Søk i stiler
 

Frankrike


Korte fakta om Frankrike.

Sjanger:FaktaoppgaveLastet opp:17.04.2012
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Europeiske samfunn
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.


Hovedstad: Paris

Innbyggertall: Ca. 70 millioner mennesker

Areal: 547 030 km2

Styreform: Republikk

Valuta: Euro

Høyeste fjell: Mont Blanc 4807 m.o.h.

Nasjonaldag: 14 Juli (Stormingen av Bastillen i 1789).

EU: Ja

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Frankrike er det største landet i Vest-Europa, men er likevel bare det landet med fjerde størst innbyggertall. Frankrike grenser til Andorra, Spania, Sveits, Italia, Belgia, Monaco, Luxemburg og Tyskland. Men det store landet grenser også til en rekke hav som. I nord til den engelske kanal, i sør til Middelhavet og i vest til Atlanterhavet. Frankrike er svært kjent for sine varme strender, varmt vann og deilig sol i tillegg til severdigheter som Eiffeltårnet.

 

Mat spiller en viktig rolle i den franske hverdagen, og vil du ha god mat er Frankrike stedet å dra til. De lager ikke mat så fort som mulig og fordi de må spise, de lager maten fordi de skal hygge seg. De lager maten med kjærlighet og legger mye vekt på at det skal bli så perfekt som mulig. Det strømmer av gode kokker og god mat. De er spesielt kjent for bakevarene og har importert flere matnavn til utlandet, som for eksempel, baguette.

 

Det er også et land som er gode i mange typer idrett. De er spesielt glade i landveissykling, og arrangerer blant annet det tøffe etapperittet Tour de France. Tour de France er verdens lengste og hardeste sykkelritt og er en stor begivenhet for mennesker over hele Europa. Løypene er fulle av entusiastiske og glade tilskuerne som har tatt turen for å se syklistene sykle milevis for å vinne. Tour de France er arrangert siden 1903 og har ca. 20 knalltøffe etapper hvert år. De er også kjent for å være gode i fotball. Laget har vunnet EM to ganger, i 1984 og i 2000. De er også en håndballnasjon som har vunnet mange mesterskap.Teksten er hentet fra Daria.no, www.daria.no