Søk i stiler
 

Arbeiderpartiet styrer Norge i grøfta


Ikke stem Arbeiderpartiet er oppfordringen i dette leserinnlegget.
Sjanger:LeserinnleggLastet opp:31.12.2011
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Politiske partier
Verktøy:UtskriftHvordan våger de herr Stoltenberg å forlokke og forføre nordmenn til å bli landsforrædere, kongssvikere og forbrytere mot sitt eget folk. Til skjemsel for hele verden og til usselhet blant sine egne?

 

Hvorfor godtar det norske folk at vår regjering fly verden rundt og deler ut milliarder i u-hjelp til diktatorer og i miljø-bestikkelser på konferanser. Hvorfor krever vi ikke at disse pengene brukes på å drive Norges grunnfunksjoner forsvarlig? Glemt er Europas dårlige veier, skammelig behandling av gamle og syke. Helsekøer så lange som et vondt tiår. Skatter og avgifter som indirekte tar liv. Renteøkninger som gjør at folk må gå fra gård og grunn. Og de dummeste skole-elevene i Europa.

 

Lurer du på hvorfor togene i Norge ofte står stille eller ligger langt etter skjema når snøen kommer og gradene kryper nedover? Mange land velger å modernisere jernbanen slik at den oppfyller mer nyere og mer moderne krav. I Norge tar vi det mer med ro. Alt som har med jernbanen å gjøre har fått en høy alder og er basert på gammel og rusten teknologi. Hvorfor har verdens rikeste land samme standard på vei og jernbane som nasjoner vi ikke liker å sammenligne oss med?

 

AP liker å fortelle oss at det var dem som bygde landet etter krigen. Dette har vi i senere tid fått vite at ikke er helt sant, men hva med nå? Hvorfor blir vårt kjære land så målbevisst bygget ned? Veinettet har et etterslep på minst 50 år. Sykehus og pleiehjem for eldre stenger avdelinger og legges ned. Skoler forfaller og de få skolene som oppgraderes legges ned få år senere.

 

Vi må reise lengre og lengre for å få tak i politi, sykehus og andre nødvendige tjenester. Da snakkes det lite om global oppvarming og forurensning av miljøet. Vi har tidenes anledning til å skape et flott annerledesland som vi alle kunne vært stolte av. Istedet blir ikke landet vårt tatt forsvarlig vare på en gang. Samtidig blir vi avskrevet alle slags fantasifulle skatter og avgifter som om Norge skulle vært på konkursens rand. Når skal vi som er født og oppvokst her merke noe til vår formue? Vi må spare og atter spare. Vi må senke levealderen før eldrebølgen kommer. Da er det billigere med folk som ligger i graven.

 

Hvis myndighetene vil spare penger kan de begynne med det faktum at vi har en offentlig sektor som tilsvarer en befolkning på 20 millioner. Hvordan kan vi tillate at kongehuset får en så stor del av statsbudsjettet når de ikke gjør noe for å gjøre seg fortjent til pengene? Samtidig øremerket vi en tredjedel av hele statsbudsjettet på uføretrygdede der flere av dem sikkert kunne jobbet. Hvorfor får Mullah Krekar bli i landet, mens uskyldige kvinner og menn blir sendt til den sikre død i hjemlandet?

 

Norge er et overbeskyttet land som aldri egentlig har slåss i noen kriger. Vi har hele tiden latt andre slåss for oss. Helt siden Napoleonskrigene har vi gjemt oss bak andre. Vi har basert vår trygghet på at andre tar ansvar. Dette har pågått så lenge at vi har begynt å tro at verden i bunn og grunn bare er befolket av mennesker som vil oss godt.

 

Vi må ha en felles standard over hele landet når det gjelder utdanning, eldreomsorg og sykehus. Dette er livsnødvendige tiltak som det er umulig å tjene penger på i et statsbudsjett. Velferden kan ikke avhenge av hvor i landet du bor.

• Norge får mye skryt for oljefondets etiske retningslinjer. Samtidig investerer vi i industri hos regimer. Dette er en skam og det holder ikke å si at det er vanskelig å holde oversikten.

• Norge er et relativt nyrikt land sammenlignet med andre nasjoner. Vi har lite erfaringer med hvordan store pengesummer skal håndteres.

• Kan en politiker gi meg et fornuftig svar på dette?

• Politikerne spyr ut løfter til den store gullmedalje. Ting blir lovet og brutt hele tiden. Dette skaper politiker-forakt.

• Det snakkes mye om å spare til kommende generasjoner, men hva hjelper det hvis kommende generasjoner må bruke alle oppsparte midler på en velferdsstat som har kollapset.

 

De fleste norske politikere har aldri gjort et ærlig dagsverk hele livet. De er oppvokst i velstående hjem med sølvskje i munnen. Ramlet rundt i halvfylla på universitetene og havnet i et ungdomsparti. Deretter har de ranglet inn på tinget. De eier ingen realistiske begreper om hvordan mannen i gata lever. Vi kan lære mye av de asiatiske landene som tenker flere tiår fremover i tid. I Norge blir det sløst bort flere millioner av kroner hvert år fordi de ulike departementene og etatene risikerer budsjettkutt fordi de har penger til overs i desember og må skynde seg og bruke dem opp.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Else-Marie
01.05.2012 09:26

Bra!
20
anbefalinger
Hva er galt i å stemme Frp? Synes apsolutt de burde få en sjanse, værre enn det er nå, kan de taldri bli!!!

Fartein
05.05.2013 23:13

Bra!
14
anbefalinger
Du er så lite orientert at det er flaut. AP liker å si at de bygde landet, nettopp fordi de gjorde det. og norske veier 50 år på etterslep? denne regjeringen har bevilget mer og bygget mer vei enn noen annen regjering, ja INGEN ANNEN REGJERING HAR BEVILGET LIKE MYE!!! Faktisk 23 milliarder i 2012, mot litt over 13 i 2005, Det er nesten en fordobling. Sykehus Det utføres omlag 1,7 millioner flere behandlinger og utredninger på norske sykehus enn i 2005, og vi har siden 2005 gått fra å ha ett helsevesen som var midt på treet til å ha ett i verdensklassen, ikke la høyre ødelegge det med "konkurranseutsetting", det fungerer kanskje i mange sammenhenger men det vil ødelegge for akutten, det vil ødelegge for medisinsk forskning på sykehusene og det vil ødelegge for opplæringen på sykehusene. det blir ødelagt nettopp fordi det offentlige skal betale for operasjonen på den privat klinikken, som går utover budsjettet til det offentlige sykehuset. Jeg vil også anbefale deg å lese deg opp om hvem som har ansvar for hva i samfunnet, skolestanden er for eksempel ett kommunalt ansvar. Se på Bergen, vi har skoler hvor barn blir syke av å gå på, og risikerer å få takplater i hodet mens de jobber, og det takket være høyrestyrte Bergen som bruker pengene de får av staten på annet tull en de var ment for, også var staten så generøs at de ga enda mer penger til Bergen for å pusse opp skolene, men da ble staten anklaget for å gi for lite. Tror du de prøvde å fikse mer penger til skolebarna?? nei, de tenkte det var bedre å fjerne den lille eiendomsskatten som kunne gjort en stor forskjell, for å få flere stemmer. Trondheim. I Trondheim var situasjonen den samme helt til Ap tok over. Nå er alle skolene i Trondheim godkjente og det er blitt brukt 1 million hver eneste dag siden 2003 på å ruste opp gamle, og bygge nye skoler. Utifra din artikkel, kan jeg garantere at hver eneste person regjeringen er hakket smartere enn deg.

Nurot
14.02.2012 17:18

Bra!
10
anbefalinger
Du stemmer vel Frp tenker jeg?


01.05.2012 09:26

Bra!
10
anbefalinger
Et hvilket som helst folk,
kan tåle et hvilket som helst skattetrykk.
Bare de ikke er klar over det.
Trygve Bratteli - AP


12.03.2012 21:11

Bra!
5
anbefalinger
Good article ! One exception: Det nevnes at Norge 'aldri egentlig har slaass i noen kriger..." Noen av oss husker
WWII og har fedre som slaass i fem aar for at de som kom efter skulle ha et land. Min far var en av dem; en av
kun 19 skandinaver som fikk the Croix de Guerre for sin innsats og sitt mot. Det var haarde tider for oss alle.
Beskrivelsen av moderne norske politikere er spot on; de har sikkert heller ikke lest historie og har ingen
forstaaelse av oekonomi. Men Noen blir ved aa velge dem inn....It's time to start thinking hvis det ikke er for
sent ?

kjersti margrethe adelheid giljje
13.03.2012 19:18

Bra!
4
anbefalinger
MEGET BRA INNLEGG. Og dessverre så altfor sant det som du skriver om. Tilstandene til vårt kjære fedreland er så altfor bedrøvelige. Jeg mener at det rett og slett må en revolusjon til, for å få snudd på tilstandene. EN HELT NY REGJERING. SOM VET Å TA VARE PÅ FOLK Å LAND.Det må tenkes langsiktighet,strategi. Og ikke som politikerne som nå sitter på tinget.De tenker ikke lenger enn nesen rekker,OG KNAPT NOK DET. Hilsen en KSP POLITIKER

Fartein
05.05.2013 23:24

Bra!
3
anbefalinger
Jeg skjønner ikke hvordan du kan klare å si at Norge er på vei i grøften, når alt går som det suser og du bor i verdens beste velferdsstat..

Adrius
22.08.2013 10:10

Bra!
3
anbefalinger
æ

Ola Ragnar
01.05.2012 10:16

Bra!
2
anbefalinger
Man ser at det er om å gjøre å pumpe opp oljen så fort som mulig. Pengene er det om å gjøre å få inn i fond i stedet for å bruke denne unike sjansen til å investere her hjemme. Jens sier renta stiger hvis vi bruker av pengene men hvordan skal man få til å bruke de da ? I fremtiden når behovet kanskje er større (og det ser ut til at det akkurat skjer) og landet er fattigere vil jo en renteøkning få enda større negative følger enn nå. Når skal vi få glede av denne rikdommen. Ikke er bensinen billigere heller på tross av at vi har egen oljebrønn.

#yolo
22.08.2013 10:07

Bra!
2
anbefalinger
arbeiderpartiet

dabman 123
31.10.2016 12:09

Bra!
2
anbefalinger
piratpartiet ftw cunt bitch


05.05.2013 23:16

Bra!
1
anbefalinger
Det gikk litt fort her, så det ble litt rotete..  Wink ;-\)

meep morp
29.11.2018 13:38

Bra!
1
anbefalinger
lmao, har du følgt med i timene? Norge har vært med i en gjeng kriger, bare søk det opp.

8==D
23.11.2015 13:08

Bra!
0
anbefalinger
 Very Happy :-D

dleg
11.10.2017 12:40

Bra!
0
anbefalinger
2017


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.020 sec - 1 pageviews