Søk i stiler
 

Om Skolegang


Om barns skolegang og folkeskikk, nå kontra før.
Sjanger:KåseriLastet opp:30.01.2002
Språkform:NynorskForfatter:Anonym
Tema:Folkeskikk
Verktøy:Utskrift   Del på FacebookEit barns skolegang er mykje dårligare nå enn kva den var i gamla dagar. I dag eksisterer det ikkje disiplin. I gamle dagar kunne folk ”straffa” dei som var uskikkelige. Eg ser spesielt i dag at det er mykje meir ulydighet blant elevane. Eg meine personleg at dei som er uhøflige burde blitt straffet.

Ein skolegang skal jo leggje grunnlaget for fremtida til eit barn. Ei god utdanning betyr eit godt liv. Og i skolen er det meininga at man skal lære høfleghet fremfor altt annat. Mange elevar i dag er uhøflige, synast eg i alle fall. Dei visar ikkje ein korrekt holdning, noge som var ganske alvorleg i gamla dagar. Elevane i dag visar ikkje alltid si hjelpsomhet når det trengs. Det har eg i alle fall opplevd. Det skjedde då eg trengte å låna noen tusjar av ei jente, men ho nekta meg det. Og è det ikkje typisk at det kommer ein gammal dame på bussen og det è ingen som gir plassen til ho.


Det er også mange elevar som øydeleggjer ved at dei skjærer på vegger og på gjerder for eksempel. Det var i alle fall forbudt i gamle dagar. Gjorde ein gut dette, kunne det gå han riktig dårleg. Skikkeleg audmjukande var det å få jenteforkle seg, med fnisande jenter rundt seg. Det var den verste straffa ein gut kunne få, trur eg. Det er jo liksom meininga at skolen skal lære elevane lydighet og respekt.

Eg har snakka med pappa om dette og han fortalde med at for den straffskuldige var spanskrøyrslaga over hendene beint fram grusomme. Offeret skreik og vrei seg i store smerter. Men skjedde prylinga i klasserommet med dei andre elevane som vitne, skulle medlemmene frå tilsynet i skolekrinsen være tilstede.

Som sikkert alle veit, var skolen i gamle dagar ganske annarledes enn kva den er i dag. Før var elevane lydige og dei gjorde det dei voksne fortalde dem. Det gjør dei ikkje i dag. Elevane går sine egne vegar. Dei vil gjera det som dei sjølve vil. Eg veit det fordi eg gjør det sjølv. Ironisk, ikkje sant. Elavane gjør som dei sjølv vil, dei må lære seg sjølv folkeskikk. Dei er bortskjemte og selvopptatte. Dei forulempar mange andre ved tilrop og trakkasering.

Eg mener personleg at lærerne burde fått lov til å straffa ulydige elevar på den måten dei sjølv ville. Bare da kunne man fått lydige elevar. Så eg meine at alt var betre før. Ja, eg gjør det. Elevane var i alle fall pliktoppfyllande og gjorde som dei vaksne fortalde dem. I dag er dei selvopptatte, egoistiske og dei trakkaserer andre. Slik var det ikkje før. Alt var bedre før.

Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.033 sec - 1 pageviews