Søk i stiler
 

Flaks


Hva er flaks?
Sjanger:EssayLastet opp:24.11.2011
Språkform:NynorskForfatter:Anonym
Tema:Verdier
Verktøy:Utskrift   Del på FacebookKva er flaks? Er alt flaks? Finns flaks i det heile tatt? Menneske definer flaks på forskjellig måte. Pessimistar seiar det er flaks viss du kommer deg til jobben utan å bli overkjørt. Dei fleste er einige om at det er flaks å vinne i lotto. Flaks er svært subjektivt og vil varier med korleis du sjå på det. Ein som vinn i lotto vil si det er flaks at han vant. Ein statistikkar vil si det ikkje var flaks at nokon vant, nokon måtte jo trekk vinnarloddet.

 

Kanskje det er lettare å definere uflaks. Brekk man handleddet i ei sykkelulykke er det uflaks viss man har sykla same strekninga 100 gangar før. Kan man si at flaks er det motsette av uflaks?

 

Eit anna interessant spørjemål er om det går ann å leve heile livet utan å oppleve uflaks. Det måtte i så fall vera ein fiktiv person. Kanskje fettaren til Donald, fetter Anton?


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Person
04.03.2015 09:55

Bra!
1
anbefalinger
Ein kan ikkje seie at dette er nynorsk! Dette er meir ei blanding.

Nils
04.03.2015 09:56

Bra!
1
anbefalinger
Bra skrive, men ikkje nynorsk nei.
http://www.sprakradet.no/


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.017 sec - 1 pageviews