Søk i stiler
 

Ble født her i Norge og har bodd siden, da er jeg vel norsk nå?


Kortskrevet kåseri om innvandringen i Norge.

Skrevet i 9. klasse.

Sjanger:KåseriLastet opp:02.04.2013
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Fordommer
Innvandring
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Her sitter jeg og tenker på hvordan jeg skal skrive kåseriet jeg har fått til oppgave. Jeg aner knapt hva et kåseri er, eller hvordan man i det hele tatt skriver det, men for et par dagen siden leste jeg at vi hadde blitt 5 millioner mennesker i Norge, og at 600 000 av disse kom fra annen kultur. Da jeg hadde lest ferdig nyheten kom jeg plutselig borti kommentarfeltet. Internettavhengige nordmenn gjorde dette om til en innvandrings diskusjon. Innvandringen i Norge startet vel rundt i 1960- tallet. Det var vel da Norge ble stappfullt av utlendinger og at mest kriminalitet skjedde. VG og Dagbladet vet vel at innvandrere står bak når en eller annen blir overfalt.

 

Vi innvandrere beklager så mye for at vi tar med dritt til landet deres, men når dere norske reiser til Tyrkia for å sole til dere blir solbrente. Hvem er det som er utlendingen da? Her om dagen leste jeg i VG at en norsk-afrikaner hadde vunnet en eller annen slags medalje i boksing, og da var oppskriften slik «Norsk bokser tok medalje!», men når er man egentlig norsk? Når vi innvandrere begår kriminalitet, er vi ikke norske lenger? Nei, for et dumt spørsmål. Det er vi jo selvfølgelig ikke. Vi er jo kun norske når vi gjør noe bra for Norge, men når vi gjør noe galt her i landet er det vel bare å prøve å si at man er norsk. På slutten av dagen er du vel i glattcelle for å ha utgitt deg for å være norsk.

 

Dere i Norge skryter jo uansett av ytringsfriheten og demokratiet her i Norge, men vi får jo ikke si noe imot soldatene i Afghanistan engang før vi blir tiltalt for tilknytning med Al Qaida og terrorisme. De fleste innvandrere vil vel bli som andre i det landet de bor i, og det er vel ikke så unormalt, men vi har lært at det ikke funker å bli norsk av å spise poteter til middag eller stå på ski om påsken. Vi får vel være de udugelige utlendingene nordmenn alltid klager til.

 

Jeg takker ihvertfall den norske befolkningen for at jeg fikk gå på skole her og for at jeg ble født her. Jeg stammer fra et land med mye fattigdom, lite klær og lite mat. Så alt i alt er jeg er glad jeg bor i Norge, selv om man må ha på en haug med vinterklær for og overlevde kulden her om vinteren og lukten av middagen til de norske om kvelden. Hm, nå tror jeg faktisk fikk en idé angående hvordan jeg skal skrive kåseriet mitt! Får vel begynne


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Meg
17.04.2013 20:08

Bra!
13
anbefalinger
Jeg synes den var veldig bra, noen grammatikk feil her og der, men den reflektrerte veldig bra Razz :-P er utlending selv så kjenner meg inn i den

Olav
17.09.2013 02:55

Bra!
4
anbefalinger
Gode refleksjoner. Viser god evne til å være saklig og reflektert. Til deg som har skrevet dette kåseriet: Er du født i Norge og gått på skole så synes jeg du skal få lov til å betrakte deg som norsk, og du trenger ikke takke den norske befolkning for at du har fått lov til å bo her i landet og gå på skole; du er jo en del av det norske folk. Jeg kan forsikre deg om at det ikke bare er nordmenn av "utenlandsk opprinnelse" (ikke hyggelig begrep) som er i mot at vi har sendt soldater til Afghanistan, det er mange såkalte "etniske nordmenn" (heller ikke noe fint begrep) som er i mot og har ytret seg kraftig imot i media. Av de 169 stortingsrepresentantene så har det tydeligvis vært flere som har stemt for enn det som har stemt i mot, noen ganger stemmer flertallet i mot det en selv mener, men det er i det minste demokrati. Denne negative holdningen fra enkelte "etniske nordmenn" skyldes nok mye redsel for at nye landsmenn tar med seg "for mye" av kulturen fra det landet de kom i fra. Jeg er optimist og tror dette vil gå seg til med årene.

Hm
09.10.2018 13:01

Bra!
0
anbefalinger
Eh


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.018 sec - 1 pageviews