Søk i stiler
 

Hvor kommer grisen fra


Et kåseri om grisen.

Karakter: 5

Sjanger:KåseriLastet opp:27.11.2012
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Dyr
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Svinekjøtt er veldig godt! Det finnes griseknoker, svinekoteletter, syltelabber og grisehode. Min favoritt er derimot marsipangrisen. Kjælegrisen har en svært god luktesans, og kan gjerne brukes som sporhund. Sporgrisen blir spesielt brukt til å lete etter sprengstoff, våpen, narkotika og mat. Kjælegrisen er også kalt for trøffelgris, fordi den er veldig glad i sopp.

 

Grisen kommer fra butikken. Særlig i byen. I frysedisken finner man svinekoteletter og andre lekkerbisker, eller lekkergriser som det blir kalt. Svinepizza er også en delikatesse i dag. Altså, grisen kommer fra butikken. Her blir den bygd sammen som en eller annen legofigur, pakka inn i plast og lagt i butikkhyllene. Grisen er selfølgelig svindyrt. Er man en heldiggris kan man derimot få grisen billig.

 

På landet, derimot. Her veit de rare, kriste bondeknølene med kjeledress hvor grisen egentlig kommer fra. Dersom du spør en vestlending svarer han enkelt “Grisen er gjeven frå Gud”.

 

Det er ikke alle som spiser gris. Muslimer, ortodokse og jøder spiser ikke gris. Dette er mest sannsynlig av vegetariske grunner, men det religiøse spiller også en liten rolle.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Alexander Martinsen
13.03.2017 09:01

Bra!
2
anbefalinger
brur, lån meg 15 kr.

Sigurd Dahle
13.03.2017 09:00

Bra!
1
anbefalinger
signog in the website

dridddårligt
27.01.2014 14:04

Bra!
0
anbefalinger
hatedette


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.010 sec - 1 pageviews