Søk i stiler
 

Lottogevinsten


En kort fortelling om den heldige lottovinner.
Sjanger:FortellingLastet opp:03.02.2002
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Pengespill
Verktøy:Utskrift   Del på FacebookVi merket det straks hun kom inn. Hun var så rar, helt annerledes enn ellers, hun var så stille, gikk liksom i sine egne tanker. Noe måtte ha hendt henne. Men hva? Vi ble virkelig urolige. Etter en lang stund fikk vi høre hele historien.

Det hele startet med at jeg leverte inn en 5 ukers Lottokupong, fortalte hun. Hver uke satt jeg foran TV-en og sjekket om jeg hadde vunnet noe. Men hver gang var det helt feil tall. Helt til en dag …Jeg satt foran TV-en, de leste opp vinnertallene. Først fikk jeg en riktig, så to og plutselig satt jeg der med en vinnerkupong på 27 millioner kroner!

"Har du vunnet 27 millioner???", ropte vi henrykt i kor. "Vent til dere får høre hele historien", sa hun.

Nå ble vi enda mer nysgjerrige, hvordan kunne hun være så lei seg når hun hadde vunnet så mye penger? Vi skjønte det ikke. Men det var før vi fikk høre resten av historien…

Det første jeg gjorde var å ringe moren og faren min, fortsatte hun. Så dro jeg til jobben og skjelte ut sjefen min som alltid har behandlet meg urettferdig. Han gav meg sparken, men en millionær er ikke avhengig av en sur sjef, så jeg var likeglad. Så dro jeg til byen og handlet masse klær, jeg brukte opp alt som var på lønnskontoen min. Jeg bestilte en tur til Hawaii til meg og foreldrene mine, noe vi har hatt lyst til lenge, men aldri har hatt råd til. Jeg tenkte at jeg skulle dra til Lottokontoret og veksle inn kupongen, men da jeg kom dit var det stengt allerede, og jeg planla å dra neste dag.

Om kvelden tok jeg foreldrene mine med ut på restaurant. Vi feiret og hadde det kjempekoselig. Regningen kom på over 2000 kroner, men jeg tenkte at det gjorde jo ikke noe for jeg var jo millionær!

Om natten drømte jeg at jeg kjørte rundt i en lekker Mercedes cabriolet, og neste morgen ringte jeg til forhandleren og bestilte en flott modell til 1,2 millioner kroner. Det var jo ingen grunn til at jeg skulle kjøre rundt i en syv år gammel Lada lenger. Lottokontoret ville jeg gå innom litt senere på dagen. Pengene var mine, så det var ingen hast.

Mange handletimer senere gikk jeg opp trappen til Lottokontoret med kupongen i hånden. Triumferende la jeg den frem på disken. Damen bak disken så granskende på kupongen og deretter uforstående opp på meg. "Ja?", sa hun, "hva gjelder det?". Jeg ble med ett litt usikker. Hva mente hun egentlig? Jeg har vunnet gevinsten på 27 millioner, sa jeg litt usikkert. Hun så på meg og begynte å le. Hun lo høyere og høyere. "Sjekk datoen neste gang", skrek lo hun høyt. Jeg så på kupongen igjen, og oppdaget til min forferdelse at kupongen hadde gått ut uken før.

"Nå vet jeg at man ikke skal selge skinnet før bjørnen er skutt, og at det er viktig å være fornøyd med det man har", avsluttet hun.

Vi hadde trodd det var noe langt mer alvorlig som hadde skjedd, men vi skjønte selvfølgelig godt at hun var lei seg. Den eneste pengen hun hadde fått var en lærepenge.

Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Elisabeth
19.09.2005 21:39

Bra!
0
anbefalinger
Jeg syns denne var kjempegod! du hadde språklig bilde og tanker=D


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.027 sec - 1 pageviews