Søk i stiler
 

Berlinmuren


Mye fakta om Berlinmuren klemt inn i en artikkel.

Skrevet i 10. klasse.

Sjanger:ArtikkelLastet opp:20.12.2012
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Den kalde krigen
Verktøy:Utskrift
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.


Berlinmuren, kjent blant folk flest, spesielt tyskerne, men uten om det, så er det kanskje ikke så mange idag som vet noe om den. Vidre nedover skal jeg fortelle deg litt om Berlinmuren, og hvordan den ser ut den dag i dag.

 

Berlinmuren ble bygget i 1961 og revet den 9. november 1989, i tilleg var den 45,1 km lang. Hovedgrunnen til at muten ble bygget, var for å hindre flyktninger fra sitt mål om og komme seg over grensen. Muren ble voktet av soldater fra Tyskland sin hær. De var bevæpnet med langdistanse våpen, så om noen gjorde et forsøk på og komme seg forbi ble skutt.

 

Tyskland bestemte seg for at de skulle bygge en mur, en stor mur, som folk ikke kunne komme seg igjennom på. Men så spredde ryktene seg, noe som gjorde at folk skjønte at de burde flykte over før den ble bygget opp. I mellom 1949 - 1961 flyktet over to millioner mennesker fra øst til vest.

 

Hvorfor ble det en mur imellom Øst- og Vest- Tyskland?

Når 2. verdenskrig tok slutt, ble Berlin delt inn i fire deler. Frankrike, Storbritania, USA , og Sovjetunionen. Etterhvert ble Tyskland delt i to deler. Øst-, og vest-tyskland. Berlin ble først delt i fire, også ble den gitt til Sovjet, siden Tyskland skulle deles i to.

 

Før muren ble bygget, skjønte mange tyskere at Øst-siden ville bli et mareritt å bo i. Dermed prøvde mange folk å flykte over til Vest-siden av tyskland, slik at dem slapp å bekymre seg over sovet. Over 2 millioner mennesker rakk å komme seg over denne muren, før Berlinmuren ble ferdigbygget.

 

Hvordan ser muren ut den dag idag?

Den dag i dag er det mulig og ta seg turen innom muren. Det er fortsatt resten igjen av den hvor man kan se små deler av den. Muren ble åpnet siden Tyskland ikke har nok ressurser til å holde dørene igjen. Muren har blitt et ganske populært reisemål for mange.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

På bildet ser du unge menn som arbeider med muren. Muren var 45 Km lang, så det sier jo seg selv hvor lang den virkelig er.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Dette bildet er ifra stedet Brandenburger Tor på Sovjetunionen sin side.

 

Nå har jeg fortalt deg litt om hvordan Berlinmuren var og hvordan den ble behandlet/Brukt under 2. verdenskrigen. Mange syntes nok denne var veldig skummel under den andre verdenskrigen, men sånn som den ser ut idag, ser den ut som en ødelagt linje. Ikke noe farer i den for å si det sånn!

 

Kilder jeg har brukt:

http://www.faktalink.dk/titelliste/berl/berlmure
http://snl.no/Berlinmuren
Google.no – for bilder


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Fredrik
21.11.2013 22:30

Bra!
8
anbefalinger
Ganske bra artikkel, hva fikk du på den? Jeg tipper på rundt 5  Wink ;-\)

Morgan
21.11.2016 14:25

Bra!
1
anbefalinger
Takk mann


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.011 sec - 1 pageviews