Søk i stiler
 

Den andre verdenskrigen


Korte fakta om den andre verdenskrigen.
Sjanger:FaktaoppgaveLastet opp:28.03.2012
Språkform:NynorskForfatter:Anonym
Tema:2. verdenskrig
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Opptakten til krigen:

I 1936 var det val i Spania og ei ny regjering vart skipa. Regjeringa fekk mektige fiendar, og ei gruppe offiserar gjekk til opprør, med leiaren Francisco Franco. Franco fekk støtte av Tyskland(Hitler) og Italia(Mussolini), Nazisme og Fascisme. Det vart krig og krigen var opptakt til andre verdskrig. Etter 3 år vann Franco. Austerriket og Tsjekkoslovakia vart ein del av Tyskland.

 

Krigen tek til:

Tyskland gjekk til åtak på Polen, Storbritannia og Frankrike erklærte krig mot Tyskland, og andre verdenskrig starta. Polen vart delt mellom Tyskland og Sovjetunionen.

 

Krigen gjekk inn i ein fase skuggekrigen der ingenting hendte. Sovjetunionen la Estland, Latvia og Litauen under seg. Så gjekk dei til åtak på Finland, dei gav seg og Sovjetunionen fekk store finske område.

 

Tyskland tok mange land:

I 1940 gjekk Tyskland til åtak på Danmark og Noreg. Danmark, Noreg, Nederland, Belgia og Frankrike gav seg. Storbritania stod igjen. Tyskland prøvde å øydeleggje landet. Tyskarane greidde det ikkje. I 1941 gjekk Tyskland til åtak på Sovjetunionen, og Tyskland tok enorme landområde.


Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.010 sec - 1 pageviews