Søk i stiler
 

"Drapene i Barkvik" av Ingvar Ambjørnsen


Bokanmeldelse av Ingvar Ambjørnsens "Drapene i Barkvik".
Sjanger:Anmeldelse (bok, film...)Lastet opp:24.11.2011
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Drapene i Barkvik
Verktøy:Utskrift


Forlag: Cappelens Damm

Utgitt i: 2005

Sjanger: Krim

Aldersgruppe: Ungdom

 

Dette er historien om den 16 år gamle Fillip Moberg, som har valgt å flytte fra foreldrene sine for å bo hos onkelen sin. Fillip har drevet med småkriminalitet, men ville gjerne få orden på livet sitt igjen. Onkelen er journalist for den ’NYE KRIMINALJOURNALEN’, og Fillip, som interesserer seg for kriminalsaker, får jobb som fotograf for onkelen. Det er ikke Fillip’s jobb å løse kriminalsakene, men han kan ikke la det være. Han ser igjen en sjanse når onkelen bestemmer seg for å dra til Barkvik for å dekke mordet der en rik mann er blitt drept med øks.

 

Politiet har funnet blodige klær hjemme hos kameraten til offeret. De identifiserer offerets blod på klærne og denne kameraten blir fengslet. Hele mysteriet virker å være løst, men Filip begynner å ” undersøke ” litt på egenhånd og finner ut at det er mye som ikke stemmer med denne teorien. Fillip skulle bare være fotograf, men han holder seg ikke til denne jobben. Han blir i stedet en detektiv.

 

Ambjørnsen er en forfatter som er mest kjent for å skrive bøker for voksne (Elling-bøkene), bortsett fra serien om ”Pelle og Proffen”. I denne boken klarer han igjen å nå fram til ungdommer med sin spesielle skrivemåte.

 

Han bruker et vanlig ungdomsspråk med ord og uttrykk som vi er godt kjent med. Språket er tøft og morsomt og inneholder en rekke slenguttrykk. Dette gjør at boken ikke blir kjedelig og ”tørr”. Historien er spennende og inneholder et klimaks.

 

En av grunnene for spenningen er at leseren alltid får en mistanke om hvem som er morderen, men blir alltid lurt. Vi blir også godt kjent med hovedpersonen Fillip Moberg og får sympati for han.

 

Ingvar Ambjørnsen forstår ungdommer meget bra og burde dermed skrive flere bøker får denne aldersgruppen.

 

Det eneste negative jeg har å si om boken er at det er mange personer med i historien og det gjør boken litt uoversiktlig og forvirrende.


Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.010 sec - 1 pageviews