dlhu, a ďalšie. Už ste bol odmietnutý bánk a iných finančných inštitúcií? Potrebujete konsolidačný úver alebo hypotéku? Hľadať nie viac, pretože my sme tu preto, aby všetky svoje finančné problémy vecou minulosti. My úverové fondy sa jednotlivcom a podnikom, ktoré potrebujú finančnú pomoc vo výške 2%. Žiadne číslo sociálneho zabezpečenia nevyhnutné a žiadna kontrola kreditu potrebné, 100% zaručená. Chcem, aby tento prostriedok Vás informovať, že sme sa poskytujú spoľahlivé a príjemcu pomoci a budeme radi Vám ponúknuť úver.
Tak nám napíšte dnes na adrese: (stvincentdepaulloan@gmail.com), aby sa teraz o pôžičku.


10.12.2015 17:57

Bra!
0
anbefalinger
Hello, Are you in need of urgent financial assistance for a personal purpose or for your business needs? Getting a legitimate loan have always been a huge problem to clients who have financial problem and need solution to it urgently. The issue of credit and collateral are something that clients are always worried about when seeking a loan from a legitimate lender. Be careful not to fall victims of various online loan scams here and eventually lost your hard earned money. If you need a credible and reputable loan for: Debt Consolidation, Business Loans, Personal Loans, Construction Loans and Car Loan for any kinds contact : (Email: finance@wburke-lendings.com) or website: http://www.wburke-lendings.com. No social security and no credit check, 100% Guarantee. All you have to do is let us know exactly what you want and we will surely make your dream come true.


23.12.2015 22:58

Bra!
0
anbefalinger
Hallo,

Her kommer en rimelig lån som vil forandre livet ditt for alltid,
Jeg er Mr Franklin Scott, en sertifisert lån utlåner, jeg tilby lån til
individ og offentlig sektor som er i behov av økonomisk bistand
i en lav rente på 2%. Dårlig kreditt akseptabelt, Vilkårene og
Forholdene er svært enkel og considerate.You vil aldri angre
noe i dette lånet transaksjonen fordi jeg vil få deg til å smile. E-post franklinosayandescott@gmail.com

Jeg Mr Franklin Scott, vil gjengi den beste av mine tjenester til alle
legitim borrowers.You vil aldri bli skuffet av meg i denne
transaksjonen fordi du ikke ble født til å være en taper. Alle interesserte
klienter bør kontakte meg nå gjennom E-post: (franklinosayandescott@gmail.com) for mer informasjon.

Vennligst fyll ut nedenfor søknadsskjema og sende tilbake hvis interessert og
vil du være glad for å vite et lån utlåner som Mr Franklin Scott

Låntakers informasjon som er nødvendig.
1) fullt navn:
2) Land:
3) adresse:
4) Stat:
5) Sex:
6) Sivil status:
7) Yrke:
 Cool 8-\) Telefonnummer:
10) Månedlig inntekt:
11) Pårørende:
12) Lånebeløp Needed:
13) Loan Varighet:
14) Formålet med lån:

Så snart du fyller ut skjemaet ovenfor, vil jeg sende deg mine lånebetingelser umiddelbart for oss å fortsette. Jeg vil være ute fram til å høre fra deg, slik som å fortsette.
Oppriktig,


10.01.2016 23:38

Bra!
0
anbefalinger
Hvordan jeg fikk lån fra denne store

Hei mine kjære folk, jeg er Anita Frank, som for tiden bor i New Jersey City, USA. Jeg er en enke i øyeblikket med tre barn, og jeg ble sittende fast i en økonomisk situasjon i april 2015 og jeg trengte å refinansiere og betale regninger. Jeg prøvde å søke lån fra ulike lån selskaper både private og bedrifts men aldri med suksess, og de fleste banker falt kreditt, ikke fullt bytte til disse småkriminelle på det som kaller dem selv penger utlåner de alle er svindel, alt de vil ha pengene dine og du vel ikke høre fra dem igjen de har gjort det med meg to ganger før jeg møtte Mr. Wilson Edwards den mest interessante delen av det er at lånet mitt var overføringen til meg innen 74hours så jeg vil rådet deg til å ta kontakt med Mr. Edwards hvis du er interessert i å få lån, og du er sikker på at du kan betale ham tilbake på tiden du kan kontakte ham via e-post ......... (wilsonedwardsloancompany@gmail.com) Ingen kredittsjekk, ingen co signer med bare 2% rente og bedre tilbakebetaling planer og planlegge hvis du må kontakte noen fast med henvisning til å sikre et lån uten sikkerhet deretter kontakte Mr. Wilson Edwards i dag for lånet ditt
De tilbyr alle slags kategorier av lån de
Kortsiktige lån (5_10years)
Langsiktig lån (20_40)
Media varig lån (10_20)
De tilbyr lån som
Hjem lån ............., forretninger lån ........ Gjeld lån .......
Student lån .........., forretninger starter opp lån
Virksomheten lån ......., Company lån .............. etc
E-post .......... (wilsonedwardsloancompany@gmail.com)
Når det gjelder finanskrisen og lån da Wilson Edwards lån økonomisk er stedet å gå kan du bare fortelle ham at jeg Mrs. Anita Frank henvise deg Good Luck ................... ....


28.02.2016 23:50

Bra!
0
anbefalinger
Vážený zákazník,

Hľadáte podnikateľský úver? osobné pôžičky, dom úver, auto úver, študentské pôžičky, konsolidáciu dlhu úver, nezabezpečené úvery, rizikový kapitál, atď Alebo ste bol odmietnutý úver v banke okolo vás alebo finančnou inštitúciou z akéhokoľvek dôvodu. sme úverov firmám a jednotlivcom v nízke a cenovo dostupné úrokovej sadzby vo výške 2% úrokovou sadzbou. Ak máte záujem? Napíšte nám na email:


europeanunioninvestment@hotmail.com
europeanunioninvestment@hotmail.com
europeanunioninvestment@hotmail.com

A dostať svoje úver dnes. Boh žehnaj05.09.2016 18:25

Bra!
0
anbefalinger
Er du ute etter investeringer og personlige lån? lete etter mer fordi du er på rett sted for dine lån løsninger her! Global Finance Limited Gir lån til bedrifter og enkeltpersoner på et lavt og rimelige renter kan du kontakte oss via e-post via: (mariajorgeglobalfinance@gmail.com)

data-programmer-

1) Fullt navn:
2) Land:
3) Adresse:
4) Land:
5) Sex:
6) Sivil status:
7) Arbeid:
 Cool 8-\) Telefonnummer:
9) Nåværende stilling på jobb:
10) Månedlig inntekt:
11) Lånet beløpet som trengs:
12) Term Loan:
13) Formålet med lånet:
14) Religion:
15) Har du søkt før:
16) Fødselsdato :
Takk,


12.09.2016 13:23

Bra!
0
anbefalinger

Er du søker for en privat långiver ? Trenger du et lån haster ? Har du en dårlig kreditt ?
Så her er et flott tilbud for deg, kan jeg hjelpe deg å sikre et lån med renter så lav som 3 %. 100 % finansiering med minimum dokumentasjon. Finansiering så fort som 48 timer etter godkjenning.
Jeg tilbyr alle typer lån ; personlige lån ( sikret og usikret ) , business lån ( sikret og usikret ), kombinasjons lån, konsolidering lån , bil lån , hus lån, Oppussing lån og mange flere. kontakte meg via min e-post : rebeccaloanfirm@gmail.com


16.11.2016 03:05

Bra!
0
anbefalinger
Trenger du et presserende lån?
Bare ta kontakt med oss med vår e-post nedenfor.
E-post: Robertfinance616@gmail.com
Vi behandler og godkjenner lån for VÅRE KUNDER uten å be om forskuddsbetaling ,
Avgifter eller skatter, er at det som gjør oss forskjellig fra andre LENDERS.WE har vært i utlånsaktiviteten for den siste 22years.
Blant våre andre tjenester følgende personlige lån, business lån, billån, boliglån, studielån etc. Våre lånebeløp i euro dollar pund er 2000 til 500.000 for PERSON OG 500.000 til 1,000.000 for virksomheten. Og vår rente er så billig som 2%
Kontakt oss i dag for søknader
MERK: NO betaling eller avgifter på forhånd.

Hilsen.
CLARA.
HEAD ADMIN.
Robertfinance.
E-post: Robertfinance616@gmail.com


10.01.2017 12:45

Bra!
0
anbefalinger
Du i nogen form for økonomiske vanskeligheder? Har du brug for et lån til at rydde din gæld? Vil du øge din økonomi? Du er en virksomhed person, der ønsker at udvide hans / hendes selskab. Du er hermed bedes kontakte rigtig helt, tillid og effektive långivende selskab kredit lån. Jeg lærte både enkeltpersoner og regeringen for vores høje effektivitet.

Tjenester omfatter:
* Personlige lån (Secure og usikrede)
* Business lån (Secure og usikrede)
* Home Improvement
* Inventor Lån
* Auto Lån
etc. ..

Venligst komme tilbage til os, hvis du er interesseret, gennem gkfinance01@gmail.com

Med venlig hilsen
Demetrios daniel
gkfinance01@gmail.com


06.03.2017 21:29

Bra!
0
anbefalinger
Trenger du et lån for å tilfredsstille dine finansielle behov? Vi, Administrative Officer of Financial service, kan vi tilby økonomisk frihet til kunder over hele verden og vår service er åpen for enkeltpersoner, bedrifter og samarbeide organer på en billig rente. Vår finansielle tjenesten er rask og enkel.

Zenith Financial Services Firm er forpliktet til å hjelpe våre kunder med å forbedre sin langsiktige økonomiske suksess.

Vi tilbyr lån service til en billig rente, og vi er kreditert til lokale og internasjonale kunder. Vi hadde det privilegium å møte sine finansielle behov.

VI TILBYR ALLE typer lån - GJELDER for rimelige lån.

* Investor Lån -
* Boliglån lån
* virksomheten lån -
* Personlige lån -
* Gjeld konsolidering -

Vi oppfordrer deg til å ta kontakt med oss ​​og lære mer om lån tjenesten vi tilbudt hvis interessert i vår tjeneste. Hvis du er interessert i våre tjenester eller ønsker mer informasjon om vårt selskap, kan du gjerne kontakte oss på (zenithloans001@yahoo.com). Din komfort er vår prioritet.


13.03.2017 23:39

Bra!
0
anbefalinger
Trenger du et lån? Hvis ja, gjelder nå for mer info: danielsawiak1@gmail.com


13.04.2017 10:49

Bra!
0
anbefalinger
HOW EDWARD LOAN COMPANY GRANTED ME A BUSINESS LOAN!!!
Hello everyone, I am Oliver Johnson Moore from Zurich Switzerland and want to use this medium to express gratitude to EDWARD JONES for fulfilling his promise by granting me a loan, i was stuck in a financial situation and needed to refinance and pay my bills as well as start up a Business. I tried seeking for loans from various loan firms both private and corporate organisations but never succeeded and most banks declined my credit request. But as God would have it, i was introduced by a friend named Lisa Rice to EDWARD JONES LOAN COMPANY and undergone the due process of obtaining a loan from the company, to my greatest surprise within 28hrs just like my friend Lisa, i was also granted a loan of $387,000.00; So my advise to everyone who desires a loan, "if you must contact any firm with reference to securing a loan online with low interest rate of 2% and better repayment plans/schedule, please contact EDWARD JONES LOAN COMPANY. Besides, he doesn't know that am doing this but due to the joy in me, i'm so happy and wish to let people know more about this great company whom truly give out loans, it is my prayer that GOD should bless them more as they put smiles on peoples faces. You can contact them via email on {Jonesloanfinance@yahoo.com} or Text +1(307) 241-3712


20.04.2017 21:43

Bra!
0
anbefalinger
Hej,
Har du brug for presserende lån for at rydde din gæld eller har du brug for et kapitallån til at forbedre din virksomhed?
Du afskediges
Banker og andre finansielle institutioner?
Har du brug for et konsolideringslån eller pant?
Se ikke længere, for vi er her for at gøre alle dine økonomiske problemer en ting fra fortiden. Vi låner penge til enkeltpersoner
Der har brug for økonomisk hjælp, der har dårlig kredit eller har brug for penge
At betale regningerne, at investere i erhvervslivet med en sats på 2%. Jeg vil bruge dette medium til at informere dig om, at vi yder pålidelig og støttemodtager hjælp og klar til at tilbyde dig et lån. Så kontakt os via email: kreditsolutionhome@outlook.com


22.04.2017 19:22

Bra!
0
anbefalinger
Har du brug for et hurtigt lån?
Du blev afvist af dine banker?
Har du brug for en hurtig forretning, for erhvervslivet?
Har du brug for et lån til at betale medicinske regninger?
Har du brug for et realkreditlån til at købe et hus?
Har du brug for landbrugslån til din gård?
Har du brug for et auto lån til at købe en bil?
Du har brug for stort erhvervslån til din virksomhed?
Email: kreditunion1@gmail.com

22c. Send os følgende oplysninger.
(1) Dine fulde navne:
(2) Dit land:
(3) Din by:
(4) Din telefon:
(5) Din alder:
(6.) Mand eller kvinde:
(7) Dit erhverv:
(8.) Din månedlige indkomst:
(9) Behov som lån:
(10) Formål med lån:
(11) lån Term / Varighed:

Så snart vi modtager disse oplysninger, begynder vi at behandle dit lån.
Email: kreditunion1@gmail.com


09.05.2017 04:40

Bra!
0
anbefalinger

Hej
Jeg er Korejs Fillip, Marketing Manager, Global Trade Int.
Vi tilbyder finansielle lån til alle med en meget lav rente på 2% med øjeblikkelig låneoverførsel på 1 time

E-mail: cashfirmarena@gmail.com
Hilsen og tak,
Korejs Fillip

+601111850392
Business Marketing Manager.


19.05.2017 13:00

Bra!
0
anbefalinger
God dag, jeg er en registrert privatpenger. Vi gir ut lån for å hjelpe mennesker, bedrifter som trenger å oppdatere sin økonomiske status over hele verden, med svært minimale årlige rentesatser så lave som 2% innen et år til 30 år tilbakebetaling varighet periode til noen del av verden. Vi gir ut lån innenfor størrelsesorden 5.000 euro til 100.000.000 euro. Våre lån er godt forsikret, for maksimal sikkerhet er vår prioritet. Interessert person bør kontakte oss via e-post: (24hourstloancompany1@gmail.com)


23.05.2017 08:42

Bra!
0
anbefalinger
Hallo,

Søk om et raskt og praktisk lån for å betale regninger og å starte et nytt økonomisk prosjekt med den billigste renten på 2%. Kontakt oss i dag via
E-post: stewartd887@gmail.com med lånebeløpet som trengs. Vårt minste lånetilbud er € 5,000.00 til € 50,000,000.00. Vi er sertifisert, registrert og legitim utlåner. Du kan kontakte oss i dag hvis du er interessert i å få dette lånet, kontakt oss for mer informasjon om låneprosessen. Prosess som lånevilkårene og hvordan lånet overføres til deg. Vi trenger ditt presserende svar hvis du er interessert.

Fyll og legg inn låneskjemaet nedenfor:

Navnet ditt:______________________
Adressen din:____________________
Ditt land:____________________
Ditt yrke:__________________
Lånbeløp som trengs: ______________
Lånetid: ____________________
Månedlig inntekt:__________________
Mobiltelefonnummer: ________________
Har du søkt om lån før: ________________
Har du søkt om et lån før, hvor du behandlet deg ærlig? Hvor ligger selskapet?

E-post: stewartd887@gmail.com
Med vennlig hilsen
Mr. David Stewart


24.05.2017 02:41

Bra!
0
anbefalinger
LÅNETILBUD!!! Har du noen gang tenkt på å få et stressfritt lån danner et anerkjent firma? Har du vært på utkikk etter lån og nektet fra din lokale bank? Gratulerer med at du er på rett sted for å få dette lånetilbudet, Welfare Financial Corporation er en løsning på dine økonomiske problemer. De kan tilby deg et lån med rask overføring, og uten skuffelse, er Lån søknad gjeldende for alle personer og selskaper fra 18 år og over. Interesserte personer bør kontakte for mer informasjon via e-post: welfarecorporation@gmail.com

TJENESTER INKLUDERER:
* Personlige lån (sikret og usikret)
* Business Loans (sikret og usikret)
* Forbedring (sikret og usikret)
* Investeringslån (sikret og usikret)
* Andre lån

Interesserte personer bør ta gjerne kontakt via e-post: welfarecorporation@gmail.com


24.05.2017 15:54

Bra!
0
anbefalinger
Damat Financial Corporation, Inc.
 
Vi er Private International Money Långivere. Vi tilbyr ulike lån til en svært lav rente på tre prosent per år. Våre midler er rent opptjent fra private og bedriftens investeringsporteføljer under vår

Direkte jurisdiksjon.
 
VI TILBYR FØLGENDE LÅN UTEN COLLATERAL TIL 3% RENTE
* Personlige lån * Forretningslån * Investeringslån * Billån
* Studentlån * Gårdlån * Huslån
 
Hvis du er interessert i vårt tilbud, vennligst oppgi følgende informasjon til ledelsen via e-post: leo_stevens@outlook.com
 
* Navn:
* Land:
* Telefon:
* Beløp som trengs:
* Lånetid:
* Kjønn:
*Sivilstatus:


28.05.2017 09:50

Bra!
0
anbefalinger
Har du brug for et akut finansielt kreditlån?
* Meget hurtig og øjeblikkelig overførsel til din bankkonto
* Tilbagebetaling starter otte måneder efter du har fået pengene
bankkonto
* Lav rente på 2%
* Langsigtet tilbagebetaling (1-30 år) Længde
* Fleksible lånevilkår og månedlig betaling
*. Hvor lang tid tager det at finansiere? Efter indgivelse af låneansøgningen
Du kan forvente et foreløbigt svar mindre end 24 timer
Finansiering i 72-96 timer efter at have modtaget de oplysninger, de har brug for
fra dig.

Kontakt dette legitime og licenserede firma, autoriseret
At yde økonomisk hjælp til alle
For mere information og lån ansøgningsskema

Email: cashfirmarena@gmail.com


Med venlig hilsen
Sir Joel Williams
CASH FIRM LOAN COMPANY
direktør
Tlf .: +601111850392
Email: cashfirmarena@gmail.com
Websted: cashfirmarena.wordpress.com


29.05.2017 10:18

Bra!
0
anbefalinger
Jeg vil gerne takke hr. Westhood for at give mig et lån, jeg fandt et vidnesbyrd om, hvordan en ven fik et lån fra apexloans og jeg søgte om et lån og fik mit lån. Hvis du har brug for et presserende lån i dag, undgå internet svindlere i dag ansøge om legitime lån via email; apexloans@yahoo.com


29.05.2017 13:14

Bra!
0
anbefalinger
Trenger du et lån for å betale regningene dine og starte en bedrift?
Har du vært engasjert i myrleverdige aktiviteter før?
Vi vil at du skal vite at alle dine problemer har kommet til en slutt
Her er et lånefirma rett utenfor døren for å gi deg alle slags lån du leter etter
Vi tilbyr lån til 2% rabatt, og vi tilbyr lån til private og samarbeide bedriftsorganisasjoner føler seg fri og

Søk i dag på

                              croydon.loans@outl- ook.com
Med skjemaet nedenfor

LÅNANSØKNINGSSKEMA
Fullnavn: .............
Land:……………..
adresse:……………- ….
Stat:………………
Kjønn:………………..
Sivilstatus:………
Okkup- asjon:……………..
Telefonnummer:……………
Månedlig inntekt:……………
Neste av Kin: ............... ..
Lånbeløp som trengs: ............
Lånetid: ............... ..
Formålet med lån: ............
Hva er app-kontakt / ja / nei
 
HURRY OG GJELDER I DAG PÅ (croydon.loans@outlook.com)

For ditt lån venter på deg

Med vennlig hilsen


08.06.2017 07:39

Bra!
0
anbefalinger
Har du behov for et lån for å betale av regningene dine eller starte en ny bedrift, så søk ikke mer Mitt navn er Mr Mark Vi er sertifisert lån Firma som tilbyr noen form for økonomisk hjelp til folk som trenger det, og her er vår mailfeil Gratis å sende oss en mail via: markshawnservices@gmail.com


12.06.2017 13:17

Bra!
0
anbefalinger
Mitt navn er Anna Bahman, fra Norge. 6 måneder siden min virksomhet
Kollaps, jeg hadde ikke noe håp om å få virksomheten min til å bli igjen. Jeg prøvde å
Låne penger fra banken, men jeg hadde ikke nok penger i min kreditt
Kort og ingen eiendom som sikkerhet for å få et lån, så en veldig nær venn
Av min Camila Diego, introduserte meg til en ekte låneutlåner gjennom
Internett kalt GINA MORGAN LOAN COMPANY LTD. Denne kvinnens lånebedrift var i stand til å gi meg et lån på € 160.000 uten noe som sikkerhet eller kredittkort, men hun ga det til meg på tillit.
Så vennene mine sa jeg til meg selv hvorfor jeg var egoistisk, så jeg bestemte meg for å dele
Denne informasjonen med alle. Hvis du trenger et lån fra et pålitelig lån
Utlåner kontakt Gina Morgan via e-posten hennes:
ginamorganloancompany@gmail.com
Takk


12.06.2017 19:05

Bra!
0
anbefalinger
Hej,

Er du på udkig efter et meget ægte lån til en overkommelig rentesats under en gunstig lånevilkår? Har du brug for et lån til at afregne din gæld eller at betale dine regninger? Er du blevet afvist konstant af dine banker og andre finansielle institutioner, bare fordi du har en lav kredit score? Har du brug for et lån eller finansiering af en eller anden grund som,

* Køretøjslån
* Fast ejendom lån
* Business lån
* Realkreditlån
* Hjem lån
* Gæld Konsolidering lån
* Personlige lån

Bemærk: Vi giver udlån til kun 3% rente årligt.

Interesserede personer bør kontakte os via e-mail: - cashloancompany10@gmail.com for at gøre det muligt for os at åbne en lånebehandlingsfil.

Kontakt Email: - cashloancompany10@gmail.com

Bedste ønsker,
Hr. Robert smith


13.06.2017 23:18

Bra!
0
anbefalinger
Hej allesammen,

Har du brug for et lån? Anvend nu, hvis du er interesseret med 3% rente.

Vi tilbyder det bedste lån, vi tilbyder gældskonsolideringslån op til 5 millioner * Business setup Lån op til 10 millioner * Personligt lån op til 4.000.000 * Boliglån Op til 5.000.000 * Bilselskabsfinansielån Op til 7.000.000 * Erhvervslån op til 5.000.000 * Investeringer Udlån op til 7.000.000 og over * ETC

Kontakt os via: E-mail: louisdaughtryinvestment07@gmail.com

  Lån ansøgning formular!

  Dit fulde navn:
  Beløb der kræves som lån:
  Varighed af år:
  Land:
  Mobilnummer:
  ID-bevis:
  Månedlig
  Formålet med lånet:
  Fax nummer:
  KØN:
Har du ansøgt om et lån før?

Venlig Kontakt os via: E-mail: louisdaughtryinvestment07@gmail.com

Tak
Louis Daughtry.


15.06.2017 10:56

Bra!
0
anbefalinger
Velkommen,

Har du et presserende behov for erhvervslån eller at betale regninger med 3% rente? Vi giver lån til individuelle og samarbejdende organer, der spænder fra € 5.000 20 mio. Maksimumsperiode på 1 til 30 år, hvis ja Kontakt os via e-mail: (gkfinance01@gmail.com)

Hilsen,
Demetrios daniel
 
3% lånetilbud


17.06.2017 00:31

Bra!
0
anbefalinger
Hej Hilsner Alle, jeg er ANDY JAMES, Har du været på udkig efter finansieringsmuligheder til dit nye hjem køb, byggeri, fast ejendom lån, refinansiering, konsolidering af gælden, personlige eller forretningsformål? Velkommen til fremtiden! Finansiering blev let med os. Kontakt os, da vi tilbyder vores finansielle service til en lav og overkommelig rente på 2% for lang og kort løbetid. Interesseret ansøger bør kontakte os for yderligere lånoptagelsesprocedurer via email me (andyjameslending@outlook.com). Jeg venter på din presserende mail

svare. Tak.


18.06.2017 00:22

Bra!
0
anbefalinger
Du kan ikke tro, hvad jeg lige har ... Et lån på 160.000 euro. Jeg har ledt efter et lån i de sidste 2 år, indtil jeg blev henvist til en legitim långiver. Selvom det ikke var så nemt at godkende mit lån, som du ved ingenting, kommer det godt ud. Men jeg fik mit lån inden for 3 timer, lån og før jeg vidste det, blev lånet overført til mig. Venligst venner, lad ikke nogen kvæle dig og bedrage dig, for dette er rigtigt. Kontakt dem på via Email jamesben614@gmail.com


22.06.2017 18:53

Bra!
0
anbefalinger
hallo,
Du er interessert i å få et lån? Vi tilbyr lån fra
Personlige Empressimos no industrielle interesser og selskaper som er
Søker økonomisk bistand eller vekst. Vi tilbyr store og små mengder
Lån til våre kunder. Vi tilbyr også kort og lang sikt lån med en
pålitelig garanti Våre priser renter er svært lave og rimelig
En omsettelig varighet. Ikke Noe av de Beste jeg kundene USD ($), GBP (?)
Eller Euro (?) Og følgende Kategorier.
automotive lån
boliglån
kommersielle lån
personlige lån
eiendomsmegling lån.
Jeg venter på svar i dag. For mer informasjon, kontakt:
Fbaloanvest420@hotmail.com ...


26.06.2017 16:36

Bra!
0
anbefalinger
Hallo,
Jeg er herr. Administrerende direktør Philip Mark Finance Foundation, USA
Vi er sertifisert lånelån som tilbyr selskaper lån, personlig
Lån, god og dårlig kreditt online lån sikret lån til beboere rundt
Verden med dårlig og god kreditt eller konkurs for personer på svært lavt nivå
Rente på 3%. Disse lånene tilbys fra 5 000,00 kroner?
Til 10.000.000,00?. Vi tilbyr kun lån til seriøse personer.
Her er lånapplikasjoner:
* Navn på søkeren:
* Søkers kontaktadresse:
* Telefon nei:
* Land:
* Sex:
* Alder:
* Sivilstatus:
* Lånbeløp kreves som:
* Foreslåtte vilkår / lånets varighet:
* Årlige inntekter:
* Okkupasjon:
For mer info, kontakt: Philipmark420@hotmail.com
Ha en fin dag.
Vennlig hilsen,
Administrerende direktør.


29.06.2017 06:30

Bra!
0
anbefalinger
Er du i nogen form for økonomiske vanskeligheder? Har du brug for et lån til
Gældskonsolidering, byggeri, fast ejendom lån, refinansiering, personlig
Erhvervsmæssige formål eller nødpenge? Er du forretningsmand eller
Kvinder, der planlægger at udvide sin virksomhed, tilbyder vi alle slags lån. Hvis interesseret kontakte os i dag via: andyjameslending@outlook.com for mere information.


05.07.2017 04:03

Bra!
0
anbefalinger
Trenger du et lån for personlig formål eller for dine forretningsbehov ?. Her er noen gode nyheter for deg. Du er på rett sted. Vi har kapasitet til å gi virksomheter og personlige kreditt / lån til selskaper og enkeltpersoner med 3% rente.

E-post: avantcworld@gmail.com

Karim


låne


07.07.2017 01:41

Bra!
0
anbefalinger
Opmærksomhed,

Ser du seriøst på et lån til at oprette en virksomhed eller betale dine regninger? Har du været skruet ned af banken eller andre långivere? Vær ikke mere bekymret for, at vi er her for at give dig det, du har set uden forsinkelse eller problemer, kontakt os venligst via email nedenfor for mere information i dag;

Email: easyloanfirm2020@gmail.com

Hilsen
Derek Douglas
easyloanfirm2020@gmail.com

3% lånetilbud


08.07.2017 16:46

Bra!
0
anbefalinger
Er du i noen form for økonomiske vanskeligheter? Trenger du et lån til Gjeld konsolidering, bygging, eiendomslån, refinansiere, personlig Forretningsformål eller nødpenger? Er du en forretningsmann eller Kvinner som planlegger å utvide sin virksomhet, tilbyr vi lån av alle slag. Hvis du er interessert, kontakt oss i dag via: andyjameslending@outlook.com for mer informasjon.


09.07.2017 03:08

Bra!
0
anbefalinger
Du har brug for et lån til at betale dine regninger eller du har brug for penge til at starte din egen forretning her giver vi lån så lavt som 2% rente via email kontakt os benardhilton276@gmail.com
for mere information


10.07.2017 06:24

Bra!
0
anbefalinger
Kjære lånesøkere

Du i noen økonomiske vanskeligheter? Ønsker du å starte din egen bedrift? Dette lånefirmaet ble etablert menneskerettighetsorganisasjoner rundt om i verden med det ene formål å hjelpe de fattige og mennesker med økonomiske vanskeligheter i livet. Hvis du vil søke om et lån, kom tilbake til oss med detaljer under e-post: elenanino0007@gmail.com

Navn:
Kredittbeløp som kreves:
Lånetid:
Mobilnummer:

Takk og Gud velsigne
SELVTILLIT
Elena


12.07.2017 21:06

Bra!
0
anbefalinger
Har du behov for et lån? Har banken nektet deg et lån, vi er her for å hjelpe deg økonomisk, for å få ditt øyeblikkelige lån av noe beløp til enhver destinasjon. Din lykke er vår prioritet. Vi gir personlige lån, kommersielle lån og bedriftslån og alle typer lån med 2% rente for mer informasjon vennligst kontakt oss via e-post (choosenloanfirms@gmail.com)


14.07.2017 22:06

Bra!
0
anbefalinger
Trenger du et presserende lån i dag for å betale regningene dine? Trenger du et lån for å finansiere et prosjekt eller et lån for å starte opp en bedrift? Hvis du er interessert i noen form for lånekontakt: bishopf21loan@gmail.com


23.07.2017 23:47

Bra!
0
anbefalinger
Hej Sir / Fru, Har du brug for et lån?

Er du forretningsmand eller kvinde? Har du brug for midler til at starte din egen virksomhed? Har du brug for lån til at afregne din gæld eller betale dine regninger eller starte en god forretning? Har du brug for midler til at finansiere dit projekt? E-mail: (oceanfinance459@gmail.com
  ) Vi tilbyder garanterede lån af ethvert beløb og til enhver del af verden (enkeltpersoner, virksomheder, ejendomsmægler og corporate body) på vores store rentesats på 2%. For ansøgning og flere oplysninger, send venligst et svar på følgende e-mail-adresse: {oceanfinance459@gmail.com}


25.07.2017 02:04

Bra!
0
anbefalinger
Er du i nogen form for økonomiske vanskeligheder? Har du brug for et lån til
Konsolidering af gælden, opførelse, fast ejendom lån, refinansiering, personlige
Erhvervsmæssige formål eller nødpenge? Er du forretningsmand eller
Kvinder, der planlægger at udvide sin virksomhed, tilbyder vi alle slags lån. Hvis interesseret kontakte os i dag via: andyjameslending@outlook.com for mere information.


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.061 sec - 1 pageviews