Søk i stiler
 

Alene


17 år og HIV-smittet.
Sjanger:NovelleLastet opp:27.01.2002
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:AIDS
Verktøy:UtskriftHun sitter i mørket på rommet sitt. Det lyse håret henger fram i ansiktet og skjuler halvveis de grønne øynene. De øynene som til vanlig er lysende og fulle av liv, men som nå er tomme. De bare stirrer ut av ruten, på det som er utenfor. Ute er det grått og regnet sildrer ned. Hun ser på dråpene som triller som tårer nedover ruten, og kjenner sine egne tårer trille langsomt nedover kinnene. Hvordan kunne dette skje? Hvorfor henne? Hva var meningen med dette? Hva nå?


Tusen spørsmål og tanker flommer gjennom henne. Hun synker sammen på senga og gråten tar overhånd. Hun krøker seg sammen i den trygge fosterstillingen og bare gråter.
Det var i går hun fikk den grusomme nyheten slengt midt i fleisen. Det var i går at hele livet hennes ble snudd på hodet.


Hun hadde hatt influensa for et par måneder siden, men hadde ennå ikke blitt helt frisk..
Så moren, snill og bekymret som hun var, hadde rådet henne til å ta seg en tur til legen for en sjekk, og det hadde hun gjort. Hos legen hadde det gått greit. Det ble tatt et par prøver, og hun fikk beskjed om at resultatene skulle komme om et par uker.


Det var i går to uker hadde gått. Det var i går hun fikk resultatet på prøvene. Det var i går hun fikk beskjeden: ”Du er HIV-smittet!” Hun hadde blitt kald i hele kroppen da hun hadde hørt de ordene, de ordene som nå hadde forandret hele livet hennes.


Det å tenke på at det var den lille feilen som hadde gjort at hun nå hadde fått livet ødelagt, var uutholdelig. Hun kom aldri til å glemme den kvelden så lenge hun levde, den kvelden hun ble smittet.
Det hadde vært en lørdag i begynnelsen av juni. Det var varmt og sola skinte. Hun og tre venninner hadde vært på stranda. De badet, solte seg og slappet av, og de hadde blitt kjent med en gjeng gutter som de hadde spilt beachvolley med. Guttene var der på ferie, og de hadde invitert dem på fest den samme kvelden. Hun husker at hun hadde gledet seg, for hun elsket å møte nye mennesker, danse og å ha det gøy!! Dessuten hadde hun lagt merke til at en av guttene gav henne sommerfugler i magen og ilinger nedover ryggen, og hun håpte på å bli bedre kjent med ham i løpet av kvelden. ”Vi ble alt for godt kjent,” tenker hun nå.


Kvelden hadde begynt bra. Det var mange trivelige folk der, og stemningen var god. Hun hadde raskt fått kontakt med kjekkasen. Han var høy og mørk, alle jenters drøm! De hadde snakket, flørtet og danset, og selvfølgelig hadde de drukket. Etter hvert hadde festen blitt fuktig, veldig fuktig. Det siste hun husker er at hun hadde danset tett med den mystiske kjekkasen og etter det er alt helt blankt. Så hadde hun våknet opp, fyllesyk og jævlig, på et av soverommene. Kjekkasen lå ved siden av henne, men nå var han slettes ikke like kjekk som kvelden før. Da det hadde gått opp for henne at hun hadde hatt ubeskyttet sex med en vilt fremmed, ble hun livredd. Hun hadde slengt på seg klærne og stukket av. Hun hadde følt seg skitten og billig, og utrolig ensom.


Selvfølgelig hadde det vært det vært dumt av henne å stikke av. Selvfølgelig skulle hun ha snakket med ham, men hun fikk panikk. Hun visste ikke hvem han var og hun kom heller aldri til å møte ham igjen, og hun hadde heldigvis ikke blitt gravid!! Det var det hun hadde bekymret seg for da, og tanken på kjønnsykdommer og HIV hadde bare så vidt streifet henne. Det hendte ikke henne. Han hadde da virket som en ordentlig type, ikke en som var HIV-smittet.


Lykken over å ikke være 17 år og gravid hadde skygget over alt det andre, og etter hvert glemte hun det. Nå satt hun her 17 år og HIV-smittet, og tenker på hva hun skal gjøre med livet sitt.
Livet hennes kommer til å bli totalt forandret, det er totalt forandret. Hun lurer på hvordan vennene hennes vil reagere, om de fortsatt vil godta henne som hun er. Hva skal hun gjøre uten vennene sine? Så tenker hun på foreldrene sine, og på hvordan de vil ta det. De vil få sjokk, slik som hun selv, men selvfølgelig vil de støtte henne. Eller? Hun tenker på at når hun treffer en hun blir glad i , så må hun fortelle ham det. Tanken på å miste den kjærligheten er vond, men hun vil ikke la andre oppleve det samme som henne.
Det triller fortsatt regndråper nedover ruten, men hos henne har tårene stoppet å trille. Det er helt tomt inne i henne. Hun føler seg alene, helt alene.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.


04.03.2009 10:42

Bra!
5
anbefalinger
Jeg synes den var så bra at jeg kopierte den og leverte inn, men ble tatt da !!!! BRA bra!


14.05.2013 09:17

Bra!
3
anbefalinger
Hvilken karakter fikk du?


14.05.2013 09:23

Bra!
3
anbefalinger
Jeg har hatt akkurat den samme følelsen som hun jenta! det er helt forferdelig. man føler seg virkelig helt alene  Sad :-\( Men teksten var kjempe bra!  Smile :-\) Lisbeth, du beskriver det akkurat sånn som det er, så jeg ville gitt denne 5\6  Smile :-\)

Lisa
09.05.2004 20:56

Bra!
1
anbefalinger
Teksten er ganske bra, men jeg vil si at det er mer en fortelling enn ei novelle.

Ida
23.10.2004 14:00

Bra!
1
anbefalinger
Hva skjer med jenta?!

Nadia
25.12.2006 14:29

Bra!
1
anbefalinger
WoW..dakar jenteee, fikk tårer av å lese den, så trist var den=(..stå på jenteee Wink ;-\)..men som alle sier, jeg ville gjerne ha lest hele slutten på åssen det går med hun jenta osv. men men bra fortellig for det Wink ;-\)

kulingen
26.11.2014 10:40

Bra!
1
anbefalinger
tøft

rita
06.10.2004 13:53

Bra!
0
anbefalinger
dyp.. meget dyp..

Oda
10.10.2004 15:36

Bra!
0
anbefalinger
Ja jg er enig i at det er mer en fortelling.. Stakkars jente..

Lalla
27.10.2004 21:14

Bra!
0
anbefalinger
jeg syns ikke historien var så bra jeg... overfladisk. jaja, smak og behag!

Jonas
17.11.2004 22:37

Bra!
0
anbefalinger
E d ei selvopplevd historie, eller?


drit bra
05.12.2004 12:18

Bra!
0
anbefalinger
fy faen unnskyld at jeg banner men den var sykt bra!!! jeg satte meg skikkelig inn i situasjonen.. jeg syns ikke det er en fortelling, mer en novelle.. den går ikke over lengre tid, og det er for tynt innhold til å gå under sjangeren novelle

i
23.03.2005 01:59

Bra!
0
anbefalinger
jeg syns det var en bra stil, men når den het Alene, burde du ha skrivd litt mer om det med å være alene. Jeg syns du skrev litt langt om hvordan hun ble hiv smittet.....det har jo ikke veldig mye med å være alene liksom. Men HALLO: DRIT BRA SLUTT!!! DET VAR DET VIRKELIG!! Jeg ser du er veldig bra til å skrive!!

nina
08.06.2005 17:52

Bra!
0
anbefalinger
drit bra håndhilste på forsfarmenisteren i usa......................... Smile :-\) han sa: hello laydys hase going?

Bra
30.06.2005 19:09

Bra!
0
anbefalinger
Kjempebra novelle... Man levde seg skikkelig inni den, burde vært litt lengere... fått vite hva som skjedde meg jenta og sånn...

kamilla
27.07.2005 22:25

Bra!
0
anbefalinger
dritt bra novenne!! er dette noe du selv har opplevd.. skulle gjerne ha fått vite litt mer hva som kjedde med jenta..

anonym
29.03.2006 12:55

Bra!
0
anbefalinger
veldig fin fortellig men jeg ville gjerne fått vite hva som skjedde med jenta om hun døde raskt eller levde det gode liv..hiklsen meg

Noen
18.04.2006 02:36

Bra!
0
anbefalinger
Fin historie, kunne være noe for Foreninger mot HIV og AIDS... en tankevekker, iallefall for meg.. vil ikke havne i den situasjonen..

anonym
27.04.2006 17:04

Bra!
0
anbefalinger
den var kjempe bra den aller beste jeg har lest . det folk sier om at det er mer enn en fortelling er ikke sant. jeg syns det er en kjempe bra novelle jeg, men vil gjerne vite mer om hva som skjedde med jenta som de andre sier også.

Baby!
16.05.2006 15:03

Bra!
0
anbefalinger
Dette var utrolig bra Smile :-\) jeg kommer til å tenke mer på temaet etter jeg leste denne Smile :-\) stå på vidre Very Happy :-D

mistisk
25.03.2009 19:10

Bra!
0
anbefalinger
meget trist novelle Sad :-\(

anonym
03.06.2009 15:59

Bra!
0
anbefalinger
Hva skjer videre med jenta? Digger å lese sånne noveller. De er så bra  Smile :-\)

Hottie
04.12.2009 11:19

Bra!
0
anbefalinger
Denne novellen var bra, og det holder det du har skrevet om jenta.I et novelle skal man heller ikke skrive alt! Stå på og skriv videre, du er kjempe flink.

RetroGirl
11.08.2011 16:45

Bra!
0
anbefalinger
Så sterk og trist novelle, fikk nesten tårer i öynene... Kan nesten föle åssen jenta i novella har de... 6 fra meg Very Happy :-D

Anonym
02.11.2011 18:13

Bra!
0
anbefalinger
En utrolig sterk og rørende fortelling/novelle.


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.016 sec - 1 pageviews