Søk i stiler
 

Tetris-effekten


En kort artikkel om den psykiske betegnelsen "Tetris-effekten".
Sjanger:ArtikkelLastet opp:30.11.2011
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Psykologi
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


”Tetris effekten” er et psykologisk begrep som er en betegnelse på en psykisk tilstand hvor pasienten har en trang til å gjøre noe, i dette tilfellet er det at alt skal være plassert og ordnet slik som på Tetris.

 

Dette er ikke unikt for Tetris, det kan forekomme av at en person som har spilt mye skyte-spill får panikk når han er ute og merker at han ikke har noe sikte, eller at han ikke har noe våpen. Det er også folk som tror at de alltid blir forfulgt og beskutt av spioner, eller som gjemmer seg for overvåknings kameraer. Det er også rapportert at folk som har spilt ”Dance Dance Revolution” har sett piler som flyr ned når de lukker øynene.

 

Det er ikke nødvending vis dataspill som er årsaken til ”Tetris effekten”, det er rapportert at folk gjentatte ganger prøver å trykke Ctrl-Z når de gjør en feil, eller trykker Ctrl-S når de gjør noe bra.

 

Dette er ikke nødvendig hvis et problem for folk flest, de fleste har hatt ett tilfelle av ”Tetris effekten”, enten de har vært klar over det eller ikke.

 

”Tetris effekten” kan oppstå i drømmer, hvis du for eksempel har drevet med en aktivitet eller en hobby lenge rett før du legger deg så er det stor sjanse for at du vil drømme om dette. Dette har mest sannsynlig koblet til det prosessuelle minnet som forteller deg hva du skal gjøre når du handler på instinkt eller reaksjon.

 

For mer info:

http://www.citypaper.net/articles/032196/article038.shtml

http://en.wikipedia.org/wiki/Tetris_effect


Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.010 sec - 1 pageviews