Søk i stiler
 

Hva er lykke?


Jeg skrev et diskusjonsinnlegg om lykke på tentamen.

Karakter: 4+

Sjanger:LeserinnleggLastet opp:30.11.2012
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Verdier
Verktøy:Utskrift


Lykke er å ha mest mulig av alt, i tillegg må det være av det dyreste slaget. Du kan for eksempel ikke gå på H&M å kjøpe klær til en hundrelapp, men du må gå på Moods of Norway å kjøpe for eksempel en underbukse til tre tusen, minst. Lykke er å være best i alt, uansett. Både i sport og være best kledd på skolen. Det er det som er lykke og det er det som betyr noe.

 

Eller er det slik?

 

Kan ikke lykke være å få besøk av din bestevenn når du er syk og borte fra skolen?

 

Nei, nei og nei. Lykke er å bli superstjerne, få masse penger og bo i et stort hus, koste hva det koste vil. Om du mister en venn eller to gjør det ingenting, du har jo blitt berømt og kan kjøpe deg masse venner. Lykke er å oppnå store ting i livet og ha den perfekte kroppen som du alltid har ønsket deg. Lykke er å få en perfekt mann med perfekt kropp og et perfekt fjes som passer din perfekte kropp og ditt perfekte fjes.

 

Er dette det som må gjøres for å bli lykkelig, vil ikke jeg være lykkelig. Fordi det som gjør meg lykkelig er å dra ut med båten om sommeren og se på solnedgangen mens båten forsiktig gynger frem og tilbake. Eller hvis jeg har fyrt i peisen og laget meg en god kopp kakao, mens jeg ser en god film på tv med familien. Det er de tingene som beskriver lykke for meg.

 

Lillesøsteren min for eksempel, hver kveld så sier hun hva som var gøyest eller best med dagen. Det kan være alt fra å ha sett en marihøne til at hun skåret et mål på fotballbanen.

 

Vi trenger ikke alle de store husene eller de store bilene? Hjelper de oss på noen slags måte? Gjør de at vi lever lengre, eller hva gjør de? Hvorfor er det så viktig å ha alle disse store, flotte og dyre tingene? Et annet eksempel er at eldre er mer lykkeligere enn unge mennesker, selv om de eldre har dårligere helse og lønn. Jeg tror det er derfor de er lykkeligere, fordi de har dårligere helse og lønn som gjør at de setter pris på livet mer enn andre.

 

Det er de enkle tingene eller øyeblikkene i livet som gir oss følelsen av lykke.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Stian
13.03.2013 19:12

Bra!
3
anbefalinger
Kjempe bra tekst selv om det var noen små feil her og der. Du burde ha fått mer enn en 4+ på den!

bitj
13.11.2013 15:15

Bra!
2
anbefalinger
hoooooooooooo

styggg
13.11.2013 15:16

Bra!
0
anbefalinger
ok

jshh
15.05.2017 15:58

Bra!
0
anbefalinger
Veldig bra tekst, jeg brukte noe fra teksten din på min når jeg hadde norsk tentamen og fikk 5


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.020 sec - 1 pageviews